Ukrainan konflikti/sota

scip10

Kenraali
Nyt näytetään tehtävän diiliä jossa Ukraina jää EU:n ja NATO:n ulkopuolelle.

Merkel ja Hollandehan ovat keskustelleet Kerryn ja Poroshenkon kanssa ja alkuperäinen liikahdus tulee Putinilta, Le Monden mukaan.

http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/02/06/grandes-man-uvres-diplomatiques-pour-resoudre-la-crise-en-ukraine_4571113_3214.html
Tuo lienee Putinin vähimmäisvaatimus.

Oma arvio: Ukraina jää EU:n & Naton ulkopuolelle, Krim siirtyy Venäjälle ja Donbassille annetaan jonkinlainen erikoisstatus. Pakotteet lopetetaan.


Vaan luvataanko samalla lopettaa Naton laajeneminen Euroopassa kokonaan?
 

OldViking

Kersantti
Lahjoittaja
Eikö ole peräti sen joidenkin vihaaman Erkkomedian lehti ;)
Kyllä, Nato-agentit Bätmänin mukaan ;)

En tiedä, onko tää edes OT, koska kyse on lehdestä, jota kuitenkin lainataan lähteenä myös tänne aika kiitettävästi.
Kyllähän Erkko-konserni ajaa omaa agendaansa, joka näkyy aika selkeästi sen toimittamien lehtien linjauksissa. Joissakin aihepiireissä, kuten uutisoidessaan maahanmuutosta, kotimainen Hyysäri saattaa jättää jotain oleellista mainitsematta ja onpahan tuo jäänyt kiinni myös suoranaisista valheistakin. Nettiaikana tuo linja kääntyy tosin mediaa itseään vastaan. Itse kirjauduin aikoinaan Homma-foorumille, koska halusin tietää mitä maahanmuuttoa koskevan uutisoinnin yhteydessä oikeasti tapahtui, enkä elää puolinaisen tai valheellisen tiedon varassa.
Ukrainan kohdalla minulla sattuu olemaan pitkälti sama linja kuin erkkomedialla, mutta edelleenkin mieltä jäytää tietoisuus siitä, että lähde mitä lukee, saattaa pyrkiä manipuloimaan ajatusmaailmaasi heille myönteiseen suuntaan, mikä se sitten lieneekään.
Kun tuon tänne sanoma-konsernin julkaisemia juttuja, ainakin toivon jutun pitävän paikkaansa. Mutta sama varovaisuus koskenee myös muutakin mediaa, ja lopullinen vastuu on aina lukijalla? :solthum:
 
Viimeksi muokattu:

OldViking

Kersantti
Lahjoittaja
Nyt näytetään tehtävän diiliä jossa Ukraina jää EU:n ja NATO:n ulkopuolelle.

Merkel ja Hollandehan ovat keskustelleet Kerryn ja Poroshenkon kanssa ja alkuperäinen liikahdus tulee Putinilta, Le Monden mukaan.

http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/02/06/grandes-man-uvres-diplomatiques-pour-resoudre-la-crise-en-ukraine_4571113_3214.html

Tuo lienee Putinin vähimmäisvaatimus.

Oma arvio: Ukraina jää EU:n & Naton ulkopuolelle, Krim siirtyy Venäjälle ja Donbassille annetaan jonkinlainen erikoisstatus. Pakotteet lopetetaan.


Vaan luvataanko samalla lopettaa Naton laajeneminen Euroopassa kokonaan?
Miten tulee mieleen Tsekkoslovakia vuonna 1938 ja ”rauhan meidän aikanamme”

Venäjä siis palkitaan siitä, että se on hyökännyt eurooppalaisen maan kimppuun ja riistänyt osan siitä itselleen.
 

dodger

Kersantti
Jaahas, kaiken näköistä juttua ollut tänäänkin, joten pikku kevennys vielä:Muistahan nimimerkki "korpraali" käydä uudelleen twiittaamassa;)

Öitä.
Tällainen mies kyseessä:

Graham William Phillips (born January 26, 1979, Dundee, UK) is a British self-styled journalist who worked both independently and as freelance for Russia Today during the 2014 pro-Russian unrest in Ukraine. He has never shown any proof of actually having any kind of journalistic training or credentials. [1] In late July 2014, Phillips was detained in Ukraine for a second time, and then deported. Phillips reported to Russia Today that he was deported because of his work for RT.[2] Recently he has again reappeared in Ukraine, and has filmed separatist positions in and around rebel held territories like at Donetsk. These videos have been uploaded to his YouTube channel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_Phillips_(journalist)
 

vlad

Respected Leader
Lahjoittaja
Ukrainalla ei ikävä kyllä tällä hetkellä ole hirveästi pelimerkkejä joilla neuvotella ja Putin voi kertoa Poroshenkolle että tämä joko allekirjoittaa tai itkee ja allekirjoittaa mikäli länsimaat lopettavat Ukrainan tukemisen.
Pahoin pelkään, että neuvottelujen lopputulos on se, että länsi myöntyy tietyiltä osin Putinin vaateisiin jolloin Ukrainalle ei jää kovinkaan kummoisia vaihtoehtoja eli joko allekirjoittaa sopimus ja ottaa se mitä annetaan tai olla allekirjoittamatta ja sen jälkeen sotia sotaansa yksin.

Mutta olennainen kysymys onkin se, että voiko Putinin sanaan luottaa siitä, että sopimuksen jälkeen myös Venäjän taholta sitä noudatetaan vaiko ei? Ostetaanko rauhaa olematta varmoja siitä, että se myös saadaan - ettei käy kuin viime vuosisadan puolella jolloin ostettiin rauhaa mutta lopulta saatiin vieläkin suurempi sota?

Tietenkin toivon, että sotiminen alueella loppuisi, että turha tappaminen loppuisi mutta toisaalta on oltava varmoja siitä, että sopimusta myös noudatetaan allekirjoittajien toimesta - millaisilla sanktioilla uhataan sopimuksen rikkonutta osapuolta? Vai onko edessä edellisen "tulitauon" toisinto ja lopulta näemme "kansantasavaltojen" laajentavan alueitaan "vapaaehtoisten" avustamana?

Tietty, yllä oleva on silkkaa spekulaatiota, koska neuvottelut ovat kaiketi kesken eikä mitään lopullista sopimusta olla sovittu - eli tuleva voi tarjota tullessaan ihan mitä tahansa rauhan ja sodan väliltä.

vlad.
 

dodger

Kersantti
Melkein voi arvata mitä sieltä tulee julkisuuteen. Vedetään raskaat aseet kulman taakse ja pyöräytetään venäjän avustusrekat kärräämään täydennyksiä ja ralli jatkuu.

Merkkeliltä nyt ei voi kovin jykevää rauhansuunnitelma visiota odottaa. Ehkä hän yllättää meidät kaikki kovuudellaan tai sitten jatkaa versucht, eine Verhandlungslösung teemallaan. :p
Äläs nyt, rauhanneuvottelut tuottavat tulosta viimeistään kun rospuuttokeli alkaa. Aikaisemmin jos ukraina saa iskettyä ryssän suonta oikein kunnolla Debaltsevossa.

Homma mennee suunnilleen näin:
Tulitauko -> pari humanitaarista kuljetusta -> eskalaatio alkaa tykistöllä -> rospuuttokeli loppuu -> taas mennään täysillä.

Toivon että olen väärässä.
 

AJJV

Kapteeni
Tuota minäkin olen miettinyt. Nyt jytistellään kelirikkoon asti, sitten neuvotellaan. Ja jos ja kun neuvottelut eivät tuota tulosta kesällä, kelirikonloputtua mennää ja lujasti ja isolla kädellä.
 

dodger

Kersantti
Tämä on aika hyvä vetoomus mun mielestä Residents of Mariupol Appeal to the World -
Tosin jotkut niistä vetoajista voisivat puhumisen sijasta mennä sotimaan. Niin paljon kuin ryssä vituttaa ja Ukrainan puolesta olenkin, mua vituttaa myös suunnattomasti se että Ukraina on täynnä asekuntoista väkeä ja silti linjat on harvat.

Mitä jos kotosuomessa puolustus jäis vaan parin vapaaehtoispataljoonan ja vakiarmeijan hoidettavaksi, muut sitten vaan itkee kotona että "ikävää kun ampuvat tykillä torille, jonkun tarttis tehrä jotain".
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Jäätävää ja ikävän ajankohtaista analyysia vuodelta 2014...

Putin ei tule perääntymään Ukrainassa; konflikti tulee eskaloitumaan niin kauan, että Putin joko saavuttaa tavoitteensa tai länsi nostaa aggression hinnan niin korkeaksi, ettei edes Putinin oma lähipiiri ja Venäjän asevoimat sitä suostu maksamaan...

https://fmashiri.wordpress.com/2014/07/26/ukrainasta-venajasta-ja-tulitauoista/

Länsi voi hyvinkin suostua ”kompromissiin”, jossa Venäjä suostuu ”taivuttelemaan” Itä-Ukrainassa taistelevat asejoukkonsa tulitaukoon sekä mahdollisesti antamaan tulitaukosopimuksen valvonnan jollekin sopivan lihaksettomalle Etyjin rauhanturva- tai tarkkailuoperaatiolle.

Näin länsi pääsee huokaamaan helpotuksesta ja juhlimaan omaa ”peace in our time” -hetkeään tajuamatta lainkaan, että syntynyt ”kompromissi” on todellisuudessa ainoastaan Venäjän voitto – aivan niin kuin Tšekkoslovakian jakaminen Münchenin sopimuksella vuonna 1938 oli voitto Natsi-Saksalle eikä suinkaan silloisille länsivalloille saati puolustuskyvyttömäksi rampautetulle Tšekkoslovakialle.


Putin kyllä tietää mitä on tekemässä ja ukrainalaiset ymmärtävät mitä on tapahtumassa, mutta länsimaista ei voi olla ollenkaan yhtä varma. Hyvältä ei tällä hetkellä näytä, ei ainakaan Ukrainasta ja Suomesta katsottuna.

Tätä peliä on pelattu ennenkin ja aina sille on tullut todella kova hinta, kun länsimaat saavat juonesta kiinni aivan liian myöhään.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Mikä pyhä lehmä tuo Ukraina sitten on, jos kerran itä-Ukraina ei halua olla Kiovan hallinnon alaisuudessa, niin eikö olisi parempi, että Ukraina jakautuisi kahtia, maahan on jakautunut poliittisesti kahtia.
Kuka antanut sinulle oikeutta puhua sitä mitä "Itä-Ukraina" halua tai ei halua"? :mad: Siellä on vaikka kuin paljon niitä jotka eivät halua olla ryssämafiosojen johtamana tunnustamaton valtio abhasia ja ossetia tyylin. Varsinkin ne joilla on älliä päässä! Venäjän tv katsovat eläkkeläiset, jotka kusetettiin aina, ne seniilit mummon jotka tuskin tietävät ovatko ne NL:ssa vai ei, jos ylipäänsä tietävät mitään tästä maailmasta? Työläiset, jotka luulevat että jokin DKT ja Luhanskin vastaava lopettaa heidän kurjaa elämää? Käypä katsomassa miltä näyttävät abhasiat ja osetiat kun ryssät tuli oman paskansa kanssa sinne. Ihmisia siellä kaduttaa ja syvästi, jokaista, joka otti heidän paskaiset ryssäpassit! Hyödylliset idiotit, maksulliset seligerilaiset Gubarevit, ryssät strelkovitko edustavat "Itä-Ukrainaa" ? Haista home!

 
Viimeksi muokattu:

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
@Maidan rauhoitu hyvä immeinen. Jos nimimerkki on yliviivattu se on bannissa ja sille on suht turha alkaa räyhäämään.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
@Maidan rauhoitu hyvä immeinen. Jos nimimerkki on yliviivattu se on bannissa ja sille on suht turha alkaa räyhäämään.
OK, en tiennyt. Tulin vasta tunti sitten foorumille. Luin järjestyksesta ja vastasin. Hikennyin.

Cheljabinskin, Pietarin, Valkovenäjän (?) sotilaat "kalastavat" Donbassissa. Apinat.
 

Hanski

Kenraali
En edelleenkään ymmärrä mitä tarkoitat.

Alkaako täällä porukka jo sekoamaan? ryssätrolleja kun nähdään joka nurkan takana yms. Pitäisikö mennä lääkärisedän tai tädin juttusille kertomaan että ryssätrollit vainoaa ympäri nettiä.

Diagnoosiksi voi saada mm. paranoidisen skitsofrenian.
Muutama hyvä tuntomerkki:
1. Rekisteröidytty käyttäjäksi muutama päivä sitten Checked
2. Lyhyen ajan sisällä kirjoitetaan todella monta viestiä Checked
3. Viestit ovat hyvin Venäjä-myönteisiä ja Ukrainaa mollaavia Checked
4. Perusteita omille näkökannoille ei esitetä tai ne ovat puhtaasti venäläisistä lähteistä Checked
5. Harvat läntiset lähteet ovat ns. vaihtoehto-medioista tai tiedostavilta tahoilta Checked
 
Top