Ukrainan konflikti/sota

Kyllä Venäjä varmasti suomalaisia kirkonkelloja pelästyykin ja vetäytyy heti pyydellen anteeksi.
Et taida oikein ymmärtää lukemaasi. Toivottavasti muuten menee hyvin.

Teksti johon kommentoit:
Hieman itse aiheesta sivuun, mutta. Muistui tässä mieleen vuosia sitten kirkon osoittama solidaarisuusele jossa kaikkien kirkkojen kelloja soitettiin tapahtuvan inhimillisen kärsimyksen tietoisuuden herättämiseksi. Nyt olisi sillekin eleelle tilausta. Tuo taisi vieläpä alkaa Suomesta leviten muuallakin.
 
Olisko kuitenkin soihtuja tms, killuu varmaan 1km korkeudessa? Pumpuli-Suomessakin ukot tulee rauhan aikana ovesta 300 metrissä ja SA korkeus on 150m - tai vähemmän. Edes Venäjällä ei ole niin paljoa laskuvarjoväkeä, että niitä laitettaisiin Sergeille harjoitusmaaliksi.

Kyl. Liian korkealla ollakseen laskuvarjoja ja liian pieni määrä. Väärä paikka myös, maahanlasku tulee kauas kohteesta.
 
Näitä laskuvarjojoukkoja raportoidaan nyt vaikka missä ja moni on jo tunnistettu aiemmista harjoituksista kuvatuiksi pätkiksi. Tavoitteena varmasti sotkea tilannekuvaa ja saada puolustajan voimaa pois painopistealueilta.

Noita debunkkaamaan riittää yksi kysymys: onko edes Iivana niin julma että suorituttaa taisteluhypyt päivänvalossa?
 
Venäjän "tiedotus" on erityisesti nyt sitä puhdasta itseään. Turha lukea tai kuunnella. Valehtelevat ja suurentelevat häikäilemättä jo valmiiksi, ja nyt vielä suuremmin. Se on heidän intressien mukaista. Sama pätee myös Venäläiseen OSINT:iin. Luotetaan asukkaiden havaintoihin iskuista ja taisteluista, ja Ukrainan ilmoituksiin siitä, missä taistellaan. Kaikki muu, myös Ukrainan ilmoitukset mahdollisista tuloksista, on 100% sodan sumussa kunnes toisin todistetaan. Tähän asti voimme varmasti todeta, että Venäjä ei ole ampunut jokaista nurkkaa hajalle super-iskender-kebabeillaan, vaan käynnissä on yllättävänkin rajoitetut ilmaiskut ja laaja maahyökkäys. Perinteinen maasota ei ole kuollut, vaan rintamilla juostaan, ryömitään, ammutaan, huudetaan, kärsitään, ja kuollaan nyt maanpäällisessä helvetissä. Ei siellä kenelläkään ole nyt kivaa, Venäjänkään nuorukaisilla.

Toivottavasti Ukrainalaiset pitävät päät kylminä, sydämet lämpiminä, ja ruuti on kuivaa. Ja muistakaa itsekin pitää. Jos taistelevat, hyvä heille, Suomelle, ja monelle muulle, ja heitä on tuettava. Jos antautuvat tai murenevat kaiken puheen ja vuosien valmistelun jälkeen, niin voi p******, ja Zelenski olisi ihan hyvin voinut luovuttaa koko maan Venäjälle jo viime vuonna. Toistaiseksi Ukrainan viestintä viittaa ensimmäiseen.

Ei näytä olevan mitään totaalista shock-and-awe menoa ilmasta ja ohjuksin, ainakaan vielä. Ja jos eivät lähteneet tätä kovempaa höökimään, tuskin pystyvät paljoa kovempaan suoritukseen. Ei Venäjällä ole mitään syytä pidätellä, kun kerran lähtivät avoimesti ja suurin puhein hyökkäämään. Ilma- ja ohjusiskut ovat ilmeisesti keskittyneen ensisijaisesti ilmavoimien tukikohtiin. Joko Venäjän suhteellinen kyky on heikompi kuin esittävät (näin on väistämättä aina kun itse suurentelevat, mutta kuinka paljon heikompi?) tai totaalista iskua ei ole katsottu kannattavaksi jostain ihmeen syystä. Vähemmän havaintoja livemapissa kuin itse odotin ainakin. Kyllä Ukrainasta varmasti löytyy enemmän sotilaskohteita kuin mihin nyt on syvällä isketty. Samalla kuitenkin huomioitava, että iskuja on tapahtunut koko maan alueella, eli vaikuttaminen on syvää. EDIT: Jotkin satamat ja armeijan varikot myös saaneet runtua, mikä lienee vahinkojen taso.

UA ilmoittaa ampuneensa alas jo viisi konetta ja helikopterin Luhanskissa - totuus ehkä vähän vähemmän, mutta voidaan olettaa, että jotain on ainakin ammuttu alas, eli ilmapuolustusta ei suinkaan ole tuhottu kuten Venäjä väittää. Ukrainan ilmapuolustus nojaa kuitenkin S-300-, Buk-, ja Tor- järjestelmiin, kaksi jälkimmäistä itsenäisiä liikkuvia lavetteja. Ei niitä yllättäen tuhota täsmäiskuin elleivät ole kaikki varikolla rivissä tai jostain syystä ovat istuneet samassa asemassa vuodesta 2014. Venäjän SEAD-toiminta ei ole eikä voi olla lähelläkään läntistä tasoa. Kiinteät tutkat ovat varmasti ottaneet osumaa, ja tod.näk. tuhottu, ja kiitoradat ja kerosiinivarikot ottaneet osumaa, joka olisi aivan minimisuoritus Venäjältä.

Mitä Putinin uhkauksiin toimia Ukrainaa tukevia vastaan tulee, pelkkää sananhelinää ja isottelua joka ei johda mihinkään tämänhetkistä suurempaan jos etunenässä tukemassa on USA. Jos Biden alkaa tutisemaan, se ei tiedä hyvää Ukrainan saamalle tuelle, mutta jos ainakin pitävät retoriikkaa yllä, niin Puola yms. uskaltavat rauhassa antaa konkreettista tukea minkä ehtivät.

Elämme kiintoisia aikoja.
 
Viimeksi muokattu:
Vahvistamaton. Kalibr risteily ohjus osuu Ivano-Frankivsk lentokentälle. Joka on kanssa aika lännessä.
Mitä helvettiä!! Eikö se tuhonnutkaan koko lentokenttää ja pippuroinnut koko kiitorataa aivan reikäjuustoksi.

Viesti saattaa sisältää sarkasmia ja vittuilua (vittuilu ei ole kohdennettu @Vääpeli .
 
Back
Top