Ukrainan konflikti/sota

Täällä arvellaan että Putikka pitkien koronaeristyksiensä aikana menetti järkensä valon lopullisesti ja alkoi itse uskoa omaa myrkyllistä propagandaansa.


Tulee niin mieleen tämä ennakkotapaus historiasta.

Katso liite: 57094
Kuvassa Bruno Ganzin.
 
Saakeli, kun muistaa tsetseenian 1. sodan ( ja toisenkin) aikana miten joka mutkassa oli pirun vihaisia partasuita singot kourassa. Ei paljon ryssän BMP:t & BTR:t körötelleet kuin huviajelulla...

Ja sapettaa tuo ukrien saamattomuus tuon suluttamisen / miinoittamisen kanssa. Ei edes telamiinaa ole voitu roiskia noihin risteyksiin tms. Ja missä on kaikki betoniporsaat / natolanka! Voi jumalauta!
Informaatioepäsuhta/Fog of war. Ei ukrainan kannata jakaa materiaalia siitä missä joukot ovat ottamassa ryssiä vastaan. Vasta sitten kun vaunut on saatu korkattua voidaan jakaa sopivaa sterilisoitua materiaalia tuotetuista tappioista.
 
Vahvistus taisteluista Kiovan pohjoispuolella. Ryssän tiedustelu/erikoisjoukot?
 

Liitteet

  • Screenshot_20220225_100535.jpg
    Screenshot_20220225_100535.jpg
    575.7 KB · Luettu: 97
Ydinaseissa menee raja. Jos Venäjä käyttää edes taktista ydinasetta, tekee Yhdysvallat 99,999999999999% todennäköisyydellä ydinaseista riisuvan iskun venäjää kohtaan.
höpö höpö. Ydinaseita käytetään Venäjää vastaan vain tilanteessa jossa se uhkaa USAta omilla ydinaseillaan. Ennakkoiskua ei tehdä taktisten ydinaseiden takia, mutta muuten kyllä voisi NATO liittyä tilanteeseen.
 
Ei ole romutettu, ovat edelleen pahan päivän varalta jemmassa. Puolustusministeri Niinistö taisi olla osaltaan pitämässä tästä huolta että reserville säilytetään ylimääräistä kalustoa, kiitos hänelle. Tosin siitäkin määrästä on varmaan höylätty tarpeettomin osa pois, mutta ainakin muutama sata tuhatta pitäisi olla sarjatulipyssyköitä luolissa.

En kyllä tiedä mitä Ukraina tekee rynkyillä. Jos jotain maasta löytyy niin niitä. NLAWia, stingeriä ja yökiikaria/lämppäriä sinne pitäisi lähettää, ainakin sen verran mitä voidaan itse ostaa nopeasti takaisin.

Puolasta ja Baltiasta tulee varmasti apua jossain muodossa jatkuvasti, samoin UK/USA. Mahdollisesti muistakin maista jossain muodossa. Ainoastaan joukkojen lähettämisessä on kynnys. Tässä kohtaa NATO voisi korkeintaan pistää tyyliin lentokieltoalueen 100 km Puolan rajasta ja tuoda sinne humanitaarisia joukkoja, kattaen lähinnä Lvivin.

Mie muistelin että DDR:n rynnäkkökiväärit jätettiin ja Kiinan serkun versioista olisi tehty jotain järkevää.

No hyvä että on joku torrakko mullekkin luolissa, jos rähinä alkaa.
 
Osalla Neukkulan liput

perkele, ois kylkimiinalla käyttöä
Eilen täälä pyöri video, missä moottoritiellä oli useita panssarivaunuja rivissä. Osa vaunuista oli tunnistettavissa T-64BV tankeiksi ja todennäköisesti ukrainalaisiksi. Samassa letkassa oli myös vaikeammin tunnistettavissa tankkeja, joissa kylki oli maalattu valkoisella naamiovärillä, kuten kuvassa olevassa T-72B3M tankissa. Eli jonossa taisi olla hylättyjä / tuhottuja tankkeja ja venäläisten T-72B3M tankkeja.
 

Zelenskyi pyytää itäisiä Nato-maita apuun


klo 09:18: Ukrainan presidentti Volodimir Zelenskyi kirjoittaa Twitterissä pyytäneensä Bukarest 9 -maita eli itäisiä Nato-maita apuun.

- Puolustamme vapauttamme ja maatamme. Tarvitsemme tehokasta kansainvälistä apua. Keskustelimme tästä (Puolan presidentti) Andrzej Dudan kanssa. Tarvitsemme puolustusapua, pakotteita, painetta hyökkääjälle. Yhdessä meidän pitää laittaa Venäjä neuvottelupöytään. Tarvitsemme sodanvastaisen liittouman.

Bukarest 9 -maat ovat Puola, Bulgaria, Tshekki, Viro, Unkari, Latvia, Liettua, Romania ja Slovakia.


Onkohan mitään mahdollisuutta toteutua? Varsinkin tuon "puolustusavun"?

No ei ole, nämä maat nojaavat puolustuksessaan täysin NATOon, joka taas ei lähde Ukrainaan seikkailemaan. Olisivat vaan uskoneet Jenkkilän tiedustelutietoja, prkl..
 
Back
Top