Ukrainan konflikti/sota

Juuri nyt: Suomi ja Ruotsi estivät Venäjän hallituksen koneen pääsyn ilmatilaansa​

Duuman puheenjohtajan kone joutui etsimään uuden reitin matkallaan Keski-Amerikasta Moskovaan.


Vesa Laitinen
20:40
Aamulehti

Venäjän hallinnon Moskovaan suuntautunut lento sai dramaattisen käänteen tänään lauantaina.


Amerikkalaislehti Washington Post uutisoi kello 18.30 Suomen aikaa, että Ruotsi ja Suomi olivat estäneet venäläiskoneen pääsyn maiden ilmatilaan. Koneen oli määrä lentää Skandinavian yli matkallaan Nicaraguasta Moskovaan. Lento joutui kiertämään Ruotsin ja Suomen ilmatilan pohjoisen kautta Pohjois-Norjaan ja sieltä edelleen etelään kohti Moskovaa.


Venäjän valtioduuman puheenjohtaja Vjatseslav Volodin vahvisti tapahtuneen omassa sosiaalisen median päivityksessään ja kiitti lentäjiä, jotka olivat välilaskulla Kuubassa tankanneet koneeseen riittävästi polttoainetta. Koneen lentoaika piteni reittimuutoksen takia kahdella ja puolella tunnilla 17 tuntiin.


Volodinin seurueen lennosta tuli ensimmäinen uusiin pakotteisiin liittyvä ilmatilan sulkeminen venäläiskoneilta.

Volodin oli keskeisessä osassa, kun Venäjä tunnusti Itä-Ukrainan separatistialueiden itsenäisyyden. Volodin on myös Venäjän turvallisuusneuvoston jäsen.

Britannia, Puola, Tshekki, Bulgaria, Viro, Latvia, Liettua ja Slovenia olivat ilmoittaneet jo aiemmin sulkevansa ilmatilansa venäläiskoneilta.
 
Mihin faktaan tuo perustuu? No kaikilla meillä on oikeus mielipiteeseemme. Minun mielipide on, että Baltiaa on äärimmäisen vaikeaa puolustaa ensi vaiheen valloitukselta Venäjän toimesta. Ja esim. Virossa on aika vahva Venäläis vähemmistö. Ja loppukaneetiksi, en ole Nato vastainen!
Sorry OT.
Olisiko vaikka semmoinen fakta, että Suomi on tässä saman lahden pohjoispuolella, ja kykenee näkemään, kuulemaan ja valvomaan lähes koko Venäjän mahdollisen operaation taistelutilaa. Ja on Naton kumppani, joten venäläisillä ei ole mitään syytä olettaa, että Suomi ei uhkaisi heidän operaatiotaan.

Toisaalta, tässä vaiheessa luulisi jo olevan melko selvää kaikille, että Venäjä ei kykene tekemään sellaista yllätyshyökkäystä, johon Nato ei pystyisi ennalta varautumaan.
 
Olen melko varma että tämä oli väijy viime yöltä

g

Valitettavasti tuhoutunut kuorma-auto on Ukrainan (ellei sitten kaapattu). Kyseessä on paljolti Kamazin näköinen, mutta oikeasti se on MAZ. Etuvalot puskurissa ja vilkut korkealla sivupaneeleissa on hyvä tunnistuskeino.
 
Tsetseenit taitaa olla Ukrainassa vihattu ja todennäköisesti ensimmäisenä tapetaan kaikki.
Luulen myös että heidän eliminoiminen on prioriteetti.

Kuka tietää vaikka Stetseeniassakin tapahtuisi palatsivallankaappaus. Ei kai kukaan halua mennä syyttä suotta Ukrainaan tapettavaksi?

Saksan lupaamat panssarintorjuntaohjukset ovat todennäköisesti erilaisia Spike-ohjuksia(MELLS). Niitä valmistaan Saksassa, mutta suunnittelu on Israelilaista alkuperää.
Toivottavasti ne ovat nopeasti koulutettavia.

Charles Bronsonia mukaillen: Vain paras on kyllin hyvää venäläisille(roistoille)!
Tämä tulee siitä kun Bronson latasi itse patruunoita Wildey -pistoolia varten. Siinä luodit ovat suurriistan metsästykseenkin riittäviä.

500 Stingeria on Saksalta hieno juttu ja Alankomailta muistaakseni tulee 200 Stingeria.
Niitä on tulossa vielä muistakin maista. Aseistuksen kannalta näyttää hyvältä, jos ne vain saadaan sinne nopeasti.
Ei oikein hyvältä tankeille ja helikoptreille kun saa pelätä että joka puskaassa on ohjus odottamassa.
Kaikesta päätellen sissisota onnistuu ukrainalaisilta.

Ukrainan kelirikko eli raspuritsa lähestyy!:ROFLMAO:

Vapise Putin!
Olin lukevani, että Saksan toimittamat aseet olisivat Panzerfausteja. Voisi olla jopa hyödyllisempiä nopean koulutettavuuden ja soveltuvuuden kaupunkitaisteluihin, johdosta.
 
Ei lainkaan mahdotonta, jos on yritetty pudotusta rannan läheisyyteen tai kone saanut osuman ja paniikissa yritetty tyhjentää. Varsinkin pimeässä/hämärässä voi mennä muutenkin tosi helposti pieleen. Lisäksi kova tuuli voi viedä yllättävän paljon sivuun pudotusakselilta, vaikka pudotuskorkeus olisi vain se 200-300m. Noita pudotuksia on ihan NATO-maissakin mennyt ihan päin helvettiä jopa harjoitusolosuhteissa. Vähintään puut on monelle enemmän hypänneelle tuttuja. Veteen hyppäämistäkin pitäisi opetella, mutta eipä siellä nyt taida selvitä ilman märkäpukua, vaikka osaisikin toimenpiteet.
Varsinkin veteen suoritettu laskuvarjohyppy tst-varustuksessa on varsin mielenkiintoinen juttu... Ankkurina kun voi toimia 30kg painava reppu+muuta sälää.
 
Venäläinen helikopteri pudonnut alas Khersonin lähellä
Kannattaa katsoa onko video mahdollisesti linkattu tänne aiemmin.
 
Nyt tarvittaisiin hakkerit hakkeroimaan Venäjän armeijan ja tiedustelupalvelun koneita ja julkistamaan kaikki irti saatava tieto netiin koko maailman pällisteltäväksi.
Eilen jo Anonymous kaappasi venäjän Puolustusministeriön päätietokannan ja laittoi nettiin vapaasti ladattavaksi. Sisältö jää muiden arvioitavaksi. Twitterissä mm. oli linkkejä materiaaliin.
 
Back
Top