Ukrainan konflikti/sota

Mitenkähän sitten kun putikka tajuaa hävinneensä Ukrainassa? Sillä nykyisellään näyttää vahvasti siltä, että takkiin tuli. Jospa joku tuuppaa sen ukon sivuun ennen kuin ehtii tekemään mitään harkitsematonta.

Maanantaina 9.00 alkaa lähtölaskenta. Venäläiset saavat maistaa mitä tarkoittaa Zimbabwen inflaatio ja Iranin pankkijärjestelmä yksissä kansissa.
 
Hyvin vähän tihkuu tietoja yön tapahtumista, twitterissä muutama video missä Z-kirjaimella varustetut ajoneuvot ovat ilmeisesti päässeet Harkovaan, NEXTA uutiskanava ei ole vielä uutisoinut.
 
Hakasulkeisiin media=twitter sitten tweetin numerosarja ja hakasulku /media hakasulku

Kovasti nämä tekivät brasseilevia videoita vielä vähän aikaa sitten missä juhlistivat sitä että lähtevät Ukrainaan. No, ei mennyt ihan nappiin. Nämä Kadyrovin joukot ovat vain rosvokoplia jotka keskittyvät lähinnä ryöstelyyn ja siviilien ahdisteluun - todellisessa taistelussa sitten hommat ei luistakaan niin hyvin. Kadyrov itse on Putinin lakeija joka tätä nuoleskelemalla saa pyörittää Tsetseeniaa paikallishallinnon "presidenttinä", vaikka todellisuudessa on vain rosvopäällikkö. Itsellä oli naapurina yhdessä vaiheessa vanhempi herra Tsetseeniasta jonka kanssa tuli paljon juteltua ja tämä sanoi suorat sanat siitä mitä mieltä hän on Kadyrovista (Tsetseeniassa moista ei oikein voi sanoa kun rosvopäällikön joukot tulevat pidättämään toisinajattelijat ja pitävät pelolla valtaa). :mad:
 
''EU ja Yhdysvallat liittolaisineen ovat sopineet sulkevansa tiettyjä venäläisiä pankkeja kansainvälisen Swift-maksujärjestelmän ulkopuolelle.

Maat kertoivat puolenyön jälkeen sunnuntaina Suomen aikaa sopineensa uusista taloudellisista pakotteista Venäjää kohtaan sen Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen vuoksi. Toimista ovat sopineet EU, Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Kanada.


”Euroopan unioni ja sen kumppanit työskentelevät lamauttaakseen [Venäjän presidentti Vladimir] Putinin kyvyn rahoittaa sotakoneistoaan”, sanoi EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoessaan uusista toimista.


Von der Leyen sanoi esittävänsä ehdotukset EU-johtajille, jotka voivat pyytää niihin muutoksia.


Uudet pakotteet kohdistuvat kaikkiin niihin pankkeihin, joille kansainvälinen yhteisö on aiemmin asettanut pakotteita, sekä tarvittaessa muihin instituutioihin, sanoi Saksan hallituksen tiedottaja lausunnossaan.


”Tarkoituksena on katkaista nämä instituutiot kansainvälisistä rahoitusvirroista, mikä rajoittaa massiivisesti niiden maailmanlaajuista toimintaa”, Saksan lausunnossa sanottiin.


Osana uusia toimia puututaan myös Venäjän keskuspankin varoihin, jotka von der Leyenin mukaan ”halvaannutetaan”.


”Tämä tekee keskuspankille sen omaisuuden likvidoimisesta mahdotonta”, von der Leyen sanoi.


Tarkoitus on estää Venäjän keskuspankkia pönkittämästä valuuttavarantojensa avulla putoavan ruplan arvoa, kirjoittaa uutistoimisto AFP. Pankin kansainvälisten valuuttavarantojen arvoksi arvioidaan AFP:n mukaan yli 600 miljardia dollaria.


”Venäjän on pystyttävä myymään niitä varantoja ja ostamaan ruplaa tukeakseen valuuttaansa”, sanoi AFP:lle kommentoinut anonyymi yhdysvaltalaisvirkamies.


”Jos se ei voi ostaa ruplaa lännen rahoituslaitoksilta”, rupla putoaa entisestään.


Lue lisää: Putin on kerännyt valtavan sotakassan ja kurjistanut kansansa talouden – Missä kunnossa hyökkäävän Venäjän talous on?


LÄNSIMAAT aikovat myös estää Vladimir Putinin hallintoon kytköksissä olevia varakkaita venäläisiä hankkimasta niin sanottuja kultaisia passeja eli ostamasta muiden maiden kansalaisuuksia itselleen tai perheenjäsenilleen.

Pakotteiden täytäntöönpanoa varten muodostetaan transatlanttinen työryhmä.


”Vielä tänään ilmoittamiemme toimenpiteiden lisäksi olemme valmiita ryhtymään lisätoimiin saadaksemme Venäjän vastuuseen hyökkäyksestään Ukrainaa vastaan”, maat päättävät yhteislausumansa.


Venäjän mahdollinen sulkeminen Swift-maksujärjestelmän ulkopuolelle on herättänyt paljon keskustelua. Swift-sulkua on pidetty tehokkaana toimena, koska järjestelmä on hyvin keskeinen pankeille ja rahoituslaitoksille.


Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vedonnut EU:hun, että Venäjä suljettaisiin Swift-järjestelmän ulkopuolelle. Saksa, Italia, Unkari ja Kypros ovat kuitenkin olleet aiemmin Swift-sulun suhteen vastahakoisia.

Nyt julkistetuissa toimissa Swift-sulku on rajattu tiettyihin pankkeihin.''
 
Kertokaapa nyt tyhmälle: jos sinulla on 10 tankkia. Tiedät mistä aloitat hyökkäyksen. Tiedät missä on hyökkäyksen tavoite. Tiedät tankin kulutuksen. Voit laskea paljonko dieseliä tankki tarvitsee kyseiselle vedolle. Miten siis on mahdollista, että siellä on 10 tankkia moottoritien laidassa löpö loppu??

Tiedät että olet tullut sotaharjoitukseen joka on juuri kohta päättymässä. Dieseliä on tankeissa ja voit myydä sen siviileille vodkaa vasten loppukännejä varten. Joudutkin lähtemään krapuloissa yllättävään hyökkäykseen kohti Ukrainaa.
 
Huomenta, kerrataan muutama asia yöltä:

Yö Kiovassa oli rankka. Ilmaiskuja ja maahanlaskuin iskuosastoja laskettiin molemmille puolille. Itäpuoli piti hyvin, mutta länsipuolella taistelut kävivät lähellä ydinkeskustaa.

Vielä kaksi tuntia sitten Borispoliin laskettiin lisää joukkoja.

Kadyrovilaisilta ei mennyt pelkästään sotalordi, vaan koko heidän kolonnansa meni päreiksi.

Vasylkivin öljyvarastot ovat tulessa. Täytettyjä tankkiautoja (diesel) pelastui 15 ja 8 kaasuautoa. Iskuja öljyinfraan on muuallakin, muiden muassa Rovenkivissä. Myös Harkovan kaasuinfraa on tuhottu. Saarrettujen kaupunkien energiansaantia pyritään vaikeuttamaan.

Odessassa pidätettiin desantteja. Heidän pakettiautostaan löytyi automaattiaseita, miinoja ja a-tarvikkeita.

Gazpromin talousjohtaja on tehnyt itsemurhan.

Mazyrskin alueella Valko-Venäjällä varustetaan suurta tsthekojen yhtymää (50 kopteria).


Muuta:

Miehittäjien toiminnan päätaktiikkana on ollut pienten kaupunkien, kylien ja moottoriteiden hallinta ja kaappaaminen. Suurten kaupunkien kaappaaminen ei onnistunut vieläkään.

Käytössä oli harhautusryhmiä, jotka iskivät siviili-infrastruktuuriin ja myös tappoivat siviilejä suurissa kaupungeissa (esim. kohteiden työntekijöitä ja muita paikalle osuneita). Heitä tunkeutui myös monikerroksisiin asuinrakennuksiin merkinantotehtäviin ym.

Paikallisen väestön pelottelemiseksi levitetään erilaisia uhkaus- ja paniikkiviestejä.

Eilisiltaan mennessä arvioidaan Venäjältä kaatuneen 3000 miestä ja 200 on vankina. Nämä menetykset taas voi laskea yksikön tarkkuudella: LEKO 16, HEKO 18, TSTPV 102, AMV 540 ja 20 merkittävää autolaitetta (rkh) sekä yksi BUK-1 -lavetti.
 
Ukrainan seniori Rabbi on ilmaissut miten hän ja maan juutalainen yhteisö ovat ryssää vastassa. :salut:


Voisi Israel osoittaa tukensa Ukrainalle ja maan kansalle (suuntaan ja toiseen; oli nyt sitten juutalainen tai ei) materiaalista apua lähettämällä. Ukraina tarvitsee droneja, pst-ja-it-ohjuksia - ja Israel on hyvin pätevä näissä. Kun pieni maa kuten Virokin avaa varastonsa ja lähettää materiaalia Ukrainaan, niin on kumma että maa jolla vahvat asevoimat ja iso aseteollisuus ei moista voi Ukrainaan (mutta Azerbaidžaniin sitten voitiin mielellään pistää aseita armenialaisia vastaan). Eikä vaan sen takia että Zelenskyi on juutalainen ja maassa on oma juutalaisväestönsä - olisi yleisesti oikea asia tehdä.
Samaa mieltä, että Israelkin voisi valita puolensa. Viro kuitenkin jakaa ”vähistään” kun toinen käsi ottaa vastaa Naton yhä suurempia panostuksia.
 
Tuulen suunta voi kääntyä. Ei Ukraina ihmeemmin saanut apua kun joutui hyökkäyksen kohteeksi 2014. Tämän hetkinen tilanne on poikkeus, ei sääntö.

Jos apua halutaan varmasti, se pitää pakottaa. Pakottava tekijä on NATO-sopimus. Muuten ollaan muiden hyväntahtoisuuden varassa ja siitä ei tiedä miten käy.

Toki Suomi voisi saada, ja saisikin, mikäli olisi kyse vaan yksittäisestä kahakasta. Mikäli niitä olisi useampia tai jopa maailmanlaajuiset kovapanosammunnat, niin saattaisi avun saaminen olla hiljaisempaa.
 
Back
Top