Ukrainan konflikti/sota

Uusin kartta sotimisesta. Krimin suunta näyttää ikävältä, mutta Kiovan alueella Venäjän liike näyttää pysähtyneen, samoin on Harkovan laita. Jokohan aloite siirtyisi Ukrainalle, ainakin jossain..
Tuo ei välttämättä ole täysin ajan tasalla, koska jo aamulla oli kuvia räjähtäneistä ajoneuvoista E40-tiellä Kiovasta suoraan länteen.
 
Joutaa boikottiin..kertoo yhtiöstä paljon.. saako kohta Fazerin sinisestä Putin fan club-versiota
#pienipalarakkautta
Näitä pitää ajatella rationaalisesti. Kaikki raha mikä on pois Putinin oligarkeilta on rahaa pois sodasta. Venäläinen kansa on myös avainasemassa kun mietitään millä sota saadaan lopetettua ilman, että Ukrainalle annetaan suoraa sotilaallista tukea. Se, että ulkomaalaiset yritykset pystyvät tarjoamaan työpaikkoja siihen asti, että heidät Venäjän valtion toimesta pakotetaan lopettamaan on suurempi mediavoitto kuin se, että me onnistumme pakottamaan Fazerin lopettamaan bisneksen Venäjällä.

On siis eri asia boikotoida Suomessa tuotteita ja palveluja, jotka vievät täältä rahaa Venäjälle, kuin yrityksiä, jotka jatkavat toimintaa Venäjällä.
 
Voitonpäivän paraati 9.5. Punaisella torilla tulee tänä vuonna varmasti olemaan aivan uskomaton spektaakkeli.

Ai meinaat niinku kaluston puolesta vai? Jos meinaa olla vaikeuksia löytää kampetta mitä pistää rullaamaan torille, niin tästä voi ottaa mallia paraatiin.

Pääasia että rullaa, päästää mustia pilviä ja koppalakit on komeita.
 

Ukrainalainen sivusto väittää, että Venäjän ortodoksinen kirkko on kääntänyt kelkkansa.
Varmasti Venäjän kirkon sisällä on papiston keskuudessa erimielisyyksiä Ukrainan invaasiosta ja siitä miten venäläisiä sotilaita lähetetään sinne teuraaksi toisen maata valloittamaan, mutta epäilen että Moskovan Patriarkka joka kirkkoa Venäjällä pyörittää kääntäisi kelkkaansa, kun tämä on tunnetusti Putinin lakeija. :unsure:
Tuo Moskovan Patriarkka on täysi Putinin sätkynukke. Patriarkka elelee hengelliseksi mieheksi hyvin leveäperseen elämää; nauttii esim. luksuskelloista. Kun aikoinaan oppositio huomautti miten tällä oli julkisuuskuvassa ranteessa näkyvillä 30000 dollarin sveitsiläinen, niin pian tuli muka "oikea" muokkaamaton versio mitä pilkkaajat eivät olleet muokanneet - valitettavasti kellon heijastus jäi näkymään pöytään. :whistle:

Moskovan Patriarkka jopa havittelee Ortodoksisen maailman primus asemaa, jota pitää Konstantinopolin Patriarkka: kun Konstantinopolin Patriarkka antoi siunauksensa Ukrainan Ortodoksisen Kirkon irtautumiselle Moskovasta muutama vuosi sitten, niin hirveän hulahaloon aloitti ja paasasi miten Konstantinopolin Patriarkka on vääristynyt korruptiossa elävä mies.


russia1-articleLarge.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Ai Niinistö tosiaan yrittää pistää kapulaa rattaisiin Suomen Nato-jäsenyyden suhteen? Mitä ihmettä tämä on? En nyt sano mitään Tiitisen listasta, kun sehän liittyy DDR:ään eikä Venäjään, mutta luulin että se oli Kanerva, joka...

No ehkä sille on venäläiset sanoneet vähemmän verhottuja uhkauksia Natosta jossain vaiheessa, ja uudestaan tässä hiljattain, mutta Nato-jäsenyydessä on sekin puoli, että ilmankin Ukrainan invaasiota - jonka myötä kansan enemmistö näyttää vähitellen tajuavan totuuden Venäjän uhasta - jollemme uskalla Natoon Venäjän takia liittyä, niin emmehän me silloin vieläkään ole itsenäinen valtio, vaikka YYA-sopimuksen raukeamisesta on jo 30 vuotta.

Ihan pian tullee Venäjältä uhkausten sävyttämä vaatimus Suomen julistautumisesta pysyvästi sotilaallisesti liittoutumattomaksi, jollei ole jo Niinistölle tullut. Saattaa tulla myös Ukraina-neuvottelujen yhteydessä. Toinen vaihtoehto sitten on Ahvenanmaa tms. skenaario.
Ja 2015:

Liittyminen pitäisi tehdä suljetussa eduskunnan kokouksessa, ja asia valmistella tätä ennen Naton kanssa "jos myönteinen päätös tehdään", että turvatakuut saataisiin mahdollisimman viiveettä voimaan. Jos viivettä tulee, niin sen riskin kanssa on elettävä. Muuten elämme Venäjä-riskin kanssa joka tapauksessa, ja paljon pidempään.

Laki ei vaadi neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä. Mikäli sellainen kuitenkin järjestettäisiin, niin paitsi ettei lopputuloksesta ja siihen vaikuttavasta Ukraina-tilanteesta ole varmuutta, voi tilanne myönteisenkin äänestystuloksen (huom, neuvoa-antava) tullessa olla jo muuttunut sellaiseksi (Ukraina tai muut Venäjän toimet Suomen jäsenyyden estämiseksi), että se laiva seilasi jo.

Nyt on jopa mielipidetiedustelussa kannattajilla jo ollut enemmistö, epävarmoista valta-osa kannattaa jos valtiojohto kannattaa, ja Ukraina-tilanne ei taida ratketa nopeasti vaan pahentuu ja mahdollisesti laajenee. Osallistumishaluja tuntuu olevan monissa maissa.

Niinistö, et ole Kekkonen. Et ollut silloinkaan, kun vaikutit hallituskokoonpanoon muutama vuosi sitten. On aika keskittyä rooliin, jollaiseksi presidentin virka Suomessa muutettiin, eli juttelemaan mukavia korkeille valtiovieraille, kunnes he siirtyvät neuvottelemaan ministereiden kanssa.
 

Hmm.. Ukraina iski venäläiselle lentokentälle???

Mitä ihmeellistä siinä on? Maat ovat sodassa keskenään.

Kuvitteellisessa Venäjä- Suomi sodassa täältä lähtee varmasti rotuulia Pietarin kentille ja kauemmaskin. Miksei lähtisi? Semmoista se sota on. Venäjän on turha kuvitella, että kun alkaa läiskimään nyrkeillä, että toinen osapuoli kävisi taistelua jotenkin toinen käsi selän taakse sidottuna.
 
Back
Top