Ukrainan konflikti/sota

Ajatus tuli mieleen. Nyt kun Putin ajaa itseään nurkkaan oikein urakalla hänelle voi tulla kohta sellainen olo että ainoa exit on eskalointi. Ei mihinkään maailmansotaan mutta hänelle edullista saattaisi olla saada NATO sekaantumaan Ukrainaan sotilaallisesti. Tämä auttaisi legitimoimaan hänen operaationsa 'Venäjän puolustamisella NATO:n agressiolta' ja toisaalta se peittäisi nykyiset tappiot ja sen pettymyksen mikä Ukrainan valloitusretki on ollut. Tähän alkaa jo viitata siviilejä ja infrastruktuuria kohtaan suunnattu tulenkäyttö. Ikäänkuin Putin 'härnää' koko ajan suuremmalla röyhkeydellä ja raakuuksilla Länttä ja NATOa lähtemään mukaan peliin. Se toisi hänelle ainakin lisäaikaa omien käsissä ja myös toteuttaisi hänen ennustuksensa NATO:n uhasta ja Lännen vaarallisuudesta. Lännen kannalta tämä on vähän hankala munakana ongelma koska jos et mene väliin, pelaat Putinin peliä, mutta jos menet väliin niin silti pelaat Putinin peliä.

Tuossa ajatuksessa on kieltämättä tiettyä pirullista järkeä.

Ongelmana siinä vain on se, että NATO:lta kyllä tulee niin perkeleesti kuokkaan, ettei ole tosikaan. Siinä haihtuu loppukin illusio Venäjän "ihmeaseiden" ympäriltä kun turpaan tulee 24hx7 eikä saa oikein mitään takaisin. Jopa Iskanderit ammutaan alas...

Ainoa mitä voi yrittää, on taktisilla spedeily (jos saa perille asti). Siinäkin on vain se ongelma, että natolainenpa pirulainen pystyy antamaan plutonium tulta takaisin ja varmaan Putlerin piilopaikka on ensimmäisten puikkojen target listalla...
 
Valko-Venäjän osallistuessa omilla joukoilla Venäjän hyökkäykseen, Luka tuskin lähettää ukrainaan ulkollisimpia ja parhaita joukkojaan. Diktaattoreiden suurin mahdollinen virhe on tapattaa uskollisimat ja parhaat joukkonsa ihan oman turvallisuutensa takia.
 
Pari päivää pois tilanteen seurannasta, ainoa ajatuksen nuora(noin puupennin arvoinen) näin
vastakkaisessa tilanteessa että jompi kumpi presidenteistä ei ole pitkällä tähtäimellä viroissaan.
Kyllä tämä tämmöinen aihe herättää keskustelua kansallisella tasolla.
 
Raatteentie mallia Ukraina, letka tyvestä poikki ja tuhota pala kerrallaan.
Mikä on panssareiden ja ajoneuvojen polttoaineenkulutus tyhjäkäynnillä ja kun lämmitykset on päällä? Tuolla jonossa on porukka ollut nyt toista vuorokautta jumissa ja luulisi ruoan ja juoman lisäksi alkavan jo löpönkin vähetä? Miten kilometrejä pitkä ajoneuvo-kolonna tankataan? Aikooko ne pysähtyä kaikki seuraavalla Teboililla ennen Kiovaa?
 
Tämä on hyvä kysymys ja harva siihen osaa vastata.

Vahvasti kuitenkin epäilen että Medinski on tässä sodassa muutakin kun rauhasta neuvottelevan delegaation johtaja ja Putinin juoksupoika...

Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressin avajaisissa syyskuussa Unkarin Siófokissa puhunut Medinski aiheutti hämmennystä yleisössään teilaamalla suomalais-ugrilaisten kansojen yhteistyön venäläisvastaiseksi liikehdinnäksi.

Ministerin mukaan suomalais-ugrilainen maailma on ymmärrettävä erottamattomaksi osaksi venäläistä maailmaa.

1548552.jpg


Venäjän kulttuuriministeri kiiruhti suoraan suomalais-ugrilaisesta maailmankongressista venäläisten äärinationalistien muodostaman konservatiivisten patrioottien kerhon perustamiskokoukseen Pihkovan alueelle Izborskiin.


Kerho kertoo toimivansa vastavoimana liberaaleille voimille ja demokratialiikkeen provokaatioille. Kerho ilmoitta kehittelevänsä Venäjälle uutta ideologiaa, jonka yhtenä tavoitteena on Venäjän ortodoksinen jälleen syntyminen.

Tämä konservatiivisten patrioottien kerho on saanut Venäjällä vuosi vuodelta enemmän ja enemmän pelitilaa ja sen voi päätellä jo ihan siitä miten Putin puhuu Ukrainasta. Ja mainittakoon vielä erikseen että juurikin nämä ovat niitä desantin kavereita...ei Putin ja kumppanit.
Vitun kusipää beetat. Ukrainassa kuolee lapsia ja naisia joiden tämmöisten urpojen takia joilla on jäänyt historian opiskelut jonnekin Stalinin ajan Komsomol nuorisojärjestön kesäleirien tasolle.
Anteeksi kielenkäyttö, meinaa välillä vanha ryssäviha nousta pintaan kun näitä katselee.
 
Twitteriissä olen keskustelut monen sotilaan kanssa
siis Englaniksi ja jokainen sanoo:

Venäjän armeija on Irakin armeija tasoa ..on vaan numeroita


eli Ruotsiksi Jätte paskaa

tai tais olla Suomen Ruotsia
 
Piru vie. Vaikka EU:lla on ollut omat ongelmansa ja kipukohtansa, täytyy sanoa että olen pyörtänyt mielipiteeni EU:sta nyt. Olen ylpeä siitä kuinka EU ja Euroopan maat ovat ottaneet ja ryhdistäytyneet toden teolla. Pitääkö tässä alkaa olla jopa ylpeä EU:sta. Putin on nyt lähitulevaisuudeksi hitsannut EU:n yhtenäiseksi.
Kyllä! Ylpeyttä tässä saa todella tuntea olla eurooppalainen. Kirkastuu omassakin päässä mitä on ja mitä merkitsee oikeasti vapaus ja demokratia, niitä on varmaan aika moni pitänyt syvän rauhan aikana itsestäänselvyyksinä.
 
Ongelmana siinä vain on se, että NATO:lta kyllä tulee niin perkeleesti kuokkaan, ettei ole tosikaan. Siinä haihtuu loppukin illusio Venäjän "ihmeaseiden" ympäriltä kun turpaan tulee 24hx7 eikä saa oikein mitään takaisin.
Ei helvetissä rysy halua yhdysvaltoja noihin hippoihin mukaan. Highway of death näyttäisi leppoisalta iltapäiväretkeltä sen rinnalla mitä noille kymmenien kilometrien mittaiselle kolonnille tapahtuisi.
 
Tuossa ajatuksessa on kieltämättä tiettyä pirullista järkeä.

Ongelmana siinä vain on se, että NATO:lta kyllä tulee niin perkeleesti kuokkaan, ettei ole tosikaan. Siinä haihtuu loppukin illusio Venäjän "ihmeaseiden" ympäriltä kun turpaan tulee 24hx7 eikä saa oikein mitään takaisin. Jopa Iskanderit ammutaan alas...

Ainoa mitä voi yrittää, on taktisilla spedeily (jos saa perille asti). Siinäkin on vain se ongelma, että natolainenpa pirulainen pystyy antamaan plutonium tulta takaisin ja varmaan Putlerin piilopaikka on ensimmäisten puikkojen target listalla...
No tässäpä tämä. Jos kyseessä olisi jokin Syyria niin USA olisi jo ampunut noihin ajoneuvo-kolonniin risteilyohjuksia. Sinänsä se ei olisi hyökkäs Venäjää vastaan kunhan pysytään Ukrainan ilmatilassa. Mutta eipä taida NATO tai kukaan mukaan riskeerata sellaista skenaariota että Putin ottaa siitä nokkiinsa tai strateginen puolustus retalioi jollain taktisella heti vastaan. Ikävän pulmallisia tuollaiset ydinvarustellut rogue-statet. Venäjä on uusi Pohjois-Korea.
 
Vittu että on vaarallisen kuuloista tekstiä.
Tuo tulee olla kaikkien länsimaiden tiedustelujohtajien pöydällä tulostettuna ja kun poliitikot miettivät puoliääneen että mitähän se venäläinen juonii niin siitä vain lukemista nenän alle.

Noh, eipä se lähtenyt Neuvostoliiton palautuskierros ruusuisesti liikkeelle. Nyt täytyy vain kylvää soraa sen rattaisiin minkä vain kerkeämme.
 
Tämä Twitterin seuraaminen tekee kyllä immeisen hulluksi: nyt se kolossaalinen kolonna on muuttunut pienemmäksi. Nyt tietävät kertoa, että on kuulemma mennyt numerot väärinpäin sekaisin tiedustelulla ja että kolonna olisikin murto-osan mittainen, jassoo:

It is not a 40 mile convoy, it is 3 or 4 mile convoy 40 miles away.

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top