Ukrainan konflikti/sota

Eikä ole. Meillä on +30 000 ukkoa aseissa rauhan aikana. Ruotsi saa reserveineen kasaan teoriassa 40 000.
Ruotsilla on paremmat merivoimat ja isompi ilmailutarha. Olisiko siinä syy?
Suomi on joka tapauksessa sodan osapuoli jos Venäjä-NATO matsi alkaa, koska meidän aluetta tarvitsee Baltian ja itämeren turvaamiseen. Mielestäni meillä ei ole hävittävää liittymällä, koska olen melko varma kummalla puolella haluamme siinä matsissa olla.

Jos Venäjällä alkaa huomenna sotatila lain puolesta kuten on huhut, sitten Saulilla on jo kiire paperitöiden kanssa siellä D.C.ssä!
Eiköhä se ole selvää, että Suomi ei vapaaehtoisesti mihinkään sotaan liity nykyisillä sopimuksilla. Siitä olen samaa mieltä, että Suomi ei pysty pysymään ulkopuolella, naapuri saa tehdä aloitteen.
 
Ukrainalla on huomattavat määrät Igloja ja neukkulan pst-ohjuksia.
Niin on, mutta sama pätee tällä hetkellä myös Stingereihin, NLAWeihin sekä Javelineihin. Ei ole uskottavaa että yhtäkään näitä ei olisi Ukrainalaisen suuremman sotilasyksikön kalustossa, ja jos niitä olisi saatu saaliiksi, niitä varmasti esiteltäisiin kyseisen tyyppisellä videolla. Vahva propagandan haju siis tässä.
 
"Kansanuutiset". Voi jumalauta. Lisäksi tuossa tuossa Zelenskyin nimen kohdalla noissa ei ilmennyt mitään laitonta. Yritä nyt jumalauta vähän enemmän.

:ROFLMAO:
No siitä vaikka Kiovan "kansanuutisista":


Se kannattaa muistaa, että kyseessä on ukrainalaiset, käytännössä siis samanmoista kansaa kuin venakotkin. Korruptio, lahjominen, jne tulee jo äidinmaidosta.
 
Miksi Suomi lupautuis puolustamaan Viroa Natolle?

Vastineeksi Suomi saisi Yhdysvaltain turvatakuut NATO-jäsenyyshakemuksemme käsittelyn ajaksi sekä lupauksen, että jäsenyys hyväksytään (USA painaa voimallaan sopparin läpi kaikissa NATO-maissa)

On myös olemassa vielä parempaakin kuin NATO-jäsenyys. Harva sitä muistaa: Kahdenkeskinen puolustussopimus, Bilateral defence agreement. Yhdysvallat solmii sellaisiakin. Esim Japanilla ja Korealla on molemmilla omansa. Se tuo ylensä NATO-jäsenyyttäkin läheisemmän yhteistyösuhteen Yhdysvaltain kanssa ja kaikkein edistyneimpiäkin aseita saa ostettua poislukien ydinaseet ja toinen poikkeus näkyy olleen F-22 Raptor.

Bilateral defence agreement voidaan käsitellä alusta loppuun täysin salaisena ja vasta julkistushetkellä se tulee tiedoksi maailmalle.
 
No siitä vaikka Kiovan "kansanuutisista":


Se kannattaa muistaa, että kyseessä on ukrainalaiset, käytännössä siis samanmoista kansaa kuin venakotkin. Korruptio, lahjominen, jne tulee jo äidinmaidosta.
Joo joo, se nyt on tullut jo selväksi mikä röllikkä sinä olet ja käänteispsykologiaa yrität puskea läpi. :LOL:
 
Pitäisikö tuohon lukuun laskea lisäksi vielä kaikki reserviläiset hirvipyssyineen? :unsure: :uzi:
Kyllä. Niitähän on n. 250 000. Lisäksi ampuma-aseita omistavia naisia, nuoria ja ikämiehiä n. 400 000 siihen lisäksi.
 
Miksi Suomi lupautuis puolustamaan Viroa Natolle? Siitä voidaan neuvotella Viron kanssa 42.7 pohjalta, jos sellainen ehdotus tulee Virolta kriisin alkamisen jälkeen. Sama asema kuin meillä EU-kumppaneisen suhteen. Ja tuossa tilanteessa olisi tarpeeksi huolta omasta rajasta. 280.000 on eurooppalaisttain paljon, mutta niin on myös maamme. Se kuuluisa 1300 km.

Tuskin Suomelta koko Viron puolustamista vaaditaan. SA ei pysty irrottamaan kovin isoja joukkoja Viron puolelle missään tilanteessa, ja kyllä se Naton päässä tiedetään. Jos Viron suuntaan lykätään vastuuta ehtona jostakin, niin tilanne varmaankin olisi tyyliin että Suomi koordinoi puolustusta Virossa + siellä on ehkä 1 finskiprikaati ukkoja + meri/rannikko/ilmavoimat avustaa sen verran ku pystyvät. PV:llä on liene vara kasvattaa sodanajan kokoonpanoa sen verran että Suomen vahvuus ei heikkene.

Mutta siis tämähän se diili olisi joka tapauksessa myös Natossa. Suomi osallistuu - osaltaan - Viron ja Baltian turvaamiseen. Ei johdu Naton ahneudesta vaan siitä että Suomi on Viroa lähin maa. Samoin Puola oletettavasti ottaa omalta osaltaan vastuuta Baltian eteläpäästä, maiden omien joukkojen ohella. Siinähän se olisikin makea jossain Latvian kohdalla kun suomalaiset ja puolalaiset ukot lyö kättä! Mutta missään tilanteessa Suomi ei kyllä ole ainoa Virosta vastuussa oleva.

Jos Ruotsi liittyy Natoon niin sitten todennäköisesti Ruotsi on Baltiassa kans mukana jossain muodossa.
 
Viimeksi muokattu:
Eli meillä on käytännössä aseistettu n. 700k mie- taistelijan armeija jatkuvassa valmiudessa. :cool:

Noniin, miten sen nyt ottaa. Allekirjottaneellakin muutama torrakko kaapista löytyy, mutta täytyy kyllä suoraan sanoo että tällä opiskelujen ja toimistohommien aikaansaamalla fysiikalla jo yksistään tulis kyllä noutaja suhteellisen nopeeta jos oikeesti tarvis tetsaan lähtee. Olkoonkin ettei sijotus nyt varsinaisesti etulinjassa olekaan. Ilmeisesti pari viikkoa sitten tehty ilmottautuminen SRA-kurssille ei nyt sitten välttämättä ollutkaan niin huono idea :rolleyes:
 
Oma henkivariokaarti on perinteisesti tarjonnut keisarille loppusijoitus paikan tilanteen käydessä kusiseksi. Veikkaan että Rorsgvardia tekee saman Putinille kun x-hetki koittaa.
 
Ei siinä mitä Zelenskyin kohdalla tuossa oli ollut mitään laitonta (kuten ei monen muunkaan nimen). Ja tämä ketju ei ole mikään tuon jaaritteluun, kuten tuo röllikkä yrittää aiheen kaikin tavoin koko ajan sivuttaa suuntaan tai toiseen. :salut:

Viestitit vaan ettei Kansan Uutiset olisi mikään luotettava media. Tottahan toki se on, omine painotuksineen ihan kuin Verkkosanomat tai Suomenmaa. Mutta eipä tästä sen enempää.
 
Sale saattoi matkustaa ameriikkaan vain lomareissullekin. Mutta putlerin se reissu saa miettimään hiki otsalla, että mitä salaisia juonia siellä taas punotaankaan, kun tässä kädet täynnä hommia muutenkin.
 
Eli meillä on käytännössä aseistettu n. 700k mie- taistelijan armeija jatkuvassa valmiudessa. :cool:
No asiallisesti ottaen se vähän alta 300K varsinainen reservi mukaan lukien tuo 700K varmaankin saataisiin liikkeelle tai asemapaikkaansa ja kaikille joku torrakka. Maksimi 900K on teoriassa mahdollinen eikä koko porukka toki käsiasetta käytä.
 
Back
Top