Ukrainan konflikti/sota

Tämä ei ole vain hauska vitsi vaan totista totta. Myös korruption pitäisi olla kontroloitua ja koordinoitua. Muuten jos kaikki vaan varastaa senkun ehtii niin mitään toimivaa ei olekkaan enää jäljellä. Lisäksi sitä alaiset perässä mitä johtajat edellä. Logistiikkajoukot saattoivatkin olla muuten vähiten arvostettuja ja huomionarvoisia johtajien paraatien ja sotaharjoitusten kannalta ja niiden varustaminen on voinut olla sekä alhaisella prioriteetillä että helppo uhri jos rahaa 'onkin tarvittu muualla'.
 
Vaikea sanoa. Tyyppi on huutanut sodan alusta asti boikottia Nesteelle yms. Varmaan 10+ viestiä samasta teemasta jo. Joku agenda taustalla selvästi.

Kaverin agendasta en osaa sanoa, mutta Neste on ainakin takavuosina mainostanut kykyään prosessoida Venäläistä raakaöljyä yhtenä tärkeimmistä kilpailueduistaan. Ryssän öljy meni, eli kyllä sen pitäisi tuntua jossain.

Tietenkin mahdollista, että todellinen kilpailuetu oli joku monopoliasema tarjousöljyn kanssa, tai joku hämärä poliittinen viritys, ja prosessiosaaminen vaan tuulipuvuille tarkoitettu narratiivi. Pirustako näitä tietää, kun Suomessa ollaan.
 
Secretary of State Antony Blinken said Sunday that the United States is eyeing a ban on Russian oil, a potentially crucial step in the ongoing effort to cripple the Russian economy.
“We are now talking to our European partners and allies to look in a coordinated way at the prospect of banning the import of Russian oil while making sure that there’s still an appropriate supply of oil on world markets,” he said Sunday morning.
As recently as Thursday, the White House had downplayed the possibility.
“Our objective and the president’s objective has been to maximize impact on President Putin and Russia while minimizing impact to us and our allies and partners,” White House press secretary Jen Psaki told reporters. “We don’t have a strategic interest in reducing the global supply of energy, and that would raise prices at the gas pump for the American people.”
Appearing on CNN’s “State of the Union,” however, Blinken acknowledged that the winds have shifted. “That’s a very active discussion as we speak,” he said.
The European Union has also appeared to pivot after showing previous reluctance. On Friday the group’s top diplomat, Josep Borrell, said, “Everything remains on the table.” E.U. countries rely more heavily than the United States does on Russian oil imports.
Congress has seen a growing call on both sides of the aisle in favor of a ban.
The energy sector is critical to Russia’s economy; the country reportedly earned some $63 billion from international oil and gas sales in the third quarter of 2021, the most recent period for which data is available.
Also on the show, Blinken elaborated on his call Saturday with Chinese Foreign Minister Wang Yi and said the Biden administration continues to hope that China will break its silence and speak out against Russia’s invasion of Ukraine.
 
Neste on nesteessä..
Ei ole. Ei se ole viime aikoina hirveästi venäläistä öljyä enää ostanut. Seuraa maailmaa. Nyt aikoo korvata loputkin.

Uutinen keväältä 2021


"Venäjällä ihmetellään Suomen öljyostojen hiipumista – Nesteen mukaan muutos on pysyvä
Öljyviennin tyrehtyminen Suomeen huolestuttaa Venäjällä."

Ja Neste myi huoltoasemansa Venäjällä Tata-neftille. Tammikuussa vaihtoivat viimeisten värit Tata-neftin väreihin.
 
Viimeksi muokattu:
Mikäli joissakin lähteissä esiin tullut mahdollisuus päätökseen öljyntuonnin lopettamisesta Venäjältä, lihaksi tulisi, niin Kiina-vienti ei missään näkyvissä olevassa tulevaisuudessa tuota aukkoa kykenisi täyttämään.

Kansallisen hyvinvoinnin- ja reservirahaston kuihtuminen, jo olemassaolevien varaintojäädytysten kautta, olisi erittäin akuutti valtiollinen ongelma.
 
Miksi? Kilpilahteen on tullut jo useampi satsi raakaöljyä Mongstadista ja tälläkin hetkellä Jatuli odottelee redillä purkausvuoroaan täydessä lastissa.

Eiköhän venäjän raakaöljyn ostaminen ole loppumassa, todennäköisesti tulee vielä maksetut lastit.
 
Venäjällä luontoystävällisyys nousee.

06.03.2022, klo 11.00

Venäjän leipuriliitto kannatti ajatusta myydä leipää ilman pakkausta​


Venäjän leipuriliitto tuki aloitetta myydä leipää ilman pakkausta tuotantokustannusten alentamiseksi. Ammattiliiton mukaan tällainen toimenpide ei ainoastaan auta välttämään äkillistä hintojen nousua, vaan myös vähentämään ympäristökuormitusta.

Tällä hetkellä pakkauksen osuus leivän myyntihinnasta on noin 5 %. Kuten liitossa todetaan, vuoden 2022 kolmen kuukauden aikana paketin hinta nousi 1,5-kertaiseksi ja 2,5-kertaiseksi vuonna 2021. "Toimittajat ovat siirtymässä ennakkomaksuun ilman hinnan vahvistamista. Hinnat nousivat 2,5-kertaisesti vuonna 2021 ja 50 % tänä vuonna. Meidän on ostettava paljon pakkaustyyppejä, klipsiä, tarroja, samalla kun tarjouksia tulee markkinoilla yhä vähemmän, Leipuriliiton puheenjohtaja Aleksei Ljapin kertoi RIA Novostille.

”Tuemme täysin tätä aloitetta, mielestämme tästä päätöksestä voi vain hyötyä. Tuotannossa ja erikoiskuljetuksessa on kaikki olosuhteet, jotta leipä ei tarvitse pakkausta. Ilmeinen rasva plus on säästöt. Pakkaukset ovat pääosin tuontitavaraa, ja niiden hinnat nousivat jatkuvasti”, Lyapin sanoi.

Ehdotusta myydä osa tavaroista ilman pakkauksia käsiteltiin maatalousministeriön elintarviketurvan ja hintavakautuksen operatiivisen päämajan kokouksessa. Virasto työskentelee parhaillaan tuotteiden myyntiä ilman pakkausta, mutta vain Rospotrebnadzor voi tehdä tällaisia muutoksia sääntelykehykseen.
Maatalousministeriö ilmoitti aiemmin myöntävänsä 2,5 miljardia ruplaa. tuet leivän tuotantoon.

 
Back
Top