Ukrainan konflikti/sota

Kuten sanottua, mahdollisuus ei ole enää 0 prosenttia. Putin elää omissa maailmoissaan.
Venäjä voisi muuttaa tilannetta uhkaamalla ydinaseella tai jopa käyttää sellaisen, mutta silloin Venäjä on pelannut kaikki korttinsa ja maailmassa ei ole jäljellä kuin vihollisia heille. Epäilen, että ydinaseella voidaan jopa uhkailla, mutta todellisuudessa sillä vaan suojataan se ettei kukaan kohdista sotilaallista toimintaa Venäjän omalle maaperälle. Venäjä ei tule käyttämään ydinasetta Ukrainassa.


Ydinsodan mahdollisuus ei ole koskaan aseen keksimisen jälkeen ollut 0%.
Todennäköisyys kuolla tippuvan lehmän alle tai salaman iskuun ei ole nolla, vaikka molemmat skenariot varmasti ovat lähellä sitä.

Aiemmin jo mainittiinkin, että putlerilla ilmeisesti on kyseenalaistamaton valta venäjällä. Ainakin toistaiseksi.
Vaikka ilmeisesti ydinaseen laukaisuprotokollaan kuuluu muitakin päätöksen hyväksyjiä, lienee jopa todennäköistä,
ettei heillä käytännössä ole sananvaltaa ja keinoja estää nuke-käskyn etenemistä siiloille jos putler niin päättää.
Ehkä hyväksymisproseduuriin kuuluva ajattelee, että parempi olla mukana tässä ja uralin bunkkerissa kuin tulla teloitetuksi
yksintein. Taktisen käyttö saattaa olla jopa hankalampaa putlerille, sillä enemmän päätöksen tekijöitä matkalla:
lopullinen ampukäsky saattaa olla lähellä taistelukenttää.

Oletetaan, että putlerilla on absoluuttinen valta ja hänen mielenterveys alkaa hajoilla. Hän näkee venäjän ja itsensä nöyryytettynä.
Hän ei kestä ajatusta, että unelma venäläisestä maailmasta ja loiston päivien paluusta tuhoutuu. jos ei ole kunniakasta venäjää,
ei muullakaan ole väliä. putler kokee, että hän on varoittanut länttä. Häntä ei ole kuunneltu. Ei kunnioitettu.
Mutta täältä pesee.... onhan nämä ydinpuikot... katsotaan kunnioitetaanko ja pelätäänkö minua ja venäjää kohta... itsehän tätä pyysitte...

foliota ei ole päässä tätä kirjoittaessa, eikä intin taikaviitta päällä. mielestäni yllä kuvattu on mahdollinen kehityskulku, ei todennäköisin,
mutta kuitenkin mahdollinen. eihän Ukrainaan hyökkäyksessäkään pitänyt olla järkeä.
 
Ovat Venäjällä kaukaa viisaita, kun osaavat ennakoida sen että Ukrainan Neptune-meritorjuntaohjus on sellainen tulikeppi että moni heidän pinta-aluksista vaihtaa tyyppiään sukellusveneiden osastolle. Koska merkintöjä ei ole näkyvissä niin ei voi tulla ilmeisesti tappioitakaan, kun eivät ole ulkopuolisten yksilöitävissä, vai mikä heillä on mielessä?

Nyt ollaan selkeästikin Venäjän merisotastrategian syvässä päädyssä...

 
Ukraina valmistautuu venäläisen romumetallin käsittelyyn:


Nimenomaan siihen, että tuollainen yksikkö menettää kykynsä tehdä taktisia liikkeitä.
Ja jos se organisoidaan uudelleen liittämällä toiseen yksikköön, ei kyse enää ole alkuperäisestä yksiköstä.

Uudelleenorganisointi on myös aikaaviepää.


Jotenkin tuntuu siltä, että vanja ei ole ihan loppuun saakka miettinyt tuota männynrunkoa putken ympärillä. Putken rekyyliliike, savunpoistimen toiminta jne.
Veikkaan, että tuon putken naamiointi on tehty pelkästään männyn kaarnasta, ja ehkä vain toiselle puolelle putkea kuvausta varten. Puolen puunrungon kokoisi kaarnapaloja jekkulangalla putken ympärille ja varmaan lähtevät tuosta, kun kerran ampuu.
 
Se alkoi 2 päivää myöhemmin kuin mitä Zhirinovski ennusti, mutta toisaalta väitettiin että ryssä lykkäsi hyökkäystä pari päivää suunnitellusta, koska jenkkitiedustelu olisi saanut selville alkuperäisen hyökkäyspäivämäärän. Jos Zhirinovskilla olisi oikeasti ollut tieto suunnitellusta päivämäärästä, se lienee ollut tuossa vaiheessa muutenkin alustava.
Kyllä on kertakaikkisen surullista kuunneltavaa tuo Zhirin uhoaminen, Putinin viimeisimmästä ulostulosta puhumattakaan. Toivottavasti kohta alkaa upota itse kunkin venäläisen päänuppiin se hinta, minkä he tulevat maksamaan tuon kleptokraattisen imperiumin laajentumispyrkimyksistä ja alkaisivat suhtautumaan siihen asian vaatimalla vakavuudella. Niin moneen venäläiseen olen elämäni aikana ehtinyt tutustua siellä ja täällä, että tiedän Putinin ja "operaation" ilmoitettujen kannatuslukujen olevan pelkkää hevonpaskaa.

8 vuotta on hiljokseen mäiskätty ja nyt katsotaan kaikkien kortit.
 
Joopa joo... Kaikki sujuu suunnitellusti. :D
Tuota twiittiä seuraa ihan hyviä kysymyksiä, kuten kuka sitä kaupunkia nyt oikeasti hallitsee?! Kukaan ei tiedä, en usko enää mihinkään twiitteihin, huomenna jos bbc, nbc, ja ylilauta sanoo, että Ukraina halltsee Izumia niin voin uskoa
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Länsikoneissa jolla tuollaista harrastettiin oli sitä varten laskin joka ohjasi pudottamaan pommin oikealla hetkellä.

iu
Jep, pilotti pitää laukaisunappia pohjassa ja asemoi koneen sopivaan kulmaan HUD:ia apuna käyttäen, niin pommi lähtee automaattisesti oikealla hetkellä.

Tätä tuli harrastettua esimerkiksi PC:n Tornado -lentosimulaattorilla jo melkein 30 vuotta sitten.... Hämärää muistikuvaa on siitä touhusta..
 
🇺🇦💪Vai muka sukulaiskansoja, ei ainakaan sivityksen mittareilla💩🇷🇺
Siinä missä Ukrainassa näytetään kovaa kunnioitusta yhdellekin kuoleelle sotilaalle näin, itänaapurimme barbaarikansa tuhkaa täytttä höökiä ruumiita, että todellinen kuolleiden määrä saadaan piiloon mahdollisimman hyvin, ettei sisäpoliittisesti kuolleet sotilaat aiheuta vaan pienintäkään polemiikkiä, ja jotta saadaan leikkiä ja teeskennellä että vitsi, joka on Venäjän armeija suoritui Putler-Possun ja hänen Silovikki-Sikojensa turhamaisuuden huipentavassa ''erikoisoperaatiossa'' alta aikayksikön ilman sen suurempia kuolemia.

Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi. Jotta asia muuttuisi, joskus pitäisi kenkien mennä toiseen jalkaan täydellisesti. Eli joskus pitäisi tulla niin paha vastainvaasio Venäjälle (sen aiheuttaman konfliktin jälkeen), joka brutalisoisi sen kansan A:sta O:hon niin pahasti että seuraavat sukupolvet kasvaisivat sodanvastaisiksi. Harmi, että ydinaseaikana tuo ei ole todennäköistä. Alkaisi se isovenäläinen kihokin muuttua, jos sotakiimassa venäläiset lähtisivät sotaretkelle, jossa niiden armeija lanattaisiin ja sitten vastahyökkäys aloitettaisiin Venäjän maaperällä ja sen jälkeen saisi pietarilaiset ja moskovalaiset tuta sen kun omia kotinurkkia pommitetaan maan tasalle julmasti ja säälittä. Ja samalla kun omat maat joutuvat vieraan vallan alle. Ja sitten sen jälkeen pitäisi tehdä 2. MS:n jälkeiset Saksat eli pilkkoa usea alue Venäjältä pois kuten vaikkapa monta uutta itsenäistä valtiota Kaukasukselle. Ehkäpä kun kerran venäläiset ihan itse aloittamansa sodan jälkeen saisivat tosi pahasti turpiin sen jälkeen ja vielä omalla maaperällään, alkaisi isovenäläinen kiho kuolla ja venäläisetkin olla sotaisuudeltana enemmän muun Euroopan luokkaa.
 
Huomio.

Panssaritorjunnan erittäin kattavat opetuskokonaisuudet julkaistaan MPK:n moodleen 15-30.3.



Tämä antaa mahdollisuuden mennä lähiopetuksella toteuttavien pst harjoitusten mukaan kertaamaan.

Kun ne on suoritettu, voi pyytää halutessaan sijoituksen muuttamista PST:n pariin.

Tässä siis urapolku reserviläisille.

Edit. Saatana meni väärään topiciin

T. Sisäpiiritietoa
 
Siinä missä Ukrainassa näytetään kovaa kunnioitusta yhdellekin kuoleelle sotilaalle näin, itänaapurimme barbaarikansa tuhkaa täytttä höökiä ruumiita ...
Jotenkin epäilen näiden liikkuvien krematorioiden toimintaa. Kun löpö on muutenkin loppu, niin käyttäisivätköhän sitä tuollaiseen? Kuoppa jonnekin ja mustaa multaa päälle. Kun niitä auringonkukan siemeniäkin on.
 
Länsikoneissa jolla tuollaista harrastettiin oli sitä varten laskin joka ohjasi pudottamaan pommin oikealla hetkellä.

iu
Nukeja noin hävittäjäpommittajilla. Ei muuta keinoa selvitä itse elossa matalalta pudottaen kuin toss bombing hyökkäysprofiili.

Jos Venäläiset sohii 80mm raketteja noin, voi hyvää päivää. Ei noin osu mihinkään. Pysyy Stingerien ulottumattomissa kyllä.

US pisti eilen asekasan päälle joka lähtee 800 Stingeriä. Entisten lisäksi.
 
AdBlue -säiliön kun täyttää vaikka jäähdytinnesteellä ja irroittaa NOx -anturin johdon, niin ajoneuvoa voi todennäköisesti käyttää normaalisti ja se antaa ainoastaan vikakoodin NOx -anturista. Nesteen voi johtaa vaikka takaisin säiliöönsä, niin sitä ei kulu. Jos säiliö on vallan tyhjä, niin silloin moottori menee nk. nilkkutilaan, eikä sitä voi käyttää normaalisti kun tehoja ei ole.

Ainakin tuoreemmissa mersuissa toisen nox anturin vikatila merkitsee sitä, että autolla voi ajaa ~1000km ja sen jälkeen ei käynnisty.

Nämä ovat 100% ohjelmallisia asioita, ei se mersun moottori sitä pissaa tarvitse, että se pystyisi käymään. Käymiseen vaaditaan, happea, sytytys sekä polttoaine (bensiini, diesel, tai vaikka lamppuöljy jne.), mutta pissa ei ole palavaa. Osaava ukko näppäilee sulta läppärillä hetkessä dpf:än ja kusivehkeet pois käytöstä, ja moottori toimii täysin normaalisti. Laki tätä ei toki salli, mutta poikkeusoloissa voitaisiin sopia poikkeuslait. Ja ketään ei oikeasti enää siinä kohtaa kiinnosta, ei edes vihreitä.
 
Katso liite: 58636
Haaste vastaanotettu. Kuvassa rajattu maantieteellinen alue, ilmeinen sotilaskohde ja sen ympärille asettunut puolustaja. Maasto ei edes erityisen hankala, paljon peltoa. Kyllä sinulta kuluu aika paljon aikaa ja tupakkia ennen kuin olet kaikki kaatuneet puut kollannut. Ja jos oli liian helppoa, zoomaa ulospäin. ;)

Edit: Harjoituksen vuoksi saat itse päättää kauanko herra majuri antoi sinulle aikaa selvittää vihollisen asemat.
Tiedustelulento tehtiin nousemalla (kyllä, nousemalla) kohteen yläpuolella 150 metrin korkeuteen, miltä itse kuvaus suoritettiin. Lisäksi kuvaa, tai oikeastaan 60 mm negaa katsottaisiin stereokstselulaitteella eikä käännyn ruudulta.
Katson kyllä tuon paremmalla ajalla isommalta ruudulta.
Mutta kerrottakoon anekdoottina tositarina maavoimien erään osaston harjoituksesta noin vuodelta -84. TiedLLV sai pyynnön "tiedustelkaa tie kohdalta xx. No, pojat tekivät just pyydetysti. Ja raportoivat sitten tilaajalle, että tie on ajokunnossa. Kuunneltuaan hetken kiroilua jatkoivat, että jos olisitte kyselleet mahdollisesta vastapuolen kalustosta, jota tiellä silloin oli, olisimme kertoneet siellä silloin olleen...
 
Kun Ukraina saa venäläiset joukot maasta, kelpaako se Naton jäseneksi?

Venäjä otti sotilaasllisesti nokkaan, kaksi tai kolme uutta jäsentä Natoon ja talous romahtaa huonommaksi kuin Neuvostoliiton loppuaikoina.

Ei huono, Vladimir, ei huono.
 
Toivottavasti Suomi ja muut maat tulevat pian perässä. Ja laajentavat saarron koskemaan kaikkia Venäjän satamissa käyviä aluksia lipusta riippumatta.


"Ruotsin satamatyöntekijät ovat päättäneet aloittaa saarron kaikkia venäläisaluksia kohtaan. Lisäksi saarto koskee Venäjälle menossa olevia ja sieltä saapuvia aluksia, sekä aluksia joissa rahdataan venäläistuotteita.
– Teemme näin tukeaksemme siviiliväestöä Ukrainassa sekä kollegoitamme maan satamissa, sanoi satamatyöntekijöiden liiton varapuheenjohtaja Erik Helgeson, ruotsalaismedia SVT:n mukaan.
Ruotsin satamatyöntekijöiden liitto lähetti jo kaksi viikkoa sitten maan infrastruktuuriministeri Tomas Enerothille kirjeen, jossa kehotettiin pysäyttämään venäläiset ja Venäjään kytketyt alukset Ruotsin satamista, muuten he itse aloittaisivat saarron. Torstaina uhkaus toteutettiin."​
 
Länsikoneissa jolla tuollaista harrastettiin oli sitä varten laskin joka ohjasi pudottamaan pommin oikealla hetkellä.

iu
Koko homma lähti liikkeelle 2MS:n jälkeen kun Yhdysvaltain laivasto halusi hirveällä vimmalla ydinasekyvyn. Ongelma oli siinä että ainoa sen kuljettamiseen sopiva värkki oli Douglas AD-1 Skyraider. Kyseessä oli mäntämoottorikone, jonka huippunopeus oli 517 km/h sileänä. Koneella ei näin ollen olisi päässyt matalalla suoritetussa hyökkäyksessä paineaaltoa karkuun. Joku sitten keksi että jos kohdetta lähestytään matalalla, niin voitaisiin tehdä Immelmanni ja jos pommi irroitettaisiin sopivassa kohdassa liikkeen aikana se linkoutuisi maaliinsa, ja kone pääsisi karkuun tulosuuntaansa. Tuota varten koneeseen sitten kehitettiin mekaaninen laskin. Käsittääkseni nuo toss ja loft -pommitustekniikat oli ainakin alunperin tarkoitettu ydinasekäyttöön, eikä noissa vanhemmissa laskimissa tarkkuus ollut riittävä konventionaalisiin.
 
Back
Top