Ukrainan konflikti/sota

No huh mitä lukuja, jos suhteuttaa tuohon Kom. Pravdan artikkeliin, niin samaa hehtaaria mutta nyt myös ei-viralliset joukot erikseen mukana.

Varmaa on ettei Venäjän ilmoittamat tappioluvut ole lähelläkään todellista määrää..
- todelliset luvut ovat todennäköisesti jopa tuplasti suuremmat kuin virallisesti kerrotaan

Todellisuudessa Venäjän miehistotappiot lienee 25.000-30.000 kaatuneina ja kadonneina..
Haavoittuneita on 2-3 x kuolleiden määrä = jolloin miehistön kokonaistappiot ovat vähintäänkin luokkaa 70.000 - 100.000.
- todennäköisesti painottuen vielä etulinjan taistelevaan porukkaan... huolto ja tukiporukka selviää yleensä vähemmällä.

Eipä ihme että venäläiset koettaa epätoivoisesti kaivaa lisää tykinruokaa Syyriasta, Libyasta, Eritreasta ja mistä tahansa niitä löyhtyisi.
- todennäköisesti vielä joudutaan lähettämään kaikki mahdolliset reserviläiset jotka suinkin saadaan pakotettua rintamalle..
- jäänee nähtäväksi minkälaista "vintofkaa" näille onnnettomille löytyy kannettavaksi..

Ukrainan farmareillakin taitaa olla jo enemmän ehjää taistelukalustoa kuin hyökkääjän reserveillä...

Ja, vaikkei venäläisten tappiot olisi ihan näinkään suuria niin selvää on että tappiot ylittää kaiken järjellä käsitettävän sietokyvyn..
- varsinkin kun kysymys on parhaiten varustetuista ja kokeneesta sekä taisteluissa harjaantuneista ammattisotilaista..
- eikä tilannetta paranna sekään että upseerien tappiot ovat suhteessa vielä suuremmat.

Kaiken lisäksi, venäläisten mukaan, toistaiseksi kysymys on vain "rajoitetusta erikoisoperaatiosta".

Kuinkahan suuriksi venäläisten tappiot tulee nousemaan kun päästään oikeisiin sotatoimiin?
 
Olet väärässä. Esimerkiksi Kreetan taistelut olivat erittäin ankarat ja kiivaat, silti molemmat osapuolet kohtelivat sotavankeja hyvin.
Siis mitä vittua?
Suuri määrä siviilejä kuoli ristitulessa ja myöhemmin taistellessa vastarintaliikkeessä. Lisäksi useita kreetalaisia kuoli saksalaisten kostoteloituksissa sekä taistelun aikana että sitä seuranneessa miehityksessä. Eräs kreetalainen lähde mainitsee saksalaisten takia kuolleiden kreetalaisten määrän sodan aikana olleen 6 593 miestä, 1 113 naista ja 869 lasta

Ensimmäinen ja yksi tunnetuimmista saksalaisten siviiliväestöä vastaan kohdistamista kostoista oli Kontomárin verilöyly. Tapaus tunnetaan hyvin, koska 1980-luvulla Saksan arkistoista löytyivät saksalaisen sotakirjeenvaihtajan teloituksesta ottamat valokuvat

Siis ollaanko yhtään samassa taistelussa vai onko teillä venäläisillä oma todellisuus?
 
Ovat ottaneet osaa taisteluihin, koska ovat kärsineet kovia tappioita. Nuo propagandavideoissa nähdyt sotilaat tuskin ovat edes oikeita sotilaita, vaan P-porukkaa. Ukrainalaiset kertoivat, että Kiovan pohjoispuolen taisteluihin osallistuneista venäläisjoukoista oli helppo erottaa venäläiset ja tsetseenit toisistaan. Tsetseenit keskittyivät instagram ja tiktok-videoiden tekoon kun taas venäläiset ryöstelivät taloja ja etsivät viinaa. l
No juu, noita propagandavideoita olen tainnut pääasiassa nähdä ja ne ovat kyllä mielestäni ihan silkkaa lavastusta.
Taitaa juu nämä tsetseenien "parempi väki" vältellä todellisia taisteluja ja keskittyvät pelkästään venyttelemään pippeleitään poseeraamalla sotisovissaan jossain turvallisissa paikoissa.
 
Käännetäänpä tämä ajatus toisinpäin: Venäläissotilaat rankaisevat ukrainalaisia sotarikoksista, joista heille on vuosia joka tuutista kuulutettu.

Täällä monella keulii ryssän epäinhimillistämisen kanssa. Tuo on toki ymmärrettävää, koska vihollinen on helpompi tappaa, kun sitä ei miellä ihmiseksi ollenkaan. Myös "ylilyönnit" sotavankien kohtelussa on helppo ymmärtää. Aivan kuten pystyy ymmärtämään kuinka joku tempaisee pikkupäissään nalkuttavaa akkaansa käkättimeen tai lähtee aamupromilleissa auton rattiin.
Jos oma kontrolli katoaa jo nettifoorumilla kuvia katsellessa niin on aika selvää ettei kuuppa voi kestää taistelukentälläkään. Kaikille olisi parempi jos tällaiset tapaukset kyettäisiin seulomaan etukäteen pois taistelevista joukoista.
Kun tuota Igorin touhua katsoo, niin tuntuu että nimenomaan noita päästään sekaisin olevia on haluttu palvelukseen. Sen lisäksi kannustettu heitä erityisiin urotekoihin, jotta ukrainalaiset ymmärtävät millainen on herrakansa.
 
Siitä en tiedä kohtelivatko britit/sakut toisiaan hyvin, mutta kreetalaiset laittoivat tietääkseni sakemanneja nippuun/hirteen jne.. aika huolella. Vähän tämän päivän traktorimiehiä mutta veivät hengen eikä vain tankkeja. Saksalaisten suhtautuminen siviileihin lienee myös samaa luokkaa kuin venäläisillä tällä hetkellä. Eli kosto oli myös suloinen ja kohtalo sen mukainen.
Juu, siviilien toiminta rikkoi täysin sotalakeja siviilien käyttäytymisvelvoitteista.
 
Pääasiassa ne taistelut, mihin Kadyroviitit ovat osallistuneet, ovat kai olleet melko yksipuolisia. Eipä noista ainakaan mitään isompaa propagandalähetystä ole ainakaan täällä näkynyt.
Tämmöistä on moni twiittaaja sanonut, että Kadyroviitit on lähinnä PR-hommissa sikäläisittäin (raiskaa, kiduttaa, jne.), eivät mm. suostuneet osallistumaan Mariupolin valtaukseen, ammuskelevat vain tiktokkia varten.
 
Vaikea uskoa että Komsomolskaja Pravda olisi oikeasti ilmoittanut noita lukuja ja sitten ottanut niitä pois. Ilmoitustyyli on aivan liian suora ilman normaalia propagandakiertelyä. Tuollaisesta vahingosta heilahtaa nimittäin ihan varmasti häkki.
Sinällään luvut voivat hyvinkin olla lähellä totuutta mutta ryssien ilmoittamiksi niitä on vaikea uskoa.

Oryxin sivulta löytyvät kuvaja videotodisteisiin perustuvat kalustoluvut ne ovat siis minimi lähtökohta, ryssä on hyökkääjä joten varmaan paljon omia tappioita on jäänyt hyökkäyksen edetessä taakse ja väijyihin, josta ei ole kuvamateriaalia.
 
Jenkkejä kuoli Vietnamin sodassa taisteluissa reilut 47t sen n. 10 vuoden aikana kun jenkkien joukkoja oli siellä isompia määriä (muutamana aiempana vuonna oli pieniä määriä).

Kun jenkkien väestö oli v. 1969 n. 1.45-kertainen Venäjän nykyiseen väestöön nähden, jos Venäjän todelliset kaatuneet nyt n. 3.5 viikon taisteluiden jälkeen olisivat 10k (oma veikkaus on, että todellinen luku on isompi), Venäjä olisi nyt 30.5 prosentissa jenkkien 10 vuoden Vietnamin sodan tappioihin nähden, suhteutettuna väkilukuun (USA 202.7M vuonna 1969). Mutta jos kaatuneita on todellisuudessa enemmän kuin 10k, niin voivat hyvin olla jopa puolessa välissä tai melkein. Ihan hyvässä vauhdissa ovat joka tapauksessa...

Btw, haavoittuneita on luultavasti vähintään 3x kuolleisiin nähden, ehkä jopa 4-5x. Voi kyllä olla, että moni haavoittunut joutuu jatkamaan hommia.
 
Siis mitä vittua?
Suuri määrä siviilejä kuoli ristitulessa ja myöhemmin taistellessa vastarintaliikkeessä. Lisäksi useita kreetalaisia kuoli saksalaisten kostoteloituksissa sekä taistelun aikana että sitä seuranneessa miehityksessä. Eräs kreetalainen lähde mainitsee saksalaisten takia kuolleiden kreetalaisten määrän sodan aikana olleen 6 593 miestä, 1 113 naista ja 869 lasta

Ensimmäinen ja yksi tunnetuimmista saksalaisten siviiliväestöä vastaan kohdistamista kostoista oli Kontomárin verilöyly. Tapaus tunnetaan hyvin, koska 1980-luvulla Saksan arkistoista löytyivät saksalaisen sotakirjeenvaihtajan teloituksesta ottamat valokuvat

Siis ollaanko yhtään samassa taistelussa vai onko teillä venäläisillä oma todellisuus?
Sitä vittua, että britit ja sakut kohtelivat toistensa sotavankeja hyvin. Katso esimerkiksi Prekatsounakisin (kreikkalainen meriupseeri) ja Jean-Yves Nassen Kreeta-kirjat. Ja mitä tulee siviilien kuolemiin, niin kreetalaiset siviilit itse aloittivat veriteot vastoin sen ajan sotalakien siviilejä koskevia määräyksiä. Että sitä vittua.

Prekatsounakisin kirja: https://www.helion.co.uk/military-h...ts-2.php?sid=27c381893f8e41784eff91bce18a4c11
 
@IntelArrow
3h

DNR separatists authorities confirmed that Mariupol will not be taken for at least another week, there are still over a thousand of Azov troops inside. Fighting is still ongoing, and we will see a lot more casualties in the process. Surrender is not on the table.
Sepotkin myöntää että tässä kuollaan vielä puolin ja toisin.

Sota on tuolla julmaa.
 
Back
Top