Ukrainan konflikti/sota

Siis mitä vittua?
Suuri määrä siviilejä kuoli ristitulessa ja myöhemmin taistellessa vastarintaliikkeessä. Lisäksi useita kreetalaisia kuoli saksalaisten kostoteloituksissa sekä taistelun aikana että sitä seuranneessa miehityksessä. Eräs kreetalainen lähde mainitsee saksalaisten takia kuolleiden kreetalaisten määrän sodan aikana olleen 6 593 miestä, 1 113 naista ja 869 lasta

Ensimmäinen ja yksi tunnetuimmista saksalaisten siviiliväestöä vastaan kohdistamista kostoista oli Kontomárin verilöyly. Tapaus tunnetaan hyvin, koska 1980-luvulla Saksan arkistoista löytyivät saksalaisen sotakirjeenvaihtajan teloituksesta ottamat valokuvat

Siis ollaanko yhtään samassa taistelussa vai onko teillä venäläisillä oma todellisuus?
Hengitä nyt syvään ja lue mitä kaveri kirjoitti. Puhui nimenomaan sotavankien kohtelusta.

Saksalaisten hirmutyöt siviileitä kohtaan ovat eri juttu. Ei niitä kukaan ole kieltämässä.

Hulluintahan tässä on se, että juttu alkoi adrenaliinin vaikutuksista. Puhutaan minuuteista ja tunneista. Saksalaisten hirmutyöt sivileitä kohtaan olivat pääsääntöisesti järjestelmällisiä ja kylmäpäisiä. Ei adrenaliini pöpperössä tehtyjä julmuuksia

Tämä on nyt vähän semmoinen juttu että kaveri sanoo että puut heiluu tuulessa ja sinä tuijotat tyveä ja huudat että eihän liiku
 
Varmaa on ettei Venäjän ilmoittamat tappioluvut ole lähelläkään todellista määrää..
- todelliset luvut ovat todennäköisesti jopa tuplasti suuremmat kuin virallisesti kerrotaan

Todellisuudessa Venäjän miehistotappiot lienee 25.000-30.000 kaatuneina ja kadonneina..
Haavoittuneita on 2-3 x kuolleiden määrä = jolloin miehistön kokonaistappiot ovat vähintäänkin luokkaa 70.000 - 100.000.
- todennäköisesti painottuen vielä etulinjan taistelevaan porukkaan... huolto ja tukiporukka selviää yleensä vähemmällä.

Eipä ihme että venäläiset koettaa epätoivoisesti kaivaa lisää tykinruokaa Syyriasta, Libyasta, Eritreasta ja mistä tahansa niitä löyhtyisi.
- todennäköisesti vielä joudutaan lähettämään kaikki mahdolliset reserviläiset jotka suinkin saadaan pakotettua rintamalle..
- jäänee nähtäväksi minkälaista "vintofkaa" näille onnnettomille löytyy kannettavaksi..

Ukrainan farmareillakin taitaa olla jo enemmän ehjää taistelukalustoa kuin hyökkääjän reserveillä...

Ja, vaikkei venäläisten tappiot olisi ihan näinkään suuria niin selvää on että tappiot ylittää kaiken järjellä käsitettävän sietokyvyn..
- varsinkin kun kysymys on parhaiten varustetuista ja kokeneesta sekä taisteluissa harjaantuneista ammattisotilaista..
- eikä tilannetta paranna sekään että upseerien tappiot ovat suhteessa vielä suuremmat.

Kaiken lisäksi, venäläisten mukaan, toistaiseksi kysymys on vain "rajoitetusta erikoisoperaatiosta".

Kuinkahan suuriksi venäläisten tappiot tulee nousemaan kun päästään oikeisiin sotatoimiin?
Alkuvaiheessa ja osittain varmaan vieläkin, sodan luonne oli varsin epäsymmetrinen ja Ukrainalaiset vaikuttivat tai vaikuttavat edelleen myös Vanjan huoltoon tehokkaasti. Voi siis olla, että nuo tappiot kohdistuvat "normaalia" tasaisemmin jv- ja tankkikomppanioiden ja huollon suhteen. VDV lienee tappioiden suhteen tavallaan yliedustettuna, mutta ammatinvalintakysymyksiähän nämä. Tuo arviosi Vanjan kokonaistappioista on valitettavasti todennäköisesti yltiöoptimistinen. Vaikka suhdeluku kaatuneiden ja haavoittuneiden kesken olisi vain 1:1, on tilanne Venäläisille hyvin pian kestämätön.
 
Putinilla on kiire, kun pitää johtaa sotaa ja jahdata sotasyyllisiä sekä vallankaappaajia.
On varmaan kiire ja monta rautaa tulessa, kirjaimellisesti 😂. En vaan mitenkään pääse tuosta ajatuksesta yli että, onkohan siellä jo jotain tapahtunut kulisseissa. Ettei olisi ollut jo vaffat teet tai parvekkeella huonot kaiteet?

Kyllä tuollaisen tapahtuman jälkeen muutama päivä varmaan pitää tehdä strategiaa miten edetään ja mitä viestitään?

1. Putinin twitter tili ollut hiljaa huomenna viikon.

2. Perjantaina"tuli puskista" tuollainen ihmeellinen tilaisuus missä "oltiin pitämässä puhetta" kymmenien tuhansien ihmisten edessä. (eiköhän sillä ole kaksoisolentoja...)

3. Jatkuva vakuuttelu että terveys on hyvä.

4. Lenin tyyppiset viittaukset "Elävämpi kuin elävät". Eikös tuota käytetty Leninistä nimenomaan kuoleman jälkeen.

Ehkä sitä vaan itse on vainoharhainen?

 
Hengitä nyt syvään ja lue mitä kaveri kirjoitti. Puhui nimenomaan sotavankien kohtelusta.

Saksalaisten hirmutyöt siviileitä kohtaan ovat eri juttu. Ei niitä kukaan ole kieltämässä.

Hulluintahan tässä on se, että juttu alkoi adrenaliinin vaikutuksista. Puhutaan minuuteista ja tunneista. Saksalaisten hirmutyöt sivileitä kohtaan olivat pääsääntöisesti järjestelmällisiä ja kylmäpäisiä. Ei adrenaliini pöpperössä tehtyjä julmuuksia

Tämä on nyt vähän semmoinen juttu että kaveri sanoo että puut heiluu tuulessa ja sinä tuijotat tyveä ja huudat että eihän liiku
Ai venäjän tekemät sotarikokset Ukrainassa eivät ole järjestelmällisiä ja kylmäpäisiä? Ymmärrätkö sinä että siviiliväestön terrorisointi on venäjän tarkoitus?
 
Ehtoota päivää palstalle, alokas puolukan lehden alla piileksijä ilmoittautuu vahvuuteen.

En ollut tämmöisestä palstasta ennen kuullutkaan ja nyt olen tämän sodan aikana lukenut varsinkin tätä lankaa herkeämäti.

Eräs asia on jäänyt vähän mielestäni hiukan vähälle huomioille, nimittäin Kadyrovin rakkikoirien tiptop trimmatut parrat,
kuten myös niin puhtaat vaatteet, että huuhteluaineen tuoksu tulee nokkaan videoidenkin välityksellä.

En ole myöskään yhdessäkään noita elukoita koskevissa ns. toimintapätkissä nähnyt yhtäkään vihollista, tahi vihollisen tulta,
pelkästään allahuakbar-älämölöä ja tähtäämättömiä laukauksia sinne tänne, tai jonnekin tyhjältä vaikuttavaan kerrostaloon.

Onko missään ollut varmistettua tietoa, että nuo paskiaiset ovat ottaneet osaa oikeisiin taisteluihin, vai hääräävätkö ne pelkästää selustassa terrorisoimassa siviilejä?
Kyllä nuo ovat tulessa olleet ja niitä tuhottu komppaniakaupalla jo.

Tässä analyysi kadyroviittien "taidoista".

 
Vaikea uskoa että Komsomolskaja Pravda olisi oikeasti ilmoittanut noita lukuja ja sitten ottanut niitä pois. Ilmoitustyyli on aivan liian suora ilman normaalia propagandakiertelyä. Tuollaisesta vahingosta heilahtaa nimittäin ihan varmasti häkki.
Sinällään luvut voivat hyvinkin olla lähellä totuutta mutta ryssien ilmoittamiksi niitä on vaikea uskoa.

Oryxin sivulta löytyvät kuvaja videotodisteisiin perustuvat kalustoluvut ne ovat siis minimi lähtökohta, ryssä on hyökkääjä joten varmaan paljon omia tappioita on jäänyt hyökkäyksen edetessä taakse ja väijyihin, josta ei ole kuvamateriaalia.
Päätoimittaja lienee saanut kutsun teekekkereille. Tai alusvaateostoksille. Mutta kyllähän tuo tahalliselta vaikuttaa ja motiivina ilmeisesti johdon nolaaminen. Tai sitten jollain hakkerilla on ollut tosi hyvä päivä.
 
Niin juu, täällä on ollut keskustelua, että miksi ukrainalaistykistö ammuskelee keskeltä peltoa, miksei käytetä naamiointia, miksei kaivauduta, jne.
Olen ollut muutaman viikon Ukrainassa töissä ja en ole missään nähnyt niin aavaa ja puutonta maastoa.

Puita, tai pikemminkin pajukkoa ym vitukkoa kasvaa pääasiassa ainoastaan peltoja halkovien ojien ja jokien törmillä, kaikki muu maasto on joko peltoa tai suota jokien suistoissa.
Ne pienetkin metsäsaarekkeet ovat lukumäärältään niin vähäisiä, että vihulaisen tiedustelu on ne varmasti priorisoinut maastoa kuvattaessa.
Toisin sanoen, saattavat olla kaikkein vaarallisimpia paikkoja Ukrainalaisille.

Siellä ei siis kertakaikkiaan ole maastoa, johon esim tykistöä voisi piilottaa, vaan siellä on pakko liikkua koko ajan, jos meinaa välttyä vihulaisen vastatoimilta.
Ainoat piilopaikat ovat taajamien ja kaupunkien rakennusten varassa ja sen takia ryssä niitä pommittaakin siviileistä välittämäti.
 
Ukrainan viranomaisten mukaan Venäjän joukot ovat ampuneet lapsia kyydinneitä autoja, jotka poistuivat maanantaina piiritetystä Mariupolin kaupungista. Kahden kerrotaan olevan kriittisessä tilassa. Asiasta uutisoi CNN.
 
Twiitti on twiitti mutta itseäni ainakin vituttaa miten länsimediakin on ottanut kutsuakseen kaikkia mariupolin puolustajia "azov" joukoiksi (kuten ryssä tekee) kun kuitenkin enemmistö on kansalliskaartiprikaatin ja merijalkaväkiprikaatin joukkoja.
Jep, tämä on ehkä siksi kun Azovilla on tuo tiedotuspuoli paremmin näkyvillä, voi sanoa "brändätty". Ja 4-kirjaiminen sana on aina iskevämpi kuin joku numeroitu prikaati tms.

Ei ole osunut silmään onko merijalkaväellä jotain omaa tiedotussivuaan. Joillakin prikaateilla on esim. Facebookissa oma sivunsa.
 
Sitä vittua, että britit ja sakut kohtelivat toistensa sotavankeja hyvin. Katso esimerkiksi Prekatsounakisin (kreikkalainen meriupseeri) ja Jean-Yves Nassen Kreeta-kirjat. Ja mitä tulee siviilien kuolemiin, niin kreetalaiset siviilit itse aloittivat veriteot vastoin sen ajan sotalakien siviilejä koskevia määräyksiä. Että sitä vittua.

Prekatsounakisin kirja: https://www.helion.co.uk/military-h...ts-2.php?sid=27c381893f8e41784eff91bce18a4c11
Ja sitten taas taisi aktiivinen sotiminen kestää 8päivää. Joten älä rupea yhdellä köykäisellä esimerkillä viisastelemaan. Ja osaltani OT:of
 
Miten näette Venäjän toipumisen tästä sodasta sotilaallisesti? Ja miten näette Venäjän kyvyn avata uusia sotarintamia Ukrainan sodan aikanaan ratkettua?

Kiitos Ukrainan urheuden, näen että todennäköisesti Suomelle ja muille länsimaille on edessä muutamia rauhan vuosia, joissa Venäjän toimet pysynevät hybridivaikuttamisessa, energialla ja pakolaisilla kiristämisessä ja joukkojen keskittämisessä painostusmielessä.

Jos järjellä miettii, niin ennen seuraavaa sotaa Venäjän kannattaisi käydä tämä sota tarkasti läpi, korjata puutteet koulutuksessa, paikata kalusto, suunnitella uusi tapa kouluttaa sotilaita ja pitää uuden doktriinin aikaisia harjoituksia. Tämä vie oman järkeni mukaan vähintään 3-5 vuotta.

MUTTA,

Enpä oman järkeni mukaan nähnyt tätäkään hyökkäystä kannattavaksi.

Vaihtoehtona on toki, että tekevät liikekannallepanon ja koittavat että josko se reservi ja jäljellä oleva kalusto riittäisi vielä seuraavaan manööveriin.
 
Mitä joukkoja V-V uskoo saavansa liikkeelle? Likasankohan ei suoranaisesti ole kansan valitsema suuri johtaja, vaan Putlerin avulla vallassa. Luulisi, että V-V:n sotilas kuolisi mielummin valtaa kaapatessa omassa maassa kuin Ukrainassa.
Paljon spekuloidaan Puolan tulevaisuudella ja roolilla. En usko mihinkään liikkuihin, koska Nato.
 
Putin tuhoaa Ukrainassa peltoja, panssarit uppoavat turpeeseen ja Suomessa peltoja haluavat tuhota vihreät. Ainakin turvepellot. Kyllä tästä tulee todella vakava ruokakriisi alkaen suunnilleen vuosi tästä eteenpäin. En voi kuin hämmästellä missä maailmassa Brysselissäkin eletään, eikö tajua että Ukraina on ollut monen maan vilja-aitta ja nyt sieltä ei kertakaikkiaan tule ruokaa.

Ukraina on melkein kokonaan peltoa. Siinä ei sadosta kummoinenkaan prosentti mene, vaikka yhden sodan verran tankkeja siellä huristelisi. Se on sitten eri asia kuinka moni pelto jää viljelemättä, mutta veikkaan että reilusti yli puolet tulee viljeltyä.
 
Vaan kun ei ole kuranttia edes venäläisille, meillä oli käytössä T-72 m1 versio, eli vientimalli kaikista paskimmalla tekniikalla mitä 72-sarjaan on ollut tarjolla, sama koskee käytössä ollutta pääaseen nuoliammusta, heikoimman läpäisyn omaa vientimalli. Vanhin ukrainassa nähty yksittäinen T-72 taitaa olla A-malli ja sekin kapinallisilla. Venäläisten vanhimmat vissiin tähän mennessä perus B-mallia. Niissäkin on jo parempi panssarointi, pimeänäkö ja tietysti A-tarvike. Puhumattakaan uusimmista BM3:sta jne. malleista jotka on jo lämpökameroitu yms. T-72 eri versioiden kirjo on niin laaja liki 50-vuoden jaksolta ettei ole mitään järkeä verrata niitä keskenään ellei mainita tarkempaa versiota.

Oryxin listalla on muutama kappale T-72A:ita Chernihivin ja Kiovan läheltä., ainakin yksi 1. kaartin panssariarmeijasta(timantissa punainen 1). Hämmentävää kyllä, luulin itsekin että ryssä pystyisi laittamaan riviin vähintään B:itä.
 
Ei kannata olettaa että vihollinen tulisi Suomalaiselle lentokentälle yhtä hienovaraisesti kuin hostomeliin, josta tulivalmistelu puuttui kokonaan. Täällä kenttä tiedusteltaisiin, havaittuihin sotilaskohteisiin iskettäisiin täsmäaseilla, ja lähimetsät möyhennettäisiin parilla tupolevilla ja aerosolipommeilla tms. Ensimmäisen pidäkkeen vihollisen tulenkäytölle muodostaisivat heidän omat joukkonsa, jotka saapuisivat paikalle helikoptereilla. Oma epäsuora olisi sen verran kaukana kentästä että sillä olisi mahdollisuus selvitä, kentän viereen asemoidut sergeit, mustit, itkot, hienosti asetellut viuhkapanokset yms olisivat tod näk mennyttä.
Ja kysymys kuuluu miksei näin toimittu Ukrainassa:sneaky:? Tai jos ihan alussa yritettiin ottaa siististi, niin missä ne kaiken musertavat Tupolevit ja täsmäaseet nyt sitten luuraa:ROFLMAO:? Kun hienovaraisuus on selkeästi heitetty siviilejäkin kohtaa jo ihan täysin romukoppaan!

Venäjät kyvyt juuri tälläisten ylivertaisuus uskomusten saralla ovat osoittautuneet aivan täydeksi skeidaksi! Toisekseen meidän hävittäjätorjunta ja pks ilmatorjunta on huomattavasti paremmalla tasolla kuin Ukrainan, joten unen näit:poop:

ps. juuri tuon takia olen hehkuttanut "vanhentuneenkin" epäsuoran käyttöä maahanlaskun torjunnassa kun sitä on lähes mahdotonta kitkeä hajautettuna pois kuvioista. Maahanlasku nyt ei vaan onnistu jos kentälle sataa epäsuoraa. Aivan kentän viereen ei todellakaan edes tarvita mitään lähitorjuntaa.
 
Hengitä nyt syvään ja lue mitä kaveri kirjoitti. Puhui nimenomaan sotavankien kohtelusta.

Saksalaisten hirmutyöt siviileitä kohtaan ovat eri juttu. Ei niitä kukaan ole kieltämässä.

Hulluintahan tässä on se, että juttu alkoi adrenaliinin vaikutuksista. Puhutaan minuuteista ja tunneista. Saksalaisten hirmutyöt sivileitä kohtaan olivat pääsääntöisesti järjestelmällisiä ja kylmäpäisiä. Ei adrenaliini pöpperössä tehtyjä julmuuksia

Tämä on nyt vähän semmoinen juttu että kaveri sanoo että puut heiluu tuulessa ja sinä tuijotat tyveä ja huudat että eihän liiku
Kyllä ja antoi yhden esimerkin missä sotiminen oli hetkenkestoista. Ja ei todellakaan kuvaa tilannetta ukrainassa.
 
Back
Top