Ukrainan konflikti/sota

Tässä filmillä Janus Putkonen jakaa rahaa siviileille. Mulla tuli sellainen paha aavistus tai mielikuvaväläys, että onkohan Putkonen mukana jossain siviiliväestöön kohdistuvassa kusetuksessa. Eli se esitellään siviileille jonakin ulkomaisena auttajana. Siviilit luottaa siihen ja naiset ja lapset ohjataan bussiin ja luvataan viedä turvaa. Tapahtuukin kyyditys jonnekin Venäjälle, jossa näitä vankeja käytetään poliittisiin tarkoituksiin. Olen seurannut tätä Putkosta jo pitkään ja tiedän kyllä, että kyllä se tuollaiseen pystyisi. Toisaalta sitä voidaan käyttää hyödyllisenä idioottina tuossa hommassa.

 
Eri Venäläisten blogien pohjalta tosiaan valtion lafkat kuten lentokentät alkoi potkia väkeä ulos viikko sitten. Ulkomaiset yritykset kuten Ikea potki väen ulos tosin 1-2kk palkanmaksulla. Venäläiset yritykset taasen alkoi potkia heti ja sitä mukaa kun bisnekset pysähtyy. Ruuan hinta ehti pompata kaksinkertaiseksi ennenkuin tuli säännöstely joka rajaa nousun lähteestä riipuen 8-15% /kk.

Tämä pohjalta ensimmäisillä alkaa olla nälkä ja lisää tulee kokoajan. Ekan aallon työttömät pitäisi olla rahattomina kuukauden päästä ja sen jälkeen kato jatkuu kun ei ole varaa käyttää palveluja tai kauppoja. Veikkaan että vappuna tulee tosiaan työväenjuhlaa.
Ja kun siihen sitten kymmenissä tuhansissa perheissä tulee tieto läheisen, ystävän, tutun kuolemasta tai haavoittumisesta "erikoisoperaatiossa"...

Voi taas Venäjälle tulla ikimuistoinen vappu ja voitonpäivä. Siis monelle todella se voiton päivä?


 

Liitteet

  • voiton päivä.jpg
    voiton päivä.jpg
    38.7 KB · Luettu: 173
Pakolaisiin tuttavaltani kuka asiaa hoitaa:
Alueelle "kaupunki" on noin 600 pakolaista tullut. Pakolaisista 3 on miehiä ( miehet ovat eläkeläisiä)
Joukossa on huomattavasti lapsia.

Kaupat jakavat mm ilmaista ruokaa mikä ohjataan sitten pakolaisille. Pakolaisia kuitenkin tulee niin paljon että ilmainen ruoka ei meinaa enää riittää.
 
Kohta esitellään säteilysairaita mosureita. Labrassa on kivan ja kalliin näköisiä laitteita. Ne on nyysitty raha mielessä. Tasan tarkkaan yksikään ei ole ymmärtänyt säteilyvaaramerkkejä, eiköhän Zernobyliin lähtijoille ole vakuutettu että ei siellä enää säteile. Ihan sama tapus kuin perus-venäläisten varastamat majakoiden säteilylähteet. Kiiltävää metallia ja painavaakin -> romis maksaa $$$. Ainoa vain että kuolema korjaa aika nopeaan.

En usko päivääkään että tuolla on ollut yhtään asiaa ymmärtävää asiantuntijaa, normaalia ryssän paikkojen paskontaa vain.
Sodan alkupuolella oli twitter tietojen mukkaa jotain ryssäsakkiä kiikutettu säteilysirauksiin erikoistuneeseen sairaalaan. Tästä oli puhetta kun Tšernobylin valtaus oli käynnissä/juuri tapahtunut.
 
Tuo on viimeinen signaali niille, jotka ajattelevat karistaa Venäjän pölyt jaloistaan.

Näyttää olevan aidosti liikuttunut. Tuolta on putsattu tykinruokaa aika rapeella kädellä ja tainnut mennä tuttuja kukkapenkiksi. Naama olisi eri näköinen jos saisi määräyksen palvelukseen. Voi muuten saada, kun sepataristeista otetaan irti kaikki elävä voima. Täytyypä käydä twitterissä, jos sillä olisi tili. Sota kaipaa putkosta.
Vaikka Putkonen ei kaipaisi sotaa... Tuo on kyllä sellainen paikka, että on hyvin suuri todennäköisyys, että Putkonen pääsee rintamalle perinneaseen kanssa.
 

Sergei Lavrov: Pakotteiden laajuus tuli yllätyksenä​

MATTI LEPISTÖ | 23.03.2022 | 14:22- päivitetty 23.03.2022 | 14:30

Venäjän ulkoministeri kutsuu länsimaiden asettamia sanktioita varkaudeksi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan kukaan ei voinut edes ennakoida länsimaiden asettamien pakotteiden laajuutta. Asiasta kertovat venäläinen Kommersant -lehti ja amerikkalainen uutiskanava NBC.
– Nykyinen mittakaava on hyvin käsittämätön, enkä tiennyt lännen edes harkitsevan tällaista, Lavrov sanoi puheessaan Moskovan valtiollisessa kansainvälisten suhteiden instituutissa.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Venäjän ylin johto myöntää lännen pakotteiden voimakkuuden tulleen yllätyksenä.

Lavrov sanoi, että kukaan ei pystynyt ennakoimaan myöskään sitä, että osana pakotteita noin puolet Venäjän keskuspankin yli 600 miljardin Yhdysvaltain dollarin valuuttavarannoista jäädytettiin.
– Se on silkkaa varastamista, ulkoministeri totesi.

Verkkouutiset

Tämä on kyllä musiikkia korville. Kerrankin vanja vollottaa, että siltä on "varastettu" jotain. Tästä pitää vain nauttia. ;)
 
Eri Venäläisten blogien pohjalta tosiaan valtion lafkat kuten lentokentät alkoi potkia väkeä ulos viikko sitten. Ulkomaiset yritykset kuten Ikea potki väen ulos tosin 1-2kk palkanmaksulla. Venäläiset yritykset taasen alkoi potkia heti ja sitä mukaa kun bisnekset pysähtyy. Ruuan hinta ehti pompata kaksinkertaiseksi ennenkuin tuli säännöstely joka rajaa nousun lähteestä riipuen 8-15% /kk.

Tämä pohjalta ensimmäisillä alkaa olla nälkä ja lisää tulee kokoajan. Ekan aallon työttömät pitäisi olla rahattomina kuukauden päästä ja sen jälkeen kato jatkuu kun ei ole varaa käyttää palveluja tai kauppoja. Veikkaan että vappuna tulee tosiaan työväenjuhlaa.
Jo nykyinen hintojen nousu on kova pala monelle.
"Venäjän tilastoviranomaisen Rosstatit teettämä tuore tutkimus on karua luettavaa. Sen mukaan 49,4 prosentilla venäläisistä rahat riittävät vain täysin välttämättömään eli ruokaan ja vaatteisiin." Uutinen 2019.
 

iu
 
Ohjuspula on todellinen, Bastion on siirretty maataisteluohjukseksi

Tästä ei ilmeisesti voi tietää, onko joku vanha esittelyvideo. Ja vaikka olisikin tämän sodan näiltä päiviltä, niin tarkoitus lienee suuren ja mahtavan sotavoiman uskottelu yleisölle, etenkin omalle. Semminkin kun sopivasti sattui oleman kuvauskalusto vieressä. Sodan kulkuun muutamalla puikolla ei ole paskan merkitystä.
 
Ukrainalaiset napanneet hieman erikoisempaa ELSO-laitteistoa.


Twiitin käännös
Armed Forces of Ukraine captured one of the most powerful electronic warfare stations of the RF Armed Forces

"Krasukha-4" is capable of detecting and blocking various radars at a distance of up to 300 km.


Edit: Tässä vähän itse laitteesta jotain tarkempaa tietoa:
 
Välillä kun kuuntelee lintumiesten tarinoita niin tuollaiset 300m pilipalimatkat menee kuulemma kevyesti vielä rautatähtäimilläkin.
No, jos rynkyllä ampuu rautatähtäimillä 30 x 30 cm sisään 300 metriin, niin miksi ei kunnon kiväärillä lintuakin rautatähtäimillä.

Olen itsekin aikoinaan ampunut tuon 30 x30 cm sisään rautatähtäimillä rynkyllä 300 m päähän intissä. Käytännössä kaikki meidän komppaniasta ampuivat.
 
Sodan kulkuun muutamalla puikolla ei ole paskan merkitystä.
On niillä merkitystä kun ne rupeaa olemaan kortilla ja joudutaan turvautumaan toisisijaisiin aseisiin. Maataisteluominaisuus on sekundaarinen tuossa puikossa ja niillä on isketty nyt kolme kertaa viimeisen 24 tunnin sisällä. Miksi niillä ei olisi merkitystä kuin monet asiat viittaa naapuria vaivaavan krooninen puikkopula?
 
Back
Top