Ukrainan konflikti/sota

Taitaa Lavrovilla olla moti loppu. Saakohan lopuksi kantaa syyn pakotteista, kun ei pystynyt diplomatialla niitä estämään?


Siinä se uskottavuus kasvoi silmissä. Noinko menee sotarikollisten wirallinen selitys vai keksikö lennosta?
Koko haastattelu, jos jaksaa ryssä selitystä kuunnella
 
Ootko ikinä kuullut sellaisesta julkaisusta kuin MV-lehti? (entinen Mitävittua).
Olen kuullut ja tiedän sen, mutta en ole koskaan lukenut, ja vähän epäilen, että kukaan tuntemistani ihmisistä ei myöskään ole. Eiköhän se ole ihan eri kansanosan kanava, jos suoraan sanon. Sitä en tiedä, miten Putkonen tai Bäckman siihen liittyvät.

Mielestäni, vaikka tämä löyhästi Ukrainaan liittyy, näistä kahdesta jannusta keskustelun voisi siirtää omaan topikkiinsa sinne iltavapaat-osastoon. Niillä ei ole mitään merkitystä mihinkään olemassa olevaan.
 
Eikös siitä saatu vain toisen yksikön kontti ? Tuo taaempi kuvassa. Varmasti kiinnostava "löytö" joka tapauksessa
Kyllä juuri näin. Toimivat pareina, missä lie oli toinen.
Virallisesti ilmeisesti tehty suojaamaan iskander pattereita.
 
On takuulla ollut jo ketjussa joten pahoittelen. Täytyy kuitenkin sanoa, että tämä sai kyyneleen vierähtämään poskelle. :cry: Kiovalaisen pommisuojan 7-vuotias laulajatyttö pääsi turvaan Puolaan ja hyväntekeväisyyskonsertissa lauloi Ukrainan kansallislaulun. Äiti ja isä ilmeisesti jäivät Ukrainaan taistelemaan.

Älä postaa tällaisia, ei osu silmien väliin vihulaista jos tulisi kiireellinen tarve. 🙂

Muistan sen orkkisesityksen suojassa....
 
Mariupol ... on loukussa sortuneissa rakennuksissa ja loput kaivavat joukkohautoja teiden varsille ja puistoihin.

Mariupol on myös massiivinen sotarikos!

Kaikesta päätellen sen tuhoaminen oli ihan alusta saakka päätavoite ja sitä ei ollut edes tarkoitus ottaa haltuun muulla tavalla. Putin saa sisämerensä ja maareitin Krimille. Kaupunkia tuskin rakennetaan ikinä uudelleen jos ja kun se Venäjän haltuun tulee jäämään.
Venäjän haltuun ei jää mitään, ei voi jäädä, sitä ei voi sallia. Sehän on juuri sitä mitä putler haluaa. Voiton. Tilanteen jota voi kutsua voitoksi ja vielä päälle alueita. Sehän osoittaisi putlerille, että Eurooppa on juuri niin heikko kuin hän ajatteli. Kupsahti nurin, näytti pehmeän vatsansa ja hylkäsi Eurooppalaisen veljensä Ukrainan kun vähän käytti voimaa. Eurooppa teki juuri niin kuin Lenin sanoi, paina kunnes kohtaat kovaa. Me unohdimme vain laittaa sitä kovaa vastaan. Jätimme pehmeän vatsan odottamaan seuraavaa kiukuttelun hetkeä.

Nyt ei keskustella minkään järkevän, rationaalisesti ajattelevan valtiopäämiehen kanssa. putler on diktaattori. Diktaattoreilla on diktaattoreiden metkut. Siinä ei miljoona miestä ja tuhat tankkia tunnu missään. Tankkeja tehdään lisää, miehiä syntyy koko ajan ja pommeja saa kun osaa diilata tai kiertää jonkun toisen lurjuksen kanssa pakotteita. Älyäkään ei pommeihin tarvitse, näyttää järkyttävän pehmeitä eurooppalaisia paljon enemmän kun takoo tyhmillä pommeilla kerrostaloja, itkua riittää.

Me varotaan "eskalaatiota". Kunhan nyt vain ei painaisi sitä NAPPIA. Voi elämän kevät. Jos putler päättää seuraavaksi iskeä Puolaan niin eikö me sitten pelätä eskalaaatiota? Eikö se nappi silloin olekkaan vaaraksi? Tulevatko NATO toverit auttamaan ihan aikuisten oikeesti vai voiko se johtaa eskalaatioon? Vai saako se siinä tapauksessa johtaa eskalaatioon? Taotaanko nappia sitten molemmin puolin kaksin käsin? Ei narsisti tai diktaattori aloita ydinsotaa. Venäjästä pitää tehdä SUURI eikä raunio.

Täällä haisee kotimaassa vieläkin suomettuminen (ja sanottakoon, että saksassa se vasta haiseekin). Osa porukasta kuvittelee, että me voitaisiin säilyttää joku kumman erikoisasema Venäjän kanssa ja ihan vaikka ens torstaina jo tehdä helvetisti kauppaa ja oikeastaan hyötyä tästä (hups, niin ei saa sanoa). Ihan kuin antaisi vesikauhuiselle koiralle luun. Siinä se nyt jäytää sitä luuta, mutta koska ne kiinnostavat luut loppuu tai maku muuttuu paskaksi? Mitäs sitten tarjoot?

Minä en edes ole huolissani ihan lähitulevaisuudesta. Tilanne varmaan rauhoittuu, hetkeksi. Mutta lasteni vuoksi olen. Jos tämä suuntaus Venäjällä ei lopu. Tenavat siitä joutuu kärsimään. Mutta millä pakotat domokratiaa? Et sitten millään. Vai...?
 
BUK tai ainakin sen ohjukset. Krazt kuorma-autot, AMV Amos ihan vaan tehokkuuden näyttämään.
Suomella ei ole, BUK-järjestelmää enää käytössä. Oletko perehtynyt, AMV:n määriin, Suomessa?

Esittämääni kysymykseen, tuo viestisi. Minkäänlaista vastausta ei tuonut. Toki. Mikäli vitaalia osaa Suomen osallisuudesta Ukrainan sotaan materiaalisen avun kautta haetaan ja määritellään. Niin mikä tahansa, vaikkakin UA:n tarpeisiin sopimaton, olisi merkityksellistä?

Tuo; "Ihan vaan tehokkuuden näyttämään", paljon kertoo. Olet epäilemättä hyvällä tarkoitetulla tavalla asiassa liikkeellä. Ymmärrän motiivisi. Tarkoitus ei ole vinoilla.

Tässä kuitenkin pääosaa pitäisi näytellä UA:n tarvitsema, koulutus- yms. rajoitteiden kautta oleva voimanhyödyntämisolettama. Ei se, millaista kivaa mieltä, lahjoittaminen lahjoittajalle tuottaa.

Sekä. Edelleen. Suomen jo lokaation itsessään tuottama lisääntynyt puolustuskyvyn tarve.
 
Suomella ei ole, BUK-järjestelmää enää käytössä. Oletko perehtynyt, AMV:n määriin, Suomessa?

Esittämääni kysymykseen, tuo viestisi. Minkäänlaista vastausta ei tuonut. Toki. Mikäli vitaalia osaa Suomen osallisuudesta Ukrainan sotaan materiaalisen avun kautta haetaan ja määritellään. Niin mikä tahansa, vaikkakin UA:n tarpeisiin sopimaton, olisi merkityksellistä?

Tuo; "Ihan vaan tehokkuuden näyttämään", paljon kertoo. Olet epäilemättä hyvällä tarkoitetulla tavalla asiassa liikkeellä. Ymmärrän motiivisi. Tarkoitus ei ole vinoilla.

Tässä kuitenkin pääosaa pitäisi näytellä UA:n tarvitsema, koulutus- yms. rajoitteiden kautta oleva voimanhyödyntämisolettama. Ei se, millaista kivaa mieltä, lahjoittaminen lahjoittajalle tuottaa.

Sekä. Edelleen. Suomen jo lokaation itsessään tuottama lisääntynyt puolustuskyvyn tarve.
Suomen antama rahallinen apu vaikkei ole kovin mediaseksikästä vs panssarintorjuntasinko on tärkeää.

+ uskon/haluan uskoa että diplomaattisissa piireissä Suomi painostaa muita lisäpakotteisiin ja lisäapuun.
Etenkin vihreät varmaan Brysselissä huutelee käytävillä saksan kollegoille hävyyttömyyksiä, kun saksa käyttää nykypäivän veritimantteja joka päivä fossiilisten muodossa venäjän toimittamana.
 
Viimeksi muokattu:
Tuota erityissotilasoperaation nimitystä olen miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että kyllä se melkoisen erityistä on, että aloittava osapuoli ei onnistu sitten yhtään missään tavoitteessaan tai etukäteisarvioissaan.

- maahanlaskuilla strategiset lentokentät... ei, vihkoon meni
- purjehditaan Euroopan ympäri maihinnousualuksilla tekemään maihinnousu rannikolle avainkohteeseen... ei, meni pupu pöksyyn mahalaskujen tuloksia katsellessa
- otetaan ilmaherruus ja hallitaan taivasta... ei lähelläkään, hekoja ja lekoja tulee kenttään hälyttävää tahtia
- ajetaan panssarikiilat avainkaupunkeihin niin vastustaja häkeltyy ja vastarintaa ei synny... ei, tämä meni aivan vituiksi kun omat kärjet karkasivat huollon ulottumattomiin
- vahvin liittolainen eli V-V auttaa ratkaisutaisteluissa Kiovan suunnalla... no, ei lähtökuopista pääse etenemään Likasankon joukot
- ylivoimasella määrällä ja kalustolla lyödään Ukrainan mekaaniset sekä panssariosat totaalisesti pois kentältä... omien joukkojen heikko suorituskyky on koko maailman naurun aiheena ja suurimmat kalustotappiot sitten WWII on aivan sormien ulottuvilla
- ohjuksin, laivojen sekä ilmavoimien avulla lamautetaan Ukrainan toimintakyky... ei riitä edes ohjukset käyttää sitä määrää kuin tarve olisi
- kotirintama seisoo yhtenä miehenä yhteisen operaation tukena... no, ei seiso, porukkaa lappaa lähipiiristä karkuun kuin jossain jaettaisiin ilmaisia ämpäreitä
- länsimaiden pakotteet jäävät vain puheasteelle... no, ei, talous sakkaa kohta Zimbabwen tasolle
- venäjämieliset Ukrainalaiset siirtyvät tukemaan erityisoperaation onnistumista... no vihkoon meni tämäkin ainakin mittakaavan osalta sillä Ukraina on yhtenäisempi kuin koskaan
- propangandalla saadaan ymmärrystä ja ystäviä... noo, ei oikein ole sujunut nuottien mukaan
- käytetään ammattimaisia terroriryhmittymiä (Wagner, tsetseenit) siivoamaan Ukrainan kaupunkeja vastarinnasta... no ne piruparat kasvavat auringonkukkaa ojissa
- ainakin omat ammattiupseerit ovat tehtäviensä tasalla ja kääntävät tiukkoja tilanteita Venäjän eduksi... no, ei, hyvä johtaminen loistaa poissaolollaan

Mikäpä siinä, operaatio sujuu ja kalenterista voi katsoa aina uusia päiviä takarajaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Ei nyt oikein Iljan tai olksiyin pointti auennut. Tuo Teteriviske on "rintamalla" ja ollut aina Ukrainalaisten hallusta. Tänään venäläiset yritti vallsta, mutta jäi yritykseksi. Ilmeisesti yritys nyt jatkuu(?)


Screenshot_20220323-204905.jpg


Tässä näkyy ne ukrainalasten tämän päivän väitetyt etenemiset sinisellä.( Täällä olleelta videolta. Lähde siis ukrainalainen)

FOjRG2XWUAAmU-V.jpeg

Tuon Teterivisken länsipuolella on edetty.
Mitään mottia ei ole.
 
Oho! Taitaa olla ensimmäinen korkea-arvoinen upseeri joka on saatu vangiksi?

Vaikuttaisi vielä että kyseinen everstiluutnantti on pelannut jotain vispilänkauppaa noiden ELSO-laitteiden kanssa, kun kerran on yhytetty sellaisten lähistöltä. Tältä herralta voikin hyvässä lykyssä irrota kuulusteluissa hyvinkin mielenkiintoista informaatiota. Erityisesti jos kokee että hyvin öljytyillä kielenkannoilla voisi saavuttaa jotain..

Jos elso upseeri niin kova kaappaus.
 
Back
Top