Ukrainan konflikti/sota

”Oleellinen kysymys on, mitä Georgia nyt tekee. Etelä-Ossetiassa on herännyt puheita siitä, että he haluaisivat järjestää äänestyksen Venäjään liittymisestä. Miten Georgia reagoi tähän, jos Venäjän joukkoja on alueella vähemmän”, Kari kysyy.
Jos Georgia haluaa alueensa takaisin, niin pelin paikka on nyt. Tosin yhtään en osaa arvioida, että kuinka todennäköistä moinen on.
 

Kun venäjän kyberhyökkäyksiä pelätään ja koitetaan ennakoida siirtoja, eikös tässä olisi paikka lännellä tehdä "ennakkoisku" ja katkaista kaikki internet yhteydet venäjälle?
 
Viimeksi muokattu:
Brittien tilannekatsaus näkee myös Ukrainan ottaneen selvästi aloitteen pohjoisessa ja myös Idässä
 

Liitteet

  • 20220402_102916.jpg
    20220402_102916.jpg
    139.5 KB · Luettu: 212
Jos Georgia haluaa alueensa takaisin, niin pelin paikka on nyt. Tosin yhtään en osaa arvioida, että kuinka todennäköistä moinen on.

Georgian asevoimat on kuitenki aika pienet ja vaikka Venäjä on kokenut tappioita niin Georgian mahdollisuudet pärjätä edes pienelle osalle Venäjän vahvuudesta ovat heikot.

Georgia, samoin kuin Ukraina, tarvii hyvin nopeasti aseapua länneltä täydentämään puutteita.

Jos Georgia itse aloittaa aktiivisen takaisinvaltauksen, lännen tuki ja tuen riittävyys on aika epävarmaa.
 
Vaikka siviilejä teurastetaankin koko ajan, niin silti tämä eläinten tappaminen ja rääkkääminen saa jostain syystä pahemmin veren kiehumaan. Ehkä siksi että eläin on tosissaan viaton, riippuvainen ihmisen suojelusta, eikä sillä ole hajuakaan, mitä on tapahtumassa. Pelkää vain. 😥

Ukrainalaiset ovat eläinrakkaita ihmisiä ja tuo venäläisten porsastelu on sikälikin hyvin ikävää mutta ainakin yksi kissa on turvassa ja hyvin suojattu...

 
Ukrainalaiset ovat eläinrakkaita ihmisiä ja tuo venäläisten porsastelu on sikälikin hyvin ikävää mutta ainakin yksi kissa on turvassa ja hyvin suojattu...

Video on vuodelta 2016 ja ilmeisesti Venäjältä.
 
Kun näistä translitteroinneista ja paikannimista on puhuttu, niin Nagorno-Karabakh on suomeksi Vuoristo-Karabah.
Tuli vaan mieleen, kun mietin lähtisinkö lomalla Tallinniin, Stockholmiin, Vyborgiin, Romaan, Parisiin vai Hamburgiin.
Nää on näitä ikuisuuskysymyksiä, että miksi New Zealand on suomeksi Uusi-Seelanti, mutta New York ei ole Uusi-York?
 
Eikös siitäkin ole tarinoita kulkenut, että kaikki oli tahallaan rikottu Porkkalassa ennen kuin se luovutettiin takaisin Suomelle? Siitä toki ei voitu YYA-Suomessa kertoa kansalle ja lehdistö ei voinut raportoida.
Tarinan mukaan YLE lähetti suoraa radiolähetystä palautuksen jälkeen. Toimittaja ehti sanoa suoraan lähetykseen "Kunhan akat tämän paskan näkevät, niin itku pääsee" ennen kuin lähetyksessä pidettiin pikku breikki. :D
 
Joo...kartassa lukee Forssa, mutta kun torilla kysyy niin ihmiset ovat vorssalaisia ja asuvar Vorsasa.
Pointtini oli, että miksi mistään venäjään kuulumattomasta alueesta pitäisi käyttää venäjästä englannin kirjoitusasuun translitteroitua nimitystä, jos paikalle on olemassa vakiintunut suomenkielinen nimitys? Edit: Sama kuin käyttäisi Hangosta edelleen nimitysta Gangut.
 
Laita toki parhaat palat, hullu se on joka yksin nauraa. ☝️
Arkanghelsk:
Enough with the down playing of this

First the ukropians hit and sunk a fucking landing ship

Then they destroy our fuel depot

"OH but it was civilian"

I don't give a ****! TheY hit us!!!! This is embarassing for Russia! Because of gays in the Kremlin!

We should be leveling the fucking Ukrainians not talking to them in Istanbul!

OUT WITH Putin and the rest of the clowns in Kremlin, We need hardliners , these clowns have embarrassed us on the world stage

"We are disappointed in you"

WTF THEY HIT US ! HIT EM BACK

Smoothie, raevsky, and all the stupid covering up this embarassing shit

Bunch of clowns all over the place juggling on a cycle
 
Todellakin, täällä ihan mun lähellä sivutiet on siinä kunnossa että tellut olisi oikeasti todella helppo "upottaa asfaltiin" niin ettei tarkinkaan silmä huomaisi mitään outoa edes metrin päästä tuijottamalla. Tämä ei voi olla vain sen seurausta että veronmaksajien rahat on hupuloitu ylisuureen hallintoon ja lähetelty ulkomaille vaan takana on varmasti syvällinen maanpuolustuksellinen ymmärrys :)
Lähetetään vain Venäjälle viestiä, että jokaisen asfalttipaikan alla on panssarimiina, niin niitten tankit ei uskalla ajaa enää MISSÄÄN.
 

Liitteet

  • 1301_paikkoja_paikkoja.jpg
    1301_paikkoja_paikkoja.jpg
    123.2 KB · Luettu: 180
Toivottovasti Suomi ottaa oppia tästä sodasta ja ostaa niita drooneja eli siis se turkkilainen , en muista nyt sen nimeä
Kuvan isompi malli olisi upea, kantaa rutkasti enemmän tulivoimaa ja lentää paljon korkeammalla: https://www.baykartech.com/en/uav/bayraktar-akinci/
Mutta kun kuulemma ei sovellu Suomeen tämmöiset lennokit. Jonkun skapparin sanomaa, en löydä juttua.

Noilla valvoisi komeasti rajaa rauhan aikana ja saisi koko saariston, myös Ahvenanmaan, katettua konfliktissa. Joku vihreiden miesten joukko tai oligarkin mökki höyrystyisi tarvittaessa komeasti. 20kpl näin alkuun.
Ukraina on osoittanut vääräksi monet kuvitelmat nykyisestä sodankäynnistä. Moni "ei toimi nykyaikana" vehje onkin ollut lähes loistava. Ja kun miettii, että ketä vastaan tässä tapeltaisiin, niin drone olisi todistetusti hyvä peli. En sitä käyttäisi esim. Jenkkejä vastaan, mutta eipä taida olla tarvettakaan.

Tuollainen linkkaamani Bayraktar Akinci valvoisi Natomielessä myös Viron alueita Suomesta käsin, ilman että ihmisiä roudattaisiin heti paikalle.
 
Back
Top