Ukrainan konflikti/sota

Kyllä venäläisillä on ollut aikaa keskittää vaikka kuinka paljon joukkoja Mariupoliin. Ei kyse ole siitä, vaan puolustaja ei yksinkertaisesti ole lähdössä paikalta kulumallakaan, eikä hyökkääjää mahdu yhdelle neliömetrille määräänsä enempää. Siirtämällä lisää lihaa myllyyn hyökkääjä saa tietyn rajan jälkeen aikaan vain puolustajan näkökulmasta maalirikkaan ympäristön :LOL::salut:.
On kai sitä ollut aikaa vaikka kuinka helvetisti, mutta joukot on vaan puuttunut. Nyt ne joukot ovat matkalla sinne.
 
Kuulisin mielelläni Mrtti j Karilta mitä hänen rakastamansa venäläinen kulttuuri pitää sisällään..
AZ
Jatkossa tosin on. Sillä laivasto ostaa "Navy JASSM:ia" kun pelkkä LRASM on liian kallis tai ei kaikkeen sopiva, mutta myöskään JSOW-ER kehityksessä ei ollut mieltä jatkaa. Navy JASSMiin tulee siis ainakin jotain softaa LRASM-puolelta.


Eipä niiden tarvitse tuota tehtävää
 
Olen siinä käsityksessä, että ukrainalaisten tappiot ovat suuria. Ei mitenkään "suht vähäisillä tappioilla" ole selvinneet.
Sodan alussa meni paljon sankareita jotka ostivat aikaa ylivoiman edessä. Heitä meni jalkaväkiryhmittäin ja panssareissaan kun Venäjä rynnisti kohti Kiovaan ja sen länsipuolta.

Viimeaikoina on yksittäisiä taisteluraportteja joissa kerrotaan venäjän hyökkäyksestä joka torjuttiin. Hyökkääjä sekä puolustaja kärsivät mittavia tappioita. Onhan noita.
Mutta jos hyvä voittaa saadaan oikeat luvut sitten joskus.
Kyllä siellä on tullut pahoja tappioita, mutta taisteluhenki näyttää vaan kohentuvan... Ukrainalaiset tietää, että nyt tapellaan olemassaolosta.... Kyllä ne rintamasoltutkin on nähny kuvia, kuinka käy jos hävitään, kuinka käy lapsia myöten....
 
On kai sitä ollut aikaa vaikka kuinka helvetisti, mutta joukot on vaan puuttunut. Nyt ne joukot ovat matkalla sinne.
Ei ne kai missään vaiheessa vieneet rajan yli kaikkia 120 BTG:a. Eli kyllä siellä olisi ollut ukkoa vietäväksi Mariupoliin edes 10 pataljoonan edestä, ellei enemmänkin, jos olisivat sillä voineet olla varmoja nopeasta ratkaisusta. Ei vaan ole ollut joko taktista tarvetta tai, kuten epäilen, puolustaja ei ole antanut tilaa isommalle bändille.
 
Olen siinä käsityksessä, että ukrainalaisten tappiot ovat suuria. Ei mitenkään "suht vähäisillä tappioilla" ole selvinneet.
Sodan alussa meni paljon sankareita jotka ostivat aikaa ylivoiman edessä. Heitä meni jalkaväkiryhmittäin ja panssareissaan kun Venäjä rynnisti kohti Kiovaan ja sen länsipuolta.

Viimeaikoina on yksittäisiä taisteluraportteja joissa kerrotaan venäjän hyökkäyksestä joka torjuttiin. Hyökkääjä sekä puolustaja kärsivät mittavia tappioita. Onhan noita.
Mutta jos hyvä voittaa saadaan oikeat luvut sitten joskus.
Reilun 3 viikon taisteluiden jälkeen joku ruotsalainen julkaisi kaavioita päivittäisistä tappioista. Niiden mukaan ukrainalaisten suurimmat tappiot keskittyivät ensimmäiselle viikolle. Sen jälkeen tilanne oli paljon parempi.
 
Kyllä Venäjä uskoakseni pyrkii myös Odessan lanaamaan, vaikka ei vallattua saisikaan. Siellä on vaan ensin muutama muu asutuskeskus listalla ja sitten pääsevät Odessan kimppuun kaukovaikutteisilla. Tuota asutuskeskuksien summittaista tuhoamista ei kyllä oikein millään muulla pysty perustelemaan, kuin että jääkylmänä eufenismina de-natsifikaatio todella tarkoittaa kansan mahdollisimman kattavaa hävittämistä.
Siinä artikkelissa hommaa perusteltiin sillä että natsihenkistä hallintoa kannattava kansa tarvitsee oppitunnin siitä millaisia seurauksia venäjävastaisuudella ja natsimyönteisyydellä on. Siinä melko suoraan oikeutettiin tällainen kollektiivinen rangaistus sivullisia ja siviilejä kohtaan, kun meinaavat hylätä suuren ja mahtavan venäläisen maailman ja kääntyä länteen päin. Siviilien tuleekin kärsiä länsimielisyydestään ja rangaistus ja opetus, mikä varmaan sitten oikeuttaa ryöstelyn, raiskaukset, sattumanvaraisen väkivallan ja muun vastaavan.

On tuo Venäjän ideologia vaan helvetin synkkä ja sairas.
 
Russian troops were not wearing protective gear to prevent contamination from radioactive dust. The trucks and tanks and other vehicles they drove through the exclusion zone kicked up so much of the contaminated dust, said Pareniuk, “that our detectors were actually detecting the increase of the dose rate and it was because the Russian machines were lifting up the radioactive dust.”

They cut off the electrical supply needed to cool the water chilling spent nuclear fuel rods and, Ukrainian officials have said, stored vehicles, ammunition, and rocket-launching systems at the site that could have contributed to spreading radioactivity in the event of an accident or conflict. A large amount of the remaining radioactive material is stored in three buildings.
While a normal working shift for those maintaining the plant, now undergoing decommissioning, is about 12 hours, Pareniuk said that Russian occupiers kept about 150 workers in the plant for weeks on end, at gunpoint, in dire conditions. They were forced to sleep on floors and fed poor quality food with no ability to leave.

About 10 kilometers to the east, in the town of Chernobyl, Russians looted research labs, stealing radioactive material and other equipment, smashing much of what was left behind.

“My colleagues spent quite a lot of time and effort in equipping and buying everything for the lab, and they just destroyed it,” Pareniuk said. “So it's really painful.”
Before the Russians left, reports about their troops experiencing acute radiation sickness after digging trenches in the Red Forest rocketed around the world. Pareniuk said she is in the camp of those who don’t buy into that story.

“I would say because they were digging the trenches in the Red Forest, it will pose a danger because if you would do it without protective gear and without a respirator, you would inhale radioactive dust, and it will really increase the probability of the person having cancer,” she said. “It's not enough to cause acute radiation syndrome.”

While the Russians have left, and the plant is back in the hands of Ukraine and safely operating, there are lingering concerns, said Pareniuk.

In addition to the fear that Russia might launch missile attacks against the facility, Pareniuk said their retreating troops left behind mines in the exclusion zone, making her job of analyzing the lasting fallout of the Chernobyl disaster impossible.
Pitkä artikkeli
 
Tuosta tapahtumasta, jossa ruumis muka nostaa kättään, on olemassa ainakin kaksi eri filmiä, jotka on kuvattu kahdesta eri autosta ja jossa kuvakulma on siis hieman eri. Kun katsoo alkuperäisiä filmejä hidastettuna, niin ei niissä näy mitään mikä edes viittaisi johonkin käden nostoon. Mahdollisesti toisella filmillä ruumiin joku takin lieve tms. ehkä vähän heilahtaa tuulessa, mutta mitään sellaista ei voi nähdä, josta voisi päätellä kyseessä olleen käden noston. Noissa putinistien tekemissä "hidastuksissa" filmille on selvästi laitettu sellaista, jota alkuperäisessä ole. Mulla on työn alla tästä kooste, julkaisen kunhan ehdin.
Onko sivupeilin reunassa alue, joka peilaa toisin? Näitähän on nykyautoissa.
 

Marin: Venäläisdiplomaattien karkotusta tullaan käymään läpi – Ruotsi karkottaa kolme venäläisdiplomaattia​


JULKAISTU 31 MINUUTTIA SITTEN

Pääministeri Sanna Marin kertoi tänään Säätytalolta poistuessaan, että venäläisdiplomaattien karkotusta käydään läpi, kun ulkoministeri Pekka Haavisto palaa työmatkalta.

Ruotsi ilmoitti tänään seuraavansa muiden EU-maiden esimerkkiä ja karkottavansa maasta kolme venäläistä diplomaattia. Ulkoministeri Ann Linden mukaan karkotuspäätös ei ole helppo ja sillä voi olla seurauksia myös Ruotsin omalle suurlähetystölle Moskovassa. Linde ei kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta, että Ruotsi karkottaisi vielä lisää venäläisdiplomaatteja.

– Tässä on kyse siitä, ettei ole toimittu (diplomaattisuhteita säätelevien) Wienin sopimusten mukaisesti vaan on harjoitettu laitonta tiedustelutoimintaa Ruotsissa, Linde perusteli karkotuksia.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on aiemmin arvioinut, että noin joka kolmas Ruotsissa oleva venäläinen diplomaatti on todellisuudessa tiedustelu-upseeri. Ulkoministeriön mukaan Venäjän Tukholman-suurlähetystössä on noin 35 diplomaattia, mikä merkitsisi, että diplomaatin aseman suojassa toimivia tiedustelijoita olisi kymmenkunta.

Suomen ulkoministeriön viestinnästä ilmoitettiin STT:lle, ettei ministeriö anna kommentteja Suomen suhtautumisesta venäläisdiplomaatteihin.

Oppositio vaatii karkotuksia

Ruotsissa oppositio oli jo ehtinyt vaatia hallitukselta toimia venäläisten karkottamiseksi. Maltillinen kokoomus vaati, että Butshan siviilien joukkosurman jäljiltä hallituksen on ryhdyttävä toimeen ja karkotettava diplomaatit välittömästi, kertoo Svenska Dagbladet. Maltillisen kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mukaan karkotuksien kielteiset seuraukset on varaa ottaa vastaan.

Myös Suomessa Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaati tänään, että venäläisdiplomaattien karkotukset on aloitettava Venäjän eristämiseksi.

Venäjä on kiistänyt siviilien joukkosurmat Butshassa ja on yhtäältä väittänyt ruumiista levitettyjä kuvia lavastetuiksi ja toisaalta esittänyt, että ukrainalaiset olisivat vastuussa surmista.

Avaruusteknologiayhtiö Maxarin julkaisemat satelliittikuvat maaliskuun puolenvälin tienoilta osoittavat kuitenkin, että Butshan kaduilla oli nähtävissä ruumiita jo ennen venäläismiehittäjien vetäytymistä. Osa satelliittikuvissa nähdyistä ruumiista näyttää olevan samoissa paikoissa, joista ukrainalaisjoukot ne myöhemmin löysivät.

Tanska karkoittaa 15 diplomaattia​

Aiemmin tänään omista Venäjän diplomaattien karkotuspäätöksistään kertoi Tanska.

Tanska kertoI karkottavansa maasta 15 venäläisdiplomaattia, joita se syyttää vakoilusta. Maa seuraa päätöksessä Saksan ja Ranskan vastaavia toimia. Asiasta kertoi Tanskan ulkoministeri Jeppe Kofod.
– Olemme osoittaneet, että nämä 15 tiedustelu-upseeria ovat harjoittaneet vakoilua Tanskan maaperällä, Kofod sanoi toimittajille.

Ministerin mukaan tarkoituksena on lähettää selvä viesti Venäjälle, että vakoilu Tanskassa ei ole hyväksyttävissä.

Karkotetuilla Venäjän kansalaisilla on kaksi viikkoa aikaa poistua Tanskasta. Venäjän Tanskan-suurlähettiläälle kerrottiin asiasta tänään, ja samalla Tanska tuomitsi jyrkästi Venäjän "brutaalit" toimet Ukrainan Butshassa, josta on venäläismiehityksen jäljiltä löydetty suuret määrät surmattuja siviilejä.

Tanska kertoo pitävänsä tahallisia hyökkäyksiä siviilejä vastaan sotarikoksena. Maa ei kuitenkaan aio katkaista diplomaattisia suhteitaan Venäjään.
– Venäjän suurlähettiläs ja loput Kööpenhaminan lähetystön työntekijöistä eivät kuulu karkotettavien joukkoon, Kofod sanoi.

Italia karkottaa 30 diplomaattia​

Italian ulkoministeri Luigi Di Maio kertoi tänään myös Italian karkottavan venäläisdiplomaatteja. Lähtöpassin saapasmaasta saavat 30 venäläisdiplomaattia. Di Maio perusteli päätöstä kansallisen turvallisuuden syillä.

Venäjän Italian-suurlähettiläs oli kutsuttu aiemmin päivällä puhutteluun, jossa päätöksestä kerrottiin tälle. Diplomaatit karkotetaan ei-toivottuina henkilöinä (personae non grata).

Ranska kertoi maanantaina karkottavansa 35 diplomaattia. Saksa kertoi niin ikään karkottavansa "merkittävän määrän" venäläisdiplomaatteja.

 
Kaikenlaista on tullut nähtyä mutta voi nyt hevonhelvetti tuommoista raakalaismaisuutta, ensimmäistä kertaa hyvin pitkään aikaan meni ruokahalu jostain netissä nähdystä. Käsittämätöntä.
Sotilaat sotivat ja tappavat. Georgialaisilla vaikuttaa olevan enemmän viikingin taistelutapaa kuin mitä meillä Pohjolassa on jäljellä.
Kumman pitääkään muuttaa omaa ajatteluaan?

ps. Minua ei nämä videot okseta. Ihan lounastauollakin katselen.
.
 
6bg8y5.jpg
 
Eihän tämä partasuu näytä yhtään samalta tyypiltä? Vai tarkoitatko jotain muuta.

edit: tämä siis kommenttina Erikin videoon ja valokuvaan georgialaisista.
Minusta näyttää hyvin samannäköiseltä. Vasemmanpuoleisessa kuvassa on latteammat värit ja partaan on vuoden takaiseen verrattuna tullut hieman lisää harmaata. Se laittamani ryhmäkuva oli huono, enkä löytänyt netistä sitä parempaa ja tuoreempaa kuvaa viime- vai toissaviikolta.

georg.PNG

edit: en siis väitä että hän on sotarikollinen, vaan että hän varmistanee joukon georgialaiseksi ja poissulkee lavastuksen.
 
@Visegrad24
The Pentagon has confirmed that the U.S. will send 10 Switchblade 600 Loitering Munition Systems to Ukraine. Each system consists of 10 individual weapons, meaning that Ukraine will receive 100 Switchblade 600 “tank-busters” in a trial run.
 
Back
Top