Ukrainan konflikti/sota

Ukraina tuskin tarvitsee liki kymmenen vuotta taivasalla ollutta moottoritonta kalustoa. 100% Saksan toimintakunnossa olevista Mardereista on NATO hommissa, joten ei siellä ole mitään annettavaa tai myytävää.
Eihän niistä varmaan kaikki ole ilman moottoria tai muuten purettuna, vaan ihan kunnossa olevia. Miksi niitä Marder "kuoria" olisi vain pidetty siellä. olisivat sulattaneet ne muuten..
 
Tässä on pari päivää kerännyt kiukkua noitten siviilien teurastuksen kanssa. Tuli mieleen että länsimainen valemaalistrategia voi perustua virheellisiin oletuksiin. Tämmöset vois olla tehokkaampia vetämään venäläistä tulta puoleensa verrattuna puhallettaviin tankkeihin/hävittäjiin. Absurdeinta tässä on että tämä ei välttämättä ole edes mustaa huumoria..

 
Kysymys, oliko se naapurin hypersoonisten aseiden käyttö jäänyt siihen yhteen puikkoon vai onko niitä käytetty muualla?
 
Medvedevin lausunto tänään. Khodorkovsky ja Bildt twiitannut samasta.
Sellaiset 'suunnitelmat' kremlissä...


Katso liite: 59693
Siinäpä on eurooppalaisilla traktoreilla töitä ja itänaapurin huoltojoukoilla lisää mahdollisuuksia loistaa, jos Medvedev aikoo isäntänsä kanssa "denatsifioida" koko mantereen. Venäläinen media on jo muutamaan otteeseen aikaisemminkin luvannut Venäjän asevoimien suorittavan paraatimarssin Lissaboniin (Lissabonissa asuvana ja työskentelevänä ulkosuomalaisena odotan jännityksellä, koska saavat operaation aikaan ja montako vuorokautta läpimarssiin menee)...
 

"The Occupiers Are Poisoned by Local Residents and Alcohol
April 2, 2022
Ukrainians are resisting the occupiers by all available means. According to available information, local residents of the Izium district (Kharkiv region) "treated" Russians from the 3rd motorized rifle division of the russian federation with poisoned pies. As a result, two occupiers died at once, another 28 were taken to the intensive care unit. Their current state is being clarified.
Another 500 servicemen of the 3rd motorized rifle division of the russian federation are in hospitals due to severe alcohol poisoning of unknown origin.
The russian command attributes these cases to so-called "non-combat losses."​
 
Eihän niistä varmaan kaikki ole ilman moottoria tai muuten purettuna, vaan ihan kunnossa olevia. Miksi niitä Marder "kuoria" olisi vain pidetty siellä. olisivat sulattaneet ne muuten..
Ilmeisesti osa sadoista vanhoista Mardereista pidetään varaosia varten niin kauan kunnes viimeiset käytössä olevat Marderit jäävät pois. Marderhan on vanha ajoneuvo jonka käyttö alkoi jo 1970-luvulla ja sen korvaa uudempi Puma IFV. Näitä uudempia on jo käytössä ainakin 350 kpl ja lisää on tilattu. Mardereista lopullinen luopuminen on varmaan suunniteltu tapahtumaan jollakin aikataululla, mutta Ukrainan sota muuttaa monen maan kalustohankintoja. Saksa on jo ilmoittanut käyttävänsä selvästi enemmän rahaa puolustuksensa vahvistamiseen lähivuosina.
 
Niin typerää kuvata tämä. Tämä maksetaan aivan varmasti takaisin Vanjan toimesta - siviileille. Olisin itse varmasti tehnyt samoin, mutta vasta kameran sulkeuduttua. Joku järki tuohon hommaan, ettei suoraan syötetä Putinin lapaan.
No tuohan nyt oli normi miliisin kiinniotto Pietarin yössä. Kak normal. Tämän uskon oikeaksi, sitä kurkunleikkausvideota en.
 
Niin typerää kuvata tämä. Tämä maksetaan aivan varmasti takaisin Vanjan toimesta - siviileille. Olisin itse varmasti tehnyt samoin, mutta vasta kameran sulkeuduttua. Joku järki tuohon hommaan, ettei suoraan syötetä Putinin lapaan.
Yleensä aina kuvaavat nuo pidätykset myös rauhan aikana. Julkaiseminen on typerää näin äkkiseltään ajateltuna. Halutaanko ehkäisevää vaikutusta tms.
 
Putlerilla on epäilemättä haluja jatkaa sotaa vaikka viimeiseen venäläiseen ja yrittää vallata koko Ukraina, mutta onko Venäjällä todellisuudessa siihen rahkeita?

Aika moni kommentaattori on nyt muistutellut, ettei pidä aliarvioida Venäjää ja että sieltä se kohta taas voimalla nousee. Mutta onko tämä totta? Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Siksi ei voi verrata tilannetta suoraan Suomen talvisotaan ja sen jälkeen toteutettuihin puna-armeijan uudistuksiin, jotka olivat vielä kesken operaatio Barbarossan alkaessa v. 1941.

Venäjällä on Neuvostoliittoa suhteessa heikompi talous, pienempi väkiluku, ja myös pienemmät asevoimat, vaikka kalustoa vielä riittääkin. Lisäksi Venäjä on suuresti riippuvainen tuonnista, koska omaa tuotantoa ei ole lainkaan samassa mittakaavassa kuin edeltäjällä. Aseissa ei myöskään koko ajan ole miljoonia taistelijoita, toisin kuin Neuvostoliitossa. Tappioitakaan ei siksi ole aivan niin helppoa paikata kuin Neukkulassa aikoinaan. Jonkinlainen merkitys on annettava myös ideologialle. Vielä 1940-luvulla Neuvostoliitossa oli miljoonia ihmisiä, jotka aidosti uskoivat kommunismiin ja olivat valmiita tekemään sen nimissä uhrauksia. Mikä on rosvoparonien Venäjän ideologia? Mikä siellä motivoi kansaa, siis muu kuin halu päästä ryöstämään oma osuutensa yhteisestä potista?

Ei Ukraina helpolla tule pääsemään, mutta ei kyllä Venäjäkään. Ilmassa onkin minusta hieman negatiivisuusharhaa, kun ei tahdota uskoa, että Ukraina voisi pärjätä Venäjälle, vaikka viime viikkojen tapahtumat kertovat toista. Joukkomurhauutiset viimeistään pitävät huolen siitä, että ukrainalaisilla riittää taistelutahtoa. Maalla on myös suuret reservit, ja jos lännestä saadaa jatkossakin tukea, ei pitäisi olla mitenkään mahdotonta pysäyttää ryssä myös mielikuvitustasavalloissa ja Krimin suunnalla.

Ehkä tätä sotaa katsellaan liikaa Suurta ja Mahtavaa muistellen?
Olen tuossa huomannut yhden eron puna-armeijan sotiin. On tapahtunut kieltäymisiä, tai sellaisista on ainakin kerrottu.
Kyllä talvisodassa ja varsinkin toisen ms:n itä-rintamalla sinilakkiset motivoivat haluttomat sotilaat taas halukkaiksi.
Tiedä sitten niistä tämän "erikoisoperaation" kenraaleista, kuolivatko vihollisen- vai omaan tuleen. Vai peräti "omaan".
 
Medvedevin lausunto tänään. Khodorkovsky ja Bildt twiitannut samasta.
Sellaiset 'suunnitelmat' kremlissä...


Katso liite: 59693
Kiinakin kuuluu Euraasiaan. Kiinalaisilla voi olla sanansa sanottavana, jos yrittävät vallata. Venäjän johto tuntuu haluavan kaivamalla kaivaa kuopan, josta ei ole mitään mahdollisuutta nousta ylös, edes teoriassa. Näillä ajatuksilla Venäjä miehitetään kuin Natsi-Saksa. Kiinalaiset tulevat idästä ja EU/USA lännestä, jossakin Uralin kohdalla tai keskemmällä kätellään kiinalaisia.
--
Ps. Tämä tekstihän on ihan hervotonta puppua.
 
Back
Top