Ukrainan konflikti/sota

Olisikohan Ukraina halunnut alkuperäissuojata borscht-keitto samallalailla kuin parmankinkki tai parmesaanijuusto on suojattu tai karjalanpiirakka jne? Eli että ellei ole tehty tietyn reseptin mukaan sitä ei saa kutsua oikealla nimellä.
Borschtista on Ukrainassa monta versiota, tuo naiselukka puhuu pimeita. En ole kahta samanlaista borschia syönyt koskaan. Itse mielialasta riippuen teen joskus punajuuripainoitteinen, lisään paprika, bekoonia, joskus naudanlihasta, joskus possusta. Ukrainalaseen borchiin kuuluvat joskus pavut.
 
Ukrainan etu on, että Venäjä ei ennätä huoltaa tai täydentää joukkoja.

Puolustuksessa idässäkin varmaan riittää nykykalustot, mutta onko se tarpeeksi onnistunutta puolustusta jos syntyy uusia Buchia ja lisää kyliä joutuu Venäjän haltuun koska on pakko taistella syvyydessä.

Silti alueiden takaisinvaltaus vaatii sitä kalustoa. Ei esimerkiksi reittiä kohti Mariupoliin voida avata NLAW -ohjuksilla ja jalkamiehillä vaan se vaatii kalustoa.
Suoritin meditatiivista tiedustelua (=torkahdin ja näin unta), että ukrainalaiset suorittivat vastahyökkäyksen Chuhuivin kaakkoispuolella. Vastassa olikin Kiovassa paskottuja taistelukyvyttömiä joukkoja siltavahteina ja hyökkäys eteni nopeasti Kupianskiin asti. Venäjän huoltoreittien vaarannuttua itärintama Iziumin suunnalla joutuu sekasortoon ja romahtaa. Ja sitten mä heräsin...
 
Jospa laitatte omistanne, suomalaisten kartussit jätetään luolaan.
152k89:ssä ymmärtääkseni vain enää siihen sopivat messinkiset kartussit (ja viimeisethän ne ovat muutenkin 152mm kaliberissa), ihan idästä kaikki peräisin. 2020 tykkimieslehdessä kyllä mainittiin että säilyisivät SA-varauksissa pitkälle -30 luvulle ja että aseille ei ilmeisesti ole koulutettu kuin kaksi ikäluokkaa ja ammuttu hyvin vähän. Mutta pointti oli että jos raskasta rautaa pitäisi lähettää avuksi meiltä, niin ehdottomasti nuo koska moukari optio tulossa tilalle ja sama kalusto jo aktiivi käytössä ukrainassa ennestään.
 
Viimeksi muokattu:
🤣Tämä nauratti jo eilen...


Saahan sitä omaa omaisuuttaan tuhota vaikka nämä eivät taida olla niitä naisia jotka maksavat laskunsa ihan itse :ROFLMAO:
Itse odotan eniten näiden ylläpidettyjen naisten venäläisvalmisteisten botoxien, lipojen ja silareitten myyntipiikkiä ja paikallista kuluttajansuoja-aikaa… 😂
 
Venäjällä on pitkään ollut vaikeuksia lämpökameroiden kehittelyssä ja siksi se on ollut riippuvainen ranskalaisten vehkeistä. Nykyisin vientirajoitusten takia venäläiset ovat yrittäneet saada omaa tuotantoa käyntiin.
Ja miksi natomaa myi ryssälle sotilaskamaa, ja yritti myydä tukialuksenkin. Ahneet paskiaiset.
 
Taitaa nyt molemmat puolet vetää henkeä, ei ole juurikaan tullut tietoa uusista liikkeistä. Odotellaan ryssän hyökkäystä.
 
Ja miksi natomaa myi ryssälle sotilaskamaa, ja yritti myydä tukialuksenkin. Ahneet paskiaiset.
Ja tällä hetkellä Le Penin kannatus nousussa, Ranskaan ja Saksaan ei ole luottamista, koskaan, missään. Jenkit hoitanu tämänkin homman oikein. Mikä vittu siinä on, että aina kun Eurooppa kusessa niin tarvitaan Jenkit apuun, eikö täällä saatana ole opittu 1000 vuodessa jo mikä on ryssä?
 
Uusi yritys, jos osuisi nyt oikeaan ketjuun:

Vielä tuosta oman kaluston lähettämisestä Ukrainan avuksi, vaikka se heikentäisikin ainakin väliaikaisesti omaa puolustusta, niin vaikka asia nähtäisiin nollasummapelinä, Venäjä on tässä yhteistyössä se osapuoli joka heikentyy eniten, jos aseapu Ukrainalle on riittävää ja tulee ajoissa. Pihistely ja itsekkyys on nyt tässä meidän ja muiden länsimaiden kannalta huono strategia.


Ukraine says battle for Donbas will be like World War Two
Nato Secretary General Jens Stoltenberg has stated that allies are “ready to do more” to provide military equipment and support to Ukraine.
But Ukraine’s Foreign Minister Dmytro Kuleba, also speaking at a press conference earlier at Nato HQ in Brussels, said that help was needed in “days not weeks” if it was to avoid coming too late.
Articulating the severity of the situation, Kuleba compared the unfolding fighting in the Donbas region to the Second World War.
“[It] will remind you of the Second World War, with large operations... the involvement of thousands of tanks, armoured vehicles, planes, artillery.”
He said this would “not be a local operation” based on current observations of Russian preparations.
"Russia has its plan, we have ours - and the outcome of this battle will be decided on the battlefield," he added.
The Donbas is Ukraine's old coal and steel-producing area. The term refers to two big eastern regions, Luhansk and Donetsk. Russian-backed separatists declared "republics" in parts of the regions in 2014 and Russian forces have captured more territory since Vladimir Putin's invasion began in late February.

Ja enpä nyt löytänyt uutista jonka ajattelin vielä liittää, mutta linkatkaa joku perään jos tunnistatte: eli BoJo, Truss, brittien puolustusministeri tms. oli ilmeisesti sanonut olevansa avoin minkä tahansa asetyypin lähettämiseksi Ukrainan avuksi (vissiin ainakin sukellusveneet, mannertenväliset ja lentotukialukset pois luettuina). Ranska taas - varmistettua tietoa aseavusta taitaa yhä olla vain 10 kpl 70- tai 80-luvun lankaohjuksia...
Edit:
 
Muuta:

Vapautetuilta alueilta ja muualtakin Ukrainasta on saatu todisteita vakavista rikkomuksista lapsia kohtaan: lasten tappaminen ja ahdisteleminen, sieppaukset, raiskaukset ja muut seksuaalisen väkivallan muodot, iskut kouluihin, sairaaloihin ja humanitaarisen avun saannin kieltäminen, ovat ihmisoikeusjärjestöjen ja alustavasti myös kansainvälisen rikosoikeuden tutkinnan kohteina.

Ukrainassa kuolee päivittäin keskimäärin neljä lasta venäläisillä sotilasasein, seitsemän saa vaarallisia vammoja ja usein vammautumiseen johtavia. Useimmat lapset ovat todistettavasti kärsineet venäläisten tulenkäytöstä ja sotarikoksista Kiovassa, Donetskissa, Harkovassa, Tšernihivissä, Mykolaivissa, Luhanskissa, Khersonissa, Zaporizziassa, Zhytomyrissä, Sumyn alueilla ja Kiovassa.

Mariupolin siviilien tarkka tilanne on vielä pitkään asia, jota voi vain arvailla.

Venäjän ylimmän sotilaallisen ja poliittisen johdon kansainvälinen rikosoikeudellinen vastuuseen laittaminen humanitaarisen oikeuden vakavista rikkomuksista, erityisesti lapsiin kohdistuvista rikoksista on ajan kysymys. Millaisen aikavälin, se jää nähtäväksi.
Kyllä tässä sumua pukkaa raavaammankin miehen silmäkulmaan. Tämäkin nainen on peloteltu natseilla ja banderisteilla, mutta totuus paljastuu kun vapauttajat saapuvat ovelle.

 
Back
Top