Ukrainan konflikti/sota

Onkohan toi edes tästä sodasta? Puutkin näyttää aika vehreiltä...
Juu. Mutta nyt kun twitteristit ja kommentoijat on tuosta jankannu, niin oma arvaus on että ukrainalaisia olivat ja ihan tästä sodasta.

Netissä pyörii video paikalta jossa näkyy uhreilla siniset hihanauhat ja Ukrainan liput. Jälki on juuri sellaista mitä odottaa voisi, eli ei viitti tänne laittaa. Siltä videolta voi hyvin yhdistää ton Bemarin.

Screenshot_20220411-180938.jpg
 
Taitaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä tuollaisista. Leo 2:a niiden pitäisi lähettää.
Mikä tahansa länsivaunu vaatisi mukaan myös koulutetun huollon. Venäläisille / neukkuvaunuille Ukrainassa on valmiiksi koulutettu ja osaava huolto, mutta Abrams / Leo 2 eivät ole enää ihan lekatekniikkaa. Leo 1 on vähän siinä ja siinä.
 
Onhan niitä jo Harkovassa


Eivät ihan samoja mutta samalla tavalla kohdeltuja. Mielenkiintoinen linkki, menee kirjanmerkkeihin.

Tuossa Iltalehden jutussa on kyse Ukrainan varastosta, jossa homehtuu Neuvostoliiton hajottua heille jääneitä vaunuja. Yhden arvion mukaan heille jäi perintönä noin 6 000 kpl tst-vaunuja joista pitivät "kirjavahvuudessa" noin 700 kpl.

Loput jäi sitten tuolla tavalla "ulkoilmasäilöön", ehkä niistä joskus otetaan varaosia, ehkä ei. Luulisi että kaikki elektroniikka, tiivisteet yms. ei kestä mutta teräsosat, runko yms. sinänsä ok, mitä nyt pintaruostetta. Onko siitä sitten enemmän haittaa vai hyötyä, kun pidetään näitä pellolla? En keksi milloin ja millä rahalla näistä saisi käyttökelpoisia, parempi olisi myydä romuksi?
 
En ole nähnyt tällaista aikaisemmin, toivottavasti palstan tietäjät osaavat kertoa enemmän.

Venäläisillä on jokin ammus, joka laskeutuu pienellä laskuvarjolla


Edit:
Venäläiset ovat käyttäneet näitä Syyriassa.

https://www.dailymail.co.uk/video/n...-force-drop-parachute-bombs-al-Lataminah.html

Laskuvarjoammuksia voidaan käyttää kohteisiin, jotka ovat korkeiden rakennusten takana. Myös GRAD:lla voidaan käyttää näitä ammuksia

 
Saa nähdä antaako sakemannien johto lupaa vanhojen vaunujen luovuttamiseen. Tuon mallin leo 1:ssä on vissiin suhteellisen modernit optiikat ja ammuntajärjestelmät, vaikka panssarointi ja tykki ovatkin kylmän sodan alkuvuosilta. Varmasti kelpaisi ainakin sellaisille joukoille joille ei tankkeja riitä, tai parempia vaunuja vapauttamaan.

Jos aletaan Lepardi ykkösiä tarjoilemaan niin kehottaisin forumin nyypiöille lukemaan forumin muuta tarjontaa sisävesijäämurtajineen ja ainakin tämän ketjun jo kohta yli kymmenvuotista antia alusta saakka. Edes piecemeal.
 
Laitetaanpa käännös, arvaan että kiinnostaa tällä foorumilla.
"tämä video tuli suomalaisilta: Tämä on tänään Viipurissa Finkaa kohti..Ilmeisesti taustalla Suomen lausunnot halustaan liittyä Natoon. Suomalaisten Svetlogorskin tankkien kerrotaan vievän niitä rajalle."

Videolla näkyy venäläisen sotilasajoneuvon kääntyvän Helsinkiin menevälle tielle, jossa on jo 4 ajoneuvoja jonossa.

Helsinkiin.png
 
Viimeksi muokattu:
Kommunismin kaatumisesta on kuitenkin se 30 vuotta, joten ehkä kyseessä oli tämän opiskelijan isoäiti.

Tampere ei sinänsä ole profiloitunut erikoisen venäläishenkisenä kaupunkina viimeiseen vuosisataan. Työväki-perinnettä enemmänkin, pl. Paavolan pippeli, yms. Tästä heti seuraavat puliittiset keskustelut siten muualle kuin tähän vitjaan.

Ja sitten käyt tampereen yliopistolla. Surrealistinen paikka, johon onneksi liitettiin teekkarit niin edes joku kulma on todellisuudessa kiinni. Tampere toisaalta on nykyään kaupunkina hyvinkin persuhenkinen.
 
Käännös: UKR drone, RUS BMD and one RGK-1600 falling from the sky:


RKG-3 pst-kranaatti joka on modattu tätä käyttöä varten, wikipediasta löytyy pari riviä:

The grenade can also be seen in use with the Ukrainian military. PJSC Mayak modified the grenades into the RKG 1600 which adds 3D printed fins to the grenade so as to stabilise it when dropped from a drone. Alleged footage of these being used by Ukrainian forces against Russian forces has been published officially. LÄHDE

Muistan että tästä oli aikaisemmin arvauksia, että todennäköisesti pudottavat näitä kranaatteja dronella vaan nyt se taitaa olla vahvistettu.
 
Back
Top