Ukrainan konflikti/sota

Mitä ihmettä? Ai ettei venäjä voisi halutessaan tankkeja valmistaa?
Venäjä voi hyvin tehdä tuhansia tankkeja poikkeustilassa kuukausissa.

Kannattaa tutustua historiaan kun on pakko tehdä niin kyllä niitä syntyy.
Höpö höpö, Venäjä ei ole olemassa olonsa aikana kaikkiaan valmistanut tuhansia tankkeja.

Neuvostoliiton alkuaikoina, lännestä ostettu osaaminen sai teollisuuden kasvuun Neuvostoliitossa.

WWII aikaan Amerikan Land-Lease apu mahdollisti nopean tuotannon, joka jatkui Neuvostoliiton ajan, mutta vain koko Neuvostoliiton, ei venäjän voimin.

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeisinä 30 vuotena, venäjä ei ole kyennyt rakentamaan tuhansia tankkeja, vielä vähemmän se siihrn pystyy nykyisten rajoitusten aikana.
 
Valitettavasti näiden pakotteiden merkitys on pienempi kuin toivottiin:
Älä nyt hätäile, vasta puolitoista kuukautta mennyt odota nyt muutama kuukausi/puoli vuotta niin katsottaan sitten.
 
Älä nyt hätäile, vasta puolitoista kuukautta mennyt odota nyt muutama kuukausi/puoli vuotta niin katsottaan sitten.

Se oli ennuste tälle vuodelle. Kaasun ja öljyn hinta nousee, kaasun ostoa ei juuri vähennetä, ehkä moniin vuosiin. Öljyn ostoa vähennetään mutta pystynevät myymään sitä muualle. Juuri tällä hetkellä näyttäisi olevan tosin vaikeuksia Euroopan suhteen. Saksa on nihkeä Venäjän öljynkin vähentämisessä, mutta suunnittelee sitä kuitenkin (ydinvoimahan siellä on nein koska tsunamit jne. - ja ydinvoiman vastustus Saksassa on dogmaattista yli puoluerajojen).

Paitsi Kiinaa, myös Intiaa, muuta Aasia ja E-Amerikkaa pitäisi painostaa nyt kovaa ruotuun ryssän suhteen.
 
Niin no jos Ukraina tasta paasee maaliin jotenkin konkreettiseti itsenaisyytensa sailyttaneena valtiona se voinee luottaa aika laajaan taloudelliseen uudelleenrakennusapuun siina missa Venaja jaa muhimaan omissa mehuissaan pakoteiden kanssa ja pakotteet tai ei, EU maiden laajat energiaostot Venajalta jaanevat historiaan jotain Unkaria, joka on aika pieni ja matkalla ulos EUsta joka tapauksessa, lukuunottamatta.

Sinansa outoa etta Unkari on vapaaehtoisesti hakeutumassa Venajan puolelle uuden reatesiripun laskeutuessa Eurooppaan. Tai sitten ne vaan elaa harhoissa joissa paha paha EU ei voi Unkarille mitaan.
Unkari hakeutuu vain sisäpoliittisista syistä pikkasen lähemmäs Venäjää.. Ei se uskalla sinne ihan oikeasti siirtyä.
 
Kiehtova nosto vuodelta 2015. Pätee aika hyvin. Counter-UAV ei tosin ja lack of will on osittaista.
No nyt: “Lessons Learned” from the Russo-Ukrainian War Personal Observations. Dr. Phillip A. Karber, The Potomac Foundation.
https://prodev2go.files.wordpress.com/2015/10/rus-ukr-lessons-draft.pdf

  • Use of large-scale UAV reconnaissance and counter-battery radars is a massive force multiplier for unguided MLRS and tube artillery

  • Cheapest civilian UAVs can be effective reconnaissance tool with satisfactory battlefield survivability, however they are vulnerable to counter-UAV jamming.

  • Modern Russian tanks are well-protected against older ATGMs and RPGs and require latest generation anti-tank weapons to allow defending infantry to successfully fight against them

  • Role of air force and "smart munitions" is insignificant for both sides

  • Lightly armoured vehicles are increasingly vulnerable on the battlefield, especially against massive MLRS/artillery strikes augmented with new ammunition types

  • Russian leadership is able and willing to combine propaganda, political negotiations and military action to counter economical and military strength of NATO countries and exploit its lack of will to expand the participation in Ukrainian conflict

  • Ukrainian side showed unexpected tenacity against Russian forces and willingness to endure the war despite unfavourable odds and lack of significant support from Western
 
Se oli ennuste tälle vuodelle. Kaasun ja öljyn hinta nousee, kaasun ostoa ei juuri vähennetä, ehkä moniin vuosiin. Öljyn ostoa vähennetään mutta pystynevät myymään sitä muualle. Juuri tällä hetkellä näyttäisi olevan tosin vaikeuksia Euroopan suhteen. Saksa on nihkeä Venäjän öljynkin vähentämisessä, mutta suunnittelee sitä kuitenkin (ja ydinvoimahan siellä on nein koska tsunamit jne.).

Paitsi Kiinaa, myös Intiaa, muuta Aasia ja E-Amerikkaa pitäisi painostaa nyt kovaa ruotuun ryssän suhteen.
Itse asiassa toi Uralin kura on niin paskaa, että Intiakaan ei enää osta sitä lisää. Niillä ei ole infraa jolla tosta saatais halvalla käyttökelposta, eli tulee halvemmaks ostaa muualta kun puhdistaa toi käyttökelposeks.

 
Valitettavasti näiden pakotteiden merkitys on pienempi kuin toivottiin:
Ei pakotteet (vielä) Venäjän vientiin vaikuta. Eihän ne vie kuin öljyä, kaasua ja kivihiiltä.
Nuo kaikki ovat pakotteiden ulkopuolella.
 
Mitä ihmettä? Ai ettei venäjä voisi halutessaan tankkeja valmistaa?
Venäjä voi hyvin tehdä tuhansia tankkeja poikkeustilassa kuukausissa.

Kannattaa tutustua historiaan kun on pakko tehdä niin kyllä niitä syntyy.
C648C1B2-5559-4FC4-848E-E7317E732929.png903FBE30-34F4-487B-B46B-92C2B9481ACA.jpeg
Työntouhussa näemmä ovat jo…

Tuo Isu-152 on (oli) kyllä helvetillinen laite.
Tai ehkä kuin vanha nyrkkeilijä; vähän hidas joka suhteessa: hidas kääntymään, hidas iskemään mutta kestää hyvin iskuja:rolleyes: Noita ei ole vielä näkynyt idän Sepoilla, joko han ovat Siperiassa kaikki vanhat rynnäkkötykit ruostuneet puhki?Arabit käytti aika pitkään? Egypti Israelia vastaan?
 
Back
Top