Ukrainan konflikti/sota

Vaatii todennäköisesti aikaa. Sen määrittäminen, missä kaikessa Venäjä on ollut Lännestä riippuvainen. Oletan, tuon olevan aivan ytimiin ulottuvan syvää. Millään valtiollisella käsky-päätöksellä, suuntaa ei voida muuttaa.

Pelkästään puolijohteiden saatavuus, tulee kipua tuottamaan. Mukaan kaikki mahdollinen komponentteihin liittyvä, myös militaaripuolella.

Uho kansallisesta itsehallinnasta, teknologisessa mielessä. On epäuskottavaa. Potenssiin paljon.

Mikäli riippuvuuus korkeammasta teknologiasta olisi ollut Venäjällä ratkaistavissa, tämä olisi myös suoritettu.

Putin tulee tarjoamaan Venäjälle, Neuvosto-elämää. Ikäänkuin pikakelaus evoluutiossa, mutta vastakkaiseen suuntaan.

Esimerkkinä Lada, sanktioiden takia uusissa ladoissa ei ole airbageja, ABS-jarruja ja muitakin ominaisuuksia puuttuu. Lisäksi auto tippuu EURO-2 ympäristöluokkaan.

https://www.politico.eu/article/war-and-sanctions-force-lada-to-dump-modern-technology/
 
Onhan tässä se neljäskin vaihtoehto, eli että Moskva upotettiin Britannian Ukrainalle antamalla Harpoon-ohjuksella, mutta Ukraina haluaa kuitenkin vaieta tästä. Ja kyllähän se varmaan fiksumpaa onkin väittää käyttäneensä Neptunea.
Näinkin on väitetty. Että Neptunen launcher olisi saatu konvertoitua Harpoonin laukaisimeksi ja 220 km kantavaa Harpoonia olisi käytetty.
 
Nyt kaivattaisiin muutama lainaus sieltä russiandefence foorumilta...

Väittäisin, että jotain on ryssitty. Ei noin suuren aluksen pitäisi kahdesta ohjuksesta upota. Onhan niissä nyt varauduttu osastoinnilla vuotoihin. Tainnut käydä aika hyvä tuuri osumakohtien kanssa.
Ison aluksen hinaaminen on hankalaa, varsinkin jos sellaista ei ole harjoitellut. Onkohan tässäkin ollut hinaajilla "osaamishaasteita" eli normaalia ryssimistä.
Jos alus olisi saatu hinattua telakalle, olisi noloa ollut sekin ettei sitä saada korjattua kun rahaa tai välineitä ei ole.
 
tuossa laivassa oli kaikki ns salasista nyt ollaan leikitty kissaa ja hiirtä nato on valovuosia edellä ryssää ei jenkit ole täydellinen mut venäjä ei vaan mene mihinkään suuntaan vaikka niille antais sata biljoonaa korruptio luuseri uho mut silti
 
Hahah voi luoja, Missä itse Puuhamaassa?? Leot ei mene pilalle, niitä huolletaan ja kierrätetään käytössä. 200 Leon käyttöön ja huoltoon Suomen varat riittää. Lisäksi Leo 4 on päivitettävissä paremmiksi, tässä auttaa Leojen isompi koko ja se että niitä päivitetään muuallakin Länsimaissa, kustannuskaan ei nouse liialliseksi, kuten t72 kohdalla olisi käynyt. Varaosia on saatavilla länsimaista ja uusia Leomalleja valmistetaan, samoin ammuksia, kun taas t72 pitäsisi lisäksi olla omat ammukset. Mutta joo ei mulla muuta, kysy sotilasasiantuntijoilta jos et mua usko tai palaa mikämikämaahasi kaikessa rauhassa.
Sano ettet tiedä mitään kaluston varastoinnista, ilman että sanot ettet tiedä mitään.
 
Tämän videon syvällisemmän tason vittuilu avautuu, kun huomaa että tuossa esitellään nimenomaan länsimaista logistiikkaa.

Ryssän logistiikkaketjussa varaston pohjalta kaivettuja ruostuneita romuja lastaa ruosteisen uralin perälle motivoitumaton musikkalauma käsipelillä..
Vekottimen päälle maalattu Z kuulemma ajaa pahat henget pois ja Javelin ei toimisi… Uskokaa lisää ja loputkin tankit keihästetään😂
 
Näinkin on väitetty. Että Neptunen launcher olisi saatu konvertoitua Harpoonin laukaisimeksi ja 220 km kantavaa Harpoonia olisi käytetty.
Näin se pitää mennäkin. Tarjotaan ryssälle valmiit vaihtoehdot, joista yksikään ei ole oikea....:D
 
tuossa laivassa oli kaikki ns salasista nyt ollaan leikitty kissaa ja hiirtä nato on valovuosia edellä ryssää ei jenkit ole täydellinen mut venäjä ei vaan mene mihinkään suuntaan vaikka niille antais sata biljoonaa korruptio luuseri uho mut silti

Laarinpohjia kaivetaan trollitehtaallakin jo.
 
Kirjoitan tämän nyt toisen kerran hieman eri tavalla. Kuinka nopeasti kuvittelet, että ukrainalaiset voisivat ottaa länsimaisen hävittäjän kaltaisen asejärjestelmän käyttöön? Vinkki, se on "hieman" monimutkaisempi asejärjestelmä kuin NLAW tai Javelin. Ai niin ja pitäisi osata lentääkin... S
Lentäminen ei ole ongelma kokeneelle hävittäjälentäjälle. Lentämisen oppii päivissä. Järjestelmien tehokkaan käytön oppii kuukausissa. Moderni hävittäjä vaatii lisäksi aika paljon oheis toimintoja.
Suurin ongelma on huoltohenkilöstön kouluttaminen. Ukrainaan pitää tuoda lisäksi älytön määrä erilaista työkalua ja maalaitetta yms. yms. En usko, että F-16 on rintamakäytössä tämän vuoden puolella ilman ulkopuolista apua.
Toisaalta nämä on asioita jotka on tehtävä jossain vaiheessa ja mitä nopeammin siirtymän aloittaa, niin sitä nopeammin on perillä.
 
Siellä niitä Javelineja lastataan. Hyvää Infosotaa tämäkin jenkeiltä.
Tuossa näkyy hyvin Joen logistiikan ylivoimaisuuden. Auto ajaa rampille, trukki nostaa lavat isommalle kuormalavalle. Tavarat laitetaan liinoilla ja verkoilla kiinni, eikä kestänyt pitkään. Tilaa on, paikka siisti, eikä mitään rojua tiellä ja helppo operoida. Määränpäässä vedetään kuorma koneesta ja lastataan lava kerrallaan samantien lähteviin autoihin rintamalle.

Venäläinen nostelee ammuksiaan puulaatikko kerrallaan autoihin. Jos nyt krapulaltaan pystyy. Sieltä niitä heitellään jonnekin kellarin nurkkaan tai ojan penkalle. Osa menee kuralammikkoon, kun ketuttaa heitellä niitä laatikkoja. Joka paikassa ryönää eikä tavaralla ole mitään järjestystä. Ei peitteitä ja eikä haittaa vaikka sataa. Saattaa olla, että ehtivät roiskia, ennen kuin ukrainalaiset valloittaa paikan. Kun prioriteetti autoja kuormatessa on pesukoneilla ja vessanpytyillä.
 
Back
Top