Ukrainan konflikti/sota

Joo ei. Jos oikeasti haluaa auttaa niin raha aina järjestyy. Omaisuutta (ja tulevia osinkoja) vastaan voi ottaa aina lainaa jonka voi käyttää hyvään tarkoitukseen. "Pikavippiä kavereita nollakorolla"

Mutta kun tuntee näitä Suomalaisia (ja joitakin ulkolaisia) "super"rikkaita niin kaikkiin voi puhtaalla sydämellä yhdistää sananlaskun: Köyhä antaa paljon vähästään, rikas ei anna edes vähää paljostaan.

Verotus on ainoa muoto jolla näitä tyypeitä jotain saa ja sittenkin he käyttää suuremman summa "verosuunnitteluun" eli asiantuntijoiden palkkaan kun itse saavutettava hyöty olisi. Roskasakkia.
Vaikken rikas olekaan, niin alan olla jo aika kyllästynyt näihin komukkalausahduksiin. Jos tällä tavoin vähän väliä toimittaisiin, niin eihän sitä varallisuutta ja rahaa enää olisi. Enkä ole liiemmin näitä köyhiä tavannut, jotka antavat vähästään. Ehkä se joskus piti paikkansa. Ja sitten on taas tämä verotus.. verotus on ratkaisu kaikkeen, vai onko sittenkään? Julkishallinto on kaikista mahdollisista vaihtoehdoista tehottomin rahankäyttäjä. Julkishallinnon tulisi kerätä minimaallisesti veroa ja kattaa sillä vain välttämätön tarve, eikä toimia jonkinlaisena kateuden näennäislievittäjänä.


271722475_227989806180776_3693757371561652999_n.jpg
 
Tässähän toki Ukraina voisi koittaa sellaista suht brutaalia Pyopsia. Jos mä olisin jääkiekkovalmentaja, mun joukkueen jokaisena ottelun ensimmäinen vaihto pelattaisiin siten, että jokainen meidän pelaaja ajaisi yhden vastustajan pelaajan ns. pystyyn ja sitten alettaisiin vasta pelaamaan. Tässä tapauksessa siis kaikki ne Switchblade 300 -sarjalaiset uhrattaisiin yksittäisiin jalkaväkimiehiin, tai miesryhmiin, eikä niillä edes yritettäisi mitään kovempaa :LOL:. Siinä saataisiin parissa päivässä silputtua hengiltä tai haavoille ehkä jopa parituhatta Pavelia, Mikhailia ja Andreita ja näytettyä semmoista suht karvaista sentteriä Putinin suuntaan.

Itse tuossa taas ajattelin, että tuollaisia 300 mallin lennokkeja voisi olla "kasetillinen" jokaisen tankin tornin takana valmiina. Tai ainakin jokaisen joukkueen johtajan vaunussa. Tarkoitus noilla olisi tiedustella reittiä eteenpäin hyökkäyksen aikana. Samalla noilla voi hoidella myös väijyksissä odottavia PST-ryhmiä. Iso idea noissa on siis se, että tuollaista lennokkia ei tarvitse odottaa palaavaksi, kun se on tarkoitettu kertakäyttöiseksi.
 
Kovasti twiittaili että antaa YK:lle jos kertovat miten sillä poistetaan nälänhätä maailmasta tms. Aika vähän (0) uutisia löytyy siitä että olisi ainakaan YK:lle vipannut mitään.
Hyväntekeväisyyshän on yksi tapa välttää maksmasta veroja tuolla, ehkäpä se lahjoitus meni Muskin peräpukamasäätiölle kun ei siitä löydy parempaakaan tietoa.
Aika monelta jäi huomaamatta, että tässä oli kyse paradoksista. YK kun ei pysty sellaista ratkaisua antamaan, joka olisi tyydyttänyt annetut speksit. Kyseessä oli siis mahdoton tehtävänanto ja tätä Musk halusi alleviivata. Kyse on siitä, että Musk oli turhaantunut jatkuvaan kerjäämiseen asiassa, jota kerjääjät eivät pysty ratkaisemaan. Vaikka hän miten antaisi rahaa tähän, niin nälänhätä ei poistuisi maailmasta. Nämä tahot eivät ole valmiita niihin päätöksiin, joita tällainen vaatisi, joten tämän puutteessa kyse on paradoksista, jota ei pysty voittamaan annetuilla spekseillä.
 
Night 3 the MoD will say that most of the crew drowned?
Ei ole tainnut tulla kuvia pelastuneista? Kuinka kauan uppoamispaikalta ajaa satamaan? Minusta pitäisi olla kuvia jo.
liveuamap Ukrainian Coast Guard: Russian Black Sea fleet failed to rescue Moskva crew despite efforts made

Milloin ilmoitetaan vai unohdetaanko kertoa?
 
Ryssän foorumilla sekopäisiä kirjoittelevat venäläiset teinit ja serbialaiset surkimukset ymmärrän.
Kun kotona Venäjällä kaikki on paskaa paitsi kusi, niin aamusta alkaen varmaan vituttaa.

Mutta näitä trumpetisteja jenkkejä tuolla foorumilla en helvetti sentään tajua ja nuo hullut saavat minut aivan helvetin vihaiseksi:




Sadly I can confirm all of this. The narrative from official Washington and the twittersphere is that Putin and the Russian government must be taken down and placed before a show trial and that Russia must be carved up. You are fighting Satan. There are many of us in the west who do support you, but our voices are increasingly stifled on social media. Please, rise up, and make yourselves worthy of your ancestors of Nevsky, of Donskoi, or Minin and Pozharksy, of Kutuzov and Suvorov, of Zhukov and Konev, you must not fail. You cannot fail.
Kun näitä on tullut nähtyä, niin tuo teksti on merkillepantavan oikeakielistä ja hyvin rakenneltua. Joku ammattilainen on ollut näppäimissä, eikä mikään aito juntti.
 
USS Buchanan, RIMPAC 2000

Ei se näköjään ole helppoa upottaa edes tuollaista 3-4000 tonnin hävittäjää. Kolme Harpoonia ammuttiin joista yksi toimi halutulla tavalla ja repi auki keularakenteita vesirajan yläpuolelta, yksi meni sukkana läpi räjähtämättä ja yksi kimposi kyljestä räjähtämättä ilmeisesti vähän loivan kulman takia. Sukellusveneestä ammuttu torpedo ei toiminut... Reilun tuhannen kilon pommikaan ei saanut käytännössä aikaan kuin vesirajan yläpuolisia tuhoja.

Moskvan uppoama luokkaa 12500 tonnia, joten on siinä täytynyt räjähtää paljon muutakin Moskvan omaa kamaa noiden Neptune (tai Harpoon tai mitä nyt ovatkaan ampuneet) ohjusten lisäksi.
 
Turkki kiisti jo tämän.

Onko tälle lähdettä?

Edit: no löysin yhden, mutta lähdettä ei nimetty, ja mitään muuta ei löydy kuin tämä, ainakaan englanniksi (voi silti olla, etteivät pelastaneet, mutta kumman vaitoinaista on):

13:54 14 Apr

Turkey not involved in Russian vessel rescue - official​

Speaking with the BBC's Turkish Service, a Turkish official has denied claims that one of their country's ships helped to recover crew members from the Russian cruiser Moskva.
The allegation was made earlier today by Lithuania's defence minister, Arvydas Anušauskas. He also said Turkish and Romanian authorities had confirmed the ship had been sunk. The Turkish official did not comment on this alleged confirmation.
Russia's defence ministry insists the ship is still afloat, and has continually denied claims that the Moskva was struck by Ukrainian forces.
Viidennellä alisivulla, mikä on kirottua mm. googletuksen kannalta:

edit: parista brittitabloidista löytyy lisäksi tällaista, mutta niiden lisäksi ei tarttunut haaviin muita lähteitä vahvistukseksi:
Anton Gerashchenko, an advisor to the Kyiv Interior Ministry, claimed that "the explosion was so strong that the flagship of the Black Sea Fleet sank in a matter of minutes".
He claimed to have heard this from sources in Sevastopol, the headquarters of the Russian Black Sea Fleet.
“Apparently, as a result of the fire, the warheads of the large P-1000 cruise missile - Vulkan - detonated. And there were 16 of them on board the cruiser.”
As a result “all the crew of the cruiser Moskva died”.

He added: “The leadership of the Black Sea Fleet of the Russian Federation have deliberately hidden the truth from relatives and friends of the crew members.”
His account contradicts other earlier versions, including that a Turkish vessel rescued more than 50.
Another 14 were reportedly flown to the port of Sevastopol.
Russia has claimed that the crew was evacuated but there are increasing fears of lost lives on the battleship.
 
Viimeksi muokattu:
Ei se näköjään ole helppoa upottaa edes tuollaista 3-4000 tonnin hävittäjää. Kolme Harpoonia ammuttiin joista yksi toimi halutulla tavalla ja repi auki keularakenteita vesirajan yläpuolelta, yksi meni sukkana läpi räjähtämättä ja yksi kimposi kyljestä räjähtämättä ilmeisesti vähän loivan kulman takia. Sukellusveneestä ammuttu torpedo ei toiminut... Reilun tuhannen kilon pommikaan ei saanut käytännössä aikaan kuin vesirajan yläpuolisia tuhoja.

Moskvan uppoama luokkaa 12500 tonnia, joten on siinä täytynyt räjähtää paljon muutakin Moskvan omaa kamaa noiden Neptune (tai Harpoon tai mitä nyt ovatkaan ampuneet) ohjusten lisäksi.
Näissäkin on yleensä merkitsevänä tekijänä se, että mihin osui. Jos osuma tuhoaa epäkriittisiä alueita laivasta, niin eipä se mitään. Mutta annas olla, kun osuma katkaisee sähköt ja tappaa laivan korjaustiimin/pelastusyksikön, niin siinä on äkkiä sormi suussa; vuodot ja tulipalot ovat monta kertaluokkaa pahemmat. Osuma ammuksiin suoraan tai epäsuoraan (tulipalo) on sitten ihan oma juttunsa - alus on käytännössä tuhottu, vaikka ei uppoisikaan.
 
On kyllä tehnyt miehen työn, juuri tuossa joku päivä takaperin kirjoitin täällä, miten toivoisi että olisi enemmän aikaa tutkia asiaa. Laitoin pari taulokkoa vaunujen valmistusmääristä, mutta ne on vuosikymmenien takaa. Tämä jätkä tällä videolla tehnyt juuri kuten puhelin eli etsinyt ne Siperian varikot, joiden pihalla on pitkäaikaisvarastossa vaunuja ja pyrkinyt laskemaan ne. Vaikea sanoa miten päättely tuon "puolet korjauskelvottomia" koska riippuu tietysti, mitä vaunusta otetaan. Jos ns. peltiosat eli torni ja runko sellaisenaan riittää ja kaikki muu uusitaan, niin pintaruoste ei silloin haittaa. Jos toivotaan että moottori ja telaketjut yms. saisi myös vanhasta, niin ehkä silloin menee vaikeammaksi.

Tästä huolimatta vaikka jokainen laskettu olisikin ns. modernisoitavassa kunnossa, niin 6 000 varastovaunua on vähemmän kuin mitä usein näkee puhuttavan.

Eräs venäläinen joka seuraa vaunujen allokointia joukko-osastoille totesi viime vuoden syyskuussa että tällaisia vaunuja on 2 609 kpl, tosin kirjoitti myös että 12 uutta pataljoonaa oli valmisteilla. Heidän pataljoonassa on joko 31 vaunua tai 40 vaunua, riippuu tapauksesta. Se tarkoittaisi siis jotain 372-480 vaunun väliltä, lähestytään kuitenkin noin 3 000 vaunua aktiivikäytössä. Hänen luettelosta oli mielenkiintoista todeta että esim. T-90 vaunut 90-luvulta ei ole aktiivikäytössä ja T-90A on myös vähemmän kuin mitä valmistettu, oletan että osa niistä on joko modernisoitavana tai sitten varastoituna.

Olen seurannut muutamalla venäläisellä palstalla käytyjä keskusteluja T-72B3 modauksista ja muutama kirjoittaja on siellä pohtinut, miten kauan varastossa riittää ns. aihioita. Useampi muu sitten tyrmännyt nämä puheet, koska aihioita pitäisi olla "tuhansia, tai kymmeniä tuhansia". Kun en ole itse tutkinut ja laskenut, niin niitä valmistustaulukoita tuijottamalla voisi kuvitella että vanja ei heitä koska mitään pois joten tokihan ne kaikki on jossain pellon laidassa. Nyt useampien lähteiden perusteella taitaa olla, että ei niitä olekaan, on joko myyty pois tai romutettu.

Tässä muuten kuuluisa taulukko Nizhny Tagilin tehtaalta:

Katso liite: 60282

Laitoin aiemmin tähän ketjuun Zalogan kirjasta melkein saman taulukon, tosin tässä on pari kiinnostavaa yksityiskohtaa. Ensimmäisenä, älä välitä T-64 ja T-80 summista, niissä on laskuvirhe, pitäisi lukea 13 108 kpl ja 7 066 kpl. Rivien tiedot on oikein mutta summat merkitty väärin näille kahdelle.

T-72 osalta on kolme saraketta: vasemmalla on Uralvagonzavod joka teki näistä valtaosan, siitä seuraava sarake oikealle on Chelyabinskin tehdas, joka teki pienen määrän T-72 vaunuja ja siitä seuraava oikealle on Neuvostoliiton käyttöön tulleiden vaunujen määrä. Kokonaisvalmistusmäärä per vuosi on siis sarakkeiden 1 ja 2 summa JA ulkomaanviennin saa laskettua kun vähentää tästä summasta sarakkeen 3 numeron. Zalogan taulukossa nämä oli merkitty yhteen sarakkeeseen kaikki, joten tämä taulukko antaa mukavasti lisää siihen verrattuna.

Jos ollaan tarkkoja, niin T-64 sarake on itseasiassa T-64A, T-64B ja muut variantit. T-64A tuli tuotantoon 1969 vuodesta alkaen, mutta sitä ennen 1964-1968 vuosina valmistettiin 1 192 kpl alkuperäistä T-64 mallia eli Objiekt 432. Valmistusmäärät olivat 1964: 90 kpl, 1965: 160 kpl, 1966: 294 kpl, 1967: 330 kpl ja 1968: 318 kpl.

Miksi näitä ei sitten ole laskettu tuohon taulukkoon mukaan? Paras tieto jonka olen löytänyt kertoisi että nämä alkuperäiset mallit olisi muutettu vuosien saatossa eri malleiksi eli olisi tehty modernisointi samaan tyyliin kun mitä nyt tekevät T-72B3, T-80BVM ja T-90M eli vanhasta aihiosta modataan uudempi.

Toinen mitä tuo taulukko ei jostain syystä kerro on se että Kharkovan tehdas teki pienen määrän T-80UD tankkeja 80-luvun lopussa (T-64 valmistus lopetettiin ja korvattiin T-80). Muistan nähneeni että niitä olisi tehty noin 800 kpl ennen Neuvostoliiton romahdusta ja 50 kpl sen jälkeen, mutta tämä on muistin varassa, ei ole antaa sille lähdettä tähän hätään. Olen aina olettanut että ne olisi summattu tuohon T-80 sarakkeeseen mutta en ole löytänyt sille vahvistusta. Ehkä joku tietää?
Voiko syy olla se nyt nähty logistiikan ja huollon vaikeus: tankkeja on jouduttu kannibalisoimaan jotta saadaan pidettyä osa toiminnassa, jolloin valmistusmäärät eroavat selvästi toimivista?
 

Euroopan tulevaisuus on 3 osassa, 1) Orbanin johtamat valtiot, 2) Britannian alaisuudessa olevat valtiot ja 3) Venäjän johtamassa liitossa, johon kuuluvat Euroopasta mm. Baltian maat ja Puola! Näin tulee tapahtumaan, odottakaa vain! Varsinkin uudella Itä-Saksalla tulee olemaan loistava tulevaisuus! 🤣
Suomesta ei mainintaa kumpaan kuuluu? Baltian maat ja Puola mainittu Venäjän osana muttei Suomea? Vissiin tuossa visiossa meidät on kaikki kansanmurhattu. Saattaapi vain tämä murhattava ampua pyöveliä polveen ja sitten takakierrepotkaista päähän. Lopulta Karjalan kirveellä päähän armonisku. Koittaa vaan onneaan iivana, on hyvä ja koittaa vain.
 
Mikä lieneekään totuus Napoleonista, suurin osa Napoleon kompleksin termin tuntevista ihmisistä saa mielikuvan pienestä miehestä, jolla on tarve pönkittää kokoaan, egoaan ja miehisyyttään. Vaikka sitten ratsastamalla ilman paitaa hevosella tai vetämällä korkokengät jalkaan. Putin kompleksi voisi olla nykytermi sitten samalle asialle 🙂
Nyt sekoitat kahta asia pahasti keskenään, jota ei koskaan missään nimessä edes voi rinnastaa.
Tässä on muutama typerä legenda Napoleonista.
Sama historia, eikä valehistoria löytyy kaikilla sivistyskielellä maan pään päällä. Paitsi Venäjällä. Koska siellä asunut mies nimelta Tolstoy, joka kirjotti vaikka mitä fantasioita mm Nepoleonista, ja vääristelyä Borodino taistelusta ja hänen valheita laitettu historian opetus kirjoihin ja niin muutenkin tietämättömät ihmiset tarttuneet siihen. Sama tarina Borodinossa, venäläiset aina voittaa, kaikki ovat huonoja.
Putleri on lika kynsien alla verrattuna Napoleonia. Yhden asian korjaan, hän oli 169 cm, keskipituus oli silloin 165 mieheillä.
BBC:sta:
"Napoleonilta oli laajin tietämys monilla aloilla ja hän oli lahjakas, ellei nero, melkein kaikessa - paitsi kielissä. Koulussa en kestänyt latinaa" En vitsi/voi tässä ketjussa kertoa kaikesta mitä tämä suuri mies on keksinyt. Oli sosiaalinen uudistaja. "Aikojen vaihteessa ilmestynyt Napoleon julisti omalla esimerkillään uutta moraalia: jokaisella on oikeus tulla sellaiseksi, mitä hän itse osaa itsestään tehdä".
En käsittää miksi ihmiset vihaa häntä, ymmärrän että siksi koska Ranska oli imperialistinen Napoleonin aikana, muukin maailma oli, eipä enää, paitsi imperialistis-fasistinen Venäjä nykyisin. Ja kyllä hän oli sotapäälikkö, mutta yhtään sota hän ei aloittanut, vaan palveli kuningasta. Oli Korsikasta kotoisin, hänellä oli siniset silmät ja tumman ruskea tukka, toisin kun maalauksissa.

Napoleon muuten pukeutunut enimmäksen vaatimattomasti ja kentällä varsinkin, eikä ollut omaisuuden perään, toisin kun yli 100 kellon omistava botoxilla pumpattu tsekisti, joka seonnut jo ahneudesta, miljardeista ja kaikenvoipaisuudesta, ja joka tekisi vain yhden hyvän asian maan päällä - kuolemalla pois.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä se kappale tms lyhyt klippi on mikä soit noissa Ukrainan armeijan videoissa, se basso jumputus? Kokeilin ettii niin ei kyllä löydy
 
Back
Top