Ukrainan konflikti/sota

Tässä kun ketjussa on pohdittu Putinin terveydentilaa kovin ansiokkaasti, niin Japanilaiset lisäävät vähän omanlaista lääkettään Putinille nieltäväksi. Meidän kannalta tässä ulostulossa on hyvää se että nyt Venäjä on pakotettu keskittämään joukkojaan isommin myös tuonne itäisiin osiinsa. Voisiko muuten olla että USA on ollut tässä kuiskimassa japanilaisten korviin että tämmöinen peliliike tähän väliin olisi kovin hyvä?

Putinin terveysasioihin palatakseni vielä sen verran että kohta todennäköisesti näemme vastauksen siihen että voiko vitutukseen kuolla.

 
Olen eri mieltä Karin kanssa siitä, että Zelenskin teot menettäisivät merkityksensä, jos Venäjä onnistuu valtaamaan Donbassin ja Ukraina luovuttamaan separatistialueet rauhansopimuksessa.

Fakta on, että Zelenski on antanut Ukrainan kansalle ja sen taistelutahdolle äänen, jota on kuunnellut ja kuuntelee käytännössä koko maailma. Vaikka joku muu kokeneempi johtaja olisi voinut tehdä asioita muilla tavoin, niin väitän, että yksikään valtion päämies ei tällaisessa paineessa olisi sinänsä kyennyt parempaan kuin mihin Zelenski viimeisten kuukausien aikana on kyennyt: hän on on johtanut joukkojaan ja maataan edestä ja kyennyt yhdistämään korruption riivaaman valtion ja sen kansan taistelemaan upeasti ja yhdessä karmeaa sotaansa käyvää suurvaltaa vastaan. Zelenski on itsensä likoon laittamiseen perustuvalla johtamisella ansainnut paikan Ukrainan kansakunnan kaapin päällä - kävi miten kävi.

Hattu päästä, ota!
Jep, juurikin näin. Kaikki me ihmiset paljastumme lopullisesti vasta sillä kriisin hetkellä - poliitikot etenkin koska heidän toiminnallaan on niin suuret ja kauaskantoiset vaikutukset muillekin. Zelenskistä paljastui Churchill kun ohjukset alkoivat putoilla ja USA tarjosi kyytiä turvaan.

Ja meidän kohdaltamme sanoisin, että Marinista myös paljastui päättäväinen ja kaukonäköinen johtaja 24.2.2022. Jos meillä olisi tällä hetkellä tuomiojamaisesti ajatteleva pääministeri niin poliittinen prosessi olisi totaalisessa kaaoksessa ja kansakunta aivan hajallaan ja täysin avoin mielipidevaikuttamiselle ja provokaatioille.
 
Nämä ovat ihan mahdollisia skenaarioita. Länsialuksillakaan näitä CIWS:jä ei pidetä 24/7 päällä, koska ne automaattisesti ampuvat lähestyviä uhkia ja voivat siten tulittaa naapurialusta omia lentokoneita yms. tehdessään virhepäätelmän. Ohjus on lisäksi kohti tullessaan erittäin pieni maali tutkalle ja vielä ikävästi muotoiltu kun on teräväkärkinen. On myös hyvin mahdollista, että on keskitytty johonkin lennokkiin, jolla hyvässä näkyvyydessä voi tähystää laivaa kymmenien kilometrien päähän luultavasti vailla vaaraa, että laiva pystyy ampumaan takaisin.
Toivottavasti ryssät lyödään siinä määrin maanrakoon, että yksityiskohtia tästä operaatiosta voidaan myöhemmin julkaista. Kiinnostavaa asiaa, jota ei vielä tiedetä, olisi paljon..

Sodan lähialueella on pyörinyt koko ajan NATO:n tiedustelukalustoa transponderit päällä ja pois. Varmasti myös kalustoa, jolla Moskovan saisi maalitettua kauempaakin. Kuka siis lopulta hoiti maalitiedot: Ukrainan Bayraktar vai ..?

Koko sodan ajan on myös oltu hämmentävän hiljaa ELSO:sta. Verrattuna siis siihen, mitä koko 2000-luku on puhuttu ja mitä nyt kentällä näkyy.. Mitä kykyjä Ukrainalla on itsellään? Onko NATO:lta saatu apuja ELSO-alueella? Ja oliko Moskovaan iskettäessä häirinnällä saatu joitain kyvykkyyksiä pois pelistä? Vastaavia Venäjän epäonnistumisia on sodan aikana tullut muitakin! Ainakin Ukrainan kopteri-isku Belgorodiin pari viikkoa sitten, joka on edelleen selitystä vailla ja jossa häirinnällä voisi olla osansa. (Tai sitten Venäjän IT-kyvykkyydetkin ovat olleet koko ajan satua. Vrt. keskustelu, kuinka kaukaa Suomen koneet ammuttaisiin alas heti niiden noustessa kentiltä.)

Tähän liittyen voi ensin tulla ajatus, että ei kai tälläkään alueella olisi uskallettu toimia. Mutta onkohan asia kuitenkaan niin? Jos Venäjä kovin julkisesti suuttuisi häirinnästä, se tulisi samalla vahvistaneeksi, että häirintä toimii! Hiljaa olemalla voidaan vain arvailla, mikä johtuu kenenkin toimista ja mikä on vain perinteistä ryssintää.
 
Nää uudet dronet vaikuttaa melko päteviltä:
Tuntien toiminta-aika, toimivat jopa (kevyemmin?) panssaroituja kohteita vastaan ja infrapuna
Arvasin kun katselin eilen Pentagonin tiedotustilaisuutta ja siinä mentiin möläyttämään kuinka juuri nämä dronet sopivat hienosti itäukrainan maastoon. Toimittajat yrittivät sitten kysellä että miksi ne sinne sopivat ja tähän ei haluttu vastata. Mutta se on se toiminta-aika. Sopii surruttaa pitkin aroja.
 

Jos näitä uutispätkiä on uskominen niin ryssä menettää viikossa pelkästään tuolla khersonin alueella 100+ tykinruokaa. Ja kalusto päälle.
Näyttäisi pikemminkin siltä, että Venäjä on jopa oppinut jotain ja muuttanut toimintaansa, sillä päivätappiot sekä kalustossa että miehissä ovat nyt huomattavasti sodan alkua vähäisempiä.
 
Kiitos. Kenraali Toverin yhteenveto ryssimisestä oli loistava.


Screenshotit esittyksen kalvoista:

Katso liite: 60631Katso liite: 60632
Katso liite: 60633
Katso liite: 60634
Toverin ja Karin alustukset kannattaa tosiaan katsoa. Selkokielellä esitetty mikä kaikki meni persiilleen. Aika vähän varsinaisia onnistumisia joukossa.

Nauratti etenkin se hyökkäyksen alkutilanne jossa joukot luulivat lähtevänsä kotivaruskuntiin ja olivat jo myyneet menopeleistään polttoaineet paikallisille. Sitten pitikin lähteä hyökkäämään. Varsin yksinkertainen selitys yllättävälle murheelle.
 
Back
Top