Ukrainan konflikti/sota


Ei tuo mikään iso kala olekaan. Alle 30 seisovaa ja osin epäkunnossa olevaa vaunua. Muutama heti käyttökuntoinen, lopuista osa on saatettavissa käyttökuntoon ja loput osiksi. Mielenkiintoista tavaraa sikäli, että Israelin sotasaalista Yom Kippurin sodan ajoilta, päätyneet Romaniaan.
 
Zelenskyy-advisor: "When the British sent Starstreak SAM, they said use is rather difficult. They assessed it would take us at least three months to learn operating it. We downed the first Russian helicopter after two weeks. And more than a further dozen since."

Hassu juttu, että henkilö, jonka oma elämä ja kansan tulevaisuus riippuu siitä oppiiko asetta käyttämään,on parempi oppilas, kun se joka opiskelee työkseen, käy iltaisin dokaamassa ja saa käytännössä paljon uusia mahdollisuuksia jos oppi ei heti tarttunut. Lisäksi UA koulutukseen lähettämä aines saataa olla paremman tasoista, kun mistä brittiarmeija omissa drafteissään edes haavailee. Varusmiesaineksen kärkihän on parempaa ainesta, kun mitä palkka-armeijat pystyvät sopimuksen alle saamaan.
 
Suomen politiikassa on vielä nykypäivänäkin niitä ketkä oppi ns. talon tavoille kylmän sodan vuosina. Silloin puhuttiin kotiryssistä ja Moskovassa sekä Tehtaankadulla juokseminen kuului asiaan. Suomessa ei ole tehty oikeaa, kunnollista, syväluotaavaa tiliä kylmän sodan aikaan (vrt. esimerkiksi Saksan oma tilinteko historiansa osalta). Alpo Rusi on kirjoillaan pyrkinyt tomuttamaan näitä kuvioita, vaan paljon on vielä käsittelemättä. Se kuuluisa Tiitisen lista kuuluu tähän kategoriaan, tosin henk. kohtaisesti uskon että kun se joskus julkistetaan, niin reaktio tulee olemaan "kyllähän tämä jo tiedettiin". Samoja nimiä sieltä todennäköisesti löytyy mitä on spekuloitu vuosikymmeniä.

En minä mitään noitavainoja silti kaipaa, tässäkin asiassa aika tekee tehtävänsä. Vanha kaarti korvautuu nuorilla jotka ei noista ajoista tiedä mitään. He on kasvaneet aidosti vapaassa maassa eivätkä ymmärrä miksi Venäjän edessä pitäisi madella. Varsinkin nyt kun Venäjän tähti on laskemassa, heidän vaikutusvalta tulee hiipumaan entisestään. Sodan uhka on aina olemassa, mutta sitä ei tarvitse pelätä. Ukraina parhaillaan näyttää, ettei idän sotakone ole niin paha kuin millaisena monet sitä pitävät.
Ne järeimmät listat löytyvät epäilemättä Moskovasta KGB:n arkistoista. DDR oli kuitenkin Suomessa pieni tekijä Neuvostoliittoon verrattuna.

Mutta aika tosiaan tekee tehtävänsä ja on ollut ilo seurata, kuinka YYA-muumioiden sukupolvi on nyt melkoisen täydellisesti syrjäytetty turvallisuuspoliittisesta päätöksenteosta.

Meillä viides kolonna on onneksi kovin pieni verrattuna siihen, kuinka paljon Ukrainassa on Venäjän kätyreitä. Ukrainalaisilla on tässä suhteessa kyllä valtavan paljon haasteellisempi tilanne käsissään.
 
Sisäinen realisimi/optimismi sanoo samaa. Toki helppohan sitä täältä on huudella.

Mun sisäinen sanoo, että ei ole ryssällä enää varaa tuohonkaan rynnistykseen. Kun menee seinään niin sitten ei ole joukkoja enää edes Donbasin pitämiseen ja Krimikin lähtee pian sen jälkeen. Kunhan Asovan meren rannikko on taas omistajallaan, niin Kertsin silta poistuu kuvioista.
 
UK jatkaa sotilaallisen tuen antamista ja lisäksi lupaavat tukea sotarikosten tutkintaan. Tämä jälkimmäinen on kyllä tärkeä asianhaara saada heti työn alle ja varmistaa sen että nämä asiat tulevat myös tutkittua ja hutkittua.

 
HIMARS kuulemma jo Ukrainassa.

@kharkiv_warnews

This beauty is already in Ukraine. The M142 HIMARS MLRS provided by the United States to Ukraine will send many orks to hell, and taking into account the ATACMS series ballistic missiles, they are able to quickly and qualitatively change the "pattern of war" from the Russian Federation from defensive to offensive.
Ukrainan on pakko kaikin keinoin pyrkiä suojaamaan näitä vihollisen ilmaiskuilta.
 
The administration of the Tver region ordered Z stickers, but they quickly faded in sunlight and turned out to be the flag of Ukraine. They spent 3.8 million rubles from the budget to purchase them.

a51jMQO_460swp.jpg


aaa.JPG

aa.JPG
 
Ukrainan sodan lieveilmiöihin ja laajempaan kokonaisuuteen liittyen: esim. vaimon sukulaisista ne suurimmat foliohatut jotka ovat tähän mennessä kohkanneet - no arvaatte mistä - ovat ryhtyneet jakamaan nyt pro-venäjä viestiä. En halua keskustella *siitä toisesta asiasta*, mutta haluan alleviivata tämän konfliktin ulottuvuutta myös inforintamalla.

Taustalla on selvästi suunnitelmallinen työ jota on tehty vuosien ajan ja suht' täyspäiset ihmiset on saatu vakuuttumaan näistä lähteistä joita käytetään tällä hetkellä häikäilemättä oman viestin levittämiseen - omankin piirini reunoilla on henkilöitä joista on kuoriutunut juuri niitä jotka levittävät omissa somekanavissaan "natsit ukrainassa" -propagandaa saatesanoilla 'en ole Putinisti mutta...'

Yksi olennainen kanava tälle on ollut Tokentube joka on nähtävästi päässyt Anonymouksen 'tähtäimeen'.
 
Ne järeimmät listat löytyvät epäilemättä Moskovasta KGB:n arkistoista. DDR oli kuitenkin Suomessa pieni tekijä Neuvostoliittoon verrattuna.

Mutta aika tosiaan tekee tehtävänsä ja on ollut ilo seurata, kuinka YYA-muumioiden sukupolvi on nyt melkoisen täydellisesti syrjäytetty turvallisuuspoliittisesta päätöksenteosta.

Meillä viides kolonna on onneksi kovin pieni verrattuna siihen, kuinka paljon Ukrainassa on Venäjän kätyreitä. Ukrainalaisilla on tässä suhteessa kyllä valtavan paljon haasteellisempi tilanne käsissään.
DDR ja Stasi- kontaktissa olleet taisi tosiaan olla enemmän nuorta porukkaa. 1970-luvulla Itä-Saksan yliopistoissa opiskeli SDP tai muutoin vasemmistotaustaisia Suomalaisia joihin Stasi varmasti yritti tarrata kiinni kuin piru papin sieluun. Neuvostoliiton kontakteja harrastettiin sitten laajemmalla puolueskaalalla, mutta yhteinen nimittäjä oli että nämä Suomalaispolitiikot olivat vanhempaa ja kokeneempaa kaartia.
 
Onks joku jo torpannut sukeltaja partion ja pienoissukellusveneen?

Onks joku jo torpannut sukeltajapartion ja vedenalaisen veneen avulla vietävät räjähdepanokset arkkujen tukipilareihin?200-300 pilaria poikki heikentää tuollaista rakennetta huomattavasti
Olisko mahdollista tehdä tästä sillan tuhoamisesta ihan ikioma topic'insa?
- ja jatkaa siellä tätä Ukrainan sodankäyntiä merkittävästi auttavaa keskustelua.

Nimittäin joku saattaa tyhmyyksissään käsittää kirjoittelun väärin ja ajatella jopa niin että sen tarkoituksena on vain sekottaa/häiritä keskustelua.
 
Back
Top