Ukrainan konflikti/sota

No, sitten ei ole varaosia vaan jotain muuta materiaalia joka päätyy Ukrainaan ja paljon.

Eiköhän se ilmesty jossain vaiheessa näkyviin. Sikäli kuin ei ole räjähtelevää.
 
En uskoisi tätä sanovani, mutta nautin suuresti voitonpäivän juhlallisuuksista!

Ensinnäkin, ryssän siat aikoivat ilmeisesti pitää voittoisan taistelun jälkeen pönäkän sotilasparaatin Mariupolissa. Sitä eivät ukrainalaiset sietäneet; varkaiden, raiskaajien ja murhaajien marssi heidän omassa kaupungissaan? Sellainen ei tullut kuuloonkaan ja se viesti taottiin ryssällekkin läpi verellä ja raudalla. Mariupol kestää yhä saarrettuna ylivoimaista vihollista vastaan. Hattu päästä ja kättä lippaan, tämä on sankaruutta, puhdasta sankaruutta.

Toiseksi, ei sodanjulistusta, ei liikekannallepanoa. Tämä kuvastaa putlerin hallinnon heikkoutta. Putlerin heiveröisessä puheessaan suoltamat tökeröt valheet olivat samaa vanhaa moskaa, mitä on toisteltu sodan alusta saakka. Tietenkään putler ei pidättäydy sodanjulistuksesta säästääkseen ukrainalaisia, eikä hän tee sitä edes omien maanmiestensä pelastamiseksi. Putlerin kaltainen kostonhimoinen oman kansansa murhaaja heittäisi miljoonia kuolemaan Ukrainan aroilla, jos se toisi hänelle voiton. Putler ei tee näin, koska se pelkää. Ryssän johdon asema on heikko, liikekannallepano saattaisi johtaa kansan vihan nousuun ja jopa avoimeen kapinaan. Putler saattaisi saada Mussolinin ja Gaddafin kaltaisen (ansaitun) paskaisen lopun.

Kolmanneksi, ryssän ilmavoimat varastivat shown kokonaan poissaolollaan. Ehkä ryssän käyttökelpoisimmat koneet lojuvat romuna Ukrainan pelloilla? Ehkä koneet ovat korruptiohuollon takia niin paskassa kunnossa, että lentäminen suurkaupunkien yllä on liian kova riski? Ehkä ilmavoimissa on ilmennyt kapinointia, sabotaasia? Oli syy mikä hyvänsä, ryssän ilmavoimien alennustila ja kyvyttömyys jopa paraatilentoihin on oikea ilouutinen ukrainalaisille ja tietysti myös muille ryssän naapureille.

Neljänneksi, tilanne rintamalla. Ryssä ei ole saanut aikaiseksi mitään kovin kummoista, eivät ole lähteneet isosti hyökkäämään. Varmasti olisivat, jos kykyä ja kalustoa löytyisi. Ilmeisesti ryssä on kärsinyt niin pahat tappiot, ettei kykene enää kuin rajattuihin operaatioihin. Harkovan alueella ryssää on myös kuritettu raskaalla kädellä, siviilejä armottomasti tykistöllä tulittaneet roistot ovat saaneet takaisin samalla mitalla ja ryssä on perääntymässä.

Muut ilot ovat näitä pieniä hilpeitä bonuksia: taas ryssän kusinen peltipurkki-armata kärähti kesken paraatin, koko ryssän johto oli naama norsunvitulla koko pelleilyn ajan, kansa ei pahemmin putlerin lätinöille jaksanut taputtaa, gerasimov taitaa yhä etsiä Ukrainaan unohtunutta toista jalkaansa, natsihtavat ruskeat paidat ja Z-hihanauhat jossain tuppukylän paraatissa juhlistamassa voittoa natseista ja tietysti ylipäätään kutistetun paraatin lattea ja ankea tunnelma. Sehän oli kuin koko nykyisen ryssän persläven hautajaisseremonia!

Juokoon ryssät ja ryssänmieliset nyt vodkaa oikein kaksin käsin, kyllä pian sille sakille koittaa oikea vuosituhannen krapula, josta ei pelkällä buranalla selviä!
Putlerin tosin kannattaa pitää se ysimillinen päänsärynpoistaja käden ulottuvilla, ettei päädy Gaddafin tapaan videolle.

Hyvää voitonpäivää!
 
Niin, johan täällä ovat monet mananneet, kun Suomi ei juuri mitään anna Ukrainaan. Toivottavasti Suomi voi joskus kertoa totuuden.

Uskon että totuus kuullaan joskus myöhemmin. Ehkä sitten kun sota on ohi, ehkä sen jälkeen kun on liitytty NATO:on, ehkä vasta kun päättävät tahot eläköityvät ja alkavat kirjoittaa muistelmateoksia.

Minun puolesta on ihan ok jättää tietyt asiat julkistamatta, pääasia että isoissa pöydissä istuvat tahot tietävät että mekin on autettu (vaikkei suuret massat tietäisikään, mitä ja miten paljon).

Uskon, että Ukraina tietää että NATO:on kuulumaton Venäjän rajanaapuri on antanut sen verran apua kuin on parhaaksi arvioinut. Uskon myös että meidän poliittinen johto on tämän heille kertonut, suoraan ja kohteliaasti. Jos Ukraina olisi Suomen avun vähäisyyteen isosti tyytymätön, he olisivat varmaan joko kommentoineet sitä paheksuen tai edes varovasti vihjaisten, mutten ole nähnyt mitään tällaista. Aina kun Zelensky tai joku muu on kommentoinut eri maiden apua, Suomen osalta hän on kiittänyt. Minulle tuo kertoo että meidän ja heidän välit on tältä osin kunnossa.
 
Livauamap tiedottaa Rubizhnen vapautuksesta Harkovasta koilliseen. Harkovan suunta alkaa olemaan taputeltu, ja UA on nyt helposti tykinkantaman päässä Belgorodin maantiestä ja radasta. Hyökkääjän huolto Iziumin suunnassa vaikeutuu huomattavasti.


Kuten jo aiemmin mainittiin, Bilohorivkan suunnalla hyökkääjä on ilmeisesti lyöty takaisin ylitettyään joen.

Hyvää Voitonpäivää vaan!


Severnij Donets -joen tekojärven yläpuolella on parikin siltaa Ukrainan puolella rajaa. Avaa mielenkiintoisia näkymiä.
 
Niin, johan täällä ovat monet mananneet, kun Suomi ei juuri mitään anna Ukrainaan. Toivottavasti Suomi voi joskus kertoa totuuden.
Tiedän että Suomi on tehnyt omalla kansallisella tyylillään Ukrainan hyväksi paljon enemmän kun julkisesti halutaan kertoa (="ei tehdä tästä numeroo", monestakin syystä).

Ottaen huomioon miten alhaalla Suomi on lahjoittajatilastoissa ja taas toisaalta mitä oikeasti on mennyt niin siinä on suuri epäsuhta. Tavaraa, tietotaitoa, Inteliä, ... ennen ja jälkeen hyökkäyksen. Lahjoittaa voi hyvin monella tavalla. Toiset tavarat/asiat on arvokkaampia kun toiset.

Tai kuten Zelensky itse asian ilmaisi puheessaan 24.3.2022 Euroopan neuvostolle:
"Lithuania stands for us. Latvia stands for us. Estonia stands for us. Poland stands for us. France - Emanuel, I really believe that you will stand for us. Slovenia stands for us. Slovakia stands for us. The Czech Republic stands for us. Romania knows what dignity is, so it will stand for us at the crucial moment. Bulgaria stands for us. Greece, I believe, stands with us. Germany... A little later. Portugal - well, almost… Croatia stands for us. Sweden - yellow and blue should always stand together. Finland - I know you are with us. The Netherlands stands for the rational, so we’ll find common ground. Malta - I believe we will succeed. Denmark - I believe we will succeed.

Muiden lahjoittajavaltioiden osalta hän sanoo että "stands for us" mutta Suomen kohdalla hän sanoo "I know you are with us". Sananvalinta jo kertoo aika paljon. Hän tietää jotain mitä muut ei tiedä.
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäinen viesti tänne.
Sotatilannetta on tullut täältä seurattua ja paljon asiaa täältä löytyy. Ja välillä asian vierestäkin.
Ryssän vispilän tuhoaminen Käärmesaarella oli niin kaunis näky, että piti rekisteröityä.
Switchblade 600 käytöstä ei ole sattunut mitään silmään. Jos on toimiva peli, niin tuntuisi,
että sillä olisi hyvä vastahyökkäyksissä raivata ryssän tankkeja edestä ja muutenkin.
Jospa joku päivä siitä saadaan kuvaa.

Välillä on tehnyt pahaa, mutta nyt taas näyttää sille, että sotaonni on hiljalleen kääntymässä Ukrainalle.
Ja Kremlin pygmi taitaa tämän jo aavistaa tai tietää. Lähtö vielä tulee omalle puolelle.
Kyrsii siviilien kiduttaminen ja murhaaminen. Saatanan ryssät. Eipä muuta nyt.
 
Täh? Miten tää on tehty?
Ei kai kotisatamaa voi nyt vaihtaa kun Bospori on suljettu?
Mutta kotisatamaan voi kyllä palata muilta meriltä. Eiks jotain Mustan meren laivaston paatteja ollu vielä Välimerellä hortoilemassa Syyria-keikalla tms.

Ja ainakin yksi Karakurt-luokan ohjuskorvetti on ollut vuoden alussa koeajovaiheessa, veikkaan että on painetta saattaa alus operatiiviseksi.
 
Kolme oli vielä lähtöpaikalla.

Katso liite: 61405

Kyllä taisi hajota kesken paraatin, mutta ei sentään kaiken kansan edessä. Liikkeellelähdössä (alla) kaikki kolme mukana, ajassa 21.26 koko oikeanpuoleinen letka liikkuu ja Armatat näkyy letkan hännällä liikkuvina. Viimeisen kerran kolme vaunua tankkia näkyy ajassa 23.43 puolitoista korttelia ennen pelipaikkaa. Sitten virallisessa kisalähetyksessä näkyy enää kaksi ja lähetyskuvaa leikkaillaan koko ajan niin, että olisi mahdollisimman hankalaa nähdä minkä verran kutakin vaunua tankkia pelipaikalla on...

Eivät taida olla lähiaikoina tulossa Ukrainaan visiitille... :cool:
 
Viimeksi muokattu:
En ole varma, onko ollut jo täällä ja menee hieman ketjun aiheen ohi mutta ehkä se ei haittaa:


Ruotsin sosiaalidemokraatit linjaavat NATO:on liittymisestä 15.5. eli tämän viikon sunnuntaina. Reutersin jutussa kirjoitetaan että presidentti Niinistön odotetaan kertovan kannastaan 12.5. eli nyt torstaina.

Nämä on siis kanta liittymisen puolesta tai vastaan, ei vielä (välttämättä) hakemuksen jättäminen. NATO kokoustaa kesäkuussa Madridissa jolloin mahdolliset hakemukset voidaan ottaa käsittelyyn. Reuters kirjoittaa että hakemukset voidaan käsitellä pikaisesti, tosin odottaa että jokaisen jäsenmaan hyväksynnän saaminen voi viedä jopa vuoden.

UKRAINA: Venäjän laivasto näyttää olevan pääosin Krimin suunnalla, tosin satelliittidatan perusteella Snake Islandia ei ole unohdettu vieläkään vaikka ilmeisesti kaikki joukot vedettiin pois sieltä aikaisemmin:

 
Mutta kotisatamaan voi kyllä palata muilta meriltä. Eiks jotain Mustan meren laivaston paatteja ollu vielä Välimerellä hortoilemassa Syyria-keikalla tms.

Ja ainakin yksi Karakurt-luokan ohjuskorvetti on ollut vuoden alussa koeajovaiheessa, veikkaan että on painetta saattaa alus operatiiviseksi.
Voi kyllä mutta itse ymmärsin että mustan meren laivasto oli ainakin isompien alusten osalta helmikuussa kotisatamassa.
Voin olla kyllä väärässäkin...
 
O
rysythän ei ikinä ole tunnustanu, että koko Voitonpäivää vietetään vain ja ainoastaan Lend and lease sopimuksen takia... Niiltä olis huolto loppunu kokonaan ilman jenkkien kuorma-autoja ja veturit ne vasta tärkeitä olikin... No tästä johdatellen pitäis idän ihmemaan kääpälle laitta viesti notta: " Te voitonpäivää juhlitte ainoastaan Lend and lease sopimuksen takia, muuten te olisitte Uralin takana, mihin kuuluisittekin... Sillon voititte tuon sopimuksen takia... MUTTA NYT TE HÄVIÄTTE UKRAINASSA IHAN SAMAN SOPIMUKSEN TAKIA."
ps. Huomioin paraatista pyöräajoneuvojen renkaat, vissiin tapahtunu seuraavaa: "Igor hei, vetäsekaikkien renkaitten ulkosyrjät silikonisuihkeella, että ne edes näyttää muulta ku made in USSR... Siitä meille nääs on naureskeltu... Kyllä sitte kelpaa paraatiin mennä."
Voisivat kiittää valtionsa olemassaolosta kahta voittajavaltiota, USA:ta ja viisaasti vihollistaan säästellyttä Suomea. Ei tarvinnut pelätä napanuoran katkaisua eikä Leningradin pohjoista taivasta!
 
Voi kyllä mutta itse ymmärsin että mustan meren laivasto oli ainakin isompien alusten osalta helmikuussa kotisatamassa.
Voin olla kyllä väärässäkin...
Mustalla merellä taitaa olla kolme Grigorovich-luokan fregattia ja neljä Buyan-luokan korvettia. Nämä varmaankin ovat ne seitsemän twiitissä mainittua Kalibrin laukaisuun kykenevää paattia.
 
Tiedän että Suomi on tehnyt omalla kansallisella tyylillään Ukrainan hyväksi paljon enemmän kun julkisesti halutaan kertoa (="ei tehdä tästä numeroo", monestakin syystä).

Ottaen huomioon miten alhaalla Suomi on lahjoittajatilastoissa ja taas toisaalta mitä oikeasti on mennyt niin siinä on suuri epäsuhta. Tavaraa, tietotaitoa, Inteliä, ... ennen ja jälkeen hyökkäyksen. Lahjoittaa voi hyvin monella tavalla. Toiset tavarat/asiat on arvokkaampia kun toiset.

Tai kuten Zelensky itse asian ilmaisi puheessaan 24.3.2022 Euroopan Unionin parlamentille.
"Lithuania stands for us. Latvia stands for us. Estonia stands for us. Poland stands for us. France - Emanuel, I really believe that you will stand for us. Slovenia stands for us. Slovakia stands for us. The Czech Republic stands for us. Romania knows what dignity is, so it will stand for us at the crucial moment. Bulgaria stands for us. Greece, I believe, stands with us. Germany... A little later. Portugal - well, almost… Croatia stands for us. Sweden - yellow and blue should always stand together. Finland - I know you are with us. The Netherlands stands for the rational, so we’ll find common ground. Malta - I believe we will succeed. Denmark - I believe we will succeed.

Muiden lahjoittajavaltioiden osalta hän sanoo että "stands for us" mutta Suomen kohdalla hän sanoo "I know you are with us". Sananvalinta jo kertoo aika paljon. Hän tietää jotain mitä muut ei tiedä.
Tässä pätee nimenomaan opsec. Ryssän ei tarvitse tietää etukäteen millä tapetaan tai miten tapetaan. Pelkkä tieto siitä että tapetaan varmasti ja kaikissa olosuhteissa on riittävä. Saavat ihan omatoimisesti kaivaa tiedon paskaksiammutusta kalustostaan tai ruumiista että millä ammuttiin. Parhaassa tapauksessa löytävät jotain tunnistamatonta kuljetuslaatikkoa tornilogolla rintamalta missä tuli erityisen paljon raato-ryssää. Tietävätpähän että mitä tulee jos tänne yrittävät, eli niitä raatoja-ryssiä runsaasti.
 
Tuli mieleen, jos Google kykenee näyttämään ruuhkat kaupunkiliikenteessä puheinten sijainti- ja liiketietoihin perustuen; eikö sitä kautta saada tietoa keskittymistä? Google Maps bases its traffic views and faster-route recommendations on two different kinds of information: historical data about the average time it takes to travel a particular section of road at specific times on specific days and real-time data sent by sensors and smartphones that report how fast cars are moving
 
En ole varma, onko ollut jo täällä ja menee hieman ketjun aiheen ohi mutta ehkä se ei haittaa:


Ruotsin sosiaalidemokraatit linjaavat NATO:on liittymisestä 15.5. eli tämän viikon sunnuntaina. Reutersin jutussa kirjoitetaan että presidentti Niinistön odotetaan kertovan kannastaan 12.5. eli nyt torstaina.

Nämä on siis kanta liittymisen puolesta tai vastaan, ei vielä (välttämättä) hakemuksen jättäminen. NATO kokoustaa kesäkuussa Madridissa jolloin mahdolliset hakemukset voidaan ottaa käsittelyyn. Reuters kirjoittaa että hakemukset voidaan käsitellä pikaisesti, tosin odottaa että jokaisen jäsenmaan hyväksynnän saaminen voi viedä jopa vuoden.

UKRAINA: Venäjän laivasto näyttää olevan pääosin Krimin suunnalla, tosin satelliittidatan perusteella Snake Islandia ei ole unohdettu vieläkään vaikka ilmeisesti kaikki joukot vedettiin pois sieltä aikaisemmin:

Käärmesaaren luona hortoileviin pikkualuksiin toivoisin Brimstonen koeponnistusta. Neptunet säästetään Makaroville.
 
Back
Top