Ukrainan konflikti/sota

Ryssälässä oli neuvostoliiton aikaan vielä 5-vuotissuunnitelmat. Mutta nyt näyttää siltä että Venäjällä ei edes yritetä miettiä asioita pitkällä tähtäimellä.

Mikä olisi venäjän kannalta hyöty siitä että he onnistuisivat pitämään itsellään osan itä-ukrainaa?
Ei ole nähtävissä mitään muuta kuin lyhyen tähtäimen hyöty kotimaan propagandassa.

Jos pidemmällä jaksolla ajattelee asioita niin Venäjän luulisi haluavan palata aikaan ennen hyökkäystä. Pitkän ajan kuluessa voisi saada talouden ja suhteet ulkomaihin kuntoon.

Tältä kannalta olisi ehdottomasti paras strategia vetäytyä Ukrainasta välittömästi. Jos vielä saisi sellaisen sopimuksen että vetäytyminen saadaan tehdä rauhassa (ilman että vetäytyvät kolonnat tuhotaan ).
 
Mikähän näiden meritaisteluohjusten tarkkuus on maakohteisiin? Voivatko käyttää tutkahakeutuvuutta niihin? Isojahan ne ovat.
Kh-22:n osalta en tiedä, en löytänyt lähdettä joka olisi maininnut minkäänlaista maamaalikykyä. Ei tarkoita ettei sellaista olisi, tai sitä voisi ampua kaupungin kokoiseen maaliin osumaan mihin osuu. Sen päivitysversion Kh-32 osalta enkku-wikipedia mainitsee myös maakohteet ja "radiokontrastikohteet kuten sillat, sotilastukikohdat, voimalaitokset, ..." Tuosta päätellen päivitetty versio pystyy siis käyttämään tutkahakeutuvuutta joihinkin maamaaleihin. Ulkoisesti vanha ja päivitetty ovat identtisiä, joten on hyvin mahdollista että iskuihin on oikeasti käytetty Kh-32:sta. Saman sivun mukaan 2018-2020 olisi modernisoitu 32 ohjusta, joten käytettävissä oleva määrä ei taida olla valtava. Hämmentävästi tiedot lukevat Kh-22:n sivulla päivitystä käsittelevässä tekstikappaleessa, mutta Kh-32:n sivulla näistä ei ole mainintoja... eli ottakaas tästä lapiollinen suolaa kyytipojaksi.


Tämä Archer huhu lähti Ukrainan joltain Twitter tililtä. 12 kpl löytyy Ruotsin varastosta, jotka tehtiin Norjaa varten, mutta ei sitten kelvannut. Ehkä ne lähtee, kun USA lupaa jotain tilalle. Olisi hauska kuulla, miksi nämä ei kelvanneet Ruotsin armeijalle.
Tosiaan, kun alunperin Norjaan piti mennä 24, joista puolet otettiin jo vähän aikaa sitten Ruotsin asevoimille.
Tästä vielä sen verran kun liittyy Ukrainaan. Elikkä eikös nuiden uraani ammusten käyttö Ukrainassa ole melko riskialtista puuhaa? Olen käsittänyt että missä näitä käytetään niin maaperä on pilalla. Ukrainassa kuitenkin paljon peltoaluetta niin tulee ongelmia jos tuollaisia käytetään vai onko se kuitenkin niin vähäistä että ongelmia ei tule? Saadaanko sen jälkeen kaikkialla syödä uraanilla maustettua viljaa? :unsure:
Uraaniammusten köyhdytetty U-238 on huomattavasti vähemmän vaaralllista kuin rauhanpuolustelijat ovat onnistuneet maailman ihmisille uskottelemaan. (Arvatkaa kenen rahoilla?) Ei sitä puikkoa nuolemaan kannata mennä, mutta ihan hyvin niitä voidaan käsin ladata vaikka A-10:een eli säteily ei ole merkittävää. Eli puikot on hyvä kerätä maastosta pois ja alueella kasvatetusta ruoasta/rehusta kannattaa tarkastaa myös raskasmetallitasot.
Haiskahtaa häirinnältä kun kaksi ohjusta melko identtisellä tavalla feilaa?
Voisiko olla BUK? Ja Joku Vaan™ kertonut Ukrainalaisille miten sitä voi häiritä? 😁
mutta vastapainoksi hyvälle diilille tulisi se väliaikainen iskukyvyn lasku.
Olisiko kuitenkin niin, että juuri nyt on kaikista huonoin mahdollinen hetki väliaikaiselle iskukyvyn laskulle?
 
Mutta noilla bemareilla liikkuva mekanisoitu keihäänkärki ei lähtökohtaisesti operoi pelkästään Etelä-Suomessa vaan koko maassa. Lähtökohtaisesti muutenkaan ei ole mitään järkeä antaa kalustoa keihään terävimmästä kärjestä. Mutta esimerkiksi bmp-1 vaunuja Suomella kyllä olisi antaa. Samoin esimerkiksi varmaankin Paseja joita ollaan muutenkin korvaamassa.
Kertokaas kuinka monta tuntia viikossa opetellaan BMP miehistöä viikossa? tai oikeastaan kuinka monta tuntia kestää BMPn koulutus? Onko tänä päivän tehokkaastikin käytetty aika? 6 tuntia päivässä? kun muu palvelus ja ruokailut jne on pois?
 
Osaisiko joku kertoa, mitä nuo purjekoneet ovat, joita näkyy n. 20 kappaletta Etelä-Suomen yllä?
 
Uraaniammusten köyhdytetty U-238 on huomattavasti vähemmän vaaralllista kuin rauhanpuolustelijat ovat onnistuneet maailman ihmisille uskottelemaan. (Arvatkaa kenen rahoilla?) Ei sitä puikkoa nuolemaan kannata mennä, mutta ihan hyvin niitä voidaan käsin ladata vaikka A-10:een eli säteily ei ole merkittävää. Eli puikot on hyvä kerätä maastosta pois ja alueella kasvatetusta ruoasta/rehusta kannattaa tarkastaa myös raskasmetallitasot.
säteily ei köyhdytetyssä uraanissa ole edes minkäänasteinen ongelma, se on vaan ihan perusmyrkyllistä raskasmetallia siinä missä lyijy tai kadmium. Kosovossa ja serbiassa oli kai myös jossain määrin käytössä.
 
Jotain lehmänkauppaa Turkki hakee. On aivan varmaa että turkit, unkarit ja montenegrot näkevät tämän mahdollisuutena kaikenmaailman iltalypsylle. Lopputulosta tämä ei muuta mutta varmasti jotain myönnytyksiä tehdään varsinkin jenkkien toimesta.
Eikös se Erdo jo viimeksi sanonut kun oli vielä myötämielinen että Suomi voisi vähän höllätä asekaupparajoituksiaan. Sieltä se ratkaisu löytyy.
 
Tämän perusteella vanja olisi vetäytynyt Kharkovan suunnalla itään Donets-joen (monesti kutsutaan myös Siverskyi Donets tai Severski Donets) yli ja tuhonnut kolme siltaa:


Yhden arvion mukaan raskaimmat taistelut käydään tällä hetkellä Severodonetskin kaupungin seudulla, vanja haluaisi tietysti saarrostaa siellä olevat puolustajat:


Sama joki on molempien tiellä, niin tuolla Kharkovan suunnalla kuin etelämpänä Severodonetskissa.
 
Jumatsuka, on niillä oikeasti ipädi asemassa. Tulikomennot tulee whatsapilla, vai sittenkin Uberilla?

Katso liite: 61588
Jokohan tämä (ketju) oli täällä keskustelussa..


eli tykistön tulenjohtoa moderniin malliin. Kun kohde on havaittu tuli assignataan hetkessä sopivimmille yksiköille.. ja vasteajat huikean nopeita..
Tuossa toisena olevassa lainatussa viestissä vähän juttua Twitter-ketjussa tuosta tykistön tulenjohdosta Ukrainassa. Mielenkiintoista adaptoitumista mielestäni, jos tuota tosiaan tähän trendikkääseen mobiilimalliin ajetaan, sekä köykäisiä komentoketjuja ja radioliikennettä oikaistu pois. Ja kun ryssä ei ole kaatanut verkkojakaan, niin tavanomaiset vehkeetkin toimivat vielä. Liekkö tuosta joskus tulisi vielä tarkempaa inffoa ja statistiikkaa, kun sota joskus toivottavasti ohi ja Ukraina vielä olemassa. Uskoisin että noin nopealla tulenjohdolla voidaan jossain määrin välttääkin jopa sitä Friendly Fireä, jos kohteen tunnistus ja maalinosoitus on tehty huolella ja omien ukkojen liikkeet tiedetään. Samalla viholliseen päästään vaikuttamaan käytännössä viivettä epäsuoralla sieltä mistä vihollinen löytyy.

Onhan tuolla Ukrainassa kyllä paljon mielenkiintoista mitä on ns. pakon edessä keksitty lähteä kehittelemään ihan tavanomaisemilla välineillä, eikä käytetty pelkästään sitä top-tier mil-spec kamaa. Esim. heidän oma drone-osaamista on ollut pitempää kehiteillä jo ennen keväällä alkanutta ryssän täysimittaista hyökkäyssotaa, ja nyt se kantaa suuresti hedelmää, kun niitä droneja osataan jo tehokkaasti käyttää. Niiden käyttöä kun on voitu vuosia harjoitella tositoimissakin.
 
Ryssän kätyri ei ole tervetullut Venäjälle. Russki Mir:


Tuon viestin alta vastauksista löytyy paikan geopaikannus, koordinaatit ovat 50.344280, 36.293240

Ovat siis muutaman sata metriä Venäjän rajan yli mutta videon käännöksen perusteella ovat olleet siellä useamman päivän ajan eivätkä saa mennä Venäjälle eikä toisaalta palata Ukrainaan, puhuvat että kokonainen pataljoona vetäytyi rajan yli ja on nyt tuossa jumissa. Heitä kuulemma uhkailtu vankilalla, ampumisella ja muulla vastaavalla.
 
Tämän perusteella vanja olisi vetäytynyt Kharkovan suunnalla itään Donets-joen (monesti kutsutaan myös Siverskyi Donets tai Severski Donets) yli ja tuhonnut kolme siltaa:

Hieman huvittaa, kun me jo viikko-puolitoista sitten ihmettelimme nojatuoleissamme, että miksi ihmeessä eivät vedä joukkoja tuonne ja miksi Venäjän sodankäynti on taas niin typerää.

Sama juttu oli Kiovan edustalla; Sokea-Reetakin näki viikossa, että makuuttamalla jumiin jääneitä liian heikkoja joukkoja Hostomelissa ei saavuteta yhtikäs mitään - Venäjän sodanjohdolla sen hoksaamiseen meni 1,5 kk.

Kummallista, perin kummallista. Kun on niillä kumminkin maineikkaita alan opinahjoja.
 
Back
Top