Ukrainan konflikti/sota

'Putin will be gone by 2023': Ex MI6 chief Sir Richard Dearlove says the Russian president will be sent to a sanatorium to receive medical treatment amid claims he is losing his grip on power due to his ailing health

  • Putin to be moved into a sanatorium and out of power by 2023: Ex-MI6 boss
  • Richard Dearlove, who was 'C' of MI6 until 2004 made the prediction on podcast
  • Putin is rumoured to be struggling with throat cancer and Parkinson's
  • It's thought his illnesses and Covid isolation have undermined his judgement as leader of Russia and his decision to invade Ukraine
By Walter Finch For Mailonline

Published: 15:31 BST, 22 May 2022 | Updated: 15:35 BST, 22 May 2022

Warmongering Russian president Vladimir Putin will be shipped off to a sanatorium by the end of the year, a former MI6 chief predicts.
With persistent rumours of serious ill health for the Russian strongman, one method of 'moving things on' without need for a violent coup would be to place him in a long term hospital for the incurably unwell, suggested Richard Dearlove.
The various Russian systems of governance over the centuries have always been autocratic and have never been designed with transitions of power in mind.

But now, with Russia facing military humiliation and economic catastrophe, and led by a leader who is rumoured to be afflicted with a variety of life-threatening diseases, thoughts are turning inwardly in the Kremlin as to how to replace the man in power.

'I think he'll be gone by 2023 - but probably into the sanatorium, from which he will not emerge as the leader of Russia.'
'I'm not saying he won't emerge from the sanatorium, but he won't emerge as the leader of Russia any longer. 'That's a way to sort of move things on without a coup,' he concluded.

With Russia facing military humiliation and economic catastrophe, and led by a leader (Putin, pictured) who is rumoured to be afflicted with a variety of life-threatening diseases, thoughts are turning inwardly in the Kremlin as to how to replace the man in power

'What I'm saying over the next year, 18 months maybe something, it is going to break apart.

'There is no question that this Ukrainian venture is a catastrophe,' he added.

'The economy is in a mess, the sanctions are really going to start biting over the next three to six months, there will be very high inflation and over and above that, militarily it is a complete fiasco.'

'There's no clear political leadership coming from Putin, who is increasingly ill, and in military terms, the structures of command and so on are not functioning as they should.'

But despite his decline, there is little to no chance he will withdraw from Ukraine given the 'political corner he's painted himself into',
 
1653239621565.png

"Vanha uutinen". Itselleni tämä systemaattiselta vaikuttava toiminta, tuo mieleen Stalinin ajan väestönsiirrot. Joissa alueita pyrittiin vakauttamaan, samalla lähtöalueiden heikentämistä tavoitellen. Venäläistämisen motiiveisssa.
 
Ovat saaneet täydennystä pitkin matkaa. Kyllä tuo +28k on todennäköisesti kalmojen määrä. Haavakoksi laskettavia sitten ainakin toinen mokoma päälle, luultavasti reilusti enemmän. Ainakaan tämän sodan alussa tuo perinteinen 1:3 ei näytä pitäneen venäläisillä paikkaansa, vaaan luvut olivat tosi karuja haavoittuneiden osalta, eli lähempänä 1:2 tai jopa alle ensihuollon puutteessa ja haavoittuneiden evakuoinnin ollessa heikoissa kantimissa.
En osaa nyt sano kuka tässä käsittää väärin tai oikein...

Itselläni on sellainen käsitys että ukrainalaiset ilmoittaa pelkästään ryssän taisteluissa kaatuneiden määrän yhteensä siin n. 30.000 kaatunutta.

Ymmärrettävästi taisteluissa tulee myös haavoittuneita. Keskimäärin arvoidaan että haavoittuneita on noin 3 x määrä kaatuneiden lukuun verrattuna. Ryssän tappioiden osalta se tarkoittaisi noin 90.000 haavoittunutta sotilasta.

Sitten on vielä erikseen haavoittuneiden osalta niiden lukumäärä jotka parantuvat haavoistaan ja selviävät hengissä. Kaikki eivät suinkaan selviä elävänä. Näitten haavoihinsa kuolleiden määrästä ei ole tietoa.
Todennäköisesti määrä riippuu taisteluiden olosuhteista, ensiavun toiminnasta ja haavoittuneiden saamisesta hoitoon ja tietysti hoidon tasosta.
- on esitetty arvioita ettei ryssä olisi onnistunut kovinkaan hyvin myöskään haavoittuneidensa osalta.

Yleisenä arvoina voisi sanoa että kokonaisuudessaan kuolleiden määrä on varsin huomattava. Ottaen huomioon että Venäjä on suorittamassa vain "rajoitettua erityisoperaatiota" Ukrainassa.
 
Toivottavasti paikkansa pitävää. Vahvistusta tuolle en löytänyt.
Nämä uutiset voi jättää omaan arvoonsa. Toivottavasti pitäisi paikkaansa mutta epäilen. Koulutus ei myöskään ole tyyliin purkaa ja kokoa Sergei. Jos Ruotsi kykenee suojaamaan Tukholman ja Gotlannin saaren Patriotilla, niin mitkä Ukraina priorisoisi.
 
Bellingcat on kaivanut tietoja:

"Perheiden tekemiä kyselyitä on olemassa jo noin 15 000 kadonneesta sotilaasta, Grozev sanoi." Ukrainan arviot tappioista tuntuvat edelleen ihan paikkansapitäviltä.

Bellingcat keksi tavan tarkkailla venäläisten salattuja huolia – yksinkertainen temppu paljasti selvän muutoksen https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008834683.html
 
Toivottavasti paikkansa pitävää. Vahvistusta tuolle en löytänyt.
Tuskin pitää. Wp sanoo 19.5, että US odotetaan lähettavän kehittyneitä järjestelmiä, kuten Patriot ja long range artillery. Joku tietävä taisi olla sitä mieltä että vaatii melko perusteellisen koulutuksen ja sopis lähinnä länsirajalle jotain kohdetta suojaamaan. Tai näin tulkitsin. Maby mlrs ja se kuorma-ammus olis enemmän game changer.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Ryssä on menettänyt kaatuneina ainakin 30.000 miestä...tuskinpa ukrainalaisetkaan ovat ihan kaikkia kadonneita osanneet laskea..ja tuosta laskien haavoittuneita on ainakin n. 100,000 hlöä, joista joku osa on saattanut palata takaisinkin toipumisensa jälkeen.
- eli rivistä on poistunut luokkaa 100.000 ukkoa..osin kaatuneina ja muuten vain rivistä poistuneita

Alkuvahvuus oli kaiketikin noin 200.000 sotilasta...joten noin puolet on hävikkiä..
- reserviläisiä lienee saatu haalittua kasaaan 20.000 - 30,000 miestä, joten ryssä puolella rintamalla lienee tällä hetkellä arviolta 100,000-130.000 ryssän sotilasta.

Toisaalta ryssä hyökkää enää vain idässä ja etelässä..Jossain oli tietoa että ns. donbassin rintamalla (idässä) olisi hyökkäämässä yhteensä noin 40.000 ryssää. Loput 60.000 lienee sitten etelän suunnalla.
- tällainen joukko ei tahdo oikein riittää hyökkäyssodassa..

Ukrainalla on jopa kaksinkertainen miesylivoima..mutta huomattavasti vähemmän raskasta aseistusta.
- se ei riitä menestykselliseen hyökkäykseen...
- hyökkäävällä osapuolella pitäisi olla ainakin 5 x ylivoima puolustajaan nähden, kunnollisen aseistuksen ja ilmaherruuden ohella.

Nyt näyttää siltä että taistelukentällä on ikäänkuin patti-tilanne..
- ryssä koettaa hyökätä mutta ilman todellista menestystä. Lyödään päätä seinään ja tappiot on erittäin kovat.
- ukrainalaiset rokottaa heikkoa hyökkääjää, mikä onkin tässä vaiheessa juuri oikea taktiikka heidän osaltaan.
- Harkovan rintamalla ukrainalaiset ovat hieman menestyneet..siellä taisi olla vastassa hieman heikompaa porukkaa. (Donbas'in pakolla kerättyjä nostomiehiä?)

Omaa hyökkäystään valmistelevat ukrainalaiset odottelee runsaampia asetäydennyksiä ja kouluttaa reserviään.
- luvassa onkin paljon tehokasta sekä pitkävaikutteista aseistusta, mutta niiden saapuminen kestää muutaman kuukauden.
- joskus heinä-elokuussa päästään mahdollisesti aloittelemaan Ukrainan varsinaista hyökkäystä.
- voisi ajatella että varsinainen täysivoimainen hyökkäys ajoittuu johonkin loka-marraskuulle ja siitä etennpäin..
- näyttäisi siltä että vielä tuleva talvi soditaan..toivottavasti donbas saadaan vapautettua...
- krimille meno ajoittunee vasta reilun vuoden päähän ja talvelle 2023-2024..

Turha tässä on ukrainalaisten ryhtyä hosumaan. Sota vaatii aina oman aikansa.

Ryssä pitää kypsyttää taistelussa ja ajaa oman rajansa taakse. Kuin myös pehmittää pakotteilla ja poliittisesti neuvottelemaan asiallisesta rauhansopimuksesta.
Ryssä voi myös yllättää niin, että sen taistelutahto romahtaa kokonaan. Merkkejä lähes täydellisestä motivaation puutteesta on ollut jo kauan. Tämä romahdus voi tapahtua piankin. Esim. ekassa maailmanpalossa ryssän sotilaat lopettivat 1916-1917 turhautumisen takia taistelemisen ja eivät noudattaneet enää käskyjä, ampuivat upseerejaan jne. Mutta voi, olla, että tämä on vaan mun toive-ajattelua.

Myös kotirintama voi jossain vaiheessa romahtaa, sillä kansalle ei voi valehdella loputtomiin. Kun on kymmeniä tuhansia perheitä, joihin poika tai mies ei koskaan enää palaa, tai palaa palasina, niin se voi vähitellen romuttaa sodan ja Putlerin kannatusta, jos on ryssiä, jolle sillä on merkitystä.

Myös vpn-ohjelmien käyttötaitoisten ryssien määrä kasvaa koko ajan. Jos lähtee netistä itse selvittämään asioita, saattaa avautua asioihin yhä useammalle toinen kuva. Myös talouden romahtaminen voi herätellä joitakin ryssiä.
 
Nämä uutiset voi jättää omaan arvoonsa. Toivottavasti pitäisi paikkaansa mutta epäilen. Koulutus ei myöskään ole tyyliin purkaa ja kokoa Sergei. Jos Ruotsi kykenee suojaamaan Tukholman ja Gotlannin saaren Patriotilla, niin mitkä Ukraina priorisoisi.
Valitettavasti, eriasteisen paikkansa pitämättömän "twitter-uutisoinnin" määrä. Huhuilu. Kovin laajaa on. Olettaisin kaikkien hiemankaan laajemmin maailmanmenoa seuraavien, tästä olevan tietoisia.

Taitaa liittyä tähän huomiotalouden olemukseen. Erotu muista! Ole ensimmäinen!
 
Kiitos erittäin hienosta ja informatiivisesta viestistä. Olen ymmärtänyt T-72M1 vastaavan panssaroinniltaan T-72A:ta. Nimen omaan näitä vanhempia mod 1982 yms. malleja. Eli tornissa olisi kvartsi sydän.

Jo sodan ensimmäisinä päivinä ihmettelin kuvia, joissa ryssien panssarivaunukomppanian kokkoisessa yksikössä oli mukana pari T-72A:ta.

Olet oikeassa, minun viestissä on virhe. Piti ihan tarkistaa omat muistiinpanot, kun rupesin epäilemään omaa muistia. T-72M1 on panssaroinniltaan sama kuin T-72A obr 1979.
 
Back
Top