Ukrainan konflikti/sota

Tammikuussa oli vielä erittäin epätodennäköistä että Venäjä hyökkäisi keskella Eurooppaa sijaitsevaan rauhalliseen maahan täydellä sodalla.
Joten kyllä siinä yhden jos toisen silmät avautui 24.2.2022.
Tammikuussa oli todellakin hyvin epätodennäköistä että Suomi haluaisi liittyä Natoon. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä että kannatus oli todella vaatimatonta. Sota oli vielä abstrakti asia.

Reaktio Venäjän touhuihin oli sittemmin asianmukainen. Siinä avautui silmät todella isolta porukalta. Unelmahöttö karisi kerralla.
 
Tosin jos/kun päästään VIP- klubiin nimeltä NATO, Saksa muuttuu erittäin validiksi toimittajaksi. Tekee helvetin hyviä aseita, ja totta munassa se demokraattiselle liittolaiselle myy aseita aina ja milloin vain. Kaikissa sodissakin ollaan yhtä aikaa.
Tätä ei kai ole milloinkaan testattu? Siis sitä, että myykö Saksa liittolaisilleen aseita, jos niitä käytetään venäläisten sotilaiden tuhoamiseen. Itselleni ei ainakaan tule mieleen yhtään esimerkkiä. Israelin venkoilu myös tuli ihan puskista
 
Mikähän oli tuolla ekalla miehellä vikana kun ei tainnut ase laueta?
Saattaa olla että liian isot kivekset haittas toimintaa. Sinko oli juostessa kalahdellut niitä vasten ja laukaisukoneisto mennyt jotenkin jumiin. Nuo kaverit ei pääse ylläköimään kenenkään kimppuun; jättimäisistä palleista lähtee kävellessä niin kova kalke, vaikka kuin yrittäis hiipiä.
 
Tätä ei kai ole milloinkaan testattu? Siis sitä, että myykö Saksa liittolaisilleen aseita, jos niitä käytetään venäläisten sotilaiden tuhoamiseen. Itselleni ei ainakaan tule mieleen yhtään esimerkkiä. Israelin venkoilu myös tuli ihan puskista
Ei ole testattu, kun ei Venäjä ole toistaiseksi uskaltanut NATO- maahan hyökätä. Mahdottomalta tuntuisi että ei möisi, koska mitään "eskalaatioriskiähän" ei enää olisi kun Saksa olisi väistämättä samassa sodassa.

On alkanut vituttaa tuo koko eskalaatio sanana, kun katsoo katsoo tuota ryssän mellastusta. Olen alkanut toivoa, että Kreml itse tekisi sen virheen että todella eskaloisi, kun länsi ei sitä näemmä uskalla tehdä, vaikka meininki ei enää eroa natsi- Saksasta kuin teurastusmenetelmien osalta.
 
USA voi hyvin tehokkaasti vaikuttaa siihen miten Ukraina näitä käyttää, jos pelkäävät eskalaatiota. Esim. rajoittamalla raketit lyhyen/keskipitkän matkan kantamiin. Tai yksinkertaisesti sopimalla Ukrainan kanssa kohteista taktista vapautta rajoittamatta.

Käärmesaari on yksi kohde, joka suorastaan huutaa HIMARsia kylään. Sinne on taas ryssä rakennellut kaiken näköistä.
Noiden kantama on niin pitkä, että mitä jos muutama jenkkioperaattori lipsahtaisi aluksi mukaan noita kouluttamaan (käyttämään).
 

12. Ukrainian forces conducted two counteroffensives outside Lyman overnight destroying a Russian command post and several vehicles, but Lyman is now mostly under Russian control. Ukrainian forces destroyed several bridges as part of their tactical withdrawal.

14. Russian forces advanced further from Popasna in most directions securing more roads and settlements, but despite shelling towards Bakhmut, this western Russian offensive towards Bakhmut and another strategic highway continues to be pushed back.

15. The extent of Electronic Warfare (EW) in this region is now significant with communications also becoming more problematic. There are some reports that Ukrainian EW may be a reason why Russian air activity here reduced significantly in the last 24hrs.

16. Russia has lost a significant number of UAVs to EW jamming, but it may be impacting other activities too.
 
Back
Top