Ukrainan konflikti/sota

Eikö muuten öljynporauslautta voisi olla aika pätevä kohde ihan Harpoon-meritorjuntaohjuksillekin, jos ovat kantomatkan päässä?

Enemmänhän noilla on kantomatkaa kuin HIMARS:n raketeilla konsanaan ellei puhuta pitkän matkan erikoistavarasta, joita Ukraina ei ilmeisesti saa...
Vaikea ottaa kantaa tässä vaiheessa millä oli isketty, tais olla twiittaajan omaa spekulointia.
 
HIMARS ollut testissä? Ensin kohdistettu Käärmesaareen ja sitten lopullinen testi paikallaan oleviin poraustorneihin? Ehkä tulevat päivät tuovat lisää uutisia ”oudoista” iskuista kauempana oleviin maaleihin. Kaikkein kivoin olisi Kersin sillan mystinen romahdus räjähdyksessä. Jenkkinä ihan vittuillakseni olisin laittanut pari järeämpää ohjusta HIMARS kuormaan. Vähän niin kuin maistiaisena.
 
Ukraina on iskenyt ryssän aikaisemmin valtaamiin ja miehittämiin öljynporauslauttoihin Mustallamerellä...
Venäjän miehityshallinnon vuonna 2014 asettama Krimin ”pääministeri” Sergei Aksjonov sanoo, että Ukraina on iskenyt Mustanmeren öljynporauslauttoihin Krimin rannikolla.

– Tänään kello kahdeksan aamulla vihollinen (Ukraina) hyökkäsi Tshernomorneftegazin öljynporauslauttoja vastaan, Aksjonov totesi CNN:n mukaan.
https://www.verkkouutiset.fi/a/ukrainan-vaitetaan-iskeneen-oljynporauslautoille-krimilla/#598788f4
 

Liitteet

  • 949F4184-5D49-47DF-973A-C98B6B22060D.jpeg
    949F4184-5D49-47DF-973A-C98B6B22060D.jpeg
    1.4 MB · Luettu: 11
Mahdollisesti ensimmäiset HIMARS'it ja uudet ohjukset jne on saatu käyttöön Ukrainassa. Täytyy toivoa että ne yltävät kaikkialle ryssän aikaisemmin valtaamille ja miehittämille alueille. Keskeistä tässä on se että puolustajilla on jatkossa kyky iskeä kaikkiin ryssän sotilaallisiin kohteisiin koko Ukrainan alueella.

Silti edelleenkään sotaa ei käydä tasavertaisessa asemassa. Toistaiseksi Ukraina puolustautuu lähes pelkästään vain oman valtionsa alueella. Sodan tuhot ja kymmeniin tuhansiin nousevat siviiliväestön uhrit keskittyy täysimääräisesti Ukrainaan.
- tämän lisäksi ryssä suorittaa lasten ja muun väestön pakkosiirtoja erilaisiin keskitys- ja vankileireille venäjälle

Sodan loppumisen kannalta olisi tärkeää että Ukraina kykenisi toteuttamaan samanlaisia ohjusiskuja Venäjän puolella sijaitseviin (sotilaallisiin) kohteisiin. Vastineeksi sille että ryssä tekee ohjusiskunsa Ukrainassa rajoittamattomasti ja enemmän siviili- kuin sotilaskohteisiin.
- toki hyvä alku on jo sekin jos/kun Ukraina kykenisi iskemään Sevastopoliin ja muihin Mustanmeren laivastoasemiin/-kohteisiin.
- mahdollisesti tulevaisuudessa myös Kertsin salmen siltaan jne.

Mutta, vielä toistaiseksi ollaan ihan alkuvaiheissa. Toivotaan ja uskotaan että länsimaiden avustukset saadaan täysimääräisesti käyntiin sekä Ukrainan sotilaista riittävästi koulutettua niiden tehokkaaseen operointiin.
 
oisko tämä?! Saman nimisiä paikkoja kaksi, toinen on ihan Dontskin keskustan kupeessa.

Voi ollakin, viime päivinä on näkynyt aika paljon twiittejä joiden mukaan Ukraina on iskenyt eri puolille Donetskin kaupunkia tykistöllä. Tuntunut erikoisilta ne iskut, koska Ukraina ei perinteisesti tykitä kaupunkeja matalaksi vaan keskittyy sotilaskohteisiin.

Ehkä nyt tämän perusteella voi arvata että heidän tiedustelulla on ollut useita kohteita ja ovat järjestelmällisesti kokeilleen iskeä niihin yksi kerrallaan? Nyt sitten osuttu oikeaan ja savu nousee? Ehkä näen järjestystä siellä missä sitä ei ole? Venäjää ja seppoja on myös syytetty Donetskin kaupungin ampumisesta tykillä, tarkempia syitä tosin en ole kuullut. Ehkä huvin vuoksi, jotta saa kaupunkilaisiin vihaa ja siten paremmin rekrytoitua sotaan mukaan?

MUOKKAUS: tässä malliksi yksi video tältä aamulta:


Muistan nähneeni muitakin viime päivien aikana, mutten laittanut tänne kun ei ollut selvää kuka ampuu ja mitä.
 
Viimeksi muokattu:
Tuossa on kyllä sellaisen ympäristökatastrofin ainekset tarjolla, että mieluummin näkisin Ukrainan iskevän jonnekin muualle. Vaikea nähdä mitään sotilaallista hyötyä öljynporauslauttojen tuhoamisessa.
Näinhän se on.

Tuskinpa ukrainalaiset haluavat vasiten tuhota omaa ja Ukrainalle itselleen kuuluvaa infrastruktuuria. Kysymys on tässä tapauksessa Ukrainan omista öljylähteistä ja laitteistosta.
- ryssä valtasi nämä 2014 miehityksen yhteydessä..

Mieluummin näkisin että Ukrainan iskut kohdistuisi jatkossa mm. Sevastopoliin sekä Krimillä ja muuallakin miehitetyillä alueilla sijaitseviin lukuisiin ilmavoimien ja laivaston kohteisiin jne.
- uskoisin että jatkossa näin tulee myös tapahtumaan.
 
Vaihteeksi käsitöitä: bulgaarialaisen Arcus-yhtiön valmistamien VOG-17M 30mm kranaattien sekä neuvostoaikaisten RKG-3 panssarintorjunta-/ontelopanoskranaattien valmistelua dronesta / monikopterista pudottamista varten. Kirjoituksen perusteella kahta panssarivaunua ja yhtä BMP-2 vaurioitettiin näillä, tosin videoiden perusteella tiedämme että monta muutakin kohdetta on vaurioitettu tai tuhottu näillä kranaateilla.


Tuon kaveriksi kelpaa tuore video missä kranaatit on käytössä, tosin kuten kommenteissa sanotaan, pudotetaan RKG-3 HEAT-kranaatteja, ei VOG-17 vaikka twiitissä niin sanotaan (30mm HE-kranaatti ei tee vaunulle mitään muuta kuin naarmuttaa pintaa ja ehkä tuurilla rikkoo jotain ulkopuolelle asennettua sirpaleilla):

 
Viimeksi muokattu:
Ehkä nyt tämän perusteella voi arvata että heidän tiedustelulla on ollut useita kohteita ja ovat järjestelmällisesti kokeilleen iskeä niihin yksi kerrallaan? Nyt sitten osuttu oikeaan ja savu nousee? Ehkä näen järjestystä siellä missä sitä ei ole? Venäjää ja seppoja on myös syytetty Donetskin kaupungin ampumisesta tykillä, tarkempia syitä tosin en ole kuullut. Ehkä huvin vuoksi, jotta saa kaupunkilaisiin vihaa ja siten paremmin rekrytoitua sotaan mukaan?
Donetsk'in ja Luhansk'in alueilla ryssä ja paikalliset sotajoukot jne. ovat monissa tapauksissa asemoituneet tarkoituksella siviiliväestön ja kaikenlaisten siviilikohteiden läheisyyteen. Tietäen juuri ukrainalaisten haluttomuuden riskeerata omaa väestöään ja infrastruktuuria.
- ryssällä ei ole tällaisia rajoitteita..varsinkin kun näissä ko. kohteissa väestö on suurelta osaltaan ukrainalaista.
- toisekseen ns. ryssä-terroristien tukialueet ovat muutenkin sijainneet pääosin kaupungeissa ja niiden läheisyydessä.

Kun ukrainalaiset saavat tarkempaa asekalustoa niin se antaa paremman mahdollisuuden iskeä aikaisempaa tiukemmin ryssän ja terroristien asemiin ja erilaisiin muihin kohteisiin jne.
- toki ryssän tuntien he todennäköisesti tulevat jatkossa sijoittamaan asevarastojaan koulujen, lastentarhojen, sairaaloiden jne. kellareihin.

Lähtökohta voi pitää myös sitä ettei ryssä ole ihminen..
 
Back
Top