Ukrainan konflikti/sota

Peräti viisi everstiä oli vahvistetusti mukana.

Ihmettelen kovasti tätä ryssän menoa. Mikä tarve näillä korkeilla upseereilla on olla laumoittain fyysisesti samoissa tiloissa näinä päivinä?
Juopottelua on mukavampi harrastaa vertaisessaan seurassa.
 
WarTranslatedilta settejä siitä miten elämä muuttunut DPR:ässä tässä hulinassa.

Tekisi mieli melkein kokeilla, jos olisi joku VPN palvelu jolla serverit jossakin päin donetskia, mennä täkäläiselle sivulle katsomaan mainoksia.
Jälkeenpäin miettien herranlettas en olisi ikinä uskonut että katsoisin nettimainoksia vapaaehtoisesti... Mielenkiinto.
...Open any DPR webpage, there will be a bunch of ads looking for men who have gone missing. Who knows where they really are?...
 
Onko tuo video jostain tietokonepelistä? Miten se on kuvattu, kun kamera ei heilu. Epäilyttää vaan kovin.
Olisikohan ajettu video kuvavakainsoftan läpi jälkikäteen? Noiden avulla saa aika tehokkaasti tärinät pois.

Perustuu siihen, että lopulliseen videoon päätyy hieman alkuperäistä kuvakokoa pienempi osuus framesta ja tuota "crop-ikkunaa" editori siirtelee sen mukaan, miten kamera heiluu. Esim. kameran näkymän heilahtaessa seurattavasta kohteesta (esim. horisontti) pari pikseliä ylöspäin otetaan seuraava croppaus vastaavasti pari pikseliä alempaa -> editoidussa videossa näyttäisi seurattava kohde pysyvän paikoillaan suhteessa kameraan.

Kopterin sisältä otetuissa kuvissa näkyy hyvin, että kamera pysyy horisonttiin nähden paikallaan ja "ohjaamo hyppii" - tuo mielestäni viittaa nimenomaan vakauttavansoftan käyttöön. Googlettamalla "video stabilizer" löytää esimerkkejä.
 
Maito on ehkä vähän huono esimerkki, koska sitä on myyty ja myydään myös lasipulloissa ja muovipusseissa...

Mutta käykö sitten WC-paperin kanssa paskaisesti, saa nähdä. 😂 Siitähän oli Neuvostoliitossakin kova pula, jopa siinä määrin että rullia käytettiin koriste-esineinä hyllyssä.
Senpä takia onkin hyvä että ruplia painetaan lisää, jolloin saadaan setelin arvo pienemmäksi kuin wc-paperin.
 
Venäjä roudailee ympäriinsä (nähtävästi) jotakin rakennelmia. En ihan kutsuisi noita bunkkereiksi...
Google väittää rynkyn läpäisykyvyn olevan 200mm? Noissa pöntöissä ei voi kauhean paljon betonia olla. No suojaa ne ainakin sirpaleilta. Ryssän tuntien naamiointi sitten koostuu roskasta ja paskasta joka näkyy avaruuteen asti.
 
WC-paperi on sen verran helppo tuote, että sitä todennäköisesti pystyvät tuottamaan. Siihen ei tarvita kun hieman puhkaisulujuutta, eli mukaan havusellua. Eikä venäläistä varmaan haittaa, jos valkaisun kanssa on niin ja näin tai että sellun keitto ei ihan onnistunut loppuun saakka vaan maassaan jäi muuta tikku mukaan tunnetta tuomaan pyyhkijän ahteriin.
Kyllä ne tuon(kin) puhkaisulujuuden ryssivät. Vanjalla tulee sormet läpi alvariinsa.

Mutta ongelma Ei liene iso. Suuri osa ryssistä ei liene edes nähnyt vessapaperia Ukrainan kouluissa, lastentarhoissa... jätettyjen örkkikasojen perusteella. Olis noissakin paikoissa ollut varmuudella vessoja papereineen, mutta paskovat vanhasta tottumuksesta keskelle lattioita ja pihoja.
 
Google väittää rynkyn läpäisykyvyn olevan 200mm? Noissa pöntöissä ei voi kauhean paljon betonia olla. No suojaa ne ainakin sirpaleilta. Ryssän tuntien naamiointi sitten koostuu roskasta ja paskasta joka näkyy avaruuteen asti.
Riippuu se tietysti aika paljon betonin laadusta ja miten tuo elementti on raudoitettu. Eiköhän tuo kestä rynkyllä ampumisen ihan hyvin. Tuskin venäjän kaltainen sotilasteknologian supervalta ei osaisi tehdä tuollaista elementtiä kestämään rynkyllä ampumista.

Kuitenkin venäjä on pystynyt tekemään S-400, pantsir, SU-57 ja T-14 armatan kaltaisia voittamattomia asejärjestelmiä, joten varmasti tuo elementti kestää rynkyllä ampumisen, jos se sitä varten on tehty.
 
Muutama päivä sitten oli isku Hersonin komentopaikalle, josta mainittiin että tusina upseereita poistui muonavahvuudesta.

Peräti viisi everstiä oli vahvistetusti mukana.

Ihmettelen kovasti tätä ryssän menoa. Mikä tarve näillä korkeilla upseereilla on olla laumoittain fyysisesti samoissa tiloissa näinä päivinä? Viestintävälineiden huonous on yksi, mutta voiko olla joku doktriinikysymys myös? Vai onko ryssän esikunnat jotenkin yliraskaasti miehitetty upseereilla, heillähän on kenraalejakin ihan tolkuton määrä.

Kaikista näistä kaapatuista puheluista ja viesteistä tulee sellainen mielikuva että heitä ei kiinnosta yhtään enää se riski tai taktiikat, eli motivaatio hengissä pysymiseen on vähissä. Tekee mitä tahansa niin turpaan tulee, ja käskyä käy ylemmältä tasolta että pakko hyökätä, eli varma kuolema odottaa.
Perin venäläinen asenne.
 
Back
Top