Ukrainan konflikti/sota

Minusta vähän tuntuu että Orbaninkin takapuolen ympärillä lämpötila on jo huomattavasti laskenut ja äijä pohtii mitenköhän tässä lopulta käy, myös hänelle. Hävinneellä tsaarilla ei Venäjällä yleensä ole hääppöinen tulevaisuus, hävinneen tsaarin rakkikoiralla tuskin sen kummoisempi.

edit: ja Likasangolla on todennäköisesti laukut jo pakattu, kaiken varalta...
 
Näin ymmärrät venäläisiä...

Emme hyökkää Ukrainaan=Hyökkäämme Ukrainaan täydellä voimalla.

Varomme siviilikohteita=Iskemme siviilikohteisiin armotta.

Venäjä ei syyllisty sotarikoksiin=Sotarikoksia tehtaillaan liukuhihnalla.

Kaikki sujuu suunnitelmien mukaan=Mikään ei mene suunnitelmien mukaan ja olemme häviämässä sodan.

Pakotteet eivät vaikuta mitenkään=Pakotteet purevat ikävästi ja koko maa on konkurssin partaalla.

 
Kaikkien uutisten keskellä koitan suhteuttaa tätä taistelua oikeaan mittakaavaan.

2000 kilometrin rintamalla tämä Ukrainan menestys on edelleen tulkittava paikalliseksi onnistumiseksi, eikä sota silti yhdestä taistelusta ole kiinni. Myös tämän jälkeen Ukrainalla on edelleen vaikeuksia ja Venäjällä lienee jatkossakin määrällinen ylivoima ilmavoimien, panssaroidun kaluston ja tykistön osalta.

Mutta tämä onnistuminen valaa uskoa ja toivoa Ukrainan armeijaan siitä, että Venäjän armeija on lyötävissä myös hyökkäyksellisessä sodassa. Lisäksi tämä vaikuttaa myös Ukrainaa tukeviin länsimaihin ja luo uskoa myös Euroopan päättäjiin. Ajatus siitä, että jos Ukraina voittaakin koko sodan, niin on parempi olla voittajan vahva tukija, vaikuttaa myös poliitikkojen asenteisiin.

Kyllä nuo videot vapautetuista kylistä löytävät tiensä myös Unkarinkin kansalaisten puhelimiin ja vaikuttavat asenteisiin.

Sotilaallista taktista voittoa isompi asia on tästä heräävä toivo ja viesti myös länsimaille:

"Me voitamme tämän sodan tyranniaa vastaan. Olkaa oikealla puolella ja tukekaa meitä lisää, niin saatte nähdä lisää videoita vapautetuista kylistä."
Itsekin tässä on innostunut povaamaan Venäjän luhistumista tämän Harkovan-suunnan rynnistyksen seurauksena. Täytyy tosiaan kuitenkin muistaa, että Venäjä sai nenillensä Kiovassa aiemmin ja joutui vetäytymään pohjoisesta kokonaan. Ei se mitään silti näyttänyt muuttavan kotimaan tai sotilaiden asenteissa. Entistä isompi hööki vain Donbassissa päälle.
 
Oliko jo tämä täällä?
Eilen pidetty Ukrainan avun koordinaatiokokous Ramsteinin tukikohdassa:

Todays meeting in Ramstein AB

The latest batch of security assistance to Ukraine includes:

Additional ammunition for High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS)
1,000 155mm rounds of Remote Anti-Armor Mine Systems
Four 105mm Howitzers and 36,000 105mm artillery rounds
Additional High-Speed Anti-Radiation Missiles (HARMs)
100 Armored High-Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles (HMMWV), better known as Humvees
1.5 million rounds of small arms ammunition
More than 5,000 anti-armor systems
Additional grenade launchers and small arms
50 armored medical treatment vehicles
Night vision devices and other field equipment
Saisivat laittaa niitä Abramsin m1a1:ä niitähän oli jossain jo käytöstä poistettuina.
 
Minusta vähän tuntuu että Orbaninkin takapuolen ympärillä lämpötila on jo huomattavasti laskenut ja äijä pohtii mitenköhän tässä lopulta käy, myös hänelle. Hävinneellä tsaarilla ei Venäjällä yleensä ole hääppöinen tulevaisuus, hävinneen tsaarin rakkikoiralla tuskin sen kummoisempi.

edit: ja Likasangolla on todennäköisesti laukut jo pakattu, kaiken varalta...

Mihin nuo oikein varastoitaisiin? Käytettyjen diktaattorien loppusijoituspaikkoja on aina vaan vähemmän.
 
Ilmavoimien vähäinen rooli on niin käsittämätön, että minä uskon selityksen olevan saman kuin mitä tulee panssareiden rajalliseen määrään. Ryssän lentokoneet eivät toimi, Garmineja ei riitä ja ohjuksista puuttuu lastuja. Niiden on pakko pitää koneet maassa, ettei tämä viimeinenkin valtakunnan pelote paljastu silkaksi feikiksi. Mitenkään muuten tuota ei ymmärrä, että taivas rintamalla on aurinkoinen, sininen ja tyhjä.
Ja tähän päälle vielä koulutuksen laatu ja määrä. Tässä pitää omaakin päätä yrittää naksauttaa eri asentoon miettiessään varastamisen ja välinpitämättömyyden määrää. "Toimita/varastoi se mitä mitataan (esim. sotavälineiden rungot), kulissia lukuunottamatta muut resurssit voi varastaa oman aseman mukaan". Mekin ollaan toljotettu näitä lukumääriä yhdistettynä teoreettiseen tekniseen suorituskykyyn.
 
Mitäs tuohon "Azartiin" pistettiinkään rahaa 2010->.. jokunen kymmenen miljardia ruplaa ja sillä piti saada superturvallinen viestisysteemi.. No.. :
Katso liite: 66903

Ei ne datshat halpoja ole, huvijahdeista puhumattakaan...
Ja alibabasta tuon saa kympillä kun tilaa merikontillisen, voi sitten tilata huvipurren sillä paremmalla tiikki-pinnalla.

Ja Kiinassahan todnäk nuo lopullisetkin feikit on tehty koska siellä sen teettäminen on halvinta ja kiinalaisilla nyt muutenkin on aika vankka perinne feikkituotteiden väsäämisestä. Ilmeisesti tämä on ollut se Kiinan suuri tuki Venäjälle mistä trollit suomenkin palstoilla huutavat ;)
 
Tuo on kyllä hämmentävä paikka. Melkoista itsepetosta vaatii selitellä "erikoisoperaatio" onnistuneeksi millään mittapuulla. Ja sitten nuo jutut ryssän kaluston ylivertaisuudesta ovat jo ihan puhdasta Pahkasikaa, kun parhaimmatkin ryssän suristimet vaikuttavat olevan vähintään 20-30 vuotta jäljessä lännen vastaavia.

Jos tämä sota nyt päättyy ryssän armeijan täydelliseen romahdukseen, niin onpa hauskaa lukea koottuja selityksiä.

Tässä pari ryssänfoorumin örkkiä jaksaa vielä selittää:

Statement by the commander of the Akhmat regiment, Apty Alaudinov:

“What is happening today was planned. This is a tactical ploy that helped us to pull out all their forces and means to the territory where it is convenient for us to fight with them.
If someone believes that the leadership of the Russian Federation, the leadership of the Defense Ministry did not know that the enemy was gathering forces, then these people do not understand anything either in politics or in military affairs.

----

There is no "dooming" when Russia is a military superpower capable to win this war decisively

What there is , is a concern that someone at the top, does not want a clear victory and is restraining the military from taking appropriate actions- and is actively in the process of sabotaging the liberation of Ukraine
 
Back
Top