Ukrainan konflikti/sota

Vankien vaihdosta olikinn jo, laitetaan lisää:

Ukraina sai Venäjältä 215 sotilasta vankienvaihdossa, toiseen suuntaan lähti Putinin henkilökohtainen ystävä​

Ukraina on sanonut saaneensa Venäjältä 215 vangittua sotilastaan vankienvaihdon yhteydessä. Asiasta ilmoitti televisiossa presidentin kansliapäällikkö Andri Jermak.

Ukrainan takaisin saamien taistelijoiden joukossa on muun muassa Azovstalin terästehtaalla taistelleita, mukaan lukien Azov-pataljoonan komentaja ja varakomentaja. Venäjän hyökkäysten runteleman Mariupolin satamakaupungin viimeisistä puolustajista muodostui keväällä Ukrainan vastarinnan symboli.

Ukraina puolestaan vapautti Venäjän haltuun 55 venäläistä tai Venäjän-mielistä ukrainalaista. Joukossa oli myös ukrainalainen oligarkki ja oppositiojohtaja, maanpetoksesta syytetty Viktor Medvedtšuk, joka tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin henkilökohtaisena ystävänä.

Vankienvaihto tuli yllätysuutisena. Se on suurin vankienvaihto sitten Venäjän hyökkäyksen alun seitsemän kuukautta sitten.

Ukraina kiitti neuvotteluissa välittäjänä toiminutta Turkkia. Viiden korkeimman vapautetun Ukrainan upseerinon määrä oleskella sodan loppuun asti Turkissa.

Vaihdossa kerrotaan vapautetun myös kaksi Yhdysvaltain kansalaista. Valkoinen talo kiitti keskiviikkona Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiä ja Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmania vankienvaihdon järjestämisestä.

STT-Reuters-HS
 
Meidän paikallislehden juttu. Maksumuurin takana, mutta pähkinänkuoressa menee näin: Nainen jätti Venäjän 2018. Asettui Imatralle poikansa kanssa. Ei ole tämän jälkeen enää astunut Venäjän maaperälle. Kertoo että venäläiset ostosmatkailijat käyttäytyvät Suomessa ollessaan kuin mitään sotaa ei olisikaan. Eivät halua kuulla edes puhuttavakaan siitä. Ovat ylimielisiä ja röyhkeitä. Ja siksi nainen kannattaa viisumikieltoa. Sanoo että oma poika nyt 18v ja ei missään nimessä halua että poika joutuisi Venäjän armeijaan.

 
Ruotsalaisen everstiluutnantin näkemys Venäjän reserviläisistä. Täyttä paskaa osaamistasoltaan.


Toinen samanlainen näkemys.



– He tulevat raapimaan kasaan väkeä ja lähettävät heidät rintamalle vanhalla koulutuksella, huonolla johdolla ja varusteilla, jotka ovat vielä kehnommassa kunnossa kuin aktiivipalvelukssa olevien joukkojen [varusteet] – ja heidät lähetetään sinne miten sattuu, koska heillä ei ole aikaa odottaa.
 
Lukusuositus
 
Toiveet on itselläkin kovat. Best case scenario näyttäisi tältä:
  • Venäjän totaalinen tappio Ukainan sodassa, käytännössä demilitarisoitu
  • Vallankumoukset Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Iranissa
  • Georgia potkii venäläiset miehittäjät Pohjois-Ossetiasta ja Abhasiasta. Venäjä kykenemätön vastaamaan.
  • Ukraina säilyttää alueellisen koskemattomuutensa ml. Krim. ja donbass. EU-, ja NATO-jäsenyys tulossa.
  • Intia ja Armenia irtautuvat täysin Venäjästä ja lähenevät USA:ta ja länttä.
  • Kiina luopuu Taiwanin valtaustoiveista. Reformeja tulossa
  • Erdogan kokee vaalitappion ja tilalle tulee liberaali länsimielinen presidentti. Aluekiistat Kreikan kanssa ratkaistaan kynällä ruudin sijaan.
Periaatteessa globaali demokratian voittokulkue. Tiedän, ei tule tapahtumaan :(
Plan-B
1663819483672.png
Tässä vaihtoehdossa olisi kyllä Tsunamivaara Kainuu-Karjala sektorilla.
 
Onko kukaan muu huomannut, että Helsingin Sanomat jatkaa myyräntyötään venäläisten puolesta?

Esimerkkejä:

1) Pääkirjoitus, jossa kampanjoitiin voimakkaasti venäläisten turistiviisumilla matkustavien oikeuksien puolesta. Kuulemma Suomi on oikeusvaltio ja venäläisten Suomeen tulon puolustaminen on oikeusvaltion puolustamista.

2) Käyttävät termiä ”vierastaistelija” puhuessaan ulkomaalaisista vapaaehtoisista Ukrainan armeijassa. Vierastaistelija viittaa esim. ISIS:n riveissä olleisiin ulkomaalaisiin terroristeihin. HS yrittää siis luoda narratiivia, että ulkomaalaiset vapaaehtoiset Ukrainassa rinnastuvat muslimiterroristeihin.

3) Tekevät nyyhkyjutun, jossa haastatellaan ”järkyttyneitä” venäläisiä, jotka ovat juuri tulleet Suomeen. Heitä järkyttää Putinin toimet niin kovasti (siis liikekannallepano ja sekin vain siksi, että voi koskea itseä ja kavereita, ei siksi että olisivat ukrainalaisten puolesta pahoillaan - tätä ei HS tietenkään kerro)

4) Puhuvat ”osittaisesta” liikekannallepanosta. Tämä on Putinin retoriikkaa, jolla yritetään rauhoitella ja hillitä mielenosoituksia. Toistellessaan tätä ”osittainen”-termiä HS tukee Putinin narratiivia, jonka mukaan liikekannallepano koskettaa muka vain hyvin rajattua joukkoa. Oikeasti LKP on LKP ja se koskee tasan tarkkaan tarvittaessa kaikkia. Tätä ei HS tietenkään mainitse.

Nämä ovat vain parin viime päivän esimerkkejä. Löytyisi paljon muitakin, joista PV:n tiedustelujuttu ehkä räikein esimerkki, jota tunnetusti oikeudessa puidaan.

Miksi HS jatkuvasti toimii näin? Kenen etua he ajavat?

Vastauksena kysymykseen:
Kyllä olen huomannut.

"Miksi HS jatkuvasti toimii näin? Kenen etua he ajavat?"

Tämä HS:n linja on itsellenikin ollut mysteeri jo kymmeniä vuosia.

Itse en usko että ajavat kenenkään valtion etua. Eivät ainakaan Venäjän. Eivät toki Suomenkaan.

Minusta HS:lle on aina ollut tyypillistä, että haluavat jostain syystä aina suhtautua elitistisesti asioihin. Haluavat olla eri mieltä kuin "suurin osa kansasta". Kun nyt on aika selkeää, että tässä sodassa ainakin 95% suomalaista on Ukrainan puolella, niin totta kai ottavat vastapuolen linjan. Kantavat huolta Suomen kaksoiskansalaisista, Venäjän taloudellisesta kantokyvystä, suhteiden menettämisestä Venäjään yms. Siis tuollaisista asioista, jotka ei kiinnosta rotan perseenkään vertaa tavallisia suomalaisia.

Toisalta HS:lla on varaa tuohon, se on ainoa riittävän iso mediatalo tekemään mitä huvittaa. Ongelma vähän on ettei sillä ole yksityisellä puolella riittävän isoja kilpailijoita. Niiden "uutiset" yleensä valuvat maakuntalehtiinkin, jos niitä nyt joku vielä lukee. Mutta kyllä HS:llä on hyviäkin toimittajia, yleislinjaus on kuitenkin masentava.

Jatkot jossain muussa ketjussa.
 
Turussa asuva reservin luutnantti ja tämän Pietarissa asuva äiti keskustelevat.



”ENTÄ JOS sinulle tuodaan minun ruumiini? Onko tämä sen arvoista?”, kysyi turkulainen Kirill Nikolaev soittaessaan Pietarissa asuvalle äidilleen keskiviikkoaamuna.

Äiti ei vastannut.

”Hän on sitä mieltä, että on oikein lähettää lisää miehiä Ukrainaan. Hänen mielestään Venäjän on käytävä sota voittoon asti”, Nikolaev kertoo.

SOTA ja tuore päätös osittaisesta liikekannallepanosta uhkaavat katkaista Nikolaevin välit Venäjällä asuvaan sukuun. Hän kertoo, että riitoja tulee etenkin äidin kanssa keskustellessa. Kun sota alkoi, äiti ja poika olivat aluksi molemmat kauhuissaan.

”Hyökkäyksen alkaessa olimme perheen kanssa lomamatkalla ja seurasimme yhtä järkyttyneinä ohjusiskuja Ukrainaan. Sitten minä palasin Suomeen ja äiti palasi Pietariin. Ja pian hänen mielipiteensä muuttui ja hän alkoi kannattamaan sotaa.”
 
Mutta eikö tämä LKP ole myös hyvä Gulag:n korvike ?

Tuonne voi työntää tarvittaessa lihamyllyyn poliittisia vastustajia. Toimii nopeasti ja tarvittaessa suurillekin määrille. Ei enää mitään pitkäkestoisia näytösoikeudenkäyntejä ja hidasliikkeisiä valitusprosesseja.

Ukko kyytiin, tukka pois, junalla Ukrainaan, sipulisäkki selkään, Z rintaan, Mosing Nagant kouraan. Case closed.
 
Back
Top