Ukrainan konflikti/sota

Aseen ääni ammuttaessa syntyy pääosin kahdesta asiasta 1) luodin yliäänipamaus 2) purkaantuvien ruutikaasujen yliäänipamaus. Vaimennin poistaa / vähentää jälkimmäisen, mutta ei vaikuta ensimmäiseen. Desibelit perus a-tarvikkeella laskevat n. 20 dB.

On olemassa myös alisoonisia patruunoita jotka eivät riko äänivallia. Koska luodin iskuenergia on massa kertaa nopeus niin hitautta kompensoidaan painavammalla kuulalla. Tähän 50 cal sopii loistavasti tarkka-ampujalle joka haluaa pysyä piilossa.
Aika paljon tulikin vastauksia, mutta jos tätä vastausta hieman jatkaisi. Tosiaan siis laukausääni koostuu noista kahdesta: suupamaus ja luodin lentomelu. Jos tuo ensimmäinen saadaan vaimentimella suurelta osin pois, niin olettaisin, että ampujan paikantaminen vaikeutuu huomattavasti. Tällöin kohde kuulee lähinnä tuon luodin lentomelun, joka tulee jostain siitä luodin lentoradalta, eikä suoraan ampujan suunnasta, jolloin korva paikantaa laukauksen lähteen väärin. Toisin sanoen, jos se luoti menee jostain metrien päästä ohi, niin se ääni kuuluu lähinnä siitä suunnasta, mistä se luoti on kohteen ohittanut.

ps. luodin massa kertaa nopeus on luodin liikemäärä. Energia on 1/2 * m*v^2 . Ja ne alisooniset patruunat lienevät melko vaikeita tarkka-ampujille oli massaa miten paljon takana tahansa. Hitaaseen luotiin tuuli ehtii vaikuttaa enemmän ja se lentorata on väkisin todella kaareva. Etäisyys ainakin pitää pystyä jollain keinoin määrittämään melko tarkasti, jos tuollaisilla meinaa useampaan sataan metriin ampua ja todennäköisesti kelikin saa olla melko tyyni. Mutta varmaankin oikeissa olosuhteissa ja osaavissa käsissä onnistuu.
 
31 kpl tykistöä. Valtava luku ja varmasti lähellä suurinta päiväkohtaista saalista koko sodan aikana. Toki voinee olla kerätty useammalta päivältä. edit. Myös dronejen määrä 20kpl \o/

Tuo on hyvin poikkeuksellinen määrä tuhottua tykistöä. Vilkaisin taulukosta, millaisia määriä ovat ilmoittaneet ja ihan sodan alusta löytyy 27.2. ilmoitettu 34 kpl ja 16.3. ilmoitettu 40 kpl. Näiden jälkeen on satunnaisesti päiviä jolloin on tuhottu 15-20 kpl mutta nämä ovat selviä poikkeuksia yleisestä linjasta joka on 0-10 välissä.

Huomattavaa että yhtäkkiä päiväkohtaiset tuhotut määrät kasvoivat selvästi aikavälillä 29.8. - 9.9. (huippu oli 8.9. ilmoitettu 32 kpl) ja palasivat tämän jälkeen takaisin "perinteiselle linjalle" missä ne ovat pysyneet tähän päivään asti (näissäkin muutamia näkyviä poikkeuksia: 10, 14, jopa 17 kpl).

31 kpl on siis suurimmasta päästä koko sodan aikana.

Toki voi miettiä, mikä on totta ja mikä propagandaa (varsinkin sodan kaoottisessa alkuvaiheessa) JA toisaalta vaikka olisikin totta, mikä määrä siinä on viivettä "todentamisen" osalta. Ei kerro siis reaaliaikaisesti tilannetta vaan "tuorein koonta".
 
Kun yhdessä suunnassa on meri, takana joki, toisella puolella pienempi joki ja edessä ukrainalaiset, siinä oltaisiin aika nopeasti ikään kuin pussissa.

 
FOM-kysely osoitti, että venäläisten ahdistuneisuus on jälleen lisääntynyt

FOM: 70 prosenttia venäläisistä on ahdistuneita​


© RIA Novosti / Pavel Bednyakov
Mene mediapankkiin
Ihmisiä Moskovan Kuznetsky Most -kadulla. Arkistokuva
Lue ria.ru sisään
MOSKVA, 7. lokakuuta - RIA Novosti. Venäläisten ahdistustaso oli 70 %, 26 % pysyy rauhallisena, käy ilmi Public Opinion Foundationin tutkimuksen tuloksista .
Kyselyyn osallistuneista 70 prosentissa tapauksista kertoi, että heidän mielialansa oli ahdistunut. 26 %:lla on rauhallinen mieliala. Toisen 4 prosentin oli vaikea vastata.
FOMnibus -kysely suoritettiin 30. syyskuuta - 2. lokakuuta 104 paikkakunnalla, 53 Venäjän federaation alueella, 1 500 vastaajan joukossa. Tilastovirhe ei ylitä 3,6 %.

Käppyrä itse tutkimuksesta, joku on viime aikoina kovasti alkanut ahdistaa perusiivanaa...

Katso liite: 68798
Jos ois jotenkin mahdollista ostaa venäläisten vodkan valmistajien osakkeita, niin nyt ois otolliset ajat.

Asiasta ikävämpään; eli Khersonista yllä kopsattuun uutiseen;
tämä ryssän tyyli "kouluttaa" sotilaitaan, eli hakataan, kidutetaan, ja joskus kevyemmin vaan simputetaan
päivittäin, on sikäli "toimiva" että tuottaa takuuvarmasti eläimiä, jotka ilman moraalisia ongelmia terrorisoivat
vastustajan siviiliväestöä. Mikä ryssälle tuntuu olevan hyvin, hyvin rakas doktriini.

Pienehkönä takaiskuna tähän lähestymistapaan tulee se, että kun sotilaaseen on kuukausien
aikana hakattu ja kidutettu se fakta, että hänellä ei ole mitään arvoa ylemmilleen, ei ihmisenä eikä sotilaana, ei edes ryssänä,
niin minkäänmoista venymistä tai uhrautumista on sotilaalta turha odottaa.
Ei edes sen vertaa että soltut polttelis varomattomasti mahorkkaa tankkien ja tykkien lähellä, ennen kuin lähtevät karkuun.
Paitsi ehkä just spesiaalinatseilta, tai muilta GRUnkkareilta.
 
Venäläiset lähteet raportoivat useista kuolleista ja haavoittuneista HIMAR-iskun jälkeen Rubizhne-Kreminna-tien risteyksessä. He väittävät, että tämä tehtiin kuudella ohjaamattomalla M26-rakettiammuksella, jotka hajottavat ammuksia 200 x 100 metrin alueelle. Mitään todisteita M26:n toimituksesta ei tunneta.
 

Kerstin Kronvall kertoo havainneensa, että myös Venäjän valtionmedialla on paniikkimielialaa. Kronvallin mukaan media ei tiedä keitä tulee nyt esitellä sankarina tiedotusvälineissä.

Kronvall arvioi, että Kremlissä saattaa olla jo meneillään kulissien takaista vallanvaihdon suunnittelua ja valtataistelu erilaisten aseistettujen ryhmien välillä.


Nybergin mukaan vallanvaihto tapahtuisi Venäjällä nopeasti ja yllättävästi, ja vallanvaihdon laukaisee tappio sodassa. Hänen mukaansa näyttää siltä, että tappio on myös tulossa.

Minä olen ollut jo kauan sitä mieltä että tämä sota tulee päättymään siihen kun Venäjän armeija romahtaa ja lähtee kotiin. Samalla päättyy Putinin valtakausi ja alkaa verinen valtataistelu eri kuppikuntien välillä.

Siinä vaiheessa Venäjän kaikki energia kuluu siihen kun se yrittää pysyä kasassa siinä täysin onnistumatta. Reunalueilla on jo levotonta eikä se siihen tule jäämään. Suuret peliliikkeet tehdään silloin kun Kreml on heikoimmillaan ja väkivaltakoneisto polvillaan.

Tämä on minun ennustus mutta saa sitten nähdä toteutuuko se miltään osin :ROFLMAO:
 
Ryssän sotilasuutisissa mainitaan ryssän väitetty sotarikos ja tätä kehutaan mainiona toimintana:

Russian intelligence officers destroyed a bus with Polish mercenaries behind enemy lines​

... How, for example, the commander of a small reconnaissance group acted when, while combing the "green" behind the front line, his detachment stumbled upon a company of Ukrainian militants, secretly advancing towards our front line. The group commander, having assessed the situation, entered into a dialogue with the enemy in Ukrainian, posing as a soldier of the Armed Forces of Ukraine. Thanks to their ingenuity, our fighters not only avoided a collision with superior enemy forces, but also aimed artillery at enemy saboteurs. The attack on our positions never took place. ...

Ylläoleva kannattaa ottaa pelkällä suolalla, koska koko tarina sisältää hyvin paljon outouksia, mutta ajattelin että tämä tarina kuitenkin olisi järkevä jakaa, sillä siitä paistaa läpi ryssän ihannointi sotarikoksia kohtaan - tai se, että ryssä "ei tiedä" mitkä ovat sotarikoksia.
 
On toki ensimmäisiä merkkejä ilmassa että on alkanut jo nyt tai ainakin alkamassa juuri nyt.
Mulla on mielessä Fargo sarjan kaltaiset klaanien välienselvittelyt. En näe että ne on menossa taikka alkamassa. Ehkä mulla on liikaa mielikuvitusta tuosta tilanteesta, kun on vuosia niistä kirjoittanut toisella foorumilla.
 
The Nobel Peace Prize was on Friday awarded to human rights champions Ales Bialiatski of Belarus, Russia's Memorial group and Ukraine's Center for Civil Liberties for their work to document war crimes and rights abuses.

The committee called for the release of Bialiatski, who has been jailed since 2021 in Belarus, and insisted its prize was not directed at Russian President Vladimir Putin, who launched an invasion of Ukraine in February.

"They have made an outstanding effort to document war crimes, human right abuses and the abuse of power. Together they demonstrate the significance of civil society for peace and democracy", the head of the Norwegian Nobel Committee, Berit Reiss-Andersen, told reporters.

"This prize is not addressing President Putin ... except that his government ... is representing an authoritarian government that is suppressing human rights activists," Reiss-Andersen said.

Last year, the Peace Prize crowned two champions of freedom of the press, Philippine journalist Maria Ressa and her Russian colleague Dmitry Muratov.

The prize comes with a gold medal, a diploma and a prize sum of 10 million Swedish kronor (about $900,000).

The award will be presented at a formal ceremony in Oslo on December 10, the anniversary of the 1896 death of the prizes' creator, Swedish inventor and philanthropist Alfred Nobel.

Reiss-Andersen said she hoped Bialiatski would be able to attend.

"We do hope ... that he can come to Oslo and receive the honour bestowed upon him", she said.
The Peace Prize is the only Nobel awarded in Oslo, with the other disciplines announced in Stockholm.

On Thursday, French author Annie Ernaux, known for her deceptively simple novels drawing on personal experience of class and gender, won the Nobel Literature Prize.

She is the 17th woman to get the nod out of 119 literature laureates since 1901.

The Nobel season winds up Monday with the Nobel Economics Prize.
 
Back
Top