Ukrainan konflikti/sota

NOEL:n iltaraportti, hyvä tiivistelmä. Uutena mainintana/huhuna, UA saattaisi olla jo Holykovessa Krashnorichensken eteläpuolella. Holykoven pohjoispuolella on ylänkömaa Krashnorischenken suuntaan, joka on tuossa Krasna-joen laaksossa.


 
Olet jankuttanut tuota kysymystäsi aika monta kertaa, eikä mikään vastaus tunnu kelpaavan. Mitäpä, jos lähtisit itse paikan päälle katsomaan, miten se toimii? Raportoi sitten tänne löydöksesi.
Kiitos vastauksestasi. Eiköhän tämä tässä selvinnyt, urkainalaiset eivät avaa tai sitten ei osata etsiä. Vaihda kättä.
 
Minä en vielä tämän perusteella sanoisi "tuhotaan" - ulkoiset pa-tankit räjähtävät mistä seuraa tuo komea tulipallo ja musta savu mutta menikö muuta rikki? Videosta se ei tietysti näy mutta sirpaleet ovat voineet rikkoa tykin putken, antenneja, optiikkaa jne.

Sodan aikana on nähty useita vastaavanlaisia videoita joissa ulkoiset tankin selvästi räjähtävät mutta muu tuhovaikutus jää epäselväksi. Toki eräänlainen ns. mobility kill kun menetetään valtaosa polttoaineesta. Ehkä lähelle tuleva ei-läpäisevä osuma saa miehistön jänistämään ja vaunu menetetään tämän takia? Voitto sekin olisi.

En tosiaan vähättelisi tykistön suoran tai miltei suoran osuman vaikutusta, näistä on tehty tutkimuksia ennenkin mutta pst-vaunuissa on paksu panssarointi joten vaatii myös tuuria jotta vaunu "tuhottaisiin" tykistön sirpalekranaatilla. Toki "tuhoa" on monenlaista.
Panssarivaunujen telapyörissä on kumipinnoitteet, jotka ainakin venakon vaunuista palaa usein polttoainesäiliöiden mukana. Luulisi pyörän sekä vääntösauvajousituksen laakeroinnin menevän siinä samalla. Ei ihan pikkuremontti kenttäolosuhteissa. Mikäli erassa on ra sisällä ni luulisi senkin palavan jossain vaiheessa.
Tässä se aikaisempi T-72:n palaminen hitaasti, mutta varmasti polttoainetankin kosahtamisen jälkeen:
Videon lopussa koko vaunun oikea puoli tulessa telapyöriä myöten. Pientä laittoa vaatinee :)
 
NOEL:n iltaraportti, hyvä tiivistelmä. Uutena mainintana/huhuna, UA saattaisi olla jo Holykovessa Krashnorichensken eteläpuolella. Holykoven pohjoispuolella on ylänkömaa Krashnorischenken suuntaan, joka on tuossa Krasna-joen laaksossa.


Tuosta Holykovesta kaakkoon alkaa 10 km pitkä metsä- ja kaivosalue joka ulottuu Rubizhneen asti. Voi osoittautua strategisesti merkittäväksi nimenomaan kelirikon kynneksellä.

Yritin tuota google earthista pällistellä ja vaikuttaisi samantyyppiseltä kuin Izyumin länsipuolinen metsäalue. Eli mäntymetsää jota halkoo palourat.

 
Tottakai nauravat. Se Maxim on ihan ok, jos se on jo valmiina kannettuna asemiin ja vihollinen hyökköö avorivissä pellon yli. Ei niin ok jos joudut siirtämään sitä sinne asemiin. Jostain syystä vastaavaan tarkoitukseen tehdyt vehkeet on nykyään n. kolmasosan ton Maximin painosta.
Omiin silmiin osunut useampikin tarina kuinka meillä -44 suurhyökkäyksessä maximien asemat/ampujat puolustuksessa tuhottiin salaa/tykistön keskityksen aikana linjaan tuoduilla pst käyttöön jo vanhentuneilla piiskatykeillä kun avasivat tulen/oli tiedusteltu sijainnit jo etukäteen asemasodan aikana. Raskas möhkäle jota ikävä siirrellä ja kerää tulta puoleensa. Liikkuva sodankäynti ja vaunualustaisten(tarkkojen) konetykkien/eri kk aseiden yleisyys vastapuolella ei oikein mitenkään puolla noiden käyttöä enää. Toisaalta tässä sodassa on nyt palattu paikoitellen useita kymmeniä vuosia ajassa taaksepäin ja jos oikeen muuta käypää ei ole niin miksei...

Itseäni kiinnostaa mikä mahtaa olla kotimaan Mustien tilanne/jatko nyt nähdyn sodan perusteella, naapuri roudaa linjaan T-62:sia laakerit punaisina, en enää paljon neureskelisi vanhimmankaan linjan raudalle mitä meillä on vielä ollut varauksissa :salut: Johon maximit ei sentään enää kuulu, rannikkolinnakkeilla taisi olla viimeiset sijoitukset, olisko ollut jopa niukasti 2000-luvun puolelle asti:unsure:Siellähän niitä vanhoja piiskojakin roikutettiin loppumetreillään. Ja olen ymmärtänyt että viimeiset emma/suomi kp kokemuksetkin painottuvat rannikolle vm-käytössä. Linnakkeillahan liikkuvuus/paino ei ole niin oleellinen asia.
 
Se ei riipu palkasta vaan tulojen ja pakollisten menojen suhteesta, saako perustoimeentulotukea vaiko ei.
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/.../opas/talous-haltuun/oikeus-toimeentulotukeen


Ei pidä paikkaansa, ei toimeentulotuen saamisen ehtona ole työttömyys tai pienituloinen yksinasuminen, vaan se, että pakolliset menot ovat suurempia kuin tulot + perusosa joka pitää jäädä niiden jälkeenkin käytettäväksi. Puhut lisäksi perustoimeentulotuen perusosasta, jolla ei ole tekemistä nyt käsiteltävän asian kanssa (eli perustoimeentulotuen laskujen maksu), perusosa on osa, joka pitää jäädä käteen pakollisten menojen jälkeen (mukaanlukien sähkölasku), eli jos pakollisia menoja on 4000€/kk ja tuloja 3000€/kk niin saat toimeentulotukea 1515€/kk....eli se 4000-3000+515€. Toki jos on säästöjä, ne pitää käyttää ensin (ja ei, säästöllä ei tarkoiteta omistusasuntoa tai autoa, vaan lähinnä tilillä olevaa rahaa tai jotain helposti myytävää omaisuutta kuten osakkeita tms.).

Kyllä se tipahtaa, se on ihan laskujuttu. Ja parempi elää 515€/kk käteen asumiskulujen jälkeen, kun koettaa elää -1000€/kk käteen asumiskulujen jälkeen (vrt. äskeinen esimerkkini), eikö?


Ukrainan sota aiheuttanut sähkön hinnan nousun ja valitettiin, että ei ole rahaa maksaa sähkölaskuja Suomessa(kaan). Korjasin tämän valheellisen tiedon, että kyllä on, perustoimeetulotuen laskuna sen saa maksatettua.
Pahoittelut OT

Säästöillä kylläkin tarkoitetaan myös omiatusasunnosta luopumista ennen kuin olet kelvollinen toimeentulotuen saajaksi. Saatat saada 1-3kk tukea asunnon kanssa, mutta seuraavaan tukipakettiin mennessä on luovuttava omistusasunnosta ja osakkeista.

Ystävän tilannetta seurasin vierestä Oulussa pari kk takaperin.
 
Itseäni kiinnostaa mikä mahtaa olla kotimaan Mustien tilanne/jatko nyt nähdyn sodan perusteella, naapuri roudaa linjaan T-62:sia laakerit punaisina, en enää paljon neureskelisi vanhimmankaan linjan raudalle mitä meillä on vielä ollut varauksissa :salut: ..
Aiemmin kirjoitinkin että oliko T-72 stenaaminen meillä heikko ratkaisu kun voisivat olla todella varteenotettavia Venäjän hyökkäyskalustoa vastaan 😄
Leikki sikseen, kait sitä aidostikin täytyy varautua skenaarioihin että sieltä puskee helvetin vanhaa kalustoa massana + kouluttamatonta reserviläistä aaltona päälle.
 
Tämä jo 4 päivää vanha twiitti Venäjän ulkominiateriöltä:


Venäjä huolissaan, että Ukrainan sodan aseita päätyy rikollisille. Eikö siellä ite Prigozhin päästele murhaajia vankilasta ja jaa aseita niille?

Joo, kyllähän Ylekin uutisoi, että ukrainan sodan aseita on päätynyt jo Suomeen, Norjaan, Ruotsiin ja Hollantiin, mutta tuo Venäjän ulina aseista ja rikollisista tuntuu todella naurettavalta.
 
Säästöillä kylläkin tarkoitetaan myös omiatusasunnosta luopumista ennen kuin olet kelvollinen toimeentulotuen saajaksi. Saatat saada 1-3kk tukea asunnon kanssa, mutta seuraavaan tukipakettiin mennessä on luovuttava omistusasunnosta ja osakkeista. Ystävän tilannetta seurasin vierestä Oulussa pari kk takaperin.
Ei pidä paikkaansa, lopettakaa jo väärän tiedon levittäminen asioista, joista ette selvästikään tiedä mitään:
https://yle.fi/uutiset/3-9596506
"Jos hakija asuu omistusasunnossaan, Kela ei edellytä sen myymistä." (sijoitusasunto onkin toinen juttu, se pitää myydä muutaman kuukauden päästä, mutta siitä ei nyt puhuttu huom!)

PS. Vinkkinä: Kannattaa sopia, että sähkölasku tulee esim. 4 kertaa vuodessa tai vaikka 2 kertaa vuodessa, silloin se on suurempi ja sen saa maksatettua helpommin perustoimeentulotuen laskuna. Jos otatte sähkölaskun joka kuukausi, se voi olla sen verran pieni, että tulonne siinä kuussa ovat Kelan laskujen mukaan riittävät, ettekä saa sitä maksettua ainakaan kokonaan Kelan perustoimeentulotuen laskuna. Fiksumpi säästää rahaa tässäkin suhteessa.

:mad: Pahoittelut edelleenkin offtopicista moderaattoreille ja muille, mutta en voi hyväksyä, että näin tärkeästä ja rahanarvoisesta asiasta levitetään ilmeisesti tietoisesti valheita ihmisille! Modet voisiva siivota nuo valheelliset kirjoitukset asiasta pois tästä ketjusta, jottei jollekin tule väärää käsitystä ja hän menetä paljon rahaa sen vuoksi, että uskoo noita jatkuvia valheita tämän asian tiimoilta. :mad:
 
Viimeksi muokattu:
Kukaan normaali ihminen ei suostuisi työhön, jossa on 1/3 todennäköisyys kuolla (ja varmaan luokkaa samat tulla invalidksi lopuksi elämää), vaikka palkka olisikin suht hyvä. Tämän lisäksi minusta tarvitaan jotain muuta. Ehkä se propaganda natseista puskee läpi, mutta luulisi sen tässä vaiheessa sotaa jo haihtuneen, vaikka se alussa ehkä olisikin purrut.
Virheesi on, että oletat siellä olevan jotain logiikkaa, ja sitten ihmettelet, kun et sitä ymmärrä.

Kyse ei ole normaaleista ihmisistä. Ei millään tasolla. Ei sotarikoksia tehtailevassa miehistössä, jota ei taatusti kukaan pakota julmuuksiin. Ei poliittisessa johdossa ja jatkuvassa valehtelussaan (vrt. Lavrov ja YK-lähettiläänsä). Ei ydinsodalla fantasioivissa propagandisteissa. Eikä myöskään muussa väestössä. Normaaleissa ihmisissä jo sellainen propaganda aiheuttaisi vastareaktion.

Kyse ei ole millään tasolla normaaleista ihmisistä.
 
Tämä jo 4 päivää vanha twiitti Venäjän ulkominiateriöltä:


Venäjä huolissaan, että Ukrainan sodan aseita päätyy rikollisille. Eikö siellä ite Prigozhin päästele murhaajia vankilasta ja jaa aseita niille?

Joo, kyllähän Ylekin uutisoi, että ukrainan sodan aseita on päätynyt jo Suomeen, Norjaan, Ruotsiin ja Hollantiin, mutta tuo Venäjän ulina aseista ja rikollisista tuntuu todella naurettavalta.
Jälleen ryssä luo narratiivia joka tuntuu uppoavan maailmalle. Suurin ja suorin lähde aseille lienee ryssä itse, eli kylvää terrorin simeniä pitkin vihollisiksi nimeämiään maita. Mikäs sen kivempaa kuin saada ryssälässä valmistetuille aseille "salakuljetettu Ukrainasta" -leima.

Konfliktialueilta on vuotanut iät ja ajat aseita. Tämän konfliktin aiheutti putteli -> putteli on syypää aseiden leviämiseen. Jälleen kerran länismeediat lenti lankaan ja unohti sen juurisyyn koko asialle.
 
Back
Top