Ukrainan konflikti/sota

155 mm murkula lähtee haupitsista panoksesta riippuen jotain 500 - 600 m/s tienoilla ja ääni kulkee tuon em. 340 m/s, eli äänen etenemisen perusteella etäisyys olisi luokkaa 1,4 km. Tuodaanko edes tykkejä noin lähelle rintamaa?

120 mm kranaatinheittimen ammus lähtee maksimissaan n. 360 m/s, joten noilla etäisyyksillä ja aikaeroilla pitäisin heitintä todennäköisempänä aseena.

Siellä vastaanottavassa päässä ei varmaan aleta kovin syvällisempää analyysiä pamauksista tekemään.
Ei tuo noin mene. 155 mm haupitsin lähtönopeus täyspanoksella on käsittääkseni noin 800 m/s. Lähelle ammuttaessa pienempi. Sitten voidaan ampua yläkulmilla (yli 45 astetta), jolloin lentorata on kranaatinheittimen tyylinen, kranaatti käy kuitenkin korkealla, esim 5-10 km korkeudessa korosta ja lähtönopeudesta riippuen. Ampumaetäisyys voi olla vaikkapa 5 km, jolloin suupamaus kulkeutuu 15 sekunnissa osumakohtaan ja kuula lentää vaikkapa noin minuutin.

Kauas ammuttaessa suupamausta tuskin kuuluu kohteeseen.

Alakulmilla kranaatti ei niin korkealla käy, mutta silloinkin pitäisi olla panos (lähtönopeus) ja ampuma-taulukot tiedossa, että edes jotain arviota etäisyydestä voisi antaa.

Suora-ammuntaa tuskin käytetään. Silloin ammutaan täyspanoksella (suuri lähtönopeus, laakea lentorata) ja tyypillisesti kuula on perillä ennen ääntä.

Ot:ksi menee, mutta mitäpä kyselette
 
Örkkipositio, normaalia skeidaa. Käsittämätöntä ymmärtää tätä mielenlaatua.


Näitä videoita pitäisi tunkea teutoonien kurkusta alas, josko se ihannointi hiukan hellittäisi.

Syyskuussa Wagenknecht piti Saksan liittopäivillä puheen, jossa hän väitti Saksan hallituksen ”aloittaneen tyhjästä ennennäkemättömän kauppasodan” Venäjää vastaan.
Jos Wagenknecht perustaisi oman puolueen, 10 prosenttia kyselyn vastaajista äänestäisi puoluetta varmasti ja jopa 30 prosenttia voisi kuvitella äänestävänsä sitä.

 
TASS uutisoi että kertomukset 155. Merijalkaväkiprikaatin vaikeuksista ovat paskapuhetta. Hyökkäysoperaation aikana kuolleiden määrä ei ylitä yhtä prosenttia ja ukrainalaisten tappiot prikaatia vastaan ovat olleet 7-9 yhtä venäläistappiota kohden. Tämän varman tiedon lähteenä on Veäjän puolustuministeriö.
MOSCOW, 7 November. /TASS/. The Russian Defense Ministry denied the statements of Russian bloggers about "high useless losses in people and equipment", allegedly spread on behalf of the military personnel of the 155th Marine Brigade of the Pacific Fleet (Pacific Fleet). This was reported to journalists on Monday at the military department.

"The Russian Defense Ministry denied the statements of a number of Russian bloggers, allegedly on behalf of the military personnel of the 155th Marine Brigade of the Pacific Fleet, about "high useless losses in people and equipment," the military department said in a statement.

As specified in the Russian Ministry of Defense, the losses of the marines during the offensive in the Uludar direction "do not exceed 1% of the combat strength and 7% of the wounded, a significant part of whom have already returned to duty."

"Enemy losses along the line of combat contact of the brigade average seven to one, and in some areas nine to one in people and equipment," the report says.

Offensive in the Ugledar direction​

The Ministry of Defense of the Russian Federation also reported that the marines of the 155th brigade of the Pacific Fleet are attacking in the Uludar direction. "For more than 10 days, units of the 155th Marine Brigade of the Pacific Fleet have been conducting effective offensive operations in the Uludar direction against the Armed Forces of Ukraine and foreign mercenaries," the ministry said.

They specified that the servicemen of the 155th Marine Brigade are currently continuing "offensive operations in the assigned zone of responsibility until the combat mission is fully completed."

"Advancement in the brigade's zone of responsibility is up to 5 km in depth of the defensive positions of the Armed Forces of Ukraine," the ministry said.
https://tass.ru/armiya-i-opk/16262051
 
Näyttää siltä että jokainen eurooppalainen teollisuusvaltio pystyy rakentamaan kotimaisen nykyaikaisen asejärjestelmän. Miksi maailma siis ostaa ryssän romurautaa? Nyt kun nämä länsiaseet saavat kovia näyttöjä cccp-tavaraa vastaan, ryssälän asemyynti loppuu kokonaan.
Koska ortodoksi oli vielä kymmenen vuotta sitten: "Suuri ja mahtava neukkurauta on kustannustehokas vaihtoehto lännen korkealle teknologialle. IT-järjestelmien osalta jopa parempaa". Käytäntö on viimeistään nyt näyttänyt, että paksua tuubaa oli tuokin markkinointi.
 
Tällainen tuli vastaan kun hain tietoa tuosta L3Harrisin Vampiren raketista, joka siis on ohjainmoduulilla varustettu Hydra 70. Eli halvasta ja erittäin yleisestä raketista on tehty laserohjattu.

Nyt sitten palaa mieleen kaikki ne Ukrainan helikopterien ampumat roikkurakettivideot, että ollaanko me koskaan nähty niitä iskemiä videoilla vai pelkkä lähtö? Jos ne ohjataankin roikkuammunnan jälkeen dronella tms. maaliin ja heko toimii vain lavettina?

Jokatapauksessa minusta erittäin mielenkiintoisesti kehitetty konsepti joka on jo aktiivisesti ollut käytössä useamman vuoden, halvat ja reilusti saatavilla olevat komponentit, sopii lähes kaikkiin lavetteihin ja kykenee myös lentävien maalien alasampumiseen. Kokeissa pudotettu risteilyohjuksia ja tuo Vampire sitten erikseen tehty ilmamaaleja varten. Raketissa on sen verran ytyä, että pahasti käy hekollekin kun osuu.

Ohjain softaa kehittämällä on raketin kantamaa ilmamaaleihin saatu kasvatettua 30 % ja Wikipedian mukaan Nammo kehittää uutta moottoria ko. rakettiin jolla maksimi kantama nousisi 15 km.
 
Viimeksi muokattu:
Läpäisynhän tuo ontelo on ilmeisesti saanut aikaan, kun on noin iso reikä näkyvissä. Onko nyt kuitekin niin, että nuo häkit saavat panoksen räjähtämään irti panssarista ja painevaikutus jää pienemmäksi. Sinällään tämän toimivuus olisi outoa, koska esim. NLAW räjähtää kymmenien senttien etäisyydellä panssarista ja silti tekee tuhoa.
Kyllä se toimii, mutta ontelopanoksen kartion muotoilu vaikuttaa siihen kuinka paljon. NLAWissa taitaa olla enemmän EFP tyyppinen taistelukärki.

 
Näyttää siltä että jokainen eurooppalainen teollisuusvaltio pystyy rakentamaan kotimaisen nykyaikaisen asejärjestelmän. Miksi maailma siis ostaa ryssän romurautaa? Nyt kun nämä länsiaseet saavat kovia näyttöjä cccp-tavaraa vastaan, ryssälän asemyynti loppuu kokonaan.

Venäjä on käyttänyt omaa kalustoaan monissa maissa aiemmin ja niillä on ollut "battle tested" etu markkinoinnissa. Tietysti liittolaissuhteet vaikuttavat myös valinnoissa. Nyt monet länsimaiset asejärjestelmät pääsevät ensi kertaa kunnolla tositoimiin ja positiivisen palautteen Ukrainalta luulisi edistävän niiden myyntiä kuten kirjoitit.
 
Back
Top