Ukrainan konflikti/sota

Uskoisin että näillä kyllä yritetään saada Ukraina taipumaan neuvotteluihin, ja jopa edullisempiin ehtoihin. Kansan taistelutahtoa näillä ei kuitenkaan saada taitettua, se on varma!

Itseasiassa olen ollut sitä mieltä jo pidemmän aikaa, että olisi järkevää politiikkaa istua pöytään. Tämä on kuitenkin täysin eri asia kuin suostua johonkin tai sopia tulitauosta!

Aikaisemmin jo kirjoitin että voihan sitä aina mennä kampaviinereitä, kaffea ja vissyä nauttimaan ja neuvottelua leikkimään.
Kaikkein viisaintahan ne neuvottelut olis, loppuis nämä turhat uhrit... Mutta neuvottelujen lähtökohta pitäis olla ryssät vidduun Ukrainasta... ryssät ei taas semmoseen suostu... Tän alustuksen jälkeen, mä vaan ite ihmettelen, miks ei suostu? Kai neki tampiot on jo todennu, ettei tätä voi voittaa ja meiltä ei mistään löydy semmosia joukkoja, joilla voitas pitää hallinnassa edes nyt hallussa oleva alue, puhumattakaan koko Ukrainasta... Mut ei, ei tällänen rotille tuu mieleen....
 
Ryssä pommittaa nyt Ukrainan neuvottelupöytään. Uskokaa tai älkää. Perseestä mutta valitettavasti totta.

Ukrainahan jo esitti neuvotteluesityksen G19 kokouksessa.

Jos ajattelet, että Ukraina luovuttaisi alueita.... Tällaisia samanlaisia raekuuroja pitäisi tulla 3 viikkoa putkeen joka päivä, että alkaisivat edes harkitsemaan. Ukraina on ihan yhtä all in kuin Putinkin, ne ei luovu maistaan. Kyllä se on venäjä joka tällä kertaa joutuu perääntymään.
 
Tämän päivän terroristi-iskussa on ammuttu isoin määrä puikkoja sitten helmikuun ja kaikki siviili-infraan.

Neuvottele siinä sitten näiden rotan ulosteiden kanssa.

Nyt v*ttu sellainen ralli päälle, että saadaan nämä perslävet ajettua jonnekin Siperian perukoille!
Ei niitä tarvi kauas ajaa. 4 metriä riittää. Suunta vaan oikea, eli maan alle!
 
Nämä ohjusiskut ovat hirvittäviä terroritekoja. Sitten seuraa inhorealistinen mutta. Aikoinaan 2014-16 ihmeteltiin täällä ja Ukrainalaisetkin rintamalla sitä miten rauhallisissa osissa maata ihmiset elivät kuin ennenkin ja 'viisveisasivat koko sodasta'.
Nämä ohjusiskut pitävät sodan lähellä, se ei ole kaukana idässä vaan se on myös länsirajalla Lvivssä.
Taistelutahto tulee osittain pakosta, pakosta yrittää selviytyä.
Jos ryssä ei olisi iskenyt kertaakaan sodan aikana Dneprin ylitse.. Saattaisi mielialat ja taistelutahto olla jotain muuta kuin se nyt on Ukrainassa.
 
Seuraava rysyjen alueellinen romahdus tulee olemaan lopullinen. Näihin aiempiin kolmeen (alun soitellen sotaan, sitten Harkovan "tyhjä rintama" ja sitten huonosti huollettava Kherson) on vielä ollut jonkinlainen perustelu tai järkevä syy, mutta nyt jäljellä on vain rysyjen valloitusten "kovaa ydintä", jossa on asemat valmisteltu ja huollon pitäisi pelata. Jos Ukraina pystyy jossain meneen läpi vielä kunnolla niin se on aika lailla lopullinen niitti veikkaan minä.
 
Erikoista että vieläkin Kievissä pääsee ohjuksia torjuntakehien läpi.

Niitä pääsi (helposti) Belgradiin -99, Baghdadiin 2003 ja Syyriaan koko ajan, vaikka joka paikassa varmasti osattiin niitä odottaa. Ohjustorjunta on vaikeaa ja kallista.

Venäläisten tapa räiskiä ohjuksia sinne tänne asuintaloihin kaupunginosan tarkkuudella, ei onneksi sotaan vaikuta mitenkään, korkeintaan lisää puolustajan taistelutahtoa.
 
Tässä vielä ylen juttu ohjusiskuista. Lisänä mainitaan että venäjä vetänyt miehityshallintonsa Nova kahkovasta oman ilmoituksensa mukaan.


 
Ryssä pommittaa nyt Ukrainan neuvottelupöytään. Uskokaa tai älkää. Perseestä mutta valitettavasti totta.
Mikäli tämänpäiväisten iskujen torjuntaprosentti on sitä luokkaa kun nyt on ilmoitettu, niin en usko että kamelin selkä näihin katkeaa.

Toki energiainfraan kohdistetut iskut tekee pahaa vahinkoa, jossain näin uutisen jossa oli kuvaa 250t painavasta tuhotusta muuntajasta, niitä ei nyt heti joka tukussa ole hyllyssä.

Jos ei vielä ole, niin jatkossa kuvittelisi it- suojauksen keskittyvän vielä entisestään kriittisiin energialaitoskohteisiin. En juurikaan ole lukenut mitään sotilaskohteita örkkien ohjuksilla tuhonneen viimeaikoina.
 
Älkääs nyt arvon Sheriffiä kölin alle vetäkö hyvät palstaveljet.

Eihän hän sanonut että nyt kipin kapin rauha rysyjen kanssa ja annetaan omien alueiden mennä.

On täysin reaalipolitiikkaa että neuvottelupöytään on jossain vaiheessa mentävä. Ollaanhan siellä oltu aikaisemminkin.

Tällä terroriaallolla yritetään Ukrainaa siihen taivutella ja jos toteaa että siinä saatetaan onnistua, ei tee kenestäkään mitään illegaalia agenttia.

Kyllä Sheriffi, siinä missä minä ja tekin, on sitä mieltä että rysyt niskaperseotteella helvettiin ja mielellään siihen kylmään sellaiseen.

Sitä odotellessa voi vaikka aina silloin tällöin istua rysyjen kanssa neuvottelupöytään ja aloittaa vaikka aina aamun katsomalla päivän luvut yhdessä heidän kanssaan. Ikään kuin ice breakeriksi 😉
 
Älkääs nyt arvon Sheriffiä kölin alle vetäkö hyvät palstaveljet.

Eihän hän sanonut että nyt kipin kapin rauha rysyjen kanssa ja annetaan omien alueiden mennä.

On täysin reaalipolitiikkaa että neuvottelupöytään on jossain vaiheessa mentävä. Ollaanhan siellä oltu aikaisemminkin.

Tällä terroriaallolla yritetään Ukrainaa siihen taivutella ja jos toteaa että siinä saatetaan onnistua, ei tee kenestäkään mitään illegaalia agenttia.

Kyllä Sheriffi, siinä missä minä ja tekin, on sitä mieltä että rysyt niskaperseotteella helvettiin ja mielellään siihen kylmään sellaiseen.

Sitä odotellessa voi vaikka aina silloin tällöin istua rysyjen kanssa neuvottelupöytään ja aloittaa vaikka aina aamun katsomalla päivän luvut yhdessä heidän kanssaan. Ikään kuin ice breakeriksi 😉
Puhutko yhtäpaljon kun kirjoitat?
 
Karttapohdintaa:

Vasylivka-Volodymyrivka "pohjoinen" rintamalinja seuraa todella tarkkaan rannassa kulkevan M-14 tien linjausta, eli kun Mariupolin länsipuolella tie kulkee kaukana rannasta, myös rintamalinja on pohjoisempana ja Berdianks-Mariupol välillä rintamalinja on etelämpänä kun tie kulkee rannassa.

Mielenkiintoisesti ainakin deesptatemapin kartassa tuo itä-länsi -suuntainen pitkä tällä hetkellä vähemmän tapahtumien keskiössä oleva rintamalinja on aika tarkkaan 80 kilometriä M-14 tiestä (deepstatessa jos laittaa HIMARSin kantama ympyrät tuolle tielle, reuna on lähes jokapaikassa rintamalinjassa.

Tämä on myös toistaiseksi ainoa keksimäni selitys ryssän isolle hyökkäykselle Pavlivkassa - onko tuolta päästy viskomaan rakettia Mariupolin isoille liikenneväylille?

Ukrainan mahdollisten painopistesuuntien kannalta siis onko mahdollista, että mikä tahansa läpimurto (20-50km) Tokmak-Chernihivka-Polohy-Kamianka-Velyka Novosilka/Rozivka suuntaisesti ja riittävä leveys sivustoilla tarkoittaisi että rannan M-14 tien saisi vähintään HIMARSilla hyvin kattavasti tulen alle "turvallisen matkan päästä" rintamalinjan takaa? Eli sinänsä pienempikin eteneminen voisi tehdä suurta tuhoa ryssän logistiikkaan koko Vasylivka/Meliutopol/Zaporizzja -alueella? Ja saavutettavasta etenemisestä riippuen myös excaliburililla yltäisi ainakin sekondäärisiin huollon reitteihin.

Mitä idemmässä tämä tapahtuisi, sitä suurempi pussi ryssän tilapäisesti hallitsemia alueita jäisi kitumaan Krimin ja tuon rantatien tulen alla olevan logistiikan varaan, mikä voisi pakottaa ryssän vetäytymään joiltain alueilta, tai pohjustaa näillä rintamilla suurempaa romahdusta, sitten kun Ukraina antaa painetta?

Suoraan Melitopoliin hyökkäämällä (olettaen että samalla ei saada Krimiltä sillanpäätä) riski on mielestäni, että kun Ukraina saavuttaa Melitopolin, ryssä voi panostaa kaikki reurssit tuolla suunnalla Krimin linnoittamiseen. Tämän hetken uutisoinnin perusteella ryssä linnoittaa myös esim Melitopolia, joka on kuitenkin maantieteellisesti "helppo" kohde verrattuna Krimiin, enkä usko että heillä riittää resurssit kokonaisvaltaiseen puolustusvalmisteluun monessa paikkaa. Tai osaaminen, kun oletus on että kukaan ei joudu tai saa perääntyä. Lukemani perusteella Melitopolin ja Dnieprin niemimaan linnoitustyöt alkoivat vasta kun oli aivan selvää, että Herson tulee sortumaan.

Tuossa on varmasti perää että tie halutaan pitää rakettien kantaman ulkopuolella, tosin raketilla tuskin osuu liikkuvaan ajoneuvoon tai junaan (paitsi tuurilla). Ehkä jos olisi miinaraketteja, silloin tien voisi tulpata ainakin väliaikaisesti. Toisaalta kaikki tien varrella olevat logistiikkakeskukset olisivat vaikutuksen kohteina, nämä olisivat lihavia maaleja.

En tiedä olenko ainoa, mutta en pidä Krimiä mitenkään vaikeasti otettavana: pienehkö maa-alue ja kaupungit rannikoilla. Sevastopol on toki vanha linnoituskaupunki mutta piiritys murtanee senkin. Ainoa isompi este on niemimaalle pääsy, kaksi ohutta maakaistaletta. Ryssällä on logistiikkakeskus Dzhankoissa Krimin suun tuntumassa mutta sekin voidaa halutessaan kiertää.
 
Back
Top