Ukrainan konflikti/sota

Kuinkahan paljon Venäläisen nuppi kiehuisi, jos Ukraina voittaisi sodan voitonpäiväksi 9. Tammikuuta mennessä?
troll dancing GIF
 
Voitaisiinko vetää johtopäätös, jos venäläiset huseeraisivat Lappeenrannassa tai Imatralla olisiko paikat vielä enemmän täynnä 200e maksavaa uutta pesukonetta kun täällä elintaso vielö ukrainaakin korkeampi. Vai mitähän ne täältä kantaisivat mukanaan?

En halua ikinä joutua ottamaan selvää
Ei siinä tapauksessa muuta kuin siviilien välitön evakuointi, kaikkien kodinkoneiden ansoitus ja tärkeimpänä joka ikiseen alkoholijuomapulloon kunnolla rotanmyrkkyä!
 
Kaveri lähettää niitä kuvia kotpuoleen postikortteina "sotareissultaan".
Niissä on paikkakunnat sitten valmiina, Aavasaksa, Äkaslompolo jne.
Onko ollut jo.🙄😁
"Terveisiä Äänislinnasta. Pensa on täällä halapaa, samoin votka. Laittakaa lihaan lujasti suolaa."

En kyllä lähtisi. Paitsi tietty jos täytyy puolustautua. Niin se sanoi Martti-vainaakin kun oppaaksi kysyttiin. "Kivennavalle en enää tule. Ellei sitten ole Sturmit kärjessä."
 
Kiovassa vierailulla oleva Britannian pääministeri Rishi Sunak kertoo Britannian vahvistavan Ukrainan ilmatorjuntaa, Sky News uutisoi.

Pentagon kertoi aiemmin tänään uskovansa, että Venäjä pyrkii kuluttamaan Ukrainan ilmatorjuntavarastoja jatkuvilla ohjusiskuilla.

Noin 50 miljoonan punnan (noin 57 miljoonaa euroa) arvoiseen pakettiin kuuluu 125 ilmatorjunta-asetta sekä teknologiaa, jolla voidaan taistella Venäjän käyttämiä iranilaisia droneja vastaan.

Uusi paketti seuraa Britannian aiemmin tässä kuussa vahvistamaa 1 000 ilmatorjuntaohjusta sisältävää pakettia.
Meille sotaan ”osallistumattomille” on todella turvallista ja taloudellistakin tällä tavalla saada kulutetuksi Venäjän, Syyrian ja Iranin ohjukset loppuun, kun Ukraina sen työn pakosta kerran tekee! Ukrainalle pitää siksi viipymättä antaa kaikki tarvittava sotilaallinen ja humanitaarinen apu!
 
Totta kai ryssät jatkavat sotaa niin pitkään kuin mahdollista. Putinilla ei ole tulevaisuutta, jos Venäjä häviää sodan ja nyt ollaan jo nähty, että mikään ei ole Putinille tärkeämpää kuin oma henki ja oma valta-asema. Hän tapattaa vaikka 50 miljoonaa venäläistä ennen kuin luopuu kummastakaan näistä kahdesta.

Nähdäkseni ainoa keino rauhaan on siis Putinin poistaminen kuvioista. Voitaisiinko se tehdä salamurhalla ulkoa käsin? Vai tekevätkö venäläiset sen itse siinä kohtaa, kun Krimillä liehuvat taas Ukrainan liput? On itsepetosta ajatella, että Putinin kanssa voitaisiin neuvotella rauhansopimus
Putinin denatsifikaatio olis tietysti hyvä mutta...50 miljoonaa kuollutta ryssää ois kans melkoisen hieno homma. Jos valita sis niin...pakko kai se ois kuollut putte valita, 50 miljoonnan hyvän ryssän tekemiseen menisi niin paljon ukrainalaisverta.
 
Olin tuossa työreissulla, jossa osapuolena oli mobilisaatiota pakoileva ryssä, alle 40 v. Ei käynyt armeijaa. Ollut paossa nyt noin 2 kk, ja matka vaan jatkuu. Veikkasi itse noin miljoonan miehen lähteneen. Mainitsi Georgian, mihin heitä on paennut paljon - kuulemma vuokrat on siellä pompannut nopeasti tasosta 300 € yli tonniin koska tulijaa riittää. Vaikutti olevan sitä mieltä, että uskaltaa palata pian takaisin kotimaahan. Liekö oikeasti vain rahat loppu, tiedäpä sitä. Tämä voi tulla monelle pian eteen, ja sitten ollaankin ihmeissään.

Käytti pätkästä ihan nimeä putler ja oli aika kyrpiintynyt tilanteeseen, mutta ei tuntunut itse sotaa juurikaan vastustavan. Omaa kuolemaansa vain. "Meillä näitä diktaattoreita on tullut ja mennyt", orjakansan asenne vaikka yliopistot käytynä.

Eihän tuo ryssän tilanne hyvältä näytä, kun nuoret miehet joko karkaavat työvoimasta, tai lähetetään kuolemaan. Sääliksi ei käynyt, mutta yritin peilata yksilön tarinaa kokonaiskuvaan. Tämä tarina ei suoraan koske rintamatilannetta, mutta jos sotakoneesta loppuu polttopuut, niin homma voi lahota yllättävän äkkiä.
 
Mitä näitä viimeisen parin viikon videoita katsellut niin yksiäkään saappaita en ole nähnyt. Mikä suomalaisesta tuntuu aika kummalta. Itse menisin pilkkisaappaat jalassa jo näissä lämpötiloissa.

Täytyy kuitenkin muistaa näin nojatuolikenraalina että ukrainalaiset on käynyt jo 8 vuotta matalamman asteen sotaa Donbassin juoksuhaudoissa ja heillä on sitä käytännön kokemusta millaiset jalkineet on käytännölliset myös heidän talviolosuhteissaan.
 
Jo Krimin valtauksen jälkeen, siis 2014, putleri ärähti saksalaisten mussutukseen että kohta pistetään tankit Berliiniin asti ja mites sitten kävikään? Kahdeksan vuotta olisi ollut aikaa laittaa bundeswehriä kuntoon mutta päätettiinkin si_oittaa kaasuriippuvuuteen zenäjästä. Ja samat korruptiopellet valitaan taas seuraavissa vaaleissa murskaenemmistöllä.
Luulisi nyt tyhmemmänkin Frizin ymmärtävän, että Tittelintuure ei pysty lähettämään tankkeja yhtään minnekään, ei edes Berliiniin. Scholzin pelko liittyy todennäköisesti siihen, että ryssällä on tästä joku kompromat joka todennäköisesti liittyy Scholzin omiin suhmurointeihin, josta tämä on Saksassa ollut luupin alla.
 
Back
Top