Ukrainan konflikti/sota

Mut miettikääs, Ukraina pistänyt nyt satoja mobikkeja jauhelihaksi parilla näyttävällä ohjusiskulla, täällä oltiin manaamassa vastalauseeksi (taas kerran) ytimiä Kiovan ylle. Mut reaktio onkin ... yksipuolisen joulutulitauon pyörittely?

Voi herättää keskusteluja keittiönpöydissä itänaapurissa.
 
Haiskahtaa myös siltä että tarkoitus kyynisesti ei ole Ukrainan voitto, vaan Venäjän häviö. Sitä halutaan heikentää jatkuvasti lämpöä lisäämällä, nämä kun eivät älyä lopettaa vaan jatkavat miesten ja kaluston syöttöä lihamyllyyn.
Se on kylläkin puutin, kuka armeijaansa siihen lihamyllyyn lähettää, ei todellakaan Nato eikä ns. länsi sellaista pyydä, Ukrainan valtiosta puhumattakaan
 
Ei. Jos maksimoitaisiin Ukrainan nopea voitto mahdollisimman pienillä tappioilla ei välttämättä maksimoida venäjän tappioiden suuruutta.
No veivataan kysymys näinpäin: millä ne Ukrainan tappiot olisivat mahdollisimman pieniä niin, ettei Venäjän tappiot siinä tapauksessa olisi mahdollisimman suuria?
 
Haiskahtaa myös siltä että tarkoitus kyynisesti ei ole Ukrainan voitto, vaan Venäjän häviö. Sitä halutaan heikentää jatkuvasti lämpöä lisäämällä, nämä kun eivät älyä lopettaa vaan jatkavat miesten ja kaluston syöttöä lihamyllyyn.
Eiköhän tässä sammakon hitaassa keittämisessä ole ideana lähinnä se, ettei Venäjä tee mitään äkkinäisiä paniikkiratkaisuja kuten ytimien käyttöä ja toisaalta annetaan mahdollisuus sille, että Venäjällä tapahtuu poliittisia muutoksia tai Putin vaikka kuolee luonnollisesti siihen syöpäänsä...

Mielestäni tämä on huono tulokulma asiaan, mutta uskoisin, että tällä tavalla tätä ajatellaan...

Venäjän armeijan täystuhoaminen on toissijaista, sitä paitsi aika tuhottu se jo onkin! Ei siitä mitään vaaraa ole juuri kellekään vuosiin...
 

Mikähän helvetti tuota Käihköä vaivaa koko ajan, kun täytyy inistä että ryssän tuhotessa Ukrainaa ja pommittaessa siviilikohteita onkin iskut Venäjälle jotenkin "ongelmallisia" Käihkön jorinat muuttuivat heti, kun tämä meni Venäjän ymmärtämisen Aleksanteri-instituuttiin duuniin, jossa vaikuttaa mm. Kangaspuro ja muita kommareita.

Käihkön puhe muuttui tasan sillä sekunnilla kun palkanmaksaja vaihtui, sitä ennen hänen juttujaan pystyi lukemaan.

Nykyisin olen aika varma mistä hän ja koko pulju saa rahoituksensa. Eihän kukaan voi tällä tavalla kääntää kelkkaansa!

Edit. Olihan tossa nyt aikamoista tuubaa. Esim pelko että iskettäisiin poliittisiin kohteisiin ja sitten rysytkin voisi ruveta tekemään tällaista. Nehän v*ittu yritti tappaa Zelenskyn ja koko perheen. Ei v*ttu taas tätä valkopesua!
 
Viimeksi muokattu:
Varsin poikkeuksellinen Bakhmut-päivitys ja poliittisen Ukrainan kannalta hyvin kiusallinen.

Eli tämä rauhallinen upseeri haukkuu aivan pataluhaksi tämän Ukrainan Bulgarian suurlähettilään nimityksen,
jota jäsen @Maidan myös täällä kitkerästi kommentoi noin viikko sitten. Selvästikin arka aihe Ukrainassa.
Harmillista monella tapaa.

Siis mikä juttu tämä on? Valaisetko hieman?
 
Puuttimen vaatimukset (!!!) tulitauolle kertovat vain siitä, että todellisuus on ehkä alkanut valjeta. Eikä niitäkään vaatimuksia kukaan enää täydestä ota.
Eiköhän se todellisuus ole valjennut sille jo aikaa sitten. Mutta ei voi pakittaa, koska on toistuvasti puhunut viimeiset 20 vuotta paskaa Venäjän suuruudesta ja etevyydestä muihin verrattuna. Mieluummin siis vetää päätyyn saakka ja tuhoaa armeijansa kuin vetää joukkonsa pois.
 
No veivataan kysymys näinpäin: millä ne Ukrainan tappiot olisivat mahdollisimman pieniä niin, ettei Venäjän tappiot siinä tapauksessa olisi mahdollisimman suuria?
*Jälkiviisasta käsienheiluttelua* parasta olisi varmaan ollut nopea, laajamittainen lännen tuki paksuineen ja hävittäjineen heti sodan alussa niin että kun soitellen sotaan lähtenyt 1. aalto alkoi luhistua se olisi juoksutettu kaikkialla takaisin rajoille. Putte olisi voinut jotenkuten säilyttää kasvonsa että paha länsi yritti provosoida 3. maailmansotaan. Mobikkeja olisi säästynyt kun mobilisointia ei edes keretty tehdä. Ryssän rojua olisi säästynyt kun sitä ei oltaisi ehditty edes rahdata rikottavaksi Ukrainaan niin paljon kuin nyt. Ja takuuvarmasti itänaapurissa alkaisi samantien uuden rytistyksen suunnittelu. Nopea ratkaisu olisi saanut Euroopan samantien takaisin imemään posket lommolla kaasua Nordstreamistä. venäjän talous ei olisi läheskään niin huolella matkalla syvään päätyyn eristyksiin kuin nyt on.
 
Back
Top