Ukrainan konflikti/sota

Varmaan joo. Uskoiskohan ?


Tokihan he esittävät väitteelle todisteet?

Venäjän puolustusministeriö väittää, että maan joukot ovat tehneet suuren raketti-iskun ukrainalaisia sotilaita majoittaneisiin rakennuksiin Kramatorskissa Itä-Ukrainassa.

Kuulostaa siltä että puhutaan useista rakennuksista.

Normaalia peilikuvatoimintaa: Ukraina iski ja tappoi sadoittain Venäjän sotilaita joten "välittömästi vastaten" ryssä sanoo iskeneensä samalla tavalla takaisin.

Epäilen, toki ei mahdotonta.
 
Viimeksi muokattu:
Samalla myös mantrasta "puolustusvoimat nostavat omalla olemassaolollaan kynnystä hyökätä Suomeen" pitää luopua, sillä Putler on osoittanut että se tekee järjettömiä hyökkäyksiä välittämättä yhtään omien sotilaiden hengestä saavuttaakseen tavoitteensa.
Jos tuo lainausmerkeissä oleva teksti on se mantra, siinähän ei väitetä etteikö Suomea voisi vallata vaan että projektille tulee hintaa. Jos puolustusvoimia ei olisi tai ne olisivat yhtä heikot kuin monella muulla EU-maalla Venäjä pystyisi valloittamaan maan paljon nopeammin ja pienemmin tappioin.
Jos Venäjä olisi tiennyt miten kauan Ukrainan sodassa oikeasti tulee kestämään ja miten suuret tappiot on edessä, uskotko että olisivat hyökänneet?
 
Viimeksi muokattu:
No, taas herää kysymys..mitä on puuhattu silloin, kun ei taistella? Onko asemia parannettu? Onko kaivettu ryömintähautoja?

Kyllä huomasin, että taistellaan. Johtajan tehtävä on antaa myös epämiellyttäviä kaivautumistehtäviä ja miettiä kuinka oma joukko täyttää mahdollisimman pienillä tappiolla sille annetun tehtävän. Summassa kaivettiin joka yö juoksuhaudat auki aina murtoon asti.

Eikö ammattimies kiinnitä yhtään huomiota tuohon videon alun ammuntaan (joka tuntuu toistuvan näissä muodossa tai toisessa jatkuvasti)? Eli räiskitään menemään enemmän tai vähemmän sinne päin... Tämä ei ole todellakaan pahimmasta päästä, mutta tuossa näyttää ampuvan aseen sivulinjalta, ei todellakaan tähtäinten läpi. Ymmärtäisin tällaisen jos esim. läheiseen (esim. 50m päähän) ryteikköön (ilman kunnon suojaa) olisi ilmaantunut vihollisia ja sieltä ammutaan jo takaisinkin. Mutta jos ammutaan kauemmas ja/tai kunnolla suojautunutta vihollista, niin tuollaisesta ei ole kuin moraalista iloa paukkeen muodossa. Tätä esintyy todella paljon. Sitä onko tuossa mikä tilanne, emme voi tietysti varmasti tietää, kohtuu vapaasti tähystelee kuitenkin ammunnan jälkeen, että kukaan nyt ei ainakaan ihan silmille ole tulossa tai luodit ropise oman poteron etureunaan.

En itse ymmärrä tätä lainkaan, riittävän lähelle ja enemmän tai vähemmän vain näköesteiden taakse suojaan (nyt tuolla Ukrainassa esim. ryteikkö tai rakennettu alue jossa seinät ei välttämättä anna riittävää suojaa edes rk kuulaa vastaan) ammuttaessa paikallaan, muuten vain melu vaikutus. Voin kuvitella että todella herkästi tuo tapa moraaliräiskintään tarttuu ilman koulutusta/tiukkaa tulikuria.

Miten tällaista asiaa nykyään koulutetaan meillä? Millä etäisyydellä opetetaan avaamaan rk:lla tuli maastossa? Vasta käskystä ryhmänjohtajalta?

Itselle homma avautui kun yritettiin maastossa ns. pään kokoisiin maali-ilmapalloihin olisiko nyt sitten ollut joltain +50m etäisyydeltä AK-47:lla ryhmänä, ei mainannut millään puhkeilla, aika kauan saatiin paukuttaa vaikka kuinka tarkkaan sihdattiin. Tuohon tyyliin "ei tähtäinten läpi" ammuskeltaisiin niitä varmaan vieläkin ja tuo oli jo 90-luvulla :ROFLMAO: Kuten todettua, jos maali olisi jotain muuta kuin ns. maastounut/kaivautunut viholinen josta ei näy kuin pää/hartialinja, eli joku rakennuksen seinusta jonka ikkunoista ammutaan tai vastaavan kokoinen ryteikkö jossa liikkuu vihollista/näkyy suuliekkejä, niin silloin on varmaan ihan paikallaan paukuttaa sinne päinkin/reilummin koska tuossa tapauksessa maali on se koko hässäkkä jossa vihollisia parveilee.

Kaivautumisesta en sano mitään, kun ei ole mitään hajua kauanko tuossa ollaan oltu jne. Jos paikka vaihtuu riittävän usein, niin rajat tulee aika äkkiä vastaan koska jatkuva maahan porautuminen vie voimat itse sotimiselta, puhumattakaan että poterot pitäisi kaivaa edes jollain tapaa toisiinsa kiinni jne.
 
Normaalia peilikuvatoimintaa: Ukraina iski ja tappio sadoittain Venäjän sotilaita joten "välittömästi vastaten" ryssä sanoo iskeneensä samalla tavalla takaisin.

Epäilen, toki ei mahdotonta.

Eiköhän tässä ole kyseessä perinteinen rybyjen kympin kertotaulu. Alimmalta tasolta ilmoitetaan, että 6 ukrainalaista eliminoitu ok-talo majoituksesta, seuraava dirikka ilmoittaa eteenpäin, että 60 ukrainalaista eliminoitu kerrostalomajoituksessa, lopullisena totuutena ilmoitetaan ukrainalaisten kärsineen 600 miehen tappiot Venäjän sankarillisen puolustusvoimien iskiessä voittoisasti koulumajoitukseen.
 
Mikähän se tavoite ja tarkoitus olisi, kun ei ole rikkauksia, vaan maa-alaa. Itämeren herruus, mutta karttaa katsoessa samaa katiskaperää olisi vaikka menisi Suomi ja Baltia mahorkan tuoksulle. Nato vahtii etelälaitaa, eli Baltia ei käy, samoin sisääntulo on Nato Norja ja Ruotsi. Ja edelleen ns. Päissä oleva "pääoma" siirtyy nopsasti , olisi yhtä tuottoisa kuin Karjala.

Ei kannata liikaa takertua siihen "miksi", kyllä he selitykset aina keksivät.

Minä voin keksiä pari muodon vuoksi:

- Eteläinen Suomi tarjoaa erinomaisen lähtöaseman hyökkäykselle kohti Pietaria, Venäjän toiseksi suurinta kaupunkia, joten sen suojelun nimissä rajaa pitää siirtää lännemmäksi
- Suomen Lappi tarjoaa erinomaisen lähtöaseman hyökkäykselle kohti Murmanskia, joten rajaa pitää sielläkin siirtää
- Murmanskin junarata on M270 raketinheittimen kantamalla (ATACMS-ohjukset), joten rajaa pitää siirtää kunnes "rataa ei voida enää uhata" (sama koskee muita sotilaskohteita rajan itäpuolella)
- Suomi kuului autonomisena alueena osaksi Venäjän keisarikuntaa, joten se kuuluu palauttaa "Äiti Venäjän piiriin"
- NATO on onnistunut harhauttamaan aikaisemmin niin rauhaa rakastavat suomalaiset kovin sotakiimaisiksi ja Venäjän vastaisiksi. Tällainen sotakiima tai sotahulluus tai "russofobia" on merkki natsismista, joten Suomi pitää "puhdistaa natseista"
- Suomessa on ihmisiä jotka nykypäivänäkin haaveilevat Karjalan palauttamisesta. Tällainen haaveilu on uhka Venäjän alueellista koskemattomuutta vastaan ja siten vaatii ennakoivan iskun jolla uhka poistetaan
- Putin tykkää kalastaa ja Suomessa on runsaasti jokia ja järviä, hyviä kalavesiä. Ehkä hän kaipaa mökkiä Järvi-Suomeen. Presidentin turvallisuus on helpompi varmistaa omassa maassa kuin vieraassa maassa, joten mökin saamiseksi Järvi-Suomeen joudutaan miehittämään koko maa
- Suomi ei ole vielä NATO:ssa ja sotaa käyvän maan lienee miltei mahdotonta päästä jäseneksi, joten sota tulee aloittaa ennen kuin Suomi saa jäsenyyden

Ukrainassa kuulemma on maan johto täynnä vaarallisia natseja jotka yhdessä Yhdysvaltain kanssa suunnittelivat kemiallisten ja radioaktiivisten aseiden käyttöä Venäjää vastaan. Lisäksi maassa on yleisesti paha natsiongelma joka vaati maan miehittämistä ja "de-natsifikaatiota" eli kansanmurhaa. Tämän jälkeen oli tarkoitus järjestää henkiin jääneille uudelleenkoulutusta, tarvittaessa vaikka vuosikymmenten ajaksi jotta heidän "mielenmaisema" saadaan muutettua "venäläiseksi".

Vai oliko se niin että NATO suunnitteli hyökkäystä Ukrainaan minkä takia "Venäjä oli pakotettu" hyökkäämään ennakoivasti, ennen kuin tämä pirullinen suunnitelma eteni toteutusvaiheeseen?

Kuten nähdään, mikä tahansa absurdi selitys / tekosyy kelpaa heille sodan aloittamiseksi. Ei ole tarpeen miettiä "miksi" vaan "miten ja millä voimalla".

-

Väitetysti lisää iskuja Melitopoliin:

 
Eikö ammattimies kiinnitä yhtään huomiota tuohon videon alun ammuntaan (joka tuntuu toistuvan näissä muodossa tai toisessa jatkuvasti)? Eli räiskitään menemään enemmän tai vähemmän sinne päin...
Tottakai niihin kiinnittää huomiota ja amerikkalaisen tutkimuksen mukaan (50-luvulta) vain pieni osa ihmisistä ampuu tähdättyjä laukauksia.
Kyllä se opetetaan edelleen, että tuli avataan tulenaloitustasalla tai erillisellä käskyllä.
Vaakaliike kun pysähtyy niin liike alaspäin alkaa välittömästi.
 
Onlo tämä se Kramatorskin "kostoisku":
2 koulua, 8 kerrostaloa ja autotallia vahingoittunut. Ei ihmistappioita.

Tämän mukaan kyse olisi samasta iskusta:


-

Seuraavalle viikolle luvataan paitsi kylmää niin myös kuivaa pakkaskeliä. En ole varma Ukrainan lumitilanteesta mutta paljas lumeton maa tarkoittaisi että maaperä jäätyy nopeammin.

 
Korsut pitää melkein rakentaa ennen kuin tilanne on päällä, jos haluaa helpolla päästä ja käyttää jotain koneitakin.

Eipä käyttökelpoisia korsuja kovin monelle ole Itärajankaan lähellä valmiina.
Valmius rakentamiseen on olemassa.

 
Mutta toisaalta ei edelleenkään kuuluta Natoon, ryssän kanssa yhteistä rajaa on paljon, ja panssareiden toimitusajat on pitkiä. Saksalla ja Ranskalla on puskuria vähän enemmän ryssään. Ennemmin annetaan varoja ostoon kuin luovutetaan kriittistä kalustoa. Välillä pitää ajatella itseäkin.
Ei ”kuuluta” NATO:on, mutta tositilanteessa NATO joustaa kun 28 maata antaa turvatakuut. Se riittää hyvin ja yli tarpeen. Meillä on myös JEF-vakuudet. Käytännössä olemme Ukrainan sodan osapuoli muiden mukana. Näin asia naapurissa nähdään ja se näkyi jo Karjala- propagandassa! Epäröinti antaa vain aikaa naapurille varustautua lisää.
 
Jos tuo lainausmerkeissä oleva teksti on se mantra, siinähän ei väitetä etteikö Suomea voisi vallata vaan että projektille tulee hintaa. Jos puolustusvoimia ei olisi tai ne olisivat yhtä heikot kuin monella muulla EU-maalla Venäjä pystyisi valloittamaan maan paljon nopeammin ja pienemmin tappioin.
Jos Venäjä olisi tiennyt miten kauan Ukrainan sodassa oikeasti tulee kestämään ja miten suuret tappiot on edessä, uskotko että olisivat hyökänneet?

Rysy aliarvio Ukrainan kyvyt, olen monesti miettinyt miten se on arvioinut Suomen maavoimat. Ilmavoimat ja merivoimat on pitkälti ammattilaisten miehittämät, mutta maavoimista ei saada käytönnössä oikeen mitään järkevää liikkeelle ilman laajaa reservin osallistumista ja vain pieni osa on niistä kertautettua (1-2vko). Millaisen estearvon ryssä on laskenut suomen reserviin perustuvalle maavoimalle omia (ennen hyökkäystä olemassa olleille) mekanisoituja ammattijoukkojaan vastaan?:rolleyes: Pahoin pelkään ettei ainakaan yläkanttiin!

Tosi vaikea sanoa mikä se meidän iskukyky olisi ollut, varsinkin jos tilanne olisi eskaloinut nopeasti, tiedä esim. kuinka paljon on naapurissa laskettu sen varaan ettei poliittinen johto kykene riittävän aikaiseen täyden LKP julistamiseen jne. Ja valmistautumiseen tarvittava aika on nimenomaan kaikki kaikessa kun armeija punnerretaan pystyyn reservistä. Heikosti olisi käynyt esim. vain kolmen ns. valmiusprikaatin voimin tuota Ukrainaan suunnattua voimaa vastaan. Niinkuin Ukrainasta nähtiin, oli todella kiven alla suluttaminen ennen hyökkäystä vaikka maa oli ollut jo vuosia sotatilassa ja kaikki varoitusmerkit huusi tulen punaisina. En todellakaan osaa sanoa mitä meillä olisi tarvittu että pääsuuntien kestöpäällysteet idässä revitään auki ja sulutetaan, yksityisten maat pv käyttöön linnoittaminen käyntiin jne. Fiksu hyökkääjähän olisi katsonut kuinka paljon joukkoja pystyy rajan lähelle kasaamaan ja miten mihinkin määrään täällä reagoidaan, samalla satuillut jotain ihan omia liirumlaarumeitaan vaikka Naton uhasta Baltiassa, sotaharjoituksista jne. Olisi ollut todella kova paikka poliittisesti täällä meillä ryhtyä riittäviin toimenpiteisiin riittävän aikaisin, jotka kuitenkin sotkee koko siviiliyhteiskunnan toiminnot ennennäkemättömällä tavalla sitten sotavuosien😬
 
T-62 vaunuja saapunut Melitopoliin. Puolalainen spekuloi, olisiko näitä vastaan pyritty iskemään aikaisemmin:

A train with T-62 tanks has reached Melitopol. Maybe that was the target of recent AU rocket artillery attacks?



Itseasiassa kun kuvaa katsoo tarkemmin niin eivät taida olla kaikki T-62 vaunuja, ovat niin kulmikkaita ainakin ensimmäiset vaunut.

Aikaisemmin nähtiin kaksi junaa joista toisen kyydissä oli T-90M ja T-72B3 obr 2022 vaunuja ja toisen kyydissä T-62M vaunuja.

Tässä kuvassa näkyvässä voisi olla T-90M ja joitakin T-72B3-variantteja, vaikea sanoa näin suttuisen kuvan perusteella.

-

Yhden ukrainalaisen porukan kranaattien käsittelyä, tekstin käännös:

eh. Ukrainian warehouse. Beautifully packed pallets dumped in a heap as it is done in Russia.

Hardworking guys, but someone should think about getting them a pallet truck, preferably a forklift


Ehkä heillä ei ole trukkia tms. mutta kertoo myös siitä että Ukrainalla on matkaa kuljettavana jos haluaa armeijastaan "länsimaisen" kaikilta piirteiltään. Toki sota hieman hidastaa tämän "matkan kulkemista"
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän TASS kirjoittaa Kerchin sillasta näin, lainatun viestin käännös:

The adventure with the damaged Crimean bridge continues. It was supposed to be repaired in December, but as you can see, work is still in progress. I wonder how long.

https://tass.com/economy/1559225?ut...m_medium=social&utm_campaign=smm_social_share

6 JAN, 08:50

First two spans of Crimean Bridge’s automobile road to be installed in January​

The Federal Road Agency also noted that the restoration work on the left side of the Crimean Bridge did not affect the movement of vehicles

MOSCOW, January 6. /TASS/. The first two spans of the left side of the Crimean Bridge’s automobile part leading from the peninsula will be installed in this year’s January, with two more to be installed in February, the Federal Road Agency (Rosavtodor) said in a message.

"The thrusting of the first two spans of the left side of the road part of the Crimean Bridge will be carried out in January. To do this, we will introduce temporary restrictions on vehicular traffic twice. Next month we will replace two more damaged spans, after which the bridge workers will install a barrier fence and lighting fixtures, lay two layers of asphalt concrete pavement and put markings," the message said.

The Federal Road Agency also noted that the restoration work on the left side of the Crimean Bridge did not affect the movement of vehicles.

At the moment, the experts have finished restoration of the platforms on the piers of the Crimean Bridge, necessary for thrusting the first span of the left side of the road. Bridge workers have already removed two of the four spans on the left side, affected by the explosion, and then restored the damaged bollards on the supports, gluing the additional reinforcement and installing wire mesh. The installation of the support section is completed when the span is thrust, the assembly of the four spans is now being carried out on the slipways of the Federal Road Agency.

"The work on the Crimean Bridge is going on around the clock. Its road part will be fully restored in this year’s March", the Federal Road Agency concluded.

Situation with Crimean Bridge​

A truck exploded on the Crimean Bridge on October 8, causing several fuel tanks of a train to catch fire. Two spans of the bridge’s roadway to the peninsula collapsed but a lane leading from Crimea to the Krasnodar Region reportedly remained intact. A governmental commission headed by Deputy Prime Minister Marat Khusnullin has been created in connection with the accident. Railway traffic on the Crimean Bridge has been restored, so was partial passenger car traffic.


Ei sanallakaan mainita junasillan korjaamista, maantieosuus pitäisi (väitetysti) olla korjattu maaliskuussa 2023 (Its road part will be fully restored in this year’s March).
 
Back
Top