Ukrainan konflikti/sota

Nyt ne sitten toteutui, sama kuin vuosien takaisessa Puolan johdon turmassa. Jokin houkutti riskinottoon ja joku sen riskin sitten otti.
Tästä turmasta en ole edelleenkään 100 varma ettei veli Venäläinen ainakin edesauttanut asiaa jollain tavalla. Kuolleet olivat kuitenkin porukkaa joka vaati kovia toimia Venäjää vastaan aikana jolloin Putin valmisteli nykyistä maailmantilannetta, eikä minkään saanut häiritä illuusiota.
 
Israel on asettanut lähes täyden aseiden myyntikiellon Ukrainalle, koska se pelkää, että Venäjä voisi kostoksi käyttää Syyriassa olevia joukkojaan rajoittaakseen Israelin ilmaiskuja Iranin ja Hizbollahin joukkoja vastaan.

Lehden virkamieslähteiden mukaan Etelä-Korea oli Israelia halukkaampi tekemään yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa Ukrainan tykistöammusvarastojen täyttämiseksi.

Etelä-Korea kuitenkin vastusti tykistöammusten lähettämistä Ukrainaan maassa sijaitsevasta Yhdysvaltain ammusvarastosta, joskin eri syistä kuin Israel.

Maan hallitus ei halunnut, että R.O.K. (Republic of Korea) -merkinnällä varustettuja tykistön ammuksia päätyisi Ukrainaan Etelä-Korean asevientisääntöjen vastaisesti.



Saksan liittokansleri Olaf Scholz ei ole toistaiseksi suostunut toimittamaan näitä taistelupanssarivaunuja tai sallimaan kolmansien maiden lähettää omia panssarivaunujaan Ukrainaan. Muut maat ovat ilmoittaneet haluavansa lähettää osan Leopardeistaan Ukrainaan, mutta voivat tehdä sen vain Saksan luvalla.

Tiistaina ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi Davosin talousfoorumissa toivovansa, että päätös Leopard-taistelupanssarivaunujen toimittamisesta Ukrainaan tehdään ja että Suomi on valmis osallistumaan toimituksiin.
Kiina on ollut jo vuosia täysboikotissa - en osta edes riisiä sieltä. Mutta tämän sodan antina on tullut laajennukset Sveitsiin, Israeliin, Turkkiin ja Unkariin. Helppoa, eikä tunnu siltä että oikeastaan mitään merkityksellistä tuotetta tai palvelua olisi jäänyt vaille. Ostelkoot nuo runkut toisiltaan.
 
Saksa, Ranska ja Sveitsi eivät ole tehneet sopimuksia. Kysymys on vaan näiden maiden omasta nahjustelusta, ei siinä ole mitään sen kummempaa.

Kyllä siinä taitaa olla kysymys muustakin kun nahjustelusta.

Sveitsi toimii kuten on aina toiminut. Sveitsi on puolueeton maa jonka moraalinen selkäranka on olematon silloin kun rahasta puhutaan :ROFLMAO: Ranska pelaa omaa suurvaltapeliään eikä Ukraina ole sillä pelikentällä niitä tärkeimpiä nappuloita.

Saksa on isompi kysymysmerkki sillä sen touhuissa ei ole mitään järkeä nyt kun kaasuhanat on kiinni ja putket poikki. DDR kummittelee vieläkin huomattavan laajoilla alueilla siellä taustalla ja vaikuttaa suuresti maan sisäpolitiikkaan ja jossain määrin myös ulkopolitiikkaan mutta ei tätä vetkuttelua ja vitkuttelua voi sen piikkiin laittaa. Saksa kuseskelee omille kintuilleen ja syö omaa uskottavuuttaan niin EU:ssa kun sen ulkopuolellakin. Tuskin siellä mitään Molotov–Ribbentrop sopimuksia on neuvoteltu ja allekirjoiteltu mutta joku tässä Saksan ja varsinkin Scholzin ja SPD:n touhuissa haiskahtaa todella pahasti.

olaf_scholz_4051585.jpg


Kaikilla on tässä kapisessa maailmassa omat motiivinsa toiminnalleen ja myös toimimattomuudelleen mutta onhan tässä kaikessa myös sitä ihan aitoa nahjustelua. Vaikka Putin teki valtavan virhearvion Ukrainan ja ukrainalaisten kohdalla niin ikävän selväksi on tullut että Putin laski Euroopan hampaattomuuden tismalleen oikein. Ukraina taistelee kuin leijona mutta ilman USA:ta sillä ei olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia voittaa tätä sotaa. Olemme menossa Natoon jos Turkin sulttaani ja Unkarin putinisti sen vielä joskus sallivat mutta tätä asetelmaa kannattaa todellakin pohtia myös Suomessa sekä ilman Natoa että sen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Se alkoi taas sanojen vääntely omaksi parhaaksi ja historiasta muistetaan mitä halutaan.
Ukrainan Siviilien tappamiselle oikeutta haetaan Leningradista.
Kovin läpinäkyvää propagandaa...
TAAS ryssä syyttää kaikkia muita siitä mitä ite tekee. Tämä on jo toinen kerta (ainakin) sadan vuoden sisällä, kun ryssä tuhoaa Ukrainan kansaa pahimman kykynsä mukaan. Ja kuinka monessa paikassa muualla sama on toistunut viime vuosikymmenien aikana?
 
Lipetskin alueella tapettiin aseistautunut sotilaskarkuri. 31-vuotias mies oli lähtenyt omin luvin sotatoimialueelta viime perjantaina, Lipetsk sijaitsee n. 300km Harkovasta itään.

Footage from the place of liquidation of the escaped deserter appeared on the Web​

Serviceman Dmitry Perov, who escaped from the special military operation (SVO) zone, was liquidated on January 18 in the village of Novouglyanka, Lipetsk Region. Photos from the place of liquidation of the deserter appeared on the Web.
Earlier on Wednesday, the press service of the government of the region reported that a serviceman wanted for unauthorized abandonment of a military unit "was discovered and eliminated." They assured that there was no threat to the residents, and the situation was under control of law enforcement agencies.

Perov , 31, escaped with automatic weapons and grenades on January 13, according to Izvestia . The fighter who left the NVO zone was in Voronezh, where he took money from his mother and went to relatives in the Lipetsk region. Already at the house in the village of Novouglyanka in Usmansky, a serviceman noticed a patrol. Then Perov disappeared, all forces were thrown into his search.


The placement of orientations for Dmitry Perov became known on January 18. It follows from them that the day before, on January 17, the serviceman was in Voronezh. He is 180 cm tall, has a slim build, is bald, and wears a beard and mustache. Dressed in dark green camouflage.

The search for an armed deserter was carried out in Voronezh and the Lipetsk region. This morning he again tried to get to his home and ran into law enforcement officers.
https://iz.ru/1456368/2023-01-18/poiavilis-podrobnosti-likvidatcii-sbezhavshego-iz-zony-svo-voennogo
 
Back
Top