Ukrainan konflikti/sota

Tietoa vai kuvitelmaa ? Irakin 1 vaiheessa A10 kuiten olivat jotain. Rysyn IT rintamailla ?
Kyllä tässä vuoden aikana on useamman foorumistin taholta A10 ehdoteltu. Aina on kuitenkin löytynyt viisaampia toteamaan, että hommassa käy juuri noin kuin totesin (twitterissä lanka yms.). Jos olet seurannut tätä sotaa niin aika monta SU-24/25 yms. on tuhoutunut puolin ja toisin. A10 olisi vain hiukan parempi korvike, jota ei juurikaan pystytä suojelemaan. A10 voi toimia käsittääkseni vain kun on täydellinen ilmaherruus. Sehän on ihan helvetin hidaskin.
 
Tässä vielä Oryxin numeroiden jakautuminen eri vaunutyyppien kesken. Leveä taulukko joten jaan sen kahteen osaan, tässä T-62 ja T-72 perheiden vaunut:

Katso liite: 73300

Tässä T-80 ja T-90 perheet sekä "tuntemattomat" ja rivien summat sivummalla:

Katso liite: 73301

Ei voi olla kiinnittämättä huomiota suureen tuntemattomien määrään: 184 kpl.

Tunnistettujen vaunumenetysten määrä 1 464 kpl, tosin näistä "tuntematon T-72" on 100 kpl ja "tuntematon T-80" on 4 kpl.

Kirjaan tähän taulukkoon Oryxin numerot aina kuukauden vaihteessa ja sama taulukko vie nämä numerot tuohon toiseen, edellisessä viestissä jaettuun taulukkoon jossa on vertailu Altyn73 numeroiden kanssa.
Nämä sinun viestisi ovat kyllä melkoisia infopläjäyksiä. Suuri kiitos näistä. Juuri tämänkaltaisten viestien takia keskustelupalstat mielestäni hakkaavat muun sosiaalisen median noin 6-0.

Jos saa toivoa, niin viitsitkö lisätä tuohon rivit "Rivissä vuoden 2022 alussa" ja "Tappio-%" (tietenkin vain niihin, joihin sen pystyy laittamaan)? Sinulla kuitenkin on nuo tiedot jo valmiiksi ja ole kätevä Excelin kanssa, enkä viitsisi kopioida lukuja suoraan sinulta.
 
FSB:tä ja sen lonkeroiden pituutta vähättelemättä, hyvä muistaa kuitenkin tämä (alleviivaukset minun):

Car accidents are annually responsible for approximately 1.3 million deaths worldwide, according to the World Health Organization (WHO). In the United States, the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) projects there were an estimated 42,915 traffic fatalities in 2021, a 10.5 percent increase compared to 2020 and the highest annual percentage increase in the Fatality Analysis Reporting System’s history.

Fifty-five percent of motor vehicle deaths were the result of single-vehicle crashes, according to 2020 statistics published by the Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

The Association for Safe International Road Travel (ASIRT) reports that road traffic injuries are the leading cause of death among people aged five to 29. More than half of all road traffic deaths occur among vulnerable road users, such as pedestrians, cyclists and motorcyclists, and they are also the single greatest annual cause of death of healthy U.S. citizens traveling abroad.

Liikenteessä kuolee väkeä suuri määrä vuosittain. Loikkarin osalta muistettava myös: vieras ihminen vieraassa maassa, ei välttämättä kokemusta amerikkalaisesta ajotyylistä. Toki voinut olla väärässä paikassa väärään aikaan - tai myös humalassa tai muuten varomaton.

Tuosta uutislinkistä pieni palanen (alleviivaus minun): LÄHDE

SECAUCUS, New Jersey (WABC) -- A pedestrian was struck and seriously injured in Secaucus, New Jersey on Thursday.

The victim was hit outside the Xchange Place complex on New County Road at Riverside Station Boulevard just after 6:30 a.m.

The vehicle left the scene, but
a person believed to be the driver was detained nearby.

-

Venäjällä nähty paljon tulipaloja. Isossa maassa palaa paljon vuoden aikana, venäläisen tuntien heillä enemmän kuin monessa muussa vastaavankokoisessa verrokkimaassa.

En silti laittaisi jokaista tulipaloa Ukrainan partisaanien ja sabotöörien tekosiksi. Kuten en laittaisi jokaista loikkarin kuolemaa tai vammautumista Venäjän ninjojen iskuksi (mikä ei tietysti tarkoita etteikö osa näistä voi olla heidän tekosia).
Sen mitä USA käynyt (erityäin vähäinen kokemus) niin porukka tuli baariin kukin omalla autollaan, eihän sielä edes ole kevyenliikenteen väyliä, eli pienissä sievissä ajo on kyllä yleistä, vaikka olut puistossa pitääkin nauttia paperipussiin kätkettynä.

Venäjän tulipalot joo, niitten määrä varmaan on suurimmaksi osaksi sodan takia pompannut silmille. Jos miettii, että suomessa palaa suunnalle 2 isompaa teillisuuslaitosta tms. /Vuosi = ryssän väki määrään suhteutettuna 2,5/kk ja siihen kun vielä huomioi kaiken muun ryssimisen ja piittaamattomuuden, niin onhan niitä.

Uhrejakin saattaa tulla näppärästi, itse oon tasan yhden kerran matkustanut venäläisellä risteilylaivalla n. 10V sitten, yöllä alkoi hälytys soida hytin kaijuttimissa ja käytävällä, olin kavereiden kannssa kyllä suurinpiirtein ainoa joka kävi käytävällä kurkkimassa, että mikä homman nimi. Vissiin oli ihan normaali hommaa...
 
Paljon puhutaan osint- ja rysylähteissä deep battlesta eli neukkujen kehittämästä vähän hitaammasta salamasodasta. Vaikea nähdä, että konsepti toimisi sen alkuperäisessä tarkoituksessa, jos vastustajalla eli Ukrainalla on todennäköisesti maailman parhaimmat kevyet dronejoukot yhdistettynä tykistöön. Deep battlen ensimmäinen aalto jää nyt kuolemaan jalkautumisalueelle ja laajaa läpimurron mahdollistavaa joukkojen sitomista ei tapahdu.
 
Eilinen Konstantin käsitteli venäjän outojen exitusten aaltoa.

images
 
Pakkoluettava ketju foorumisteille. Itsekin viime aikoina huolestuttanut lisääntynyt Lancet -lorvijoiden käyttö UA tykistöä vastaan. Tässä poraudutaan ensisijaisesti M777. Lisäksi lääke tähän toisessa twiitissä.
https://threadreaderapp.com/thread/1619064842165575682.html

Final Roll-Up:
-152+ M777 delivered
-35 damaged/destroyed
-9 months of use, 1 of the 1st NATO arty systems in Ukraine
-Barrels firing up to 7k rounds before replacement, 4k more than expected
-A key weapon system for Ukraine that’s made a huge difference on every front

 
Viimeksi muokattu:
Mitä enemmän ryssiin aletaan meillä kyrpiintymään Ukrainan tapahtumien takia, sitä enemmän meidän media tuputtaa juttua "hyvistä" ryssistä... Tartte telkkaria kovin kauan kattoa, ni jo siellä on joku iigori haastateltavana, kun hää Suomessa opiskelee ja naimisiinki menny, saattaa muijansaki tuoda tänne jne. Tai sitte joku paleface ( nään puolueen värejä, ku sen turvan edes nään vilahdukselta telkkarissa) runoilee kapina juttuja punasista.... Haastatellaan jotain itäsuomen (asun ite melko idässä.) yrittäjää kuin häntä korpee, ku ei ryssät oo jonottamassa Viipurinrikilää hältä... ei perkele... Mä rinnastan tommosen yrittäjän samaan, ku joku Suomussalmelainen olis perustanu Talvisodassa myyntipaikan näkkileivälle Haukiperän lossin kieppeille: " kauppa käy hyvin, 44d:n ja 163D:n porukka ostaa hyvin leipää, niil on nälkä, seuraavaks ajattelin myydä villapipoja, huopatöppösiä ja rukkasia, ku niil kylmäkin on." . No se kyl on tiedetty kenen käsissä meidän media nykyään on...
 

Nyt ei Ukraina uskalla ottaa omiaan poikkeen, kun ryssä elää mielikuvitus valtioissa Moskovan ajassa 😂 voe helevettiläinen !

Venäjä määrää miehittämänsä alueet siirtymään Moskovan aikaan​

klo 14:10: Venäjän valtionalainen uutistoimisto Tass raportoi miehitettyjen Donetskin, Luhanskin, Zaporižžjan ja Hersonin alueiden saaneen määräyksen siirtyä käyttämään samaa aikavyöhykettä Kremlin kanssa (UTC +3).

- Lähitulevaisuudessa "Donteskin kansantasavalta", "Luhanskin kansantasavalta", sekä Zaporižžjan ja Hersonin alueet tulevat osaksi toista aikavyöhykettä, sitä jossa Moskovan aika toimii, Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriö tiedottaa.

Aiemmin kyseiset, Ukrainalata anastetut alueet ovat toimineet Kiovan ajassa (UTC+2), joka on tunti Moskovaa vähemmän.

Asiaa koskeva lakiesitys on ministeriön mukaan jo toimitettu Venäjän federaation hallitukselle.

- Tällä hetkellä Moskovan aika toimii de facto uusilla alueilla, ja uusi lakiehdotus korjaa tämän, ministeriö ilmoittaa.

Venäjä liitti kyseiset alueet itseensä syyskuussa laittomaksi katsotussa "kansanäänestyksessä". Sittemmin Ukraina on kuitenkin onnistunut valtaamaan osan Hersonin alueesta takaisin haltuunsa.
Tämä piti tehdä että henkilön kelloa katsomalla selviää puoli 🙃🤡
 
Kyllä tässä vuoden aikana on useamman foorumistin taholta A10 ehdoteltu. Aina on kuitenkin löytynyt viisaampia toteamaan, että hommassa käy juuri noin kuin totesin (twitterissä lanka yms.). Jos olet seurannut tätä sotaa niin aika monta SU-24/25 yms. on tuhoutunut puolin ja toisin. A10 olisi vain hiukan parempi korvike, jota ei juurikaan pystytä suojelemaan. A10 voi toimia käsittääkseni vain kun on täydellinen ilmaherruus. Sehän on ihan helvetin hidaskin.

Jos ajattelee mihin A-10 on suunniteltu, sen alkuperäinen tarkoitus on ollut möyhentää Länsi-Saksaan tunkeutuvia panssarilauttoja. Tässä tilanteessa lännellä olisi ilmaherruus ja vihollinen tunkeutunut syvälle linjojen läpi, eli ilmatorjunta lähinnä se mitä lautan perässä tulee orgaanisesti. A-10 etu olisi tässä että ne pystyvät toimittamaan panssarintorjuntaa laajalle alueelle ja iskemään nopeasti esim. läpimurtoja vastaan.

Samaan toimintaympäristöön voisi päästä runsaalla SEAD-toiminnalla ja varmaan tämä olikin Irakin onnistumisten takana. Sen jälkeen on kuitenkin ilmatorjunta kehittynyt, hävittäjien ohjuksien kantomatka pidentynyt ja olkapääohjukset yleistyneet entisestään, niin maatalouskoneet ovat entistä ahtaammalla.
 
Ilmahälytykset poistuneet lähes kokonaan. Ei ainakaan vielä tiedossa muita kuolonuhreja kuin tuo yksi 55v mies Kiovassa. Kameraseurannan perusteella koko episodia ei taas olisi huomannut ensinkään. Vaikka pillit välillä taustalla soi ei porukka niistä hirveämmin välitä, asiat hoidetaan ja elämä jatkuu.
 
Olen hieman keskuudessani miettinyt tätä paljon mainostettua Venäjän tulevaa suurhyökkäystä - pari kuukautta aiemmin se oli tulossa uudestaan Kiovaa kohti Valko-Venäjältä, nyt tuosta ei ole enää juuri mitään mainintoja, enemmänkin puhutaan Bakhmutista tai ihan vain yleispiirteisesti. Notta miten reaalinen se siis on? Ja koska on tulossa? Olen muodostanut itselleni sellaisen käsityksen, ettei siellä ihan ensiluokkaista rautaa ole liiaksi käytettäväksi eikä ihan ensiluokkaista miehistöä. Mutta katsotaan.
 
Eikös tässä viikon-puolentoista sisään ollut joku uutinen jossa kääpiö oli antanut käskyn Gerasimoville vallata Donbas maaliskuuhun mennessä? Ukrainan tiedustelun mukaan, tiedä onko tuo totta vai ei mutta monet lehdet sitä kirjoitteli.
Jos tuo kuitenkin pitää paikkansa niin oletettavasti jonkinlainen isompi offensiivi on hyvin pian alkamassa.
 
Back
Top