Ukrainan konflikti/sota

Jotenkin taas tuntuu yhtä tyhjän kanssa nuo Leopard 1 lähetykset. Olispa joku sanonut Aatulle keväällä -43, että ne Kurskiin tarkoitetut Pantterit toimitetaan heti kohta keväästä -44...
Tässäkin on heitetty aikaa hukkaan ja puristeltu kiveksiä ainakin sen puoli vuotta. "Niihinhän ei ole ampumatarvikkeita"
Ei muuta kuin kakkapuheet sikseen, Rheinmetal kolmeen vuoroon ja kaijuttimista Vorwärts mit unser Rommel soimaan.
 

Paniikin lietsomista ja harhaisten uhkakuvien luomista, kansaa pelotellaan taas...

"Lehden tietojen mukaan esimerkiksi eteläisen Krasnodarin alueen paikallisviranomaisten kerrotaan käyttävän tänä vuonna yli kuusi miljoonaa ruplaa pommisuojiin, kun taas Nižni Novgorodissa käytetään 50 miljoonaa ruplaa ja Rjazanissa lähes miljoona ruplaa."

Nämäkin ruplat "katoavat" jonnekin🤣🤣🤣
 
Viimeksi muokattu:
Valko-Venäjästä ja Ukrainan sodasta juttua
Sviatlana Tsikhanouskaya, Katia Gold, Mark Hetrling ja Leon Hartwell.
Tshikhanouskaya ei ole kuin vajaa puol tuntia mukana.
 
Sveitsin aseteollisuus on ainakin ottanu tappiota
Niin, sitä voi olla rauhan aikoina sotavälinetuottaja, mutta sitten kun niitä välineitä tarvittaisiin sodassa ja sanot ettei niitä saa käyttää sotimiseen, niin kyllähän siinä voi muutama mitvit-kysymys tulla...

Ostaisitko sinä laastarit ja pitkäaikaisen sopimuksen yhtiöltä joka kertoo etteivät ne saa olla kosketuksissa veren kanssa...
 
Leopard 1:stä on ollut samat lätinät joka kerta kun vaunut on tulleet täällä puheeksi.

Lyhyesti: lämppärit ja ammunnanhallinnat on samaa tasoa 2A4 kanssa. Tykki on ihan jeppis jos ei tarvitse edestä ampua uutta vaunua. Parhaiden puikkojen määrä vähän kysymysmerkki. Liikkuu hyvin, suojaa varsin heikosti.

Jossain muistan nähneeni jonkun Leo 1:stä käyttäneen jampan kommentin että harjoituksissa Leo 2 vastaan oli ihan hyvä mahis pärjätä jos vain pääsivät ampumaan ensin.
Vähän turha keskustelu tämä. Ukraina tarvitsee jokaisen tankin mikä lännestä irtoaa, on niin yksinkertaista. Ei noita lähetä läpimurtoa tekemään etulinjaan. Vielä parempi jos saadaan 100 kpl samanlaista, jolloin hiukan suuruuden ekonomiaa logistiikassa yms.
 
Ukraina on saamassa nyt merkittävän määrän myös vanhempaa Leopard-1 kalustoa.

Miten hyvin nuo toimivat osana hyökkäystä? Selvää taitaa olla, ettei niitä kannata laittaa hyökkäyksen kärkeen vaan kärkenä parempi pitää länsipanssareita.

Mutta esim kärjen perässä 1-2 km tai tukemassa perässä tulevia rynnäkköpanssareita kun vihollispanssareiden kohtaamisesta ei ole enää samanlaista riskiä?
Rintamaa on 1000 kilometriä. Kaikelle toimivalle löytyy sijoitus ja käyttöä, ukeilla on ukkoja miehistöksi. Ei noilla tarvi mennä kärjessä.
 
Henk koht en voi ymmärtää miksi ihmiset tahtoo katsoa kuolevaa ihmistä oli se sitten vaikka ryssän sotilas. Saako tuosta jotain kiksejä? Nää droonit vaikkakin helvetin käteviä ja vittumaisia ovat niin on kyllä myös nykyaikaisen sodankäynnin yksi vastenmielisimmistä jutuista. Kannattaa muistaa että ryssälläkin on noita ja ne kuvaa ihan samanlaista materiaalia.
Miksi muuten niitä ei näy täällä?
 
Vähän turha keskustelu tämä. Ukraina tarvitsee jokaisen tankin mikä lännestä irtoaa, on niin yksinkertaista. Ei noita lähetä läpimurtoa tekemään etulinjaan. Vielä parempi jos saadaan 100 kpl samanlaista, jolloin hiukan suuruuden ekonomiaa logistiikassa yms.
Joo, olen täysin samaa mieltä. Huvittaa vaan kun muistan nähneeni samat kysymykset ja vastaukset ainakin parin kuukauden välein.
 
Venäjän ohjuslaukaisujen määrät viimeisenä neljänä kuukautena. En ole varma, mutta tähän ei välttämättä ole laskettu mukaan Iranin mopedeita, vaan olisivat "ainoastaan" ballistiset ja risteilyohjukset. Pitää verrata muihin lähteisiin mm. Reznikovin tiedotteisiin, jos haluaa tarkistaa:


Ei välttämättä tarkoita että "ohjukset loppumassa" vaan ehkä tammikuu oli hiljaisempi, jotta helmikuussa tai maaliskuussa voidaan ampua enemmän.

TOISAALTA tammikuu on ollut selvästi hiljaisempi, joten jos tätä jatkuu helmi- ja maaliskuun ajan niin ehkä ohjukset ovat tosiaan käymässä vähiin.

-

JR2 kuullut juoruja että Venäjän ja Valko-Venäjän väleissä nähtävissä rakoilua:



Mitäpä tästä tuumisi? Venäjä ja Valko-Venäjä on tiiviisti sidottu toisiinsa monella eri sektorilla. Toisaalta Lukashenko on toistaiseksi onnistunut pitämään maansa irti suorista sotatoimista. Silti kuulee myös huhuja siitä että pohjoisen suunnalta voisi tulla uusi yritys joko kohti Kiovaa tai jonnekin muualle (ei ole toistaiseksi nähty joukkojen siirtoja muuten kuin harjoitusalueille).
Huhuja liikkuu, että Luka olisi Afrikan reissun jälkeen hakenut perheensä ja kerännyt kimpsut ja kampsut ja lentänyt Arabiemiraatteihin. Voisiko olla, että uhmakkaampi käytös ja pieni haastaminen johtuisi siitä, että Luka olisi jo jättänyt V-V:n pölyt taakseen…

Edit. Tässä vielä lähde parin päivän takaa.
https://twitter.com/kenroth/status/1621894534673088515?s=46&t=JtXpNnKDPnh1BxNyEc-Q7g
 
Back
Top