Ukrainan konflikti/sota

https://www.cnbc.com/2022/12/05/spa...ilitary-variation-of-starlink-satellites.html Starshield on näköjään sotilasversio Starlinkistä, erona on paremmat suojaukset.

Todella kaksinaismoraalista toimintaa Muskilta, myy kahta periaatteessa samalaista tuotetta, joista toista ei saa käyttää 'hyökkäyksellisessä' käytössä vihollislinjojen linjojen takana ilmeisesti edes Venäjän Ukrainalta valtaaman alueen sisäpuolella. Rahan tekeminen tässä haisee, militääri-teknologiassa on kovat katteet, tuote on osoittautunut toimivaksi kentällä ja sille on odotettavissa isot markkinat. Lanseerattiin softaltaan? erillainen ja paremmin suojattu versio, joka on tarkoitettu sotilaskäyttöön ja samalla rajoitettiin alkuperäisen käyttöaluetta.

Shotwell’s admission that SpaceX, which was founded by Elon Musk, has prevented Ukrainian soldiers from fully using the technology confirms the long-standing belief that Musk and the company are uneasy with Ukraine’s military use of Starlink.
Speaking with reporters after, Shotwell argued that Starlink had sent units to Ukraine to “keep the banks going, hospitals, keep families connected.”
“We know the military is using them for comms, and that’s OK,” Shotwell added. “But our intent was never to have them use it for offensive purposes.”
Jos olisin itse aihetta Ukrainassa säätämässä niin yksi tärkeimmistä asioista Starlinkin suhteen olisi estää sen käyttö ryssän hallitsemilla aluilla. Geofencing kun toimii Starlinkissä todella hyvin niin tuo onnistuu metrien tarkkuudella. Syy on se että kaupallisesti vaikka Puolasta ostettu ja sitten ryssän kentälle muiluttama pääte ei saa antaa yhteyttä örkkiarmeijan käyttöön. Hoitakoot viestintänsä avoimilla radioilla ja muilla ryssän teknologiaihmeillä.

Toinen asia mitä tekisin on että sovitaan USA:n kanssa että järjestetään jokin määrä päätteitä liittymillä joissa ei ole aluerajoitusta. Ja huolehditaan että ne pysyy tallessa eli niitä ei voi olla jokajampan repussa. Näin turvataan oma kommunikaatio ja estetään ryssältä sama etu. Opsec syistä hoidetaan niin että operaattori eli Starlink pakotetaan aiheen suhteen mykäksi ja antaa Starlinkin keksiä ne meriselityksen. Tämä on myös vakiokäytäntö muissa USA:n militaryhankinnoissa. Kyse on heidän omasta siviilituotteesta ja imagosta.

Lopputulos näyttää tänne nojatuoliin juuri tälle. Musk ja Starlink ei hiisku mitään USA:n hankkimista päätteistä. Mutta kommentoi omaa siviilituotettaan. Ja ulosanti on 100% taattua Muskia eli saa laajaa ja suurta älämölöä aikaan somessa. Lisäksi järjestely ei varmasti miellytä kaikkia Ukrainalaisia mutta näin se tuppaa olemaan kaikissa opsec ja turvallisuusasioissa. Joku joutuu aina kärsimään.
 
En usko että Elon:kaan on noin lapsellinen oikeasti. Olisi mielenkiintoista tietää oikea syy, miksi vaihtanut venäläisten puolelle.
En usko, että tekisi tämän jos US republikaaneissa ei olisi koko ajan kasvavaa Maga-liikehdintää, joka on pelottavan venäjä-myönteinen.

Ehkä hän haluaa lisää poliittista valtaa ?
Ostamalla Twitterin ja tukemalla Maga-porukkaa, saattaa yrittää saada poliitikkojen tuen ja valtaa tulevaisuudessa.

No joka tapauksessa, näin toimimalla se lisää 3 MS riskiä ja aiheuttaa lukemattomia turhia kuolemia Ukrainan nuorille ikäluokille. Mulkku.
Muricassa korporaatiot ja hallinto ovat kuolinkuristuksessa, toinen ei tee mitään mitä toinen ei hyväksy. Muskin kapinallisimago on naurettavaa pelleilyä. Koko kulttuurisota jossa Musk on muka hyvis on suurta nukketeatteria. Muistetaanpa nyt että jos USAn hallinto ei halua että Musk ampuu asioita avaruuteen, hän ei sitä saisi tehdä. Hänen satelliittinsa ja avaruusinternettinsä palvelee sitä ja siten mitä Washington haluaa.

Mutta tämä korkean tason 4D shakkipeli, liikkeet ja vastaliikkeet, muistuttaa nykyään enemmän vammaisten apinoiden Uno-peliä itse keksityillä säännöillä ja konetuliaseilla. Tällaista se on kun hallinnolla ei ole moraalia, periaatteita tai edes pitkän aikavälin suunnitelmaa. Neljän vuoden tähtäimellä sählätään sinne tänne. Ilman ryssälän hyökkäystä Biden, Burisma ja Ukrainan korruptio olisivat etusivulla kaikkialla, ja syystäkin. Trumpin liikkeitä en halua edes kuvitella, toivottavasti putoaa pelistä varhain ja menee vaikka golfaamaan.

Amerikan hallinto ja sen yksi etäispääte Musk & starlink eivät yksinkertaisesti tiedä mitä tekevät. Tai sitten tietävät, mutta tavoite ei ainakaan ole Ukrainan voitto mahdollisimman nopeasti ja vähillä uhreilla. Ukraina tarvitsee johdonmukaista, yksiselitteistä materiaalista tukea ja apua. Ilman tällaista soutamista, huopaamista ja jeesustelua eskalaatiosta.
 

Hmm, eikö tämä isku tapahtunut jo pari päivää sitten? Jotain videoita tästä taisi olla. Mutta, voisiko olla, että venäjä yrittää kumminkin maihinnousua tuolla Odessan länsipuolella, sekä yrittä luoda sillanpää aseman tuonne? Maihinnousu sekä Transnistriassa olevat joukot voivat jotain jopa saada aikaiseksi. Tietenkin siinä sotketaan Moldova mukaan sotaan, mutta se ei taida tässä sotkussa olla Moskovalle enään mikään ongelma. Valtava riskihän tuo olisi, mutta toisaalta jos venäjä voi uhrata tuhansia sotilaita päivässä tuolla idässä, niin miksipä ei?

Tätä samaa siltaa yritettiin paskoa jo sodan alkuvaiheessa ohjuksin ja sitä onnistuttiinkin vaurioittamaan. Nyt ilmeisesti työ saatettiin loppuun. Silloinkin spekuloitiin maihinnousun mahdollisuudella.

Vaihtoehtoinen huoltoreitti kulkee Moldovan kautta hieman pohjoisempana, mutta se on kuitenkin Moldovan hallinnassa olevaa aluetta eli ei kuulu Transnistrian mielikuvitustasavaltaan. Siviilipuolen tarviketta sitä kautta voitaneen toimittaa, mutta sotilaskalustojen siirtoon Moldova ei välttämättä taivu jos pelkää eskalaatiota Transnistrian osalta.

1676291118599.png

Dniestr kansallispuisto on sitten vissiin sen luokan hetteikköä/vanhaa merenpohjaa/jättömaata, että sinne ei Ukrainan puolella ole mahdollista tietä rakentaa edes tilapäisesti. Jotain kaseikkoa/kaislikkoa ja suopohjaista maastoa.

1676291328653.png

Onko Venäjllä oikeasti enää kykyä / uskallusta lähteä yrittämään maihinnousua tai maahanlaskua tuonne? Meri on aika miinainen paikka noilla main ja jos tuolla sillalla ja potentiaalisella maihinnousulla (+tukihyökkäys Transnistriasta sivustaan/selustaan) on jo kuukausia sitten spekukloitu foorumilla, niin jotenkin myös UA armeijan täytynyt siihen varautua.

Muok: foorumin postauksia ensi-iskuista sillalle huhti-toukokuussa 2022.

 
Viimeksi muokattu:

Denmark hands over all its Caesar self-propelled guns to Ukraine​


Denmark has handed over to the Ukrainian army all self-propelled artillery installations of the French production Caesar, which it owned, the Ministry of Defense of Ukraine said.

"Denmark has given Ukraine all of its Caesar self-propelled howitzers. A true friend who knows that our fight is Europe's fight. Tak, Danmark," according to the Twitter post.

As reported, the Danish government agreed on the transfer of the Caesar ACS on January 19. According to the decision, Ukraine received 19 howitzers. At the same time, it was noted that the transfer of self-propelled guns to Ukraine would delay the deployment of the first brigade of Denmark, so the Danish government is considering the possibility of launching a rapid acquisition of new weapons.

https://en.interfax.com.ua/news/general/890942.html
 
Joo, en missään nimessä usko, että tuolla operaatiolla on mahdollisuutta onnistua, kunhan mietin, mitä venäjä voisi yrittää. Ja kuten sanoin, venäjä on aika epätoivoinen, niin tällainen tuhoontuomittu yritys voisi olla jopa tulossa.

Eli, tuon sillan kautta yhteys poikki tuonne Odessan suuntaan, jonka jälkeen Mustanmeren laivasto suorittaa maihinnousun. Tämän jälkeen otetaan pari lentokenttää haltuun, jonka jälkeen kymmenet koneet tuovat lisää joukkoja. Ja kun sillanpää on varmistettu, niin sitten marssitaan Moldovan läpi tunne Transnistriaan. Ja kun sota jossain vaiheessa loppuu, niin tästä alueesta muodostetaan Kalingradin kaltainen mätäpaise, jolla koko Ukrainan eteläinen rannikko saadaan mottiin. Toisaalta, tämä kuulostaa just siltä, mitä eräs bunkkerirunkkari voisi siellä yksikseen miettiä.

Ihan mielenkiinnosta, mikä tuon ryssän Mustanmeren laivaston tilanne on? Nehän lähti liikkeelle pari viikkoa sitten, mutta onko mitään uudempaa tietoa?

Jep. Tämä on sellainen suurvalta -tason strateginen isku ja suunnitelma, jolla saisi motitettua Ukrainan/Odessan sekä yhdistettyä Transnistrian Mustaan mereen. Vuosi sitten olisin uskonutkin Venäjän tällaiseen kykynevän, mutta en enää.

Ukrainalla on ollut aikaa iskuun valmistautua ja rannikkopuolustus on tuolla suunnalla varmasti kunnossa. Miinat ja ohjukset pitänevät Mustan meren laivaston kaukana rannasta ja VDV on oletettavasti edelleen hyvin aneemisessa kuosissa tappioiden jälkeen. Matka rannikolle on pitkä niin ilmassa kuin meren kautta ja osasto todennäköisesti tulisi havaituksi vähintään Naton toimesta.
 

Hmm, eikö tämä isku tapahtunut jo pari päivää sitten? Jotain videoita tästä taisi olla. Mutta, voisiko olla, että venäjä yrittää kumminkin maihinnousua tuolla Odessan länsipuolella, sekä yrittä luoda sillanpää aseman tuonne? Maihinnousu sekä Transnistriassa olevat joukot voivat jotain jopa saada aikaiseksi. Tietenkin siinä sotketaan Moldova mukaan sotaan, mutta se ei taida tässä sotkussa olla Moskovalle enään mikään ongelma. Valtava riskihän tuo olisi, mutta toisaalta jos venäjä voi uhrata tuhansia sotilaita päivässä tuolla idässä, niin miksipä ei?

Tuota siltaa vastaan on hyökätty koko sodan ajan, en ole tehnyt seurantaa enää aikoihin mutta muistan että ainakin kuudella risteilyohjuksella oli ammuttu jo viime kesänä. Toki samaan aikaan käytiin taistelua Snake Islandista, kun Venäjä lähti sieltä niin en muista että sen jälkeen olisi isketty siltaa vastaan (ennen kuin nyt viime perjantaina).

Mikä lie taustalla, ehkä peilikuvatoiminta: Ukraina iski vesiskootteridroneilla ryssän laivoja vastaan joten oli sitten pakko iskeä samalla menetelmällä takaisin? Odessa liian hyvin puolustettu joten silta siitä lähiseudulta kelvatkoon?
 
Viimeksi muokattu:
Nimenomaan Ukrainan sota tuonut mainosta Starlinkille. Jopa minä olen kiinnostunut tuotteesta. Vuorenvarmasti sen (siviili-) myynti on moninkertaistunut tämän takia.
Miksi Musk tekee noin, on mulle melkonen mysteeri. Olen lukenut hänestä kertovan kirjan ja ei häntä siinä kylläkään kovin terveenä ihmisenä kuvailla. Päästä viiraa aika paljonkin.
Koska "moraali"... itse veikkaan kyllä että Muskin moraalia ohjaa olennaisesti raha

 
Tuota siltaa vastaan on hyökätty koko sodan ajan, en ole tehnyt seutantaa enää aikoihin mutta muistan että ainakin kuudella risteilyohjuksella oli ammuttu jo viime kesänä. Toki samaan aikaan käytiin taistelua Snake Islandista, kun Venäjä lähti sieltä niin en muista että sen jälkeen olisi isketty siltaa vastaan (ennen kuin nyt viime perjantaina).

Mikä lie taustalla, ehkä peilikuvatoiminta: Ukraina iski vesiskootteridroneilla ryssän laivoja vastaan joten oli sitten pakko iskeä samalla menetelmällä takaisin? Odessa liian hyvin puolustettu joten silta siitä lähiseudulta kelvatkoon?

Rysyllä voi myös olla sellainen logiikka, että pitämällä maihinnousun uhkaa yllä se sitoo Ukrainan joukkoja tuolle akselille. Sillan tuhoaminen osaltaan vaikeuttaa huoltoa ja joukkojen siirtoa suuntaan tai toiseen sekä toimii maihinnousu-uhkaa alleviivaavana tekijänä?

Loppupeleissä tuolla ei varmastikaan saaavutettu mitään sodan kannalta merkittävää, kunhan nyt kiusantekoa ja perus infran paskomista mitä ryssä muutenkin harjoittaa.
 
Onko Venäjllä oikeasti enää kykyä / uskallusta lähteä yrittämään maihinnousua tai maahanlaskua tuonne? Meri on aika miinainen paikka noilla main ja jos tuolla sillalla ja potentiaalisella maihinnousulla (+tukihyökkäys Transnistriasta sivustaan/selustaan) on jo kuukausia sitten spekukloitu foorumilla, niin jotenkin myös UA armeijan täytynyt siihen varautua.
Ei. He eivät saa haltuunsa maarajallaan oleviakaan kaupunkeja kuten Harkovaa, ei ole mitään saumaa yrittää maihinnousua tällä räkänokkatiimillä Odessaan vesiteitä.
 
Tätä samaa siltaa yritettiin paskoa jo sodan alkuvaiheessa ohjuksin ja sitä onnistuttiinkin vaurioittamaan. Nyt ilmeisesti työ saatettiin loppuun. Silloinkin spekuloitiin maihinnousun mahdollisuudella.

Vaihtoehtoinen huoltoreitti kulkee Moldovan kautta hieman pohjoisempana, mutta se on kuitenkin Moldovan hallinnassa olevaa aluetta eli ei kuulu Transnistrian mielikuvitustasavaltaan. Siviilipuolen tarviketta sitä kautta voitaneen toimittaa, mutta sotilaskalustojen siirtoon Moldova ei välttämättä taivu jos pelkää eskalaatiota Transnistrian osalta.

Katso liite: 73958

Dniestr kansallispuisto on sitten vissiin sen luokan hetteikköä/vanhaa merenpohjaa/jättömaata, että sinne ei Ukrainan puolella ole mahdollista tietä rakentaa edes tilapäisesti. Jotain kaseikkoa/kaislikkoa ja suopohjaista maastoa.

Katso liite: 73959

Onko Venäjllä oikeasti enää kykyä / uskallusta lähteä yrittämään maihinnousua tai maahanlaskua tuonne? Meri on aika miinainen paikka noilla main ja jos tuolla sillalla ja potentiaalisella maihinnousulla (+tukihyökkäys Transnistriasta sivustaan/selustaan) on jo kuukausia sitten spekukloitu foorumilla, niin jotenkin myös UA armeijan täytynyt siihen varautua.

Muok: foorumin postauksia ensi-iskuista sillalle huhti-toukokuussa 2022.


Minäkin päätin vilkaista, mitä tuosta sanottiin kesällä, tässä yksi twiitti kesäkuulta:


Hän kirjoittaa "dozens" mikä tarkoittaisi tusinan monikertaa eli 24, 36, 48 jne. JOS otetaan kirjoitus tosissaan.

Voi olla liioittelua mutta toisaalta ryssä on ampunut paljon ohjuksia tämän sodan aikana. Toki lujatekoinen silta tai surkea osumatarkkuus (tai molemmat yhdessä) kun silta on vielä pystyssä. Keväällä ja vielä kesällä tosiaan puhuttiin vakavasti maihinnoususta Odessan seudulle, mitä voisi seurata rannikon haltuunotto ja todennäköisesti maayhteys Transnistriaan.

Puheet vähenivät kummasti sitä mukaa kun Ukraina sai lisää meritorjuntaohjuksia ja hiljenivät lopullisesti Moskvan upotuksen ja Snake Islandilta vetäytymisen jälkeen. Varmasti koko eteläisen rannikon haltuunotto on edelleen heidän haaveena mutta en näe mitään keinoa, miten tuon voisi toteuttaa siten että saa pidettyä alueesta kiinni. Vaikka saisikin prikaatin tai pari rantaa elossa, niin miten kauan näitä kyetään huoltamaan? Jos huolto oli vaikeuksissa Dnieprin kanssa vaikka joen yli oli ehjiä siltoja ja lauttoja niin miten kuvittelevat onnistuvansa kun huolto pitää tuoda Mustanmeren yli?

Krimille sijoitettu S-400 ei näe tutkahorisontin takia, tosin ehkä jos A-50 AWACS -kone on ilmassa tutkaamassa. Näitä koneita ei ole montaa, joten olisi melkoista tuhlausta lentotuntien kannalta. Laivojen oma ilmatorjunta riittää? Moskvan tapauksessa ei riittänyt, jos edes toimi ollenkaan. Ukrainan ilmavoimat olisivat arvatenkin haukkana paikalla upottamassa näitä aluksia ja ranta täynnä meritorjuntaohjuksia. Sitten on erilaiset miinakentät mitä rannikolle on kyljetty koko sodan ajan. Jos venäläiset panssarijoukot antavat yhtään osviittaa Venäjän kyvystä navigoida miinakentän läpi niin Mustanmeren laivastosta moni tuskin selviäisi rantaan asti. Eikä yksi kerta tietysti riitä, huolto pitäisi tuoda joka ikinen päivä.
 
Back
Top