Ukrainan konflikti/sota

Sillä Iipolla, kun oli siinä videossa, oli siinä auton penkillä El-Al:n muovikassi, josta näkyi viskipullo, Marlboro-kartsa ja Raytheonin manuaaleja. Oli, oli.
 
Kunnia sankarille! 🇺🇦

Edit.
The video was released in memory of Ukrainian tank gunner Roman Nikonchuk, who was killed near #Bakhmut on February 15, 2023

Bakhmutin suunta
14/02/23. Ukrainalainen T-80 tulittaa hyökkääjiä lyhyen matkan päässä.


Eli ryssä on E40 tiellä ollut jo viikko sitten

Sijainti
48.662841, 37.966308
Screenshot_20230221_012033.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Eli T-55-jyrävaunut menneet Ukrainaan…? Tai sitten pelkät jyrät luovutettu ja T-55:t poistettu sen jälkeen turhana kalustosta.

Leopardeista sellainen kutina, että annetaan sekä 2A4 Puolan pataljoonalle että 2A6 Saksan pataljoonalle, jotta molemmat olisivat tyytyväisiä. Haluaisin kyllä ensin kuulla, miten korvaavat lisähankinnat aiotaan toteuttaa

Kuten tuossa jutussa todetaan, kalusto katoaa etyj ilmoituksesta myös kun se poistuu j.yksiköiden SA-sijoituksista logistiikkalaitoksen kirjanpitoon varastoon. Ps-pioneerien T-55 jyrävaunut on korvattu Leo-2A4 hankituilla jyrillä, eli poistuivat etyj ilmoituksesta joka tapauksessa = voivat olla nyt Ukrainassa, romuttamolla tai varastossa. Ja kyllä niitä jokunen enemmän (kuin 9kpl) on varmaan ollut varalla vähintään varaosiksi tuolla varastokirjanpidossa niin kauan kuin olivat SA-sijoituksissa.

Ja ei tasan varmasti lähde yhtäkään Leo-2A6 täältä ulos, näkeehän sen nyt jo siitä kuinka varovasti osallistumisesta tuohon leopard projektiin puhutaan, ei edes uskalleta sanoa että osallistuttaisiin varsinaisilla tst-vaunuilla vaikka meillä on 100kpl Leo-2A4 lautta ja pioneerien jyrävaunut ei taida paljon yli 20kpl niistä syödä SA-sijoituksiin :unsure: Se mikä loppujen A4:ten sijoitus on, on jäännyt minulle ainakin epäselväksi. Sijoitettuhan ne pitäisi tuon Etyj teorian mukaan kaikki olla:unsure: Mutta julkisesti ei ole näkynyt kuin koulutuksen laajentaminen muihinkin varuskuntiin:

Ehkäpä yksinkertainen selitys on se, että 100kpl Leo-2A4 lautta on vaan jaettu noiden viiden eri varuskunnan käyttöön/kirjanpidolle n.20kpl per j.yksikkö ja niistä ainoastaan Parolan ja Vekaran vaunut ovat SA-sijoitettu ps-pioneereille, muut ns. koulutuskäytössä tukemassa muuta toimintaa. Minä en ainakaan ole kuullut halaistua sanaa mistään SA uusista erillisistä Psv-Kompanjoista!

Ehkä mysteerisin osuus tuosta jutusta on tämä:
PÄÄOSA Suomen ilmoittamasta Maavoimien raskaiden aseiden kasvusta koskee 120 millimetrin kranaatinheittimiä.
Puolustusvoimat on ilmoittanut niiden määräksi vuosikausia tasan 698 kappaletta. Tuoreessa ilmoituksessa määrän ilmoitetaan kasvaneen yllättäen 822:een.


Mitä uusia raskaan krh sijoituksia SA-joukkoihin mahtaa olla tehty, kenties paikallispuolustukseen?
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoista. Wagneriitti ei kyseenalaista lainkaan käskyä, kun annetaan tehtäväksi välittää käsky ampua jokin ryhmänjohtaja, ottaa hänen ryhmänsä haltuun ja hyökätä. Itseasiassa paukapää aluksi ymmärtää väärin, niin että koko ryhmä pitää ampua.
No, ei sinänsä mitään merkitystä, monttuun vain koko porukka, tuo "mind-set" vain ihmetyttää.


Palstatoveri @ProFin :stä tullut näköjään julkimo, 12h sisällä päätynyt jo ainakin HS:ään ja IL:ään. =)


Tuossa trollijutussa saattaa olla ihan vaan humoristit taustalla mutta eipä sillä väliä, ryssille on hyvä ilkkua, ovathan ne tuota toimintaa harrastaneet vuosia ympäri maailman.
 
Viimeksi muokattu:
Ryssät itsemurhatehtävällä. Hyvin näkyy ilman lumicamoa

Tässä tuli hyvin ilmi asia jota olen pohtinut, onko lämäreillä nykyään jotain "evakuointimattoa" jolla vetää haavoittuneet turvallisempaan asemaan? Jotain samanlaista pienemmässä mittakaavassa kuin käytetään kaadetun hirven kelkkomiseen metsästä... Joustava ja hyvin liukuva muovitaso johon voi nopeasti kiinnittää kelkottavan ja jossa on hyvät ja tukevat vetoremmit.
 
Erittäin kova veto ehdottomasti ja varmasti valtavan merkityksellistä ukrainalaisille. Koko vierailu rinnastuu Kennedyn puheeseen Berliinissä! Kenties jopa jonkinlainen käännekohta koko sodassa ja samalla jopa Euroopan tulevaisuudessa. Tällaisia juttuja Biden on varmaan ihan itsekin miettinyt.. ;)
Olisipa Biden tehnyt vierailun tasan vuosi sitten, juuri sodan kynnyksellä. Ehkä Putinkin olisi ymmärtänyt, että Ukraina ei ole yksin ja sotaretki ei tulisi olemaan muutaman päivän läpihuutojuttu.
 
Millä kokemuksella?
Itseasiassa aikalailla vahvemmalla kuin uskotkaan. Varsinkin Ruotsista ja Tanskasta löytyy taistelukokemusta monin verroin verrattuna Suomeen. Ei me voida veteraaneilla ratsastaa ja vittuilla Ruotsalaisille kun siellä on monikertaisesti nuoria karaistuneita miehiä. Toki meilläkin on A-maassa ja muissa NATO -pohjaisissa operaatioissa ollut miehitystä, mutta lukumääräisesti jäädään jälkeen Ruotsille.
 
Minä uskoisin että tuon EU-johtajan puheenvuoron tarkoitus oli saada länsimaat pistämään oman valmistuksensa liikkeelle nopeammin. Venäjältä on tullut viime aikoina kommentteja että uskovat sodan jatkuvan vuosia. Sen vaihtoehdon varalle ammuksia olisi hyvä saada muistakin maista kuin USA:sta. Kuka sen tietää milloin niitä tarvitaan muuallakin kuin Ukrainassa.
Tuo muuten, että rysy kertoo olevansa valmis sotimaan vielä vuosia, pitäisi varmaan ottaa taas päinvastaisena. Joko eivät kykene jatkamaan kauaa tai eivät ainakaan haluaisi.
 
Mielenkiintoista. Wagneriitti ei kyseenalaista lainkaan käskyä, kun annetaan tehtäväksi välittää käsky ampua jokin ryhmänjohtaja, ottaa hänen ryhmänsä haltuun ja hyökätä. Itseasiassa paukapää aluksi ymmärtää väärin, niin että koko ryhmä pitää ampua.
No, ei sinänsä mitään merkitystä, monttuun vain koko porukka, tuo "mind-set" vain ihmetyttää.


"Shootings will continue until morale improves"...

RusUkrSimiliars.png
 
Joko jonkun Suomalaisen hyvin tehty pilakampanja tai noi trollit on ihan pihalla...

Viimeisimpänä käännöskukkasena "Gitler puhaltimet" (Hitler fans) kun venäläiset kirjoittavat H=G.

Jotenkin tuntuu erikoiselta että trollit olisi yhtäkkiä muuttuneet täysin osaamattomiksi ja niin että oikein pistävät silmään...

Eiköhän tämäkin selviä ajan kanssa.
Ylilaudan masinoima kamppanja ?? se porukka on tehnyt tuota aikaisemminkin ihme autistit :D
 

Ukrainalta loppumassa ammukset – ”Kyse on viikoista”​

Ammuspula voisi pahimmillaan johtaa sodan loppumiseen jo lähikuukausina, varoittaa EU-johtaja.

Voi jeesus jos tuo pitää edes osittain paikkansa :facepalm:
Siitä ettei ammusten massatuotantoa saatu käyntiin kuluneen vuoden aikana pitäisi seurata jotain; henkilövaihdoksia, poliittista vastuunkantoa..

Ilmeisesti vaaditaan sitä korkeatasoista sotatieteiden ymmärtämistä siihen että ei tehdä valmiita suunnitelmia, tarvittavin osin tuotantokoneita hilloten, ammusten massatuotannon aloittamiseksi.
 
Back
Top