Ukrainan konflikti/sota

Bahmutin kaatuminen lienee ollut vain ajan kysymys sikäli, ettei sillä ole periaatteessa hirveän isoa strategista merkitystä ja lännestäkin on toppuuteltu vähän, ettei sen takia kannata uhrata liikaa resursseja. Toisaalta se on ollut erittäin hyvä paikka kuluttaa Venäjän resursseja, jos se olisi annettu "sovinnolla" niin oltaisiin jouduttu pyörittämään lihamyllyä mahdollisesti huonommista paikoista. Tänään jostain uutispulusta luin, ettei Ukraina olisi tuolla sanottavammin käyttänyt reservejään, vaan puolustus olisi hoidettu pitkälti niiden joukkojen kanssa mitkä siellä jo olivat. En osaa sanoa onko tuo ihan täysin totta vai ei, mutta toivoa sopii että rysyn voimia olisi saatu kulutettua merkittävästi samalla kun hyökkäysvoimaa ja reservejä on kasattu.

Näyttää vähän siltä että taustalla kuitenkin pohjustetaan jonkinlaista mahdollista neuvotteluratkaisua. Mahdollisesti siksi, että sotiminen on pirun kallista ja toisaalta siksi, että jos Kiina ryhtyy proxy-sotimaan niin sen seurauksena tulevasta talous- ja muusta kriisistä NATO ei välttämättä selviä ulos vahvempana. Samaan aikaan Ukrainaan kuitenkin kaadetaan mittavat määrät aseita, joten lieneekö tuossa nyt taustalla yritys saada onnistuneella vastahyökkäyksellä työnnettyä rysyjä riittävän kauas, jotta savutettaisiin vähän järkevämmät asetelmat jonkinlaiselle neuvottelutulokselle. Sen jälkeen Ukraina EU:n jäseneksi ja sitovat turvatakuut Venäjää vastaan joko NATO:sta tai sitten jollain muulla menettelyllä. Jos tämän aikaikkuna olisi ensi kesään mennessä niin se selittää myös miksi Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyksien ratifiointien kanssa tulee kiire.

Ukraina ei kyllä neuvottele ennen kuin ryssä on lyöty omalle maaperälleen ja vuoden 1991 rajoille. Ryssälle ei pidä antamaan mitään myönnytyksiä!
 
Bidenin vierailu sai venäläiset ohjukset käyttäytymään "oudosti", ja vaikutus näyttää olevan "viipyilevä".


Oikeastaan olenkin odottanut tätä ulostuloa..

Niinistö varoittaa Ukrainan sotaakin pahemmasta pilvestä: ”Täytyy ymmärtää, että me emme ole ylivertaisia”​

Presidentti Sauli Niinistö varoittaa, että maailman jakautuminen kahteen riitaiseen leiriin tarkoittaisi helposti kriisejä tai pahempaakin.
...
Läntiset demokratiat eivät ole silloin väkimäärältään voitolla.
Kannattaa muistaa, että länsimaisessa traditiossa on arviolta kaksi miljardia ihmistä, kuusi miljardia on jossain muualla. Täytyy ymmärtää se, että emme ole ylivertaisia. Meillä on intressi välttää sitä, että maailma jyrkästi jakautuu. Jyrkkä jakautuminen tarkoittaa helposti kriisejä, ehkä pahempaakin.

2 vs 6 ei merkkaa mitään kun ensiksimainitulla on tekniikka kunnossa. Kysykää vaikka Hernán Cortésilta.

Mut mut, vuosipäivä alkaa olla ehtoopuolella. Ryssäpäämedioissa ei minkäänlaista vuosipäiväriehakkuutta, ei edes mainintaa asiasta. Yllättävin käänne taisi olla kissojen saapuminen Ukrainaan. Lavrov tai joku lupasi jotain suurta diplomaattista yllätystä, oliko se nyt sitten se vetäytyminen start-sopimuksesta?
 
Pitää muistaa että ryssällä on sitä lihamassaa paljon. Kyllä tätä joku ja jotkut oikeasti laskee miten menetellä ja ilmeisesti Bakhmut on nyt ollut sellainen sopiva houkutin sille ryssän massalle kuolla massoissa. Jossain ne massat pitää muuttaa ruumiskasoiksi ja parhaiten se onnistuu kun antaa ryssä hyökätä. Typerä, kouluttamaton ja huonosti varustettu massa tuottaa valtavia tappioita kun se hyökkää. Puolustuksessa se toimii paljon paremmin joten ensin pitää sitä massaa kadottaa. Muuten hyökkäyksestä tulee liian vaikeaa.

Kyllä nuo kÖ-luokan tappiot kertoo siitä että mobikkilauma hupenee kuten pitääkin. Alkuvuoden sadolla on merkitystä kun aletaan hyökkäämään, jokainen raato on poissa puolustuksesta. Ja hyvin tuo on ryssälle kelvannut, muutama kilometri etenemistä ja kymmenien tuhansien tappiot. Kyllähän sen Ukrainan tälläkin vauhdilla valtaa, mitä nyt ryssälästä menee siihen 10% väestöstä tappioina ja mobilisoida pitää 50% väestöstä. Onnea vaan puttelille sen maan vakauden kanssa että tuohon pääsee.
Jäin miettimään tuota "lihamassaa". Ihmisistä sekin koostuu. Mikä se on mieli jäljelle jääneellä massalla ku tulee vastahyökkäys. On nähty että kaverit jättivät ja lähtivät kohti taivasta. Joukkueesta on tullu hetkessä ryhmä. Pakko tuon on vaikuttaa. Alitajunta se on rysyvangillakin. Eli tuossakin mielessä UAlta hyvää taktista peliä. Jos UA tuosta kohti joskus etenee itään niin saavatko vihollista edes kiinni ?
 
Voiko täältä taas havaita eskalaatiopelkoja yhden läpän perusteella. Venäjä on hyökännyt ukrainaan vuosi sitten, ja täälä edelleen pelätään asian sanomista suunnilleen ääneen. Ryssä pommittaa ukrainan kaupinkeja ohjuksilla ja raiskaa minkä kerkeeä, silti vakavaa on heittää läppää ryssän maalle ulottuvasta hyökkäyksestä. Tälläinen läppähän lisää eskalaatiopelkoja, joihin tunnutaan suhtautuvan vastaavalla pelonsekeisella hartaudella, kuin YYA-sopimuksen kritisointiin suomettumisen aikakautena.
Tässä asiassa on monta eri näkökulmaa. Monet isot ns. johtajamaat ovat himmailleet ja pelänneet, nyt kun saatu heidän luottamus niin sitä luottamusta tarvitsee varjella ja vahvistaa.

Me peilaamme tätä omasta, Suomen näkökulmasta, valitettavasti Ukrainalla on ollut omat haasteensa, kuten täälläkin huomaa lähes viikoittain paljastuu pettureita. Korruptio syönyt maan luottamusta ja estänyt osan heidän maansa kehityksestä.

Ei meidän kannata täällä keskenämme riidellä, minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että Ukraina ollut kuten villi nuori jolle isä ei halua antaa omaa tehokasta Audia ajettavaksi. Sitten kun nuorimies saanut isänsä luottamuksen vihdoinkin, ei kannata lähteä helvetinmoisella nopeudella sivuttain pihasta. Muistakaa myös että juurikin kyseinen puolustusministeri oli otsikoissa mahdollisen korruption takia, jossa hän olisi ostanut ruokaa 3x hinnalla.

Ei tarvitse olla samaa mieltä, itse en tuota pitänyt viisaana kommenttina, kuten sanottua Ukrainalla omat haasteensa ollut ja luottamuksen rakentaminen kestää vuosia, mutta voit menettää sen minuuteissa. Ja Venäjän propaganda vetää kaiken viiteen potenssiin.
 
Ite näkisin tuon Reznikovin sinänsä harmittoman läpän ongelman siinä että tuo on loistavaa matsua ryssälampaille suunnattuun propagandaan. Natsit siellä suunnittelee jo ajavansa natsitankeilla Moskovaan jne.
Ryssälampaille uppoaa mikä tahansa propaganda. Aivan sama, onko joku sanonut jotakin vai ei. Jos ryssämedia väittää, että on sanottu, niin sanoma uppoaa kansaan kuin veitsi sulaan voihin.
Omia sanomisia ei kannata pelon takia itsesensuroida. Hyvä läppä on hyvää, ja tässä oli hyvästä läpästä loistoesimerkki.
 
DeepStaten tilannekatsaus 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

🕶🕶🕶 rintamilla 24.2.2023 alkaen

▶️ Belomosk- ja Siver- sävyt - ennallaan.

▶️ Matchmakerin touch - Kreminnayan metsissä on taisteluita, mutta muutoksia ei ole tallennettu.

▶️ Bakhmut- harjanne - taistelut jatkuvat Bakhmut-harjanteen pohjoispuolella. Bakhmutin itäosassa käydään kovaa taistelua ja vihollinen jatkaa joukkojemme työntämistä jokea kohti.

▶️ Avdiyiv- maku - Katsapat onnistuivat saamaan jalansijaa Krasnohorivkan lähestymistavoilla. Taistelut jatkuvat Vodyanyin lähellä. Vihollinen yrittää saada jalansijaa Maryinkan keskustassa ja jatkaa ponnistelua kohti Pobiedaa.

▶️ Zaporizhzhya ja Tavrya sävyt - ennallaan.

🗂 Analyyttinen huomautus. Vaikea tilanne jatkuu Bakhmutin pohjoisosassa ja itse kaupungissa. Vihollinen tehosti Avdiivkan ja Maryinkan painetta. Kalustosovellusten määrä vihollisen hyökkäyksissä kasvaa, mutta objektiivisesti katsottuna nämä eivät ole niitä tuloksia, joita Rashist-komento odotti.
 
Ryssälampaille uppoaa mikä tahansa propaganda. Aivan sama, onko joku sanonut jotakin vai ei. Jos ryssämedia väittää, että on sanottu, niin sanoma uppoaa kansaan kuin veitsi sulaan voihin.
Omia sanomisia ei kannata pelon takia itsesensuroida. Hyvä läppä on hyvää, ja tässä oli hyvästä läpästä loistoesimerkki.
Se on just näin. Ei ryssälle pysty antamaan mitään "lapaan syöttöjä". Jos ei tule vitsejä tai vinoja lippalakkeja väärillä logoilla, niin ryssä laittaa vanhan kunnon natsilipun, pistoolin ja pari the sims peliä sängylle ja tadaa, tarina on valmis ja aavistuksen tekemäänsä hapankaalia vähemmän ameeba otus, latinalaiselta nimeltään ryssiys homidi sovieticus suvun edustaja toivoo nukeja Kiovaan.

Eipähän jää epäselväksi mogilisoiduille, että kohta teitä viedään tukka putkella.
 
Voi olla moni suunnitelma muuttunut jos yli vuoden vanhaa tietoa, tuollainen ulkoilutus operaatio osui ainakin silmään sodan alkamisen jälkeen.
Melko itsestään selvää ettei kaluston määrää euroopassa ainakaan vähene Ukrainaan hyökkäyksen myötä. Kenties tuoreempaa tilalle:cool:
Puola saa hätä toimituksena (kun uusissa kestää) USMC vähän aikaa sitten eläköityjä- (varmaan juuri noita) M1A1 vaunuja 116 kpl tilalle kun viime vuonna antoi 250 kpl omia vaunuja Ukrainalle.
Toki niistä tehdään export sopivia mutta kuitenkin
 
Voi hellanlettas sentään. Putin uhkaa ydinaseilla koko maailmaa since day one ja hyvisten puolella sotaa käyvän valtion puolustusministeri ei saa heittää vähän huulta ensimmäisenä vuosipäivänä. Putinin kätyreitä ne Saksa ja Ranska ovat, ei pieni huulenheitto muuta mitään siinä sopassa. Samalla Biden ja Jenkit ottavat sodasta kaiken ilon irti, koska saavat omaa talouttaan boostattua valmiiksi huonossa maailmantalouden tilassa, vaikka antavat miljardeittain aseapua Ukrainaan. Tämä näkynyt mm. suurissa Puolan 10 miljardin HIMARS tilauksissa jne. Kyllä ne jenkit pitää huolen huulenheitosta huolimatta, että Ukraina pysyy aseissa. Suurin huoli heillä on, ettei mitään liian hifiä teknologiaa pääsisi ryssän kautta Kiinaan. Ja noh... Puolan antaa kokoajan kaikkensa, niin Ranska ja Saksa saavat puntaroida kokoajan asemaansa Euroopassa, kun jossain kohtaa ruvetaan jälkipyykkiä käymään läpi, kun rauha on palannut. Puolalta löytyy kyllä ymmärs huulenheitosta huolimatta, samalla jos Ranska ja Saksa niistä ottaa nokkiinsa, niin kyyti on kylmää (ja varmaan on jo nyt) sodan jälkeen Saksalle ja Ranskalle tärkeän EU:n yhtenäisyyden ylläpitämisessä.


 
Back
Top