Ukrainan konflikti/sota

Kyllä on täysin Puten taskussa tuo horopää.
Taas tätä :D
Tämä sota on USAn "deep statelle" niin hyödyllinen etten jaksa uskoa millään että USA kovin nopeasti lopettaisi Ukrainan tukemisen oli ovaalissa sitten kuka tahansa. Kuului miltei mihin tahansa USAn politiikan fraktioon niin verrattuna mihin tahansa USAn viimevuosikymmenten (satojen?) "erikoisoperaatioon" on tässä sodassa se "bang for the buck" on varmasti eniten kohdallaan, niin lyhyellä kuin keski- ja pitkällä tähtäimellä.

HOROPÄÄ mm. kehotti Eurooppaa nostamaan puolustusmäärärahoja, irtaantumaan energiariippuvuudesta zenäjästä ja päälle vielä varoitteli liiasta Kiina-riippuvuudesta.

ONNEKSI meillä Euroopassa ei olla horopäitä eikä toimittu näiden typerien kehotusten mukaisesti! Meitä johtaa oikeat anti-horopäät ja voimme luottaa siihen ettei Trumputimen äääliömäisiä kehotuksia noudateta vastaisuudessakaan!

Trumppi puhui arvattavasti omille ruostevyöhykkeen äänestelijöille sun muulle teekutsuväelle, pelkkää vaalihöpöä sanon minä.

Toivon silti että Trump ei tule valituksi edes Repujen ehdokkaaksi, saati pressaksi. En toivo jatkoa Bideenillekään (jonka etukirjaimen kirjoita jo isolla :D )
 
Ua:n ilmavoimat olleet aktiivisena myös tämän mukaan.



Edit:
Välikevennykseksi tarkoittamani sinkkiämpärin ja wc- kannen kuljetusvideo aktivoikin röllikkää ulos kiven alta kuin salamaniskusta.. onko tuo paskapyttykuvasto niin herkkää ja tunteita herättävää?

Mahtaako edes Pietarin pyhimyksen pjotr pedofiliuksen ikonin kuvan näkeminen mennä noin tunteisiin?

Pahoittelut foorumilaisille kun tahtomattani aiheutin turhaa sivuntäytettä.
 
Viimeksi muokattu:
Pienenä kevennyksenä venäläisen ennustajaeukon näkemyksiä: Venäläiset saavat merkittäviä voittoja lähiviikkoina, Joe Biden on saatanasta mutta elää yli 90-vuotiaaksi, Putin on valon mies joka ajattelee Ukrainan kansan parasta pyrkien välttämään siviiliuhreja.

The psychic predicted an unexpected turning point in the conflict in Ukraine: “Everything will shake and collapse”​

The conflict in Ukraine is in its second year. Many politicians and military analysts say that the NMD is being dragged out because of the ongoing assistance from the West, which regularly supplies the Kyiv regime with new weapons. Why don't peace talks start? The famous psychic Galina Yanko named the main reason. -“President of America Joe Biden personally insists on the continuation of the massacre in Ukraine,” Yanko said. - He needs this conflict the word air. Biden is actually a long-liver. According to fate, he is destined to live more than 90 years. But he will not live out his years, because he is connected with the dark force. Biden is a man from Satan. And he does everything so that as many people as possible die in this world, especially young people. Thus he makes a sacrifice. He does not understand that he will end up in hell, and does not realize what terrible torments await him ahead!
- Light always wins over dark, - says Galina. - Putin is a man of light. That is why the fighting in Ukraine is conducted in a sparing regime. Our president is worried about the common people of Ukraine and does not want big losses among the civilian population. Some hotheads in the West perceive this as indecision and are deeply mistaken.

According to Yanko, due to the delay in the NWO, the number of victims will increase.

- I see a quick turning point on the battlefield, ours will win a number of major victories, - continues Galina. - We will be able to observe our first serious successes in the coming weeks. For Biden, this will be a huge blow. Because everything he so dreamed about will collapse into a hole. The ground beneath him will shake, and everything will fall down.
https://www.mk.ru/politics/2023/03/...te-na-ukraine-vse-poshatnetsya-i-rukhnet.html
 
Eipä tätä täältä foorumeilta vielä löydy vaikka kohta vuorokauden vanha postaus. Hyvin esitetty graafissa energialaitosiskujen määrä per kuukausi. Pistää miettimään ryssän naapurina, että jos joskus tulevat tänne mesomaan niin ehdottomasti tuntuu siltä että täälläkin targettaisivat surutta ensimmäisenä energiainfraa.
Enää pitäisi Sanna Marinille saada syötettyä idea, että energiainfran lähelle kannattaisi sijoittaa nyt jo staattisia C-RAM järjestelmiä, sekä ostaa varastoihin laveteilla olevia, niin voisi niistä Twiittailla sitten mehukkaita selfieitä. Meillä on kuitenkin niin paljon korkean teknologian liiketoimintaa ja raskasta teollisuutta yhä, vaikka Nokian ja paperitehtaiden mahtiajat onkin ohi, että talous kyllä sakkaa aivan saatanasti, jos sähkö ei enää kulje - vaikka IT-firmat voivat suhteellisen helposti siirtyä evokkoon syvemmälle Eurooppaan. Puhumattakaan siitä, miten paljon kaukolämpöverkot lämmittävät taloja talvella ja niiden korvaaminen ei onnistu kuin aggregaateilla ja sähköpattereilla kiireessä - johon tuskin on varauduttu.

Näyttöä on tullut nyt ja jo aikasemmistakin ryssän sodista, että ryssä niihin iskee, mutta en usko, että siihen varaudutaan riittävällä vakavuudella koskaan. Suunnitelmia toki on, miten niihin varaudutaan, mutta millä kalustolla? Rahaahan nuo C-RAMit kuten Phalanx, MANTIS ja Iron Dome maksaa. Jos miettii tuota Ukrainankin kuviota, niin ryssän ensimmäisessä aallossa olisi sotilasinfraakin säästynyt huomattavasti, jos olisi ollut kyky puottaa risteilyohjuksia tehokkaasti alas. Myöhemmin olisi myös ainakin isompia energiainfran kohteita pystytty suojaamaan täysin. Toki kaikkea ei pysty suojaamaan, jos ei ole aivan loputon kassa, mutta oleellisimpia kohteita ainakin.
 
Niin vaan Bahmut kestää ja kevät etenee. Kyllä sieltä Ukrainan puolelta jotain tulollaan on, merkkejä ilmassa. Venäjä kiihdyttänyt informaatiosotaa ja se kaikessa vastenmielisyydessään näkyy laajasti somessa, erilaisten uutisten sisällöissä ja kommenteissa sekä tietenkin myös täällä meidän MP forumilla. "Raportoi" nappi löytyy joka viestin vasemmasta alareunasta, sitä kannattaa käyttää. Sisällötön riitelevä viestikin sen ansaitsee, ja tietenkin nää suorat ja myös hienovaraisemmat pakotukset. Meillä hyvät moderaattorit ja uskon että esimerkillisesti Kremlin lakeijat sekä muu häiriköivä aines täällä torjutaan jatkossakin. Kovin paljon heikäläisten viesteihin ei kannata muuten reagoida kuin tuolla "raportoi" toiminnolla, sinne myös voi kirjoittaa perustelut. Ihailen muutenkin sellaista toimintatapaa noin laajemminkin, että kun syyt ylittyy niin tilanteen vaatimat toimet vaan tehdään sen kummempia juttelematta.
 
Tuossa Dahlin esitelmässä todettiin, tai esitettiin toive siitä ettei Ukraina syöttäisi vähän kerrallaan uutta länsikalustoa nyt heti etulinjaan. Vaikka houkutus on varmasti kova, olisi suotavaa ensin koota ja kouluttaa vimpan päälle nämä uudet panssarinyrkit ja sitten sopivan hetken koittaessa iskeä niillä kootusti ryssä kanveisiin.

En kyllä näe edes mitään houkutusta koska lännen ostamaa/antamaa itä-kalustoakin on virrannut maahan paljon runsaammin ja sillä/länsikaluston tieltä yli jäävällä vanhalla kalustolla voidaan tarvittaessa tukea ahtaalle joutuvaa omaa puolustusta vieläkin nopeammin.
Ainut selitys jos näin kävisi, olisi puhdas hämäys hyökkäyksen suunnasta.
 
Viimeksi muokattu:
Huomiota takalinjan pojille:

In the hands of these guys are all the tools in the world and the life of military equipment. Their hands smell of hard work, metal and grease. They "reanimate" the iron, which, thanks to them, returns to the battlefield and mixes it with the earth of our enemies. Part of the equipment restored by them is a trophy,
it entered the ranks of the 14th OMBr, and successfully "works" against its former owners. Soldiers of the repair and restoration battalion can do the seemingly impossible, and even more.

 
Niinpä. Itse Ukrainana hyökkäisin Melitopoliin ja katkaisisin maasillan Krimille. Samalla huolto vaikeutuisi pirusti Hersonin alueelle.

Tietysti taas helpommin sanottu kuin tehty, mutta tällä tavalla venäjän olisi pakko alkaa keskittymään tosissaan Krimin puolustukseen, jolloin kalustoa ja joukkoja olisi pakko vetää pois Donbasin rintamalta etelään ja Krimille.

Tässä tilanteessa Donbas luiskahtaisi Ukrainan syliin "helposti", vähän kuin viime syksynä kävi Harkovan eteläpuolella.

Olisiko Krim helpoin vallata talvella 2024 kun kaikki muut alueet olisivat jo Ukrainan hallussa? Krimille ei mene kuin muutama kunnon tie joten Krimin valtaus tulee olemaan luultavasti hyvinkin veristä, luultavasti verisin kaikista valtauksista. Mutta miten talvi vaikuttaisi Krimin valtauksessa? Avaisiko pakkanen ja talvi muitakin kulkuväyliä Krimille kuin ne muutamat tiet jotka sinne menee? Jäätyykö vesistöt, pellot yms talvella tarpeeksi jottei tarvisi mennä possujunalla teitä pitkin?
Pelkkä Melitopol yksinään voi olla kohtuu hankala etappi. Khersonissa on kuitenkin ihan merkittävä määrä venäläisiä joukkoja ja Mariupolin seudulle on yli puolen vuoden verran jo rakennettu puolustuksia. Ukrainan kärki jäisi hyvin kapeaan soiroon, jota toki Molochna joki osittaisin auttaisi puolustamaan Donetskin puolelta, mutta huolto noin pitkälle matkalle olisi vaikea järjestää. Jos Melitopoliin puskettaisiin olisi vähintäänkin Tokmakin kautta Berdyanskiin onnistuttava puskemaan samaan aikaan tai sitten levittäytyä samoin tein pitkälle Khersoniin päin saaden E105 linja haltuun ja E58 pitkälle johonkin Nyzhni Torhaihin asti, jossa kulkee pitkittäin joki ja toimii risteyksenä useammalle isommalle tielle. Tämä vaikeuttaisi huomattavasti myös venäläisten mahdollisuuksia pitää linnoitettu Enerhodar hallussa ja melkein pakottaisi antamaan alueita taistelutta Dneprin rannalta.

Pinta-alaltaan tuon kokoinen operaatio vaatisi kuitenkin useampaa kärkeä (alueena isompi kuin syksyinen operaatio Harkovassa ja avoimemmassa ympäristössä) ja paljon reservejä pitämään takaisin valloitettuja alueita. En edes tiedä onko tehtävissä Ukrainan armeijan kokoonpanolla. Luulen, että pienemmissä paloissa tuo on otettava taas joki kerallaan ja välillä annettava painetta jossain toisella rintamalla samaan tapaan kuin Khersonin ja Harkovan kanssa toimittiin.

Jonkinlaista sillanpäätähän on Ukraina ainakin valmistellut Dneprin vasemmalla rannalla useampaan otteeseen. Onko ollut vain hämäystä vai voisiko yritys olla juuri pitää painetta Donetskin rintamalla, josta ei haluta metriäkään jostain syystä antaa periksi ja aloittaa sitten vastahyökkäys helposti huollettavalla Zaporižžjan rintamalla ja yrittää löytää sitten samaan aikaan pehmeä kohta Khersonin mahdollisista ylityskohdista. Nova Kakhovan ja Kakhovan valtaaminenhan käytännössä purkaisi Venäjän mahdollisuuden puolustaa tehokkaasti loppua niemekkeestä ja astetta isomman mottivaaran ainakin kaluston osalta. Nova Kakhovasta Armianskiin on kuitenkin alle 100km ja koko niemeke käytännössä tasaista. Käsittääkseni valta-osa linnoitteista Kakhovan lisäksi on juurikin tuolla Khersonin tuhotun sillan kupeessa ja isojen teiden varrella, jolloin mekaanisilla osastoilla olisi kohtuu vapaa linja puskea pitkällekin rintamalinjan taakse, jos Kakhovan puolustus murtuisi ja kovin pitkälle ei edes tarvitsisi puskea, että kaikki eteläiset huoltotiet olisivat tulivaikutuksen piirissä.

Vaikea uskoa, että venäläiset pystyisivät pitämään kaikkia kolmea rintamaa samanaikaisesti, jos ukraina on oikeasti onnistunut kasaamaan hyökkäyskykyä ja pystyy piilottamaan todellisen kohteensa ja odottamaan minne venäläiset siirtävät kyvykkäimmän reservinsä.

Näitähän toki on aina kiva spekuloida ja näitä toisteltu jo siitä asti kuin Mariupolia vasta aloitettiin piirittämään. Eiköhän siellä toivottavasti ainakin minua pätevämmät henkilöt tee päätökset ja paremmalal tiedolla kuin googlemapsin ja sotaraporttien tiirailulla.
 
Hesarin liveseurannan mukaan Luhanskin ja Donetskin ryssähallitsijat kaapivat nyt etulinjaan teinipoikia.



Venäjän nimittämät nukkejohtajat ovat päättäneet lisätä vuonna 2006 syntyneet pojat sotilasluetteloon Luhanskin miehitetyillä alueilla ilmeisesti valmistellen tulevaa liikekannellepanoa, kertoo ukrainalaislehti The Kyiv Independent sunnuntaina.

Ukrainan viranomaisilla ei tosin ole suoraa pääsyä miehitetyille alueille, ja kyseinen raportti on ilmeisesti kirjoitettu paikallisten lähteiden pohjalta, lehti toteaa.

Vuonna 2006 syntyneet ovat tällä hetkellä 16–17 vuotta vanhoja.
 
Ei tuossa ole mitään ihmeellistä. Itsekin saattaisin tuohon syyllistyä. Se pikkuisen mukavampi rakentaa oma paskareikä oikein aidolla liikuteltavalla pöntön kannella. Sen voi tehdä mistä vain jopa riukuilla. Pari puuta poikittain sopivalla välillä ja tuo siihen päälle. Ai että se on mukavaa istua kunnon muovilla kuin märällä puulla. MIelikuvitus on vain rajana kunhan on kotoisa wc:n kansi ja rengas mukana,.
Erityisesti tuo kansi on tärkeä osa kokemusta.
 
Back
Top