Ukrainan konflikti/sota

Tuo kuva, jossa lentäjän perskarvat ovat palaneet on viimevuodelta. Muistan nähneeni tuon tääläkin about vuosi sitten.
Oli samansuuntainen, mutta en tunnista tätä kuvaa. (Ei munkaan näkömuisti tosin ihan täydellinen ole.)
 
Minustakin keväältä oli kuva jossa oli palanut perse, mutta omat muistikuvat ovat sellaiset jossa kuvassa oli vain lentäjä.

Tuossakin menneet rahat muualle kuin lentäjien varusteisiin. Joku välistävetäjä tajunnut, että palosuojattu haalari on aliexpressissä 4 kertaa kalliimpi kuin tavallinen versio.
 
Russofobiaa. Kuvassa on telaketjusilta. Joukot astuvat tarkoituksella jokeen upotetulle telaketjulle, joka siirtää rysyt joen ylitse. Russia stronk!
Laitetaan vielä koko tarina tästä jokeen uponneesta tankista, jos joku palstalainen märkäkorva ei muista.
Liittyy erääseen sodan huvittavimmista tapauksista, joka meni suunnilleen näin:

Sodan alkupäivinä ryssät ajoi neljällä tankilla ukrainalaiseen kylään, mutta bensa alkoi loppua. Niinpä he siirsivät kahteen tankkiin loput bensat ja palasivat taaksepäin hakemaan täydennystä.

Sillä välin kyläläiset laittoivat Ukrainan liput kahteen tyhjillään olevaan tankkiin. Kun ryssät palasivat, he tuhosivat "vihollistankit" ja joko sankaruudesta huumantuneena tai valjenneen totuuden tyrmistyttäminä jatkoivat matkaa sekavassa tilassa. Toinen tankki ajoi liian heikolle sillalle ja tipahti jokeen. Toinen sortui tien reunalta johonkin mutaan ja jäi paikalleen.

Saa korjata yksityiskohtia mutta aina tämä naurattaa muistella.
 
Wagnerilla ilmeisesti jo pula biomassasta kun värväyspisteitä on pykätty ympäri ryssälää. Vissiin vangitkaan ei enää ole niin tyhmiä että haluaisivat liittyä tykinruuaksi.



Venäläinen palkkasotilasryhmä Wagner on avannut värväystoimistoja Venäjällä, yhteensä 42 eri kaupunkiin. Asiasta kertoo Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin Telegram-kanavallaan.

"Siellä syntyvät uudet taistelijat, jotka marssivat rinnallamme puolustamaan maataan ja perheitään", Prigožin kirjoittaa viestissään.

"Ukrainan asevoimista huolimatta liikumme eteenpäin. Vastoinkäymisistä huolimatta selviämme tästä yhdessä."

Wagner on aiemmin värvännyt sotaan muun muassa vankeja. Suuren vankimääränsä ansiosta Wagner on korvaamaton Venäjälle esimerkiksi Bahmutin taistelussa, mutta vankeja on myös kaatunut runsaasti.
 
Heh. Tätä ei tainut löytyä täältä vielä. Ohjekirjasen mukaan, "jos törttöilet niin kerro kaikille että olet Wagnerilainen niin saavat syyt niskoilleen ja RuAF maine pysyy puhtoisena" 🤣
This memo was reportedly found with the documents of a Russian servicemen KIA in Ukraine. Some points are fairly standard, but some are curious. Short thread:


Kuva



1. Wear proper attire; do not wear patches or other insignia identifying your unit.


2. Be reserved while dealing with the civilians in "liberated areas", do not seek contact with them, do not accept any food or other items from them.


3. Use first person: WE advance, etc.


4. Tell civilians in "liberated areas" that Russia is here forever, and advise them to only use official Russian info sources.


5. Refer to the Ukrainian troops only as Nazis/nationalists, militants, invaders; tell locals that we are in war with NATO.


6. In case of incidents (traffic incidents, servicemen under influence of alcohol/drugs, injuries or fatalities among civilians, etc.) identify yourself as a Wagner PMC combatant.


7. Servicemen are not banned from occupying empty housing in "liberated areas" but only if it is confirmed that the residents are no longer present in the same settlement. The same applies to vehicles. In emergencies, it is allowed to remove residents if it's authorised.


8. Any statements in relation to Russia's military and political leaders should only be in positive light.
Lähde



Tässä jälleen uusi video missä näkyy kaksi franken-MTLB:tä.



Ryssä korjauttelee kalustoa Uzbekistanissa alla olevan mukaan.
Venäjä Uzbekistanin kautta yrittää ratkaista teknisiä ongelmiaan Mi-24-hyökkäyshelikopterien entisöinnillä eikä vain. Hyökkäyshelikopterien korjaus- ja kunnostuskapasiteetin puutteen vuoksi Venäjä käyttää asianmukaisia kohteita Uzbekistanissa.

Joten vuoden 2022 alusta "Chirchik Aviation Repair Plant" -laitoksessa Chirchikissä (Uzbekistan) sekä siihen liittyvässä yrityksessä "UZROSAVIA" (Rostec State Corporationin ja JSC "Novosibirsk Aircraft Repair Plant, V.P. Chkalovin mukaan" perustajat) ) on korjattu 4 venäläistä Mi-24-hyökkäyshelikopteria.

Chirchik ArZ:n ja UZROSAVIAn kautta Venäjä ostaa säännöllisesti varaosia ja laitteita lentokoneteollisuudelleen. Tämän alan sotilas-tekniselle yhteistyölle on puolestaan määrätty kansainvälisiä sanktioita, joita Uzbekistanin puoli ei itse asiassa noudata.

Erityisesti venäläisiä kiinnostavat radioelektroniset ja lentonavigointilaitteet, lentokoneiden moottoreiden varaosat, korkea- ja matalapaineiset hydrauliputket, jotka on ostettu A.I.:n mukaan nimetylle Kazan Aviation Plantille. - Gorbunov.

Näiden tavaroiden vastaanottajia ovat myös Kazan Motor-Building Production Association JSC ja Kazan Optical and Mechanical Plant JSC, jotka valmistavat Ukrainan vastaisessa sodassa käytettyjä tähtäys- ja havaintolaitteita, erityisesti lämpökuvauslaitteita.

Siten valtionyritys Chirchik ARZ ja UZROSAVIA tukevat Venäjää sodassa Ukrainaa vastaan, paitsi toimittaen varaosia ja laitteita venäläisille yrityksille pakotteiden kiertämiseksi, vaan myös itse asiassa korjaamalla murha-aseita.
 
Viimeksi muokattu:
Jos kerran 500 dronee menee päivässä niin olisikohan aika kehitellä johdollinen drone noihin tähystyshommiin. Kevyt kuituvahvisteinen johto ja varmasti voisi nousta ainakin 200m, kun akkujakaan ei tarvi, jos vaihtovirtaa annetaan kaapelin läpi. Tuskin häirintä toimii kovin helposti ilman radioliikennettä.

Luulisi että tankeissa olisi jo vakiona tommonen 50m korkeudella kulkeva silmä vuonna 2023....
Keksit sitten ikiliikkujan…200m kuitua ja siihen vielä sähkösyöttö mukaan, aika iso drooni saa olla ku nostaa kaapelin perässään, vai kuidullako meinaat sähköä syöttää?
 
Elson kestävä radioyhteys drooniin, esim hyppivätaajuinen radio. Siinä on ratkaisu.

Edelleen halpa vaikka "sotilas"-radio nostaakin hintaa.
 
Olisi hienoa tietää mikä tässä on tilanne. Hirveän kuuma paikka ei ilmeisesti ole, kun noin pystyssä pomppivat ja taitavat naureskellakin puuhastelun lomassa.
Itse veikkaisin että kiusataan ryssää rintamalinjan toisella puolella. Ammuspulaa näillä ei ainakaan näytä olevan, muuten ehkä jättäisin nuokin RPG:t tärkeämpiin kohteisiin.
 

Ukrainalainen nainen ampumassa sergeillä (naisen insta linkki myös, etulinjassa tuntuu olevan)

Recently, there are more and more interesting materials from the first period of the war. A clip from May 2022 showing Ukrainian soldiers in the hills near Bilohorivka fighting a Russian mechanized group trying to cross the Seversky Donets.
 
Back
Top