Ukrainan konflikti/sota

Onko missään rysymediassa ollut juttua siitä minkälaisilla pikakursseilla noita mobikkeja yrittävät kouluttaa tankisteiksi ?
 
Vatnikki-foorumia lukiessa saa nauraa kippurassa, kun pro-ryssät taipuilee mutkille keksiessään selityksiä noille T-55 käyttöönotoille. Tää oli hyvä:

"Why is Russia downloading the T-55 when the production of the T-90M is really booming? ..."

To make space in the storages for new T-90M
drunken
Osoittaa ainakin sen, että Imeisesti jopa vatnikit ovat luopuneet jo toivosta armatan suhteen
 
No jaa, kun äimistelin M55S vaunujen lähettämistä Ukrainalle sodan alussa, sain osakseni nauruhymiöitä. Siellä ne on vuoden vetäneet T55 vaunuilla, siis Ukrainalaiset. Nostalgikot pitää T55sta parempana kuin T72 ja täältä opittuna panssaritkin on liki samat 😘😉 Eikä mitään pois siltä, että "maailman toiseksi paras armeija" -höpötykseen ei kuulu edes T-64 vaunut, niin jonkun nuo T55setkin pitää tuhota. Vaan UD kuulia noihin ei tarvita, taitaa mennä vaikka isompikaliiperisella kookolla kyljistä sisään 😂
 
Voi olla aika vaikea satojen metrien päästä älytä porukka siviileiksi. Ne olisi kyllä saaneet tuon naisenkin hengiltä jos olisivat halunneet.

Mitä tolla viestillä ajan takaa on se, ettei jokainen kohti ammuttu siviili ole automaattisesti sotarikos. Tarvitaan näyttöä siitä että on nimenomaan kohdistettu väkivaltaa tahallaan kohti siviilejä, kuten Mariupolin teatteri tai Bucha.
Pitää karkeasti otettuna paikkansa; mutta käsittääkseni vain tapauksessa jossa siviilejä kuolee sotilaallisessa kohteessa. Tällöinkin pitää suhteellisuus huomioida. Eli siviili auto ja ei sotilaallinen kohde, josta nouse pari siviiliä ja tulitus jatkuu, niin vaaka voi kääntyä sotarikokseksi. Jos taas siviiliauto armeijan kolonan seassa niin vaaka kääntynee toiseen suuntaan. Videostahan tuon tilanteen ymmärtäisi paremmin, mutta ei tarvitse etsiä
 
Yllättävän paljon päässyt Kiovan ilmapuolustuksen läpi yöllä ryssän Shahedeja. Ja paljon uhreja! 🤬

⬇️@ZSU
7 kuoli, 9 loukkaantui yöllisen drone-hyökkäyksen seurauksena asuntoloihin ja oppilaitokseen yhdessä Kiovan alueen kaupunginosista. Loukkaantuneiden joukossa on yksi lapsi. Kiovan alueella turvallisuus- ja puolustusvoimat ampuivat alas yhteensä 12 dronea miehittäjien hyökkäyksen aikana, - Kiovan alueen poliisipäällikkö Nebytov

IMG_20230322_165308_512.jpgIMG_20230322_165308_573.jpgIMG_20230322_165308_464.jpg
 
Yllättävän paljon päässyt Kiovan ilmapuolustuksen läpi yöllä ryssän Shahedeja. Ja paljon uhreja! 🤬

⬇️@ZSU
7 kuoli, 9 loukkaantui yöllisen drone-hyökkäyksen seurauksena asuntoloihin ja oppilaitokseen yhdessä Kiovan alueen kaupunginosista. Loukkaantuneiden joukossa on yksi lapsi. Kiovan alueella turvallisuus- ja puolustusvoimat ampuivat alas yhteensä 12 dronea miehittäjien hyökkäyksen aikana, - Kiovan alueen poliisipäällikkö Nebytov

Katso liite: 75686Katso liite: 75687Katso liite: 75688
Vähän luulen, että tässä tapauksessa nuo vahingot ovat syntyneet siitä kun alasammutut dronet ovat osuneet johonkin
 
kommenteista "Japan cannot provide lethal weapons because of our "Peaceful Constitution" and other legal restrictions. "

Joten olisko nuo ennemmin jotain varusteita kuten kypäriä, luotiliivejä, pimeänäkölaitteita tai sitten jotain mitä poliisit käyttävät mellakoiden yhteydessä - pamput, kyynelkaasu tms.
Militäärikäyttöön suunniteltu lääkintä-, viestintä-, kuljetus- ja raivauskalusto ovat myös "non-leathal military equipment"..mutta "non-leathal weapons" vaatii hiukkasen mielikuvitusta. :unsure:
 
Samaa mieltä, videot tehtaista mitä olen nähnyt näyttävät olevan kuin 60-luvun tekniikkaa ja paljon manuaalisia tarkistuksia. Lisäämällä robotiikkaa ja automaatiota monet kranaattien ja ammusten tuotantovaiheita olisi helppo tehostaa.
Luvatulla panostuksella voisi saada suuria positiivisia muutoksia aikaiseksi tuotantolinjoihin... :unsure:

edit, kirj virh.
Nuo videot on olleet pitkälti jenkeistä? Tehtaat siellä näyttää täkäläiseen tuotantoon tottuneelta kuin maakuopassa asuttaisiin, kärjistäen. Kierreltiin aikoinaan erittäin suurella tehtaalla, jonka tuotteet huippulaatua. Silti se tuotantotekniikka oli ihmeellisen oloista, ja porukka kuin suoraan jostain soppajonosta repäistyä, sekalaisessa farkkuvaatetuksessa. Toisaalla isolla pajalla esiteltiin lattialämmitystä meille kuin suurtakin ihmettä, se oli sitä heille ja uusinta uutta. Mitä tällä haen, suuri maa, suuret toleranssit. Suomen kaltaisessa pienessä maassa, jossa työvoima kallista, ainakin PITÄISI olla tekniikka paremmin hallussa ja tuotanto skaalattavissa nopeammin? Kunhan vain raaka-aineita saadaan.
 
Siis mitä tossa tapahtuu? Jos tota räjähdystä ei lasketa...
Jos tuosta perunakuvauksesta jotain voi arvuutella niin pari laivan silhuettia, vasemmalla perä tai keula kameraa kohti, keskellä vähän kauempana kylki kameraa kohti. Vasemmalta tulitetaan vedenpintaa lähellä toisen laivan kylkeä, vedessä taitaa olla kutsumaton vieras joka lopuksi räjähtää.

edit: oisko tuossa lopussa joku OTA pst-ohjus jossa taistelukärki ampuu alaspäin niinku NLAW, onkos vanjalla sellaisia. Ei tainnut tuo hyökkäys ihan onnistua kun tulittivat samaa kohtaa vedessä, drone taisi mennä rikki ennen maalia.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top