Ukrainan konflikti/sota

Menee ot:n puolelle mutta juutalaisuushan on uskonto?
Eli juutalainen uskonnoltaan mutta Ukrainalainen kansallisuudeltaan.
Juutalainen kansallisuudeltaan (ja uskonto siihen kuului myös) ja Venäjän keisarin alamainen (aika ennen vallankumousta.) Kiovasta kotoisin, mutta ei ukrainalainen kansallisuudeltaan.
 
On mahdollista että toimittavat muutakin kuin droneja. Toisaalta ryssän neuvotteluasema on heikko ja Iran tietää sen.
Ammuslastilaivoista Kaspian merellä on ollut "uutisia".
 
Wagnerin / Wagneria tukevien milbloggerien ja Venäjän MoD välinen draama jatkuu?

The affair is unfolding.

Paradoxically, it is ultranationalists like Wagner's "GreyZone" who are most angered by the claims that they are "Ukrainian paid traitors."

It must be taken into account that Wagner is not very fond of the Russian MoD, but the most important thing is that the Wagnerians posted social media photos of some of these Russians, confirming that this is a real recording.

By the way, it is again confirmed that the Ukrainians have been fighting the Russian army and the Russians who occupy the area since 2014.

TRANSLATION: """ A selection was made for professional paid security trolls who shout that this is a fake and the video is from Ukrainians, and channels that for 80-100 thousand rubles a month attribute fallen Russian soldiers as Ukrainians. I will not give the names of these people. Important, that they are alive. The Russian fighters identified in the video are not all from one region, but from different regions, for example, in the post they are from Arkhangelsk, Kaliningrad, Rostov-on-Don, Kursk, Smolensk. Also, all of them had previously served in the army, some of them participated as volunteers in the Donbas in 2014-2015. """



-

Ryssän MoD sanoo että feikkivideo, ukrainalaisia näyttelijöitä koko porukka JA pian Wagnerin tukijat kiirehtivät kertomaan että ainakin osa näistä on venäläisiä ja sotimassa Ukrainaa vastaan ELI että video on aito.
 
On jo aiemmin ollut täällä juttua suomalaisesta Sensofusion -dronentorjuntayrityksestä, joka on vienyt laitteita Ukrainaan.
Uusimmassa Herrasmieshakkerit -podcastissa oli vieraana Sensofusionin perustaja Tuomas Rasila (Dronentorjunta alkaa n. 16 minuutin kohdalla).


Muutamia poimintoja podcastista/laitteesta:
-painaa n. 4 kiloa
- pystyy passiivisesti havaitsemaan dronet/radioliikenteen lähteen tarkasti.
-karttanäkymä droneista/radioista
- pystyy häiritsemään ja vaikuttamaan radioliikenteeseen ja droneihin hyvin tarkasti, ts. ei häiritse muita laitteita samalla
- ovat mallintaneet mm. Dji-koptereiden radioliikenteen salauksen, eli osaavat ilmeisesti halutessaan kaapata niitä käyttöönsä.

Sensofusion lahjoitti sodan alussa laitteita kun ei ollut varma laitteen toiminnassa sotakäytössä, useat Ukrainasta kentältä ottivat yhteyttä ja pyysivät laitteita ennen luovutusta
- Ovat jatkuvasti yhteydessä ukrainalaisiin ja kehittävät jatkuvasti laitteistoa ja tarjoavat koulutusta/tukea.
- ilmeisesti laitteita mennyt myös Suomen avustuspakettien mukana, Zelensky twiittasi kiitoksen näistä.

Kuulostaa melkoisen pätevältä ja hyödylliseltä laitteelta. Hienoa työtä Suomesta!
 
Vähän siellä täällä arveltu feikiksi mutta mietitääs tarkemmin. Ukraina on itse julkaissut videoita siitä kun noita 82mm pudotellaan ryssän niskaan vähän syvemmällä selustassa. Ainakin Dnipro joen itärannalla. Etäisyy alkaa olla aika pitkä suoralle radiolinkille. Aikaisemmin oli myös juttua että Ukrainan kokeellinen drone tuli tonttiin Kiovassa kun Starlinkin rajoitin tuli vastaan. Dronen kokokin vastaa Ukrainan esittelemää raskasta dronea. Tämän päälle Ukraina on kertonut että drone menetetään keskimäärin kymmenen lennon jälkeen.

Droneja tarvitaan jatkuvasti lisää ja niitä menetetään niin tämän taustalla nopeasti ja yksikertaisesti kasattava malli on paras. Nopeasti kasatullehan tuo näyttääkin. Starlink antennissa on itse antennilevy ja sen alapuolella valettu alaosa sekä jalka. Normaalisti antenni kiinnitetään jalastaa mutta dronessa nuo on turhaa painoa. Joten sahataan/irroitetaan se antennipaneeli. Oletettavasti sen on alunperin liimattu ja kiinnityspisteitä ei ole niin itsekkin länttäisin sen kiinni sikaflexillä niin pysyy varmasti. Sikaflex tuubi euroja, kustom koneistettu kiinnitystuki satasia. Sikatuubi löytyy lähimmästä rautakaupasta. Kumman valitset? Lopuksi sitten jenkki MoD käy tarvittavan keskustelun Muskin kanssa puolustuslakien selkänojalla eli tekee ilmoitusluontoisen käynnin ja kertoo miten pitää toimia tiettyjen Starlink päätteiden kanssa.

Itse pidän kuvaa ihan uskottavana, jotain tuollaista siitä pitääkin tulla kun on tarkoitus saada se kranaatti perille eikä voittaa muotoilupalkintoa. Tässä on tarkoitus voittaa sota. Ehkä enemmän hämmästyttää että noita ei löydy enempääkin, koko miehittämättömän idea on ottaa suuria riskejä kun dronen menetys ei nyt haittaa. Eiköhän tuokin ole hintansa haukkunut tuhomalla tankin tai pari.
Se antenni on muovia. Millään sikaflexipuuhailuilla et voita painossa yhtään mitään. Mikään standardikotiliittymä ei toimisi dronessa koska antennin pitää tajuta oman asentonsa ja träkätä koko ajan satelliitteja taivaalla. Asuntoauto, meri- ja ilmailuliittymät myydään erikseen. Kotiliittymillekin pitää kertoa missä paikassa ne ovat toiminnassa, jos otat liittymän kainaloon ja vaihdat kaupunkia se ei enää toimi ellet ilmoita SpaceX:lle uutta sijaintia. Jos Ukrainan dronessa on toimiva ilmailuliittymä SpaceX on käytännössä pakosti tietoinen siitä ja hyväksyy sen käytön. Muuten se ei toimisi. Joten ryssän FUD ruokki vain dezanttien nälkää.
 
@Antares
Taas videota jolla halutaan viestiä. Huomatkaa että maa alkaa jo vihertämään Puolassa, jos siis oletetaan että on uutta videota.

Entä jos Ukraina viestii näillä videoilla että kalusto on vasta siirtymässä Ukrainaan, niinkuin videoiden mukaan onkin, jolloin venäjä vaipuu turvallisuuden tunteenseen kun uskoo että aikaa on vielä valmistautua - entä jos kalusto onkin jo Ukrainassa ja hyökkäys alkaakin hyvin pian. Siinä olisi ryssälle yllätystä. Tätä tukisi myös kaikkien voivottelema kalusto- ja ammuspula, viimeisimpänä voivottelijana Zelnski.

Itse lyön roponi sille, että hyökkäys alkaa ennen toukokuuta.

EDIT. Video unohtui:

 
Tässä suora linkki The Sunin artikkeliin joka tuossa jutussa on lähteenä. Ne kuuluisat Wind of Change FSB- kirjeet/mailit näiden paljastusten takana. Tuossa artikkelissa on haastateltu Keir Gilesiä.

Käytännössä sitä samaa mitä luki niissä jutuissa kun puhuttiin siitä ihmisten lajittelusta yhteystyökykyisiin ja teloitettaviin.
 
Kohdassa 0:40 selkeästi muistuttaa tuota: https://en.wikipedia.org/wiki/ZIS-5_(truck)#/media/File:ZiS-5B_in_Gomel.jpg
" ZIS-5V: Simplified version. Produced 1942–1947."

Oliko tuo se studebaker -kopio ?
Tuon videon kaksi takimmaista autoa on ihan aitoja Studebaker US6:a. Noiden edess on 1kpl ZIS-5 ja 2kpl ZIS-5V. Neuvostoliitossa tehtiin sodan jälkeen ainakin kaksi tuohon Studebakeriin pohjautuvaa autoamallia, ZIS-151 ja kaksiakselinen GAZ-51. ZIL-157 puolestaan oli 50-luvun lopulla valmistukseen tullut jatkokehitelmä tuosta ZIS-151 mallista. Mikään noista ei ole aivan suora Studebaker kopia, eivätkä ne ole ulkoisesti niin saman näköisiä, että niiden pitäisi mennä sekaisin.
 
Tällaisia juoruja tällä kertaa:

Two rich insiders talk. Iosif Prigozhin (Russian) and Farkhad Akhmedov (Azerbaijani).

They say Rosgvardya CDR Gen. Zolotov, Foreign Minister Lavrov and head of Rosneft Sechin willing to dismiss Shoygu, but must wait for a good moment.



Lainaan Telegram-viestin tekstin käännöksen spoilerin taakse:

Video linkin takana, sen pituus 32 minuuttia 52 sekuntia: https://t.me/bnkbel/111968

Viestin tekstin käännös:

A conversation between Prigozhin and ex-senator-billionaire Farkhad Akhmedov has been published.

A fragment of the entry and some of the most revealing quotes:

📞"Igor Ivanovich, Sergey Viktorovich and Zolotov have teamed up and blame Shoigu for everything. They call him a *** for his eyes. They have the task of demolishing him, they are waiting for a "cumulative moment."

📞"The fact that they fucked the country, you can not even doubt it f**k. They will also shoot, they will kill. This is a f**k catastrophe!"

📞"Putin is a dummy, f**k. They're all notorious midgets there. They hate them all, f**k. How will this all end?


t.me/bnkbel/111968

4.6 Kviews

Mar 26 at 09:45

Oletan että keskustelu olisi aito. Kuka sen julkaisi ja miksi? Ukrainan tiedustelu? FSB, GRU, SVR vai FSO? Oletan että julkaisu auttaisi Putinia ja hänen tukijoitaan, koska siinä paljastetaan "salaliitto" ydinporukkaa vastaan (tai ainakin vahva tyytymättömyys). Voidaan syyttää ja kiristää näitä kahta tiukempaan yhteistoimintaan tai jopa asettaa syytteeseen. Toisaalta miksi julkaista nauhoitus, yhtä hyvin sitä voidaan käyttää heitä vastaan vaikkei keskustelua olisikaan julkaistu. Kutsutaan miehet Putinin tykö ja laitetaan nauhoitus pyörimään.

Toisaalta Venäjän hajaannuksen ruokkiminen on myös Ukrainan etu. Silloin nauhan julkaisun hyödyt ovat selkeämmät, olipa se totta tai "onnistunut väärennös". Laittaa venäläiset epäilemään toisiaan ja toistensa kimppuun. En kiellä, etteikö tuo voisi olla helposti aito nauhoitus. Sotaa jatkunut yli vuoden ajan ja se on valtaosalla mittareista mitattuna katastrofi. Shoigu ja Putin ovat valtaosaksi vastuussa tilanteesta ja sota aloitettiin (väitetysti) pienen porukan tekemällä päätöksellä. Ei ihme jos tyytymättömyyttä esiintyisi laajasti myös raharikkaiden ja muiden "pajarien" keskuudessa - varsinkin niiden jotka eivät olleet osallisia sodan aloittaneen päätöksen teossa.

Hyvin mielenkiintoista joka tapauksessa.
Ukraina ilmoitteli jo alkuvuodesta että ryssän sotaromuista on alkanut löytyä enevässä määrin FSB:n tarkastusmerkintöjä. Ilmeisesti luottamus ryssän sotateollisuuten on siis alkanut huveta viimevuoden aikana. Tälläisen laajan valvonnan tuloksena saatavat todelliset tuotantoluvut ja tuotantokyky ovat alkaneet paljastaa kokonaisuuden. Sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden palvelut on lähellä puttelia kun on itse niistä piireistä joten kyllä tuo tieto on tullut lopulta puttelinkin pöydälle. Tämän tiedon pohjalta ryssähän aloittikin huomattavasti voimakkaammat neuvottelut aseista vähän joka suuntaan tosin lopputuloksena oli sitten lähinnä lentomopoa ja murkulaa Iranista. Viimeinen niitti oli sitten Xi:n selkeä Ei.

Koko todellisuus sitten alkaa olla nyt tiedossa sekä MoD että FSB:llä, eli sota ei etene ja tarvikkeet loppuu. MoD on varmasti yrittänyt tuon pimittää, vuosikymmenten korruption tuloksia ei korjata kuukausissa jos koskaan. Rahat on kuitenkin käytetty mutta suorituskykyä ei ole tullut. Kyllä tuolta ne syylliset siis kaivetaan ja MoD on se kohde ihan taatusti. Sopiva hetkikin on tulossa, eli Ukrainan vastahyökkäys. Asia erikseen on sitten se ymmärtääkö putteli että Ukrainasta on tulossa lähtö ryssälle ennemmin tai myöhemmin. Muissa silovikkilahkon ylemmissä tajutaan kyllä että jos tämä paikallaan jauhaminen jatkuu vielä Ukrainassa niin on todellinen riski että se sota hulahtaa myöhemmin Moskovaan asti. Vähän vaikeaa leikkiä suurvaltaa kun se koko armeija on hukattu Ukrainan aroille raatoina ja romuina.

Jos putteli tietää kokonaiskuvan niin jokin exit-plän pitää kehittää. Osittainen vetäytyminen, MoD roviolle ja tällä kansansuosio kuntoon? Nykymenolla rintama romahtaa ja hallittu vetäytyminen ei onnistu. Jos aikaisemmin tuo näytti todennäköiselle lopputulemalla niin nyt tuo on ihan varma lopputulos. Tämän tietää MoD ja FSB joten tälläinen salaisuus ei pysy salaisuutena.
 
Back
Top