Ukrainan konflikti/sota

Jenkeiltä mahdollisesti maanantaina uusi apupaketti. Arvoltaan tietenkin miljardiluokkaa, josta arvioiden puoli miljaardia suoraan varastoista.
 
Jenkeiltä mahdollisesti maanantaina uusi apupaketti. Arvoltaan tietenkin miljardiluokkaa, josta arvioiden puoli miljaardia suoraan varastoista.
On tuo hurjaa.
"Haluutteko poijjaat sotia?"
-Joo.
"No, tässä on romua, älkää särkekö itteenne. Lisää tulee kun tarviitte."
-!
 
Hyvä threadi Krimeasta. Sinne tosiaan johtaa Ukrainan maa-alueelta ainoastaan 10km leveä Perekopin kannas. Sieltä pitäisi puskea jollakin voimalla sisään. Näännyttäminen tuntuu helpommalta ratkaisulta. Toinen kulkureitti Koncharin sillat (niemimaa) idempänä (helppo tuhota). Tästä myös jatkoketjut olemassa.
https://threadreaderapp.com/thread/1640428287200509961.html

Pääsee sinne. Monellakin tavalla. Kattellaan nyt miten Uket sen järjestelee. Ensin pitää puhkaista yksi toinen rintama.
 
Vaunun koaksaalista tuli mieleen, että en ole hirveästi nähnyt pätkiä, joissa sitä käytettäisiin ylipäätään. Voisiko jopa olla, että kk:n kudit on jaettu jalkaväelle ja paikallisten vaunujen tehtävä on nyt tällaiset shokkihyökkäykset linnoituksia vastaan pääaseella. Kuulostaa hullunkuriselta, mutta kun näitä hautamyllytyksiä katsoo muiltakin päiviltä, toistuu sama kuvio pääaseen käytössä.
 
Tuli tässä videota katsellessa mieleen että miten tollaselle panssarivaunulle antaudutaan? Ei noi ukot tuolta purkista taida tulla ketään sitomaan vaikka pyytäisikin ja kommunikointikin voi olla hieman hankalaa vaikka yhteinen kieli löytyisikin.
Videossa kohdalla 10:28 taaempana juoksuhaudassa heiluu pieni valkoinen lippu. Dronen kulmasta näkyy, mutta ei varmaan ampujalle.
 

"Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kuvaili perjantaina strategian julkistamisen yhteydessä ”epäystävällisten maiden” muodostavan eksistentiaalisen uhan Venäjälle."

Koko läntinen maailma eksistentiaalinen uhka ryssälle" 😜... Tähän voi todeta melkein Asterixin ja Obelixin sanoin "hulluja nuo ryssät"
Lavrov on melkein oikeassa. Korjaan hieman hänen lausuntoaan: "Epäystävälliset Kremlin johtajat muodostavat eksistentiaalisen uhan Venäjän kansalle grillaamalla turhaan omia sotilaita erikoisoperaatiossa jossa ei ollut lähtökohtaisesti mitään voitettavaa vaan pelkkää hävittävää". Ei korjattavaa Asterixin ja Obelixin kommentteihin.
 
Moro !

Hyvää NATO Suomea Kaikille!

En oo aiemmin kirjoitellut tänne, palstaa olen seurannut jo ennen tätä ryssän "erikoisoperaatiota", mutta 24.2. 2022 oli semmoinen aamu, että saatiin kaikki oikea shokkiherätys, meidän lintukotoon ja nähtiin mitä pahan, rikollisuuden ja hulluuden valtakunnan Tsaarin houreet saa aikaan. Minulle tuli öklöolo koko päiväksi ja varmaan monelle muullekkin. Osasin kyllä odottaa hyökkäystä mutta en uskonut että Putin/Venäjä on oikeasti noin sairas/hullu. Venäjä tulee häviämään ja Ukrainasta kasvaa uusi mahtava demokraattinen euroopan maa, EU ja NATO jäsen.

SLAVA UKRAINI !

ALLA LINKKI UKRAINAN YLLÄPITÄMÄÄN SIVUSTÖÖN, SISÄLTÄÄ RAAKAA KUVAMATERIAALIA SODAN TUHOISTA,

-tämä linkki ei ole varmasti kaikkien tiedossa...



 
Viimeksi muokattu:
Mä tunnustan. Oon ollu naimisissa venäläisen naisen kanssa ja meillä on kaks kaksoiskansalaista lasta. Meillä on sanaton sopimus, että ei puhuta politiikasta, ja siks varmaan meillä on varsin lämmin suhde. Nainen asuu muualla kuin Suomessa ja harvoin ollaan yhteyksissä, kun lapsetkin ovat jo aikuisia. Ai miten liittyy sotaan? Vartokaa hetki! Huusin aikoinaan kurkku suorana luonamme käymässä olevalle ex-anopille, jotta "Painu vittuun Suomesta!! Mee takas Moskovaan äläkä tuu koskaan edes käymään täällä, kusipää!!!". Tosin hieman eri sanoin, ku huusin venäjäksi. Syy tähän oli se, et hän juottamalla juotti kahvia silloin 2v esikoisellemme. No, nykyään ollaan väleissä eli suht ok nainen sinällään. Ukrainaan tää liittyy siten, että exän veli olisi halunnut lähteä Venäjältä viime vuonna vaimonsa ja tyttärensä kanssa, mutta anoppi ja appi sanoivat ei! Väitän, että ovat venäläisittäin varsin fiksuja ihmisiä, mutta näköjään silti aivopestyjä. Exän kanssa heillä meni välit tän takia. Vittu, et vituttaa Putin, venäläiset ja joka ikinen menetetty ihmishenki.
 
yritys on ilmoittanut niin selvästi kuin yritys Suomessa voi, että ovat pakkoraossa ja eivät voi toimia toisin ellei valtiovalta aseta kaasua pakotelistalle. Gasum on valtionyhtiö, se tekee asiat pykälien mukaan.
Yritys voi ilmoittaa kaikenlaista. Olin ko. firmassa haastattelussa työpaikkaan juuri viime vuoden maalisskuun lopulla, jossa tapasin myös ylintä johtoa. Kysyin, miten meinasivat hoitaa nyt suuren osan liikevaihdosta, etenkin pitkällä aikavälillä. Vastauksen jälkeen keskeytin haastattelun omantunnonsyistä.
 
Ryssä on niitä ilmavoimia piilotellut koko sodan. Voihan ne sitten heittää kaiken liikkeelle kun Ukrainan jyrä lähtee liikkeelle, mutta en itse oikein näe tuolla merkitystä. Jos ei halua valtavia tappioita, niin sitten tulevat matalalla. Ja matalalla noilla on oikeastaan vain sitä samaa rakettia jota nytkin ampuvat roikkuna turvallisen etäisyyden päästä.

Ryssä jos tuhoaa ilmavoimansa Ukrainassa, niin sitä onkin sitten vielä vaikeampaa korvata kuin tankkeja. Eiköhän Ukraina tiedosta tilanteen ja hyökkäyksen mukana kulkee ilmatukea kaikissa muodoissa. Jenkkien mukaisia ilmavoimia vastaan pelkäisin Ukrainan puolesta, mutta ryssän ilmavoimat osoittautuneet paperitiikeriksi.

Olisi kiva tietää missä kunnossa ryssän maataistelukoneet ja taistelukopterit alkaa olemaan vuoden sotimisen jälkeen. Koptereita mennyt aika paljon ja tuskin loputkaan on enää priimakunnossa.
Jo 2000-luvun alussa Venäjän ilmavoimat olivat aivan alamaissa. Pyörin tuolloin Moskovassa ja Suomen lähetystössä naureskeltiin, kun edes voitonpäivänä ei saatu yhtään konetta ilmaan. Tuskin mikään on muuttunut. Korruptio on ihana asia meidän kannalta!
 
Jos ei ole etukäteen valmistauduttu valkoisen lipun liehutukseen niin taitaa tuossa tilanteessa sellaisen improvisointi olla takkuista. Vaikka halua ehkä olisi ollutkin, kun aika toivoton paikka selviytyä
Tuo miten ne jampat liikkuu taistelu haudassa ei erityisemmin indikoi halusta antautua. Kyllä ampuja näkee tähtäimestä jos joku nousee kädet ylhäällä ylös.
 
No en ole vaunusika, mutta mitä noita vaunun tähtäimiä on tämän kahinan myötä näkynyt, niin siellä on 3-5 vierekkäistä pystyviivaa eri paukuille. Eli ihan | | | | tyylillä ja etäisyysasteikko vaihtelee. Viivan alla pitäisi näkyä ammuksen "tyyppi ja mallinumero"
Nuo eri ampumatarvikkeiden etäisyysasteikot ovat vain varatähtäimessä. Päätähtäimessä on yleensä piiruasteikko, laserin mittaus piste, kulmake jolla tähdätään ja yksinkertain etäisyysasteikko.

Käytettävä a-tarvike valitaan ammunnanhallinnan kautta.
 

Liitteet

  • Screenshot_20230401-080639-01.jpeg
    Screenshot_20230401-080639-01.jpeg
    77.6 KB · Luettu: 132
Back
Top